touringcarteam.nl
Nieuwsarchief 2
Let op: door het verdwijnen van fotopic geen doorlinks naar grotere foto's meer mogelijk !

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants


 
Doorlopend start het ROC van Twente bij voldoende deelname weer met diverse opleidingen voor touringcarchauffeurs.

BUS-IDEE:
voorpagina>
inhoudsopgave>

LAATSTE NIEUWS:
bus-idee-hyves>
bus-idee-nieuws>

TOURINGCARTEAM:
nieuwsarchief  1>
nieuwsarchief  2>

nieuwsarchief  3>
nieuwsarchief  4
>

nieuwsarchief  5>
nieuwsarchief  6>

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland

reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten
touringcarchauffeurs


TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

E-MAIL CONTACT:

Touringcarteam
Bertie Willemsen
Marcel van der Geugten Nick van der Geugten
Steven Korf

 

 

Transfer van Texeltours voor collega's

OUDESCHILD: Mochten je als touringcarbedrijf groepen hebben voor een adres op Texel, dan kun je natuurlijk met touringcar en al op de veerboot gaan......... maar je kunt vaak aardig wat geld uitsparen door aan de overzijde de collega's van Texeltours in te schakelen.

De kosten van de bootovertocht samen met de uren en kilometers van de eigen touringcar liggen vaak veel hoger dan wanneer ze het op Texel even keurig voor je oplossen tegen een collegiale vervoersprijs. 

Je eigen touringcar kan dan direct rechtsomkeert vanuit Den Helder en de offerte naar je klant wordt vaak stukken lager in prijs...... Bel Marcel Slikker (foto) daar op Texel maar eens voor een prijsopgaaf !
Voor de fotopagina van de touringcars van Texeltours: klik hier>

Nieuwe Jonckheere Ter Beek onderweg

TUBBERGEN: Soms is het moeilijk om nieuwe touringcars voor de lens te krijgen, zeker zo midden in het seizoen.  We wisten dat hij reed, maar hadden hem nog niet gezien.  Maar gelukkig de chauffeurs wel...

Door al die warme contacten met jullie zijn er zo langzamerhand maar weinig nieuwe touringcars die ons ontgaan, bedankt daarvoor !  

Van Basten boos over tekst op bus
 

FREIBURG - Bondscoach Marco van Basten is boos over de tekst op de spelersbus. Op het voertuig, dat door de wereldvoetbalbond FIFA ter beschikking is gesteld tijdens het wereldkampioenschap, staat „Oranje op weg naar goud”.

„We vinden het niet leuk”, aldus de bondscoach. „Wij proberen ons zo rustig mogelijk voor te bereiden op het wereldkampioenschap en dan word je bij aankomst geconfronteerd met zo'n schreeuwtekst op de bus. Maar de FIFA vond het kennelijk nodig om het erop te zetten en daar moeten we ons dan maar naar schikken.”

Perschef Kees Jansma noemde de uiting op de zijkant van de bus - in grote, schreeuwerige letters - arrogant: „Dat vinden we niet gepast. Het is onnodige arrogantie. We hoorden al vooraf dat die tekst erop zou komen en we hebben gevraagd of het eraf kon. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.”

Van Basten heeft het probleem inmiddels kenbaar gemaakt bij de marketing manager van de FIFA. Jansma: „Het is een provocatie die ons niet past. Het schijnt moeilijk te zijn om er de tekst eraf te halen, dus bekijken we of we er iets anders onder kunnen zetten. 'Oranje op weg naar goudà in 2008' of zo.”

Van Basten vond de suggestie van enkele journalisten om de letters er zelf af te halen wel aardig. „Ik doe het niet, maar als jullie het willen doen. Prima.”

Theo Vlug is de man die de slogan heeft verzonnen en is verontwaardigd over de ophef. De Soestenaar heeft meegedaan aan een wedstrijd voor Hyundai en zodoende staat zijn slagzin op de bus van het Nederlands Elftal. "De slogan die ik heb verzonnen heeft totaal niets met arrogantie of provocatie te maken", legt hij uit. "Het geeft alleen maar weer dat het team dat in de bus zit op weg is naar goud."

Nieuwste Jonckheere voor De Jong Tours

RIDDERKERK: Waarschijnlijk hebben jullie deze nieuwe Jonckheere touringcar van De Jong Tours  in Nederland nog niet gezien.......  hij moest namelijk direct aan het werk in Italië !  Er was zelfs geen tijd om deze nieuwe aanwinst te bestickeren met de huisstijl & logo's.......

Chauffeur Ron Hobers moest er ogenblikkelijk mee weg voor een rondreis Rome-Sorrento omdat er vorige maand in Antwerpen en Rotterdam twee Mercedes Tourismo touringcars werden gestolen van De Jong Tours midden in het drukke seizoen.   Hij stuurde ons daarom deze eerste foto's vanuit Italië en daar zijn we erg blij mee.   Bedankt !

WK bus Servië Montenegro in het vizier

Er was geen doorkomen aan bij het hotel, politie ervoor en politie erachter, maar Bertie was voor geen gat (en hek) te vangen.  Als je de chauffeur kent dan geef je die toch gewoon je camera.......

Met dank aan Lars, de vaste chauffeur van Schalke 04 die zo vriendelijk was om de WK bus even van binnen en van buiten te fotograferen voor ons.   Klasse !    Klik hier voor de resultaten.

Connexxion bus ramt tractor

STAPHORST: Woensdagmiddag 7 juni kreeg de bestuurder van een tractor de schrik van zijn leven. Rijdende op de Rijksparallelweg in Staphorst wilde de man de Rechterensweg inslaan.   Op datzelfde moment wilde een buschauffeur van Connexxion, die achter de tractor reed, gaan inhalen.........

Een grote ravage was het eind van dit verhaal: de bus ramde de tractor, die daardoor kantelde en nog enkele meters doorgleed. Wonder boven wonder raakte niemand gewond. Wel was er voor alle zekerheid het brandweerkorps van Staphorst opgeroepen omdat er bestuurders bekneld konden zitten. Dit was niet het geval. Wel bleven enkele spuitgasten om de weg te reinigen.  Connexxion zette een andere bus in om de passagiers daarin hun rit te laten vervolgen.

De 8823 zal gezien de fikse schade voorlopig niet meer terug komen. Met dank voor dit bericht aan Niek van der Vosse.

Bus of the year' verkiezing

TEESDORF (A): Van 16 t/m 19 mei werd in het Oostenrijkse Teesdorf de Bus Euro Test 2006 gehouden waarbij er een uitgebreid driedaags testprogramma was voor de drie genomineerde bussen.

De jury uitslagen zijn pas in september van dit jaar te verwachten maar het touringcarteam heeft nu al een publiekspoll geopend waarop jullie je voorkeur kenbaar kunnen maken.   Niet dat het meetelt, maar een  publieksprijs krijgen is natuurlijk wel een hele eer voor een fabrikant.  

De fotopagina vind je hier>  Meedoen aan de publiekspoll doe je hier>

Duits voetbalteam in breedbeeld op snelweg

Rijd je nét lekker over de Duitse autobahn op weg naar een WK voetbalwedstrijd, word je ineens geconfronteerd met het Duitse team in breedbeeld op de achterkant van een touringcar.....dat kan gebeuren !

Nussbaum Reisen heeft weer een leuk staaltje busbestickeren laten zien op de drie WK Neoplan Starliners die rijden voor LG en wij hebben hier natuurlijk de allereerste primeurfoto's voor jullie!

LG is Premium Partner van het Duitse Nationale Voetbalteam, de Duitse Voetbalbond en produceert onder andere Plasma HD TV's.   Werkelijk een prachtig en indrukwekkend resultaat: klik hier>

The 'Hispano DIVO' from Zaragossa

Deze week eens even een prachtige Spaanse touringcar in de spotlights: De elegante Hispano DIVO  We ontvingen vele mooie foto's van deze door de ontwerper Pininfarina ontwikkelde touringcar die wordt gebouwd door de Hispano fabrieken in het Spaanse Zaragosa.

Jaarlijks rollen daar toch zo'n 2000 bus & touringcar-units uit de fabriek en daarmee is het een belangrijke speler op de markt.   Voor de foto's van diverse Hispano touringcars & bussen klik hier>

Dit is hélémaal niet grappig !!

HAARLEM: Kom je als Duitse touringcarchauffeur apetrots naar Nederland met je touringcar helemaal in de WK bestickering, zijn er weer een paar mensen die dat dan zo nodig moeten vernielen........

Marcel trof deze week in Amsterdam een onthutste chauffeur van wie  zijn touringcar in Haarlem met verf en viltstiften was beklad.    De Haarlemse politie wilde niet eens komen om de aangerichte schade te bekijken.   Als dit het zogenaamde 'Oranje gevoel' is dan zijn we daar nou niet direct trots op.   Meer foto's van het vandalisme, klik hier>

Film van de KNVB spelersbus voor Oranje

LAUSANNE: Op 24 mei is de nieuwe KNVB spelersbus overhandigd aan Bondscoach Marco van Basten in het Zwitserse Lausanne.  De vaste chauffeur op deze touringcar is Henk Heinneman uit Neede.

De 14 meter lange Mercedes Travego 17 RHD telt 42 zitplaatsen en is onder meer voorzien van toilet, airco, keuken met koelkast, kaarttafels, digitale tv, cd- en dvd-speler, draadloos internet, telefoon, navigatiesysteem, laptopaansluitingen en printer.  Meer foto's>

Op de site van RTL Boulevard kun je kijken naar de TV-reportage van de overdracht van de touringcar aan Oranje in Lausanne inclusief een interview met chauffeur Henk Heinneman: klik hier>

Andre Rieu's eigen touringcarvloot

Ja, op verschillende continenten beschikt André Rieu tegenwoordig over een vloot Setra's. Lieten we jullie al eerder kennis maken met de dubbeldekkers voor Europa.  Voor de tournee door Noord Amerika werden drie speciale US versie Setra touringcars gebouwd. 

De nieuwe Rieu vloot:

Hier de presentatie van de drie Setra S 417 van Andre Rieu bij het Olymische Stadion in München, de US versie van de Topclass met keuken/toilet achter in de bus, slechts 1 deur en gedeelde voorruit met andere ruitenwissers, aluminium velgen en meer contourverlichting.

De vorige Rieu vloot:

Onlangs troffen we op een industrieterrein in Maastricht de twee vorige gelede bussen hierboven waarmee het orkest vroeger op tournee ging, compleet met eigen kok en rammelend servies........ dat had natuurlijk ook wel wat !  Meer foto's van de Rieu vloot, klik hier>

Nieuwe Setra voor Eemland Reizen

HILVERSUM: Zelden hebben we een chauffeur zo tevreden zien glimmen als deze.....  maar dat mag ook als je met de nieuwe Setra S 415 GT-HD van Eemland Reizen mag rijden, tsjonge wat is ie mooi !

Marcel lag weer ondersteboven in het trapgat om het chassisnummer te fotograferen, terwijl de bejaarde passagiers over hem heen moesten klimmen.....  hij leert het ook nooit af.   De chassisnummers en andere opnamen van o.a. deze nieuwste Eemland aanwinst vind je hier>

Veiligheidsfilm, bekijk hem nu on-line !

DEN HAAG: Bent u ook zo benieuwd naar de veiligheidsfilm voor passagiers die binnenkort in vrijwel alle touringcars van Nederland te zien zal zijn aan het begin van de reis ?    Hier is ie dan !!

Stichting Bus ontwikkelde een animatiefilm met veiligheidsinstructies en uitleg over nood- en comfortvoorzieningen in de touringcar voor zowel keurmerk als niet-keurmerk touringcarbedrijven.

Deze films hebben tot doel om het veiligheidsbewustzijn van de passagier te vergroten. Zij reizen al met het veiligste vervoermiddel: de touringcar, maar het streven van Stichting Bus blijft om de veiligheid van de passagiers nog beter te garanderen.   Het resultaat is ronduit geweldig klik hier om de film al op internet te kunnen zien, klik hier voor meer informatie en bestelformulieren.

Overdracht eerste Starliner aan Bus-Idee....

VIANEN: Voor Bus-Idee was het een bijzondere dag toen we de contactsleutel van de eerste Neoplan Starliner 'Next generation' in Nederland van dhr. M. Snoek van M.A.N. Truck & Bus in Vianen kregen overhandigd..................... voor een proefrit.

Nou ja, ook leuk natuurlijk !    Voor het eerst is er namelijk een demoversie van deze 'Coach of the Year 2006' in Nederland en mochten Marcel en Bertie daar een rondje mee rond Vianen rijden.

Nu weten we dat jullie het allemaal druk hebben, MAAR...... deze ongelooflijk mooie touringcar staat in Vianen tot 16 juni klaar voor een proefrit....... dat mag je niet missen !    Belangstellende touringcarondernemers kunnen bellen met de heer M. Snoek: telefoon: 0347-363200 of mailen op msnoek@man-trucks.nl

Natuurlijk hebben Marcel en Bertie tijdens het hun proefrit ook handsfree gefotografeerd en het resultaat is geweldig !  De reportage van Marcel vind je hier en die van Bertie vind je hier  Veel plezier !

Kijk nou toch eens.......

Het moet gezegd worden dat het werk van een touringcarchauffeur soms best zijn leuke momenten heeft.   Lekker even ontspannen op de busparkeerplaats wordt de laatste tijd steeds prettiger.......

Bij het ene pretpark krijgt de chauffeur een broodje en een kopje koffie, bij het andere wordt hem soms een complete warme maaltijd aangeboden.    Maar dat het altijd nóg beter kan kunt u hier zien........

Busje komt zo........ shwoesh !

Voor wie er een hekel aan heeft om lang op de bus te moeten wachten hebben we hier weer een leuk filmpje.   Het is wel aan te raden na het instappen snel achterin te gaan zitten...... 'zo niet dan toch'  klik hier>

Touringcarteam aan de poolcirkel

Dat we best ver gaan om foto's van touringcars te maken mag onderhand bekend zijn, maar dit slaat natuurlijk wel weer alles......... maar je ziet het inderdaad goed, Marcel staat hier in zijn touringcarteamtrui (leuk scrabblewoord) aan de poolcirkel in Zweden, het moet toch niet veel gekker worden !

Hij maakte daar opnamen van de bussen en touringcars gedurende een vierweekse reis naar de provincie Norbotten bij de Poolcirkel in Zweden.    Sommige met wel héél vreemde bedrijfsnamen......

Speciale bussen, met laadklep en groot bagagecompartiment voor het bevoorraden van ver afgelegen gebieden.   Marcel maakte een enorme interessante reportage van de Zweedse bussen en het verbluffend mooie Zweedse natuurlandschap: klik hier>

Twee touringcars De Jong Tours gestolen !

RIDDERKERK: Onlangs zijn er maar liefst twee touringcars gestolen van De Jong Tours uit Ridderkerk, het betreft touringcars van het type Mercedes Tourismo.    Dit is zeer verontrustend nieuws !

In de nacht van zondag 14 mei op maandag 15 mei is in Antwerpen de eerste touringcar gestolen.   Specifieke kenmerken van deze bus zijn:

Bus 1 Merk: Mercedes Tourismo Busnummer: 779, Kenteken: BP-HR-25, Bouwjaar: 2004, Chassisnummer: NMB61335813237361  Deze bus is in de De Jong Intra huisstijl met een grote krul op de zijkant, de reclame 'Zin in sneeuw' op de achterzijde (zoals op de foto hierboven) was reeds verwijderd.

Woensdagochtend ontving De Jong Tours het tweede bericht dat er in de nacht van dinsdag 16 mei op woensdag 17 mei in Rotterdam bij het Martitiem Museum nog een touringcar was gestolen.

Specifieke kenmerken van deze bus zijn: Bus 2 Merk:  Mercedes Tourismo Busnummer: 778 Kenteken: BP-HR-32 Bouwjaar: 2004 Chassisnummer: YA9CE2H28TB180140 Deze bus is in de huisstijl van de Jong Tours. Zie bovenstaande foto's.

De Jong Tours is hierdoor uiteraard zeer gedupeerd en wil graag collega bedrijven waarschuwen om dit te voorkomen en tevens iedereen vriendelijk verzoeken naar deze touringcars uit te kijken.   Informatie De Jong Tours / Theo van 't Hof: telefoon 0180-450625

Het is voor touringcarbedrijven met Mercedes en Setra touringcars in het wagenpark misschien verstandig er ernstig rekening mee te houden dat er een georganiseerde bende actief is die het op deze typen touringcars heeft voorzien !    

Succesvolle 'Wereld van de touringcar'

DEN HAAG: De organisatoren van het evenement  De wereld van de touringcar dat op zaterdag 13 mei op de Wilhelminaboulevard in Noordwijk werd gehouden, kijken terug op een zeer geslaagde dag.

Het materieel dat op de boulevard stond, werd beoordeeld door het grote publiek en door een vakjury.  Dubbel gelukkig was Koninklijke Beuk met haar publieksprijs en de eerste prijs van de vakjury voor haar VIP touringcar 'La Victoire'     Proficiat !

Het publiek koos de mooiste moderne touringcar en de mooiste oldtimer. De mooiste moderne touringcar was volgens het publiek ‘La Victoire’ – Setra S416 HDH van Koninklijke Beuk uit Noordwijk.

De mooiste oldtimer-publieksprijs werd gewonnen door Meering Touringcars / Beja Tours met de Borgward B1500 uit 1955.

De vakjury had zeven prijzen te vergeven. Er was in elk van de zeven categorieën één winnaar. Hieronder het overzicht van de prijswinnaars per categorie met de foto van de desbetreffende touringcar.

I

Maximale lengte tot 10 meter

Doelen Coach Service, Indicar Iveco uit 2006

II

Lengte 10 tot 13 meter

Oostenrijk Touringcarbedrijf, 9700 Volvo Ocean Race uit 2006

III

Lengte boven de 13 meter

Besseling Travel, Setra S431 DT dubbeldekker uit 2006

IV

VIP en Business Class Touringcars

Koninklijke Beuk, ‘La Victoire’ Setra S416 HDH uit 2006

V

Multifunctionele touringcars

Brouwer’s Tours, van Hool 917 uit 2006

VI

Eervolle vermelding

College voor Logistiek, Amerikaanse schoolbus

VII

Oldtimers

Rasch Kapitein, DAF B1100 Car Smit Joure uit 1964

Overzicht uitslag van de vakjury

categorie

 

1e prijs Vakjury

I

Maximale lengte tot 10 meter

Doelen Coach Service, Indicar Iveco uit 2006

II

Lengte 10 tot 13 meter

Oostenrijk Touringcarbedrijf, 9700 Volvo Ocean Race uit 2006

III

Lengte boven de 13 meter

Besseling Travel, Setra S431 DT dubbeldekker uit 2006

IV

VIP en Business Class Touringcars

Koninklijke Beuk, ‘La Victoire’ Setra S416 HDH uit 2006

V

Multifunctionele touringcars

Brouwer’s Tours, van Hool 917 uit 2006

VI

Eervolle vermelding

College voor Logistiek, Amerikaanse schoolbus

VII

Oldtimers

Rasch Kapitein, DAF B1100 Car Smit Joure uit 1964

Uit de beoordelingsformulieren van het publiek zijn drie prijswinnaars getrokken. Deze prijswinnaars, uit Nieuwegein, Amersfoort en Twisk wonnen reischeques ter waarde van 500 euro, aangeboden door OAD, De Jong Intra Vakanties en KNV Busvervoer.

Foto's van 'De Wereld van de Touringcar'

NOORDWIJK: Wat een dag !   Zaterdag 13 mei tijdens 'De Wereld van de Touringcar' waren de mooiste touringcars van Nederland voor het traditionele Concours d'Elégance te vinden op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk.

Onze fotografen Nick en Bertie maakten er weer een serie foto's om je vingers bij af te likken.   Dus kom gauw kijken en zie waarom we zo enthousiast zijn over deze geweldige dag aan het strand....Voor de reportage van Nick: klik hier>  voor Bertie's foto's: klik hier>

Luister....de Detroit 71 Diesel V8 tweetakt

NOORDWIJK: Wat horen we daar in de verte....... als dat Geert Slingerland niet is met zijn Eagle 05 !    Verrassende opkomst in Noordwijk op het Concours d'Elegance was de Amerikaanse bus waar Geert Slingerland ruim zeven jaar aan restaureerde en die voorzien is van een Detroit V 71 V8 tweetakt diesel met het geweldig spectaculair motorgeluid dat je uit duizenden herkent.   

Een TWEETAKT diesel achtcilinder..... heb je dat wel eens gehoord, je gelooft gewoon niet dat het een busmotor is, het lijkt meer het geluid van een 'Dragster'.    Maar we hebben het speciaal voor jullie opgenomen, dus zet de speakers maar flink hard en klik hier>     Héééééééééérlijk, nog een keer... nog een keer !!!

Nieuwe Setra voor Coulant Touring

Wat een verrassing toen we onlangs Coulant Touring met deze prachtige Setra voorbij zagen komen, meteen maar even bellen met Alie....... hebben we dat nou goed gezien ?    Jazeker, net nieuw !

Coulant Touring heeft overigens een zwak voor mooie bussen, kijk maar eens naar de prachtige Scania Vabis oldtimer die men daar in het Friese Oldeberkoop aan het restaureren is.......   deze zal vanaf september 2006 op de weg komen...... is het niet geweldig !

'Knightrider Neoplan'

Ze moeten toch niet veel mooier worden die Starliners, dan vallen we hier nog kwijlend van onze kantoorstoelen...... tsjonge, het zou ons ook werkelijk niet verbazen als David Hasselhof hier mee zou rijden....

A new star is born, de Steidl Starliner N 5217 SHD is er, is het niet werkelijk een droom op wielen.   Voor de eerste foto's klik hier>

Simon van Kooten, Lange Frans & Baas B.

Tijdens de bevrijdingsconcerten van 5 mei, mocht Van Kooten reizen de touringcars leveren voor de artiesten (ambasadeurs van de vrijheid). Deze touringcars waren voor de gelegenheid helemaal beplakt en reden van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival.

Simon van kooten reed zelf de touringcar van Lange Frans (extra veel beenruimte) en Baas B, met hun bandleden, management, mensen van Amnesty International, TMF etc. naar de festivals in Amsterdam, Wageningen, Utrecht en Almere. Simon heeft een ontzettend gezellige dag gehad en nog een paar leuke plaatjes gemaakt.   Klik hier>   

20 nieuwe Neoplan's bij Graf's Reisen

HERNE (D): Onlangs nam Bertie Willemsen een kijkje bij het grootste  touringcar familiebedrijf van Duitsland in Noord Rhein Westfalen dat een zeer merkvast aankoopbeleid heeft: Graf's Reisen in Herne (D)

Een vloot van alléén maar Neoplan Touringcars met bouwjaren tussen 2002 en 2006, de vloot telt 75 touringcars en dit jaar bestelde men maar liefst 20 nieuwe Neoplan's.

Het werkpakket bestaat o.a. uit busvakanties van Noordkaap tot Sicilië, veel kortere 4-5 daagse reizen, stedentrips en Musical reizen. 

Opmerkelijke zaken bij Graf: alle touringcars hebben aaneengesloten en oplopende kentekens, binnen 30 minuten (!) werden er passagiers van 32 touringcars gewisseld op het verzamelpunt in Herne.

Alle keukenunits zitten allemaal onderin de touringcars bij de tweede deur, handige stoelnummering op de kophoesjes van de stoelen voor de passagiers.  Bekijk de fotopagina van Bertie maar eens: klik hier>

Jonckheere voor Contiki en Ter Beek

Langzamerhand is er steeds meer kans dat je de nieuwe 'Sharp Edge' Volvo Jonckheere tegenkomt op de openbare weg want ze worden nu in vol tempo afgeleverd aan de diverse touringcarbedrijven.

In deze opnamen zien jullie er twee die zijn afgeleverd aan touringcarbedrijf Beentjes en de Bruyn in Heemskerk om te worden ingezet voor de Contiki vloot en ...... hééééééé, daar staat toevallig de nieuwe touringcar voor Ter Beek Reizen uit Tubbergen al even buiten.  

De belettering moet er nog wel op, maar dat zal niet lang meer duren.   Iedereen van harte gefeliciteerd met de nieuwe aanwinsten !  Voor meer nieuws van Volvo Truck & Bus:  klik hier>

Diamonds are forever....

TIEL: Onlangs heeft Krol Reizen uit Tiel haar wagenpark verrijkt met een  in prachtig donker antraciet uitgevoerde Van Hool T916 touringcar zoals hieronder op de foto's te zien is.

Deze verlengde 56-persoons touringcar is om te bouwen tot 40-persoons Royal Class of tot 32-persoons VIP Coach.

De touringcar is geheel uitgevoerd met lederen bekleding en een frontcamera, waardoor iedere passagier via de camera door de voorruit mee kan kijken.   Als ze zich maar niet alle 56 met het rijden gaan bemoeien.........   

De 32 Spelers-Bussen rijden !

De voetbal rolt nog niet maar de 32 spelers bussen zijn onlangs afgeleverd aan het organisatie comité van de WK in Duitsland
De touringcars kosten driehonderdduizend Euro per stuk. We zullen ze de komende tijd in de gaten houden in de media. Foto's: DPA

Duitse WK-bus niet Duits genoeg

Op de veiligheid valt niets aan te merken. De bussen die de nationale teams tijdens het WK door Duitsland moeten vervoeren hebben de test op het circuit van Hockenheim glansrijk doorstaan. Maar toch mankeert er volgens de Duitsers iets aan de touringcars: ze lijken allemaal op elkaar.

Alle bussen zijn gespoten in een willekeurige hoofdkleur met een neutrale, kleurige golf op de zijkant die het Duitse enthousiasme voor het WK symboliseert. Slechts een klein vlaggetje op de deur geeft aan welk land gebruik maakt van de touringcar.

Bild wakkerde de verontwaardiging nog wat verder aan. "Onze bus ziet er net zo uit als die van Ghana. Toen we in 1974 in eigen land wereldkampioen werden, domineerden de kleuren van de Duitse vlag", schrijft het boulevardblad.

Bovendien stoort de populaire krant zich aan de Engelse teksten op de bus. Zo staat er op de bus van die Mannschaft 'Germany' en geen 'Deutschland'. Ook op de 31 andere WK-bussen prijkt de naam van het betreffende land in het Engels. Een schande vindt Bild, dat FIFA-baas Sepp Blatter als grote boosdoener aanwijst.

Blatter meent namelijk dat Duitsland het WK 'te leen' heeft van de wereldvoetbalbond en dat Duits dus niet de voertaal op het toernooi mag zijn.

En of het allemaal nog niet erg genoeg is voor de trotse Duitsers: vanwege sponsorcontracten staat niet de naam van bouwer Mercedes op de bussen, maar de naam van de Zuid-Koreaanse FIFA-sponsor Hyundai.    bron: www.oranje.nl

Er staat een bus in de gang !

PFORZHEIM: Zeg meneer kan ik mijn bus hier ook ergens kwijt ?  Ja, zet u hem maar in de gang, dan staat ie ook meteen lekker in de schaduw !    Je maakt het allemaal mee met een Demo Coach.

Rob Overdijkink heeft een prijswinnend mooie Smit touringcar die hij gebruikt voor zijn bedrijf Chroma om testapparatuur voor voedingen te promoten bij klanten door heel Europa.   Soms staat hij echter op wat 'benauwde' locaties zoals hier in het Duitse Pforzheim.

De touringcar heeft er onlangs voor gezorgd dat hij waarschijnlijk met zijn apparatuur de voedingen van de nieuwe Europese Galileo sateliet mag testen..... is het niet gaaf !     Meer over Chroma, klik hier>

Fotograaf Bertie Willemsen in Panorama

Wat voor ons héél normaal is, blijkt voor Panorama reden om er een leuk artikel aan te wijden......deze week op de middenpagina géén vrouwelijk schoon, maar Bertie Willemsen, onze 'touringcar-fetisjist'     Snel naar de winkel want dit nummer is natuurlijk zo uitverkocht......

Op de website www.panorama.nl kun je hem ook bekijken in een leuk filmpje dat werd gemaakt door Myléne de la Haye tijdens een bezoek aan de busparkeerplaats van de Keukenhof.  Is het dan zo vreemd ?Kijk nou toch zelf naar die prachtige touringcars die Bertie allemaal fotografeert, daar krijg je het toch vanzelf warm van....... wij tenminste wel  !  Klik hier voor het filmpje.  Klik hier voor de foto's van die dag.

Nieuwe Jonckheere voor BAB-VIOS

WATERINGEN: In het gezellige Wateringen in Zuid Holland weten de inwoners sindskort niet meer hoe ze het hebben......  het hele dorp praat over de prachtige nieuwe touringcar van BAB-VIOS natuurlijk !

En terecht want hij is ook wel erg indrukwekkend in het wit deze Volvo B12B 6x2 Jonckheere 70 en hij is net afgeleverd.   Dus omgeving Den Haag heeft er een geweldige aanwinst bij: klik hier>

'Jumbulance' voor zieken & invaliden

LISSE: De touringcar biedt ongekende mogelijkheden op het gebied van vervoer van gehandicapten, zeker als het gaat om mensen die zelfs aan het bed gekluisterd zijn en op geen enkele manier op reis kunnen.  

Met bed en al op vakantie naar Lourdes, Zwitserland, Oostenrijk of bijvoorbeeld naar het bloemencorso dat kan met dit Engelse bedrijf dat het voor deze groepen mogelijk maakt om op vakantie te gaan.

Kijk maar eens goed, de touringcar is compleet aangepast en Bertie reisde speciaal naar Lisse om nog een paar foto's van het interieur te maken voor ons.   Hij heeft iedereen naar buiten gestuurd !!De chauffeurs lieten de hele bus van binnen en van buiten zien en dat leverde aan aantal unieke foto's op in Bertie's reportage van de bezoekende bussen aan de keukenhof in Lisse: klik hier>

Voor meer informatie over het bijzondere Engelse bedrijf Jumbulance en alle mogelijkheden, klik op: http://www.jumbulance.org.uk

Touringcarfoto's uit Rotterdam

ROTTERDAM: Of het nu van het speciale licht komt of van de abstracte achtergronden van gebouwen, draden en bruggen in de metropool Rotterdam, de foto's die daar gemaakt worden van touringcars hebben toch wel iets heel speciaals......

Rinus Visser ging weer eens even met zijn camera op pad langs de populaire touringcar spottersplaatsen en stuurde ons een prachtige collectie.   We hopen Rinus daar ook te treffen tijdens de Volvo Ocean Race binnenkort.  Voor zijn prachtige collectie inzendingen: klik hier> 

Beuk zet 'La Victoire' in de bloemetjes

NOORDWIJK: Als het bloemencorso door je voortuin trekt kun je als Beuk natuurlijk niet achterblijven.   Een mooie gelegenheid om de nieuwe VIP touringcar 'La Victoire' eens in de bloemetjes te zetten.

Frans Angevaare zette deze voor jullie op de foto op de prachtige boulevard van Noordwijk, waar overigens zaterdag 13 mei door KNV het publieksevenement 'De Wereld van de Touringcar' zal worden gehouden. Wij zijn er met Bus-Idee dan natuurlijk ook !   Voor de foto's die Frans Angevaare ons stuurde, klik hier>

De chauffeur van 'La Victoire' Klaas de Vries zag zijn touringcar op touringcarteam.nl en melde ons dat hij ook zijn eerste 'koninklijke gast' al aan boord had gehad, hij stuurde ons meteen het bewijs mee.........

Nou, als er iemand een goed en koninklijk gastheer is, dan is het Klaas wel.  We zien er al naar uit om hem te ontmoeten op 13 mei waar Beuk met deze touringcar op de Boulevard van Noordwijk natuurlijk niet zal ontbreken.'   Klaas... tot dan !

'The Eagle has landed'

MIJDRECHT: Wat hier uit de schuur komt gereden is de sensatie van 2006 wat ons betreft !   Geert Slingerland presteerde wat menigeen voor onmogelijk had gehouden........ hij heeft zijn Silver Eagle klaar !

De Eagle 05 was een ontwerp van Setra voor de USA en in Europa zijn deze alleen te zien geweest doordat voormalig touringcarbedrijf Leo Kors er mee reed.    Geert importeerde deze bus, deed ruim 7 jaar over de restauratie en heeft hem nu op Nederlands kenteken.

Hij mag er dus nu ook mee rijden !  Het meest unieke van deze bus is het zéér bijzondere motorgeluid van de Detroit V 71 V8 tweetakt diesel die je uit duizenden herkent.   

Touringcarteam gaat binnenkort bij Geert op reportage met camera en  bandrecorder en ontving de eerste foto's reeds als primeur: klik hier>

Nieuw bij Van den Berg / Zwaluw / Mekers

Het is nu de periode voorafgaande aan het drukke komende seizoen waar bij veel touringcarbedrijven het nieuwe materiaal binnen komt, prachtige touringcars waar ze trots op kunnen zijn !

Bij Van den Berg Touring & Travel in Loenen (Gld) kwam voor het eerst een Marco Polo met Volvo krachtbron. Bij Zwaluw Reizen in Giessen Rijswijk (NB) was het 2 x Van Hool waarbij één nieuwe touringcar ook geschikt is voor het vervoer van rolstoelen.   Mekers vakanties in Etten (Gld) showde ons haar nieuwe verlengde VDL BOVA Futura met geheel nieuwe huisstijl.  Voor meer foto's klik hier>

Volvo Ocean Race bij De Jong Tours

RIDDERKERK: Evenals Oostenrijk Touringcars uit Diemen heeft ook De Jong Tours uit Ridderkerk de afgelopen week een Volvo touringcar binnen gekregen in Volvo Ocean Race uitvoering........  

Wij waren onlangs ook even in Ridderkerk op bedrijfsbezoek en maakten van de gelegenheid natuurlijk wel weer even gebruik om jullie daar een kijkje achter de schermen te geven.   Voor de fotoreportage op het kantoor, in de Ocean Race touringcar bij de technische dienst, in de voetbalbus voor Excelsior en Feijenoord, op de planning en in de supergezellige kantine....... klik hier>

De nieuwste Snelle Vliet touringcars !

ALBLASSERDAM: Terwijl de nieuwste uitbreidingen van het wagenpark van Snelle Vliet nog onderweg waren van de fabriek naar de garage in het Zuid Hollandse Alblasserdam hadden wij onze fotograaf Bertie al in stelling voor de primeurfoto's........

Ja, toen we mevrouw Van Vliet spraken op de beurs in Gorinchem en die ons vertelde dat er de volgende dag twee nieuwe Van Hool's  en een VDL BOVA Magiq zou ariveren werden alle raderen alweer in beweging gezet natuurlijk en reisde Bertie snel af naar de regio. 

Snelle Vliet is tevens het eerste touringcarbedrijf in Nederland met een speciale fietsaanhanger voor ruim 10 tandems (!) Men heeft een speciaal reisprogramma voor fietsreizen: Fital Reizen. Met de nieuw ingerichte trailer komt het aantal fietsaanhangers nu op 14 stuks.  Dit is, voor zover wij weten, het grootste aantal in Nederland.  Klik hier>

Neoplan Starliner 'Purple Seat'

Één van de grootste klanten van de Neoplan Starliner is het Beierse Nussbaum Reisen en dit bedrijf is tevens fan van onze internetsite.   Daarom ontvingen we van mevrouw Fleiner van deze firma de eerste exclusieve foto's van de nieuwe Starliner 2, N-5218 SHD die voor de eerste keer in deze kortere versie van de Starliner werd afgeleverd.

De geleverde touringcars zijn in een opvallende mooie kleurstelling met bijpassende stijlvolle paarse stoelbekleding.  Tijdens het ophalen van de vloot nieuwe Starliners werden al de eerste foto's gemaakt.

Via onze vriend Mathias Strecker uit het Duitse Beieren ontvingen we deze foto's waarvoor de de firma Nussbaum mede namens hem hartelijk willen bedanken.   Klik hier voor de gehele reportage>

Nostalgische Oad touringcar-reportage

HOLTEN: Ons deels nog gele bloed ging sneller stromen toen we onlangs van Aljo van Olst een hele verzameling oude foto's binnen kregen met Oad touringcars uit de jaren '70 & '80

Wat was het een mooie tijd, met de eerste BOVA Futura's en nog hele verzamelingen oude Mercedessen en BOVA Europa's in de oude kleuren en striping. Voor meer nostalgische foto's van de "Gouwe Ouwe Oad-touringcars", klik hier>

Kleinste touringcar van Nederland ?

HARDINXVELD: De drie laatste aanwinsten van Verschoor Reizen uit Hardinxveld Giessendam zijn nogal divers: een 54 persoons 13 meter Van Hool, een 62 persoons 13,85 meter Van Hool touringcar met een rolstoellift en een 2 persoons 2,5 meter Smart...........

Dat is dan zeker wel voor héééééééle kleine groepjes ?   Nee, Marjandel Verschoor gebruikt deze om met haar mobiele reisbureautje bij klanten op bezoek te gaan........ vandaar ook de tekst !   De eerste grotere foto's van de nieuwe aanwinsten vinden jullie hier>

Nog meer touringcarchauffeurs in beeld !

HILLEGOM: Zoals langzamerhand heel touringcar rijdend Nederland wel weet, hebben wij al een behoorlijk uitgebreide fotoserie van touringcarchauffeurs bij hun voertuig....... 'De Galerie der Helden'

Deze groeit vrijwel dagelijks aan en kent een groeiende schare fans, 'Waarom sta ik er nog niet in?' wordt ons regelmatig gevraagd.   Steevast wordt dit beantwoord met een 'klik' van ons fototoestel en is het probleem verholpen getuige de fotopagina's bij Marcel.

Kom gauw kijken naar onze laatste aanwinsten in de vernieuwde collectie 'Stuurologische gastheren & gastvrouwen'     Klik hier>

Spectaculair leuke website Mercedes Benz !

Mercedes Benz heeft voor het WK Voetbal een echte rijsimulator op haar website gezet die touringcarchauffeurs en andere geïnteresseerden de gelegenheid biedt te oefenen in het Duitse verkeer om veilig de WK stadions te bereiken:  'Busprofi'

Je kunt jezelf ook aanmelden en iedere maand met een ander spel meedoen en hiermee punten verzamelen.   Alles op weg naar de hoofdprijs natuurlijk !  In ieder geval is het erg leuk om 'Busprofi' een keer uit te proberen........ het valt nog niet mee om foutloos te rijden.   Meedoen ?  Klik op: http://www.mb-busprofi.de/popup/index.html

Heb je gewoon zin om alles van de nieuwste Mercedes Travego eens op je gemak in prachtige filmpjes te bekijken, kosten nog moeite werden gespaard om alles prachtig in beeld te krijgen, klik hier>

Wil je echter liever een keertje met een groep de Mercedes Benz busfabricage in Mannheim zelf bezoeken, dan kun je daarvoor een afspraak maken bij Mercedes: voor meer informatie klik hier>

Volvo VDL Jonckheere voor Ruijs Reizen

LITH: Woensdag 5 april is het nieuwste type Volvo VDL Jonckheere aan Ruijs Reizen in het Brabantse Lith (bij Oss) geleverd.Bijzonder aan deze 6x2 touringcar is dat dit de allereerste van het nieuwe type Jonckheere op een Volvo chassis is. De touringcar heeft een lengte van 13,60 meter, is voorzien van 420 pk, ESP en Volvo I-Shift en biedt plaats aan 59 + 1 personen. 

De tankinhoud bedraagt 1000 liter mede hierdoor zal deze touringcar veel ingezet worden naar Rome.  De foto hierboven is genomen door Ruijs chauffeur Ryan Warnaar die er onlangs mee op Schiphol was......... sommige mensen hebben ook altijd geluk !!  Ryan bedankt voor je inzending.    Voor meer Volvo & Jonckheere foto's klik hier

De grote Keukenhof 'buskampeerplaats'

Touringcarteam was weer bij de Keukenhof waar weer veel te zien was.   Er werd gebakken en gebraden, er gingen kleppen open met koelinstallaties waar menigeen thuis alleen maar van kan dromen.......

O.a. een Touringcar uit Bayern (D) met een professionele catering installatie aan boord. (grote confectomaat, koel & diepvries installatie en een extra 500L watertank verwerkt onder de achterbank)   Bertie en Marcel keken hun ogen uit en fotografeerden er op los, klik hier> voor Berties reportage of klik hier> voor Marcels invalshoek.

Rembrandt-touringcar krijgt een zusje

WORMERVEER: Leuk nieuws kregen we bij Bakker touringcars die ook eigenaar is van Lindbergh Travel en Hooijberg reizen, in het kader van het Rembrandt jaar 2006 zal er een tweede Rembrandtbus komen.

We vonden de eerste al zo mooi, het duo zal voornamelijk voor ritten in de hoofdstad worden ingezet en is een 'eyecatcher' van de eerste orde.      Dat zijn toch weer leuke initiatieven van Bakker !

Vreugde Tours en De Wilde Tours samen

MAASDIJK: Sommige mensen begrijpen er nog steeds niks van volgens Linda van Vreugde Tours, hoe zit dat nou precies met De Wilde en Vreugde Tours....... nou die zijn samen gegaan in Maasdijk.

Vreugde Tours heeft het touringcarbedrijf met al haar know-how en negen prachtige touringcars overgenomen.   Dat resulteert in een wagenpark van ca. 35 touringcars en een nieuwe situatie op kantoor want ze kregen er ineens een flink aantal collega's bij......    we gingen gezellig op visite en fotografeerden waar we konden, wat een gezellige boel daar !   voor de fotoreportage klik hier> 

PRIMEUR: De ITS 'Fryslân-VIP' Setra !

BOLSWARD: Henk Sjollema, de directeur van ITS reizen gaf ons de spectaculaire fotoprimeur van de nieuwe donkerblauwe Fryslân-VIP touringcar.  Dit is een gloednieuwe 38 persoons Setra S 415 HD ComAir en daarmee meteen de eerste van dit type in Nederland.


Spectaculair is vooral dat deze touringcar als eerste is uitgerust met een Adaptive Cruise Control, die brengt automatisch de snelheid van de bus terug als deze voorliggers te dicht nadert.

In de bus zijn drie LCD-schermen opgehangen die beelden laten zien van de voorin de bus, op de weg gerichte camera laat zien.  Marcel van der Geugten mocht als eerste een reportage maken van deze touringcar bij EvoBus in Nijkerk.   Klik hier>

VIP-reportage bij EGAO Reizen

In het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam en omgeving kan de bevolking zich sindskort ook op hoog niveau per VIP-touringcar laten vervoeren.    Een korte versie van de VDL BOVA Futura ingericht met tafels en een praktisch oplossing voor de rondzit........ de rechtzit !


Een trotse Kees den Boer reed de nieuwe aanwinst natuurlijk graag uit de garage en liet ons in een heerlijk lentezonnetje een kijkje nemen in het roodgekleurde VIP-interieur.   Kom ook kijken en klik hier>

Rijtraining voor geslaagde ROC cursisten

LELYSTAD: Met de ROC lestouringcar door de kuipbocht van het testcentrum van de RDW in Lelystad........ dat was toch wel de ultieme beloning na 3 jaar studeren voor de afzwaaiende cursisten van de opleiding voor touringcarchauffeur/reisleider van ROC van Twente.


Met een geweldige spectaculaire en uiterst leerzame dag bij Amacho 4-U in Lelystad en een feestavond bij Harders Plaza in Harderwijk werd de feestelijke diploma uitreiking omlijst.   Je kunt gerust zeggen dat ze degelijk zijn opgeleid........ ze weten nu zelfs wat ze in extreme situaties wél en niet moeten doen.   

We hebben een compilatie gemaakt met foto's die een impressie geven van de geweldige dag rond de feestelijke diploma uitreiking: klik hier.  

Als je meer wilt weten over de opleiding voor touringcarchauffeur / reisleider van ROC van Twente:  klik hier>

Touringcarteam doet aan 'Hart in Actie'

AMERSFOORT: Vorig jaar op 9 juli is bij een ongeluk met een dubbeldeks touringcar Marcels stadsgenoot Dirk van der Velde omgekomen.  Echtgenote Katinka en haar dochters wilden eigenlijk wel weer eens uitproberen of ze weer in een dubbeldeks touringcar durfden te stappen.

Marcel hoorde dit en ging met dit verzoek naar Edwin en Martien Besseling van Besseling Travel in Amersfoort. Vrijwel onmiddelijk werd een dubbeldeks touringcar met chauffeur ter beschikking gesteld om onze dames over hun angst heen te helpen.

Chauffeur Gert-Jan ging op pad met de dames en gelukkig ging alles goed, ze durven nu weer met een touringcar  mee en vooral het aanstaande schoolreis seizoen, wat meestal per touringcar gebeurt zal verder weinig problemen geven.

We danken de heren Besseling en chauffeur Gert-Jan hartelijk voor hun medewerking aan deze speciale Touringcarteam "Hart in Actie "   Voor de fotoreportage van deze bijzondere rit: klik hier>

Bertie op herhaling naar Huishoudbeurs

AMSTERDAM: Om de busparkeerplaats van de Huishoudbeurs maar één keer te bezoeken was voor Bertie Willemsen toch echt te weinig, zeker nadat het de eerste keer en beetje somber en guur weer was.

De hele week bestudeerde hij de weersverwachting en koos voor donderdag en dat leverde een paar héél mooie zonnige plaatjes op !

En hééééé..... als dat de bekende chauffeur Henny ter Horst uit Winterswijk niet is daar rechts op de foto achter het glas, die man is toch ook niet achter het stuur van de touringcar vandaan te krijgen !

Klik snel hier voor de complete reportage van een dagje Amsterdam

Speciale inzending Concours d' Elegance

NOORDWIJK: Zaterdag 13 mei 2006 is voor touringcarliefhebbers een dag om in de agenda te zetten, dan halen de Nederlandse touringcarbedrijven hun meest speciale voertuigen te voorschijn.  tijdens het Concours d'Elegance op de boulevard van Noordwijk gedurende 'De Wereld van de Touringcar' van 10.00-16.00 uur !

Bij Ehad in Helmond wordt dag en nacht gewerkt aan een unieke oldtimer die wel eens een flinke sensatie kon worden op de boulevard: een Jonckheere die ooit speciaal ontworpen werd om aangedreven te worden door een Stirling motor die was ontwikkeld door Philips. 

In de jaren '70 kwam de touringcar in handen van Ehad en deze sleutelde er een 'gewone' motor in waarna dit waarschijnlijk de eerste VIP bus van Nederland werd die vooral opviel door een enorme spoiler op het dak.  Naast een functie als luchtinlaat was dit mede om aan te geven dat het binnen ook om een bijzondere bus ging.   

En bijzonder dat is ie......  kijk maar eens naar de 2 + 1 stoelopstelling die zijn tijd ver vooruit was. Er schijnt vroeger zelfs een doorzichtig vloergedeelte in te hebben gezeten om de Stirling Motor te kunnen bekijken.    Volgens Martijn van de huidige firma Ehad / Bergerhof is het nog de enige bus van dit type Jonckheere ter wereld !   Hieronder zie je een opname van de touringcar uit de 'Philips periode'

Dus er is nog wel wat werk te verzetten voor 13 mei........  maar dan hoopt de firma Bergerhof hem in nieuwstaat te kunnen presenteren.   Wij maakten een fotoreportage van ons bezoek aan de busgarage van Ehad-Bergerhof in Helmond waar nog veel meer oldtimerbussen gerestaureerd worden: klik hier voor de complete reportage !

The Glenn Miller Orchestra is alive !

NUTH: En wij maar denken dat de muziek van Glenn Miller iets is van vroeger, niets bleek minder waar toen we deze speciale bandbus van The world famous 'Glenn Miller Orchestra' tegen het lijf liepen. Mocht je denken dat het waarschijnlijk wel een touringcar met rolstoellift moet zijn langzamerhand, de band is inmiddels natuurlijk voorzien van veel 'jong bloed' en speelt vrijwel avond aan avond de oude klassiekers.   Ook in Nederland !  

Het tourschema oftewel de planning van de buschauffeur voor het komende jaar vindt je op: www.glenn-miller.de

Nieuw in Veenendaal: 'Vallei Reizen'

VEENENDAAL: Het was jullie vast al opgevallen dat er in de Gelderland een nieuw touringcarbedrijf actief is geworden.   Het blijkt de nieuwe naam van Klomp Touringcars van Robert-Jan en Lydia Nuijens uit Soest te zijn met een nieuwe vestiging in Veenendaal.

Onze fotograaf Marcel van der Geugten kreeg deze week de primeur om de nieuwe BOVA Futura FHD 14.430 op de foto te zetten die hier komend seizoen ingezet gaat worden voor dit bedrijf.  

Het nieuwe Vallei Reizen presenteerde onlangs ook de nieuwe spelersbus van voetbalvereniging DOVO uit Veenendaal die helemaal in de clubkleuren is beletterd.   

Klomp Reizen zal voorlopig in Soest nog een dubbele naamstelling hanteren zodat de bestaande klanten ze daar niet ineens 'kwijtraken'.    Meer foto's van Vallei Reizen: klik hier>

Touringcarvloot naar Huishoudbeurs 2006

AMSTERDAM: Wat hadden onze fotografen het weer gezellig op het parkeerterrein van de RAI, vééél touringcars en natuurlijk nog vééél meer bekenden.   De Huishoudbeurs 2006 is begonnen en veel bezoekers kiezen dan voor vervoer per comfortabele touringcar.......Wel is er enige kritiek op de hoge parkeerkosten van de RAI voor dit evenement en het opheffen van de kantine voor de chauffeurs.   Onze busfotografen werden zo hartelijk door de chauffeurs ontvangen dat ze soms amper aan foto's maken toe kwamen.  Maar het resultaat is toch weer geweldig, dus kom snel kijken en klik hier en hier

Diepstraten in diepsneeuw

PETTNEU(A): Het was nog even flink de handen uit de mouwen voor chauffeur Andre Kahlman van Diepstraten afgelopen week om weer bij zijn ingesneeuwde touringcar te komen. Het koste hem vele uren om zijn bus weer enigzins uit te graven uit de enorme sneeuwduinen.

Na een paar uur zweten zag het eruit zoals op de bovenstaande foto en kon hij zijn wintersportreis in Pettneu Oostenrijk vervolgen.   Op het warme kantoor van Diepstraten in Gilze hadden ze erg veel respect voor het werk van Andre en stuurden ons deze foto toe.   Bedankt !

Voor meer foto's van touringcars in de sneeuw, klik hier of hier.

Verlengde Van Hool T-9 nu ook als model

WEERT: Het Limburgse bedrijf Holland Oto dat is gespecialiseerd in het produceren en ontwerpen van kleine voertuigmodellen liet ons deze week als miniprimeur weten dat er een model van de verlengde  Van Hool T-9 uit is gekomen voor de touringcarverzamelaars.

Vanaf nu staat dit model ook op de website van Holland Oto dat overigens nog veel meer leuke touringcarmodellen op de markt brengt.   Voor meer informatie kijk eens op de website: www.hollandoto.nl

New VDL Jonckheere Mozart

PERUWELZ/BURY (B) Het Belgische Jumbo Tourisme heeft één van de eerste nieuwe Jonckheeres in België als VIP touringcar in gebruik genomen, het thema én de naam van de touringcar is 'Mozart'

Lederen fauteuils, een kitchinette, een 220 volt aansluiting, aansluitingen voor computerpresentaties via de monitoren, camera achter de voorruit waardoor men vanaf iedere plaats in de bus het uitzicht van de chauffeur heeft, digitale TV en panoramisch uitzicht in het voorste gedeelte door een glazen dakgedeelte en............. op de achtergrond klinkt natuurlijk muziek van Mozart......  als dat geen VIP vervoer is !  

Klik hier voor de eerste foto's van Florian Vanderhoudelingen (B).

Mini-primeur voor Bertus Busreizen

GALDER: Het kan soms gek lopen, maar in dit geval was het schaalmodel van de nieuwe touringcar van Bertus Busreizen uit Galder er sneller dan het origineel.......  want die moet nog geleverd worden.

Wel leuk om te zien hoe deze nieuwe Mercedes Tourismo er uit komt te zien, want Bertie bouwde deze touringcar-schaalmodellen precies volgens de ontwerptekening.    Nou Bertus, nu de échte nog !

Oranje touringcar bij Continental

BARNEVELD: Sindskort staat er bij Barneveld langs de A-1 een zéér opvallende oranje WK touringcar van Continental die natuurlijk ook onze aandacht trok........... en wat een gave voetbalbanden zeg !

Deze Continental WK touringcar zal door SBS-6 gebruikt gaan worden in een televisieprogramma over Oranje en door de bandenfabrikant ingezet worden bij WK wedstrijden voor het uitdelen van leuke Oranje artikelen aan de supporters.  Meer foto's, klik hier>

Eigen touringcar voor Ruud de Vries

ERMELO: Hoewel hij al zijn hele leven in het touringcarvak zit is het toch voor Ruud de Vries wel een bijzondere ervaring om nu samen met Henk Hop zelf een touringcar te bezitten....... ze zijn er apetrots op !

Een hele nette Smit Daf is het geworden met automatisch schakelende versnellingsbak, Henk en Ruud werden er meteen verliefd op toen ze hen vanuit Joure deze touringcar aanboden.  Kopen die bus !! 

Het had allemaal nog wat voeten in de aarde maar ondertussen is alle papier rompslomp in orde en mag er gereden worden........    'En alles doet het' roept Ruud maar steeds, hij kan het haast allemaal nog niet geloven.   Gefeliciteerd jongens !    Meer info, klik hier>

Touringcarnieuws uit België

KONINGSHOOIKT (B): De nieuwe touringcars worden al weer volop afgeleverd links en rechts, dus treffen de 'buspaparazzi' wel eens een paar leuke primeurs aan het hek van de fabrikanten.

Bij Van Hool werden twee in aanbouw zijnde touringcars ontdekt voor Nederlandse opdrachtgevers, namelijk voor Zwaluw Reizen uit Giessen Rijswijk (NB) en voor Verschoor uit Hardinxveld Giessendam (ZH).   Met dank aan Benny Hannes (B) voor de leuke primeurs.

X-rated busfoto's

Soms zijn de foto's van bussen op het internet zo pikant dat ze alleen zijn voor bezoekers van boven de 18 !  Natuurlijk zijn wij niet verantwoordelijk voor de gevolgen als u toch gaat kijken. Klik op http://www.blotebus.nl   Met dank aan Cees Jan en Titus Lohman

Fotograaf Bertie Willemsen in AD

UTRECHT: Een foto van een fotograaf aan het fotograferen....... in de bijlage van het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag doet Jeroen Kreule verslag van zijn ontmoeting met busfotograaf Bertie Willemsen.

Ja, en dat trekt dan weer de aandacht van de televisie: de redactie van het populaire televisieprogramma 'Man Bijt Hond' heeft al contact opgenomen en is van plan een leuk item over Berties liefhebberij te gaan maken.     We houden jullie op de hoogte !   Wil je het gehele artikel over Bertie lezen in het Algemeen Dagblad, klik dan hier>

Nieuwe Neoplan Cityliner op komst

Van Andreas Schneider

In de nieuwste uitgave van het Duitse vakblad 'Busfahrer' zijn voor het eerst twee foto's van de toekomstige Neoplan Cityliner afgedrukt...

Het is natuurlijk geen verrassing dat de steunpilaar van het Neoplan programma een opvolger krijgt.  De Cityliner in zijn huidige vorm werd  al gepresenteerd in 1985 en mede omdat er in 2001 enige aanpassingen aan het ontwerp van voor- en achterkant en enkele technische aanpassingen werden gedaan, is het voertuig nooit echt 'oud' geworden.

In 1971 werd de eerste Cityliner gepresenteerd door Neoplan, op haar 35e verjaardag valt het startschot voor een nieuwe generatie.   De eerste foto's die we hier zien zijn al erg veelbelovend.

Duitse ADAC test veiligheid in touringcar

Van onze verslaggever Bertie Willemsen:

De Duitse ADAC heeft onlangs een aantal touringcar lijndiensten op langere afstanden getest en de resultaten van dit onderzoek met aanbevelingen gepubliceerd op het internet.   Het leverde wel een paar spectaculaire foto's op van onveilige situaties.....

Onderzocht werden op 25 Duitse lange afstands buslijndiensten de categorieën: veiligheidsinformatie voor passagiers, constructie en stabiliteit, technische toestand, veiligheidsuitrusting, noodmaatregelen, chauffeurs en personeel.

In totaal kwamen de ADAC onderzoekers in Duitsland tot de volgende resultaten op het gebied van veiligheid tijdens de busreis: éénmaal "zeer goed", elf maal "goed", negen maal "redelijk", drie maal "bedenkelijk" en één maal zelfs "dramatisch" in de Duitse touringcars

In Nederland zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het informeren van passagiers over nood & veiligheidsmaatregelen onlangs verder aangescherpt en is er vanaf deze zomer een nieuwe veiligheids instructiefilm beschikbaar voor iedere Nederlandse touringcar.

Deze veiligheidsfilm is ontwikkeld door de stichting BUS en voor touringcarbedrijven binnenkort tegen een kleine vergoeding te bestellen via o.a. Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf en KNV Busvervoer. 

Ook werd door de KNV leden onlangs vastgelegd dat men alle beschikbaar gestelde veiligheidsproducten toe zal passen tijdens touringcarreizen om de veiligheid in touringcars verder te vergroten.

Voor alle uitkomsten, verslagen, foto's en aanbevelingen in het onderzoek door de Duitse Automobielclub ADAC: klik hier

Nick met zijn camera op reis !

MÜNCHEN: Nick van der Geugten knipte en knipte met zijn toestel toen hij onlangs even in Berlijn en München was tijdens een reis..... er was héééél wat bijzonders te zien voor de liefhebbers.

Hij knipperde dan ook even wat vaker met zijn ogen toen hij een MAN Lion's City dubbeldekker (!!!!) tegenkwam op het busstation, ja dat zie je ook niet elke dag.    Klik hier voor zijn complete bus & trein reportage die hij voor jullie maakte.

Teamwork in VDL BOVA fabriek

VALKENSWAARD: We hebben er altijd van gedroomd, maar afgelopen week hebben we een VIP tour door de fabriek van VDL BOVA in Valkenswaard gehad en mochten we er onbeperkt foto's maken............ en dat hebben we ook gedaan !!

De produktielijnen van Futura en Magiq, de staalafdeling, spuiterij, een presentatie, de showroom en de geweldige sfeer in een bedrijf die zijn complete produktie van touringcars in Nederland heeft.   En 'wat zien we daar.... primeurs!!!   BOVO, Oad, Milot, EMA, we zagen de touringcars nog eerder dan de nieuwe eigenaars.  Kijk mee en klik hier

Een nieuwe bus voor de Koninklijke Militaire School (KMS) te Weert

WEERT: Leuk is het dat onze fotograaf Marcel, die in het dagelijks leven beroepsmilitair is, net deze Setra primeur mocht fotograferen en er ook als eerste militair mee mocht rijden.......... in gevechtstenue.

Weert is ook  waar Marcel zijn militaire loopbaan is begonnen, de bakermat van de onderofficier bij de Koninklijke landmacht. De KMS heeft nu dus een eigen bus en meteen een SETRA S 319 UL, compleet met DVD, CD speler, airco, navigatie systeem, 2 camera's en Diemaco wapenklemmen in de kofferruimte......

20 jaar geleden ging Marcel nog gewoon in een DAF 3-tonner of marcherend naar de schietbaan........   nu gaat dat iets comfortabeler   klik hier> voor de complete reportage.

Lawinegevaar voor auto's achter bus

We blijven maar schitterende foto's ontvangen van touringcars in de sneeuw, prachtige plaatjes waardoor je er gewoon zin in krijgt om heerlijk met zo'n sneeuwpendel mee te gaan.........

Bij Smit Reizen moest er eerst nog wel even een keukentrapje gezocht worden om de sneeuw van het  dak te halen, het is namelijk niet toegestaan te gaan rijden met zo'n laag sneeuw op je dak.    Anders is er serieus lawinegevaar voor auto's achter de bus lijkt ons zo....

Mooie sneeuwfoto's kregen we ook van Rachelle Boesten van Linde Tours die hier waarschijnlijk 's avonds de touringcar weer opstart om de winterpendelgasten op te halen voor de terugrit naar Nederland. Voor meer foto's van touringcars in de sneeuw, klik hier of hier.

Vertrek winterpendels Utrecht 17 februari

UTRECHT: Ondertussen is het voor verkeerspolitie en chauffeurs al bekend dat onze fotografen vrijdags altijd actief zijn op het Jaarbeursplein, ze werken daar zo langzamerhand al in 'shiften'

Leuk was ook dat touringcar 202 van Van Dongen werd bestuurd door Jolanda Hofs en Marga Flissinger-Franken op de Royal Class pendel 01 van De Jong Intra Vakanties naar Pertisau aan de Achensee.

 Vrijwel alle touringcars die vrijdag 17 februari in Utrecht waren van 14.30-16.00 vinden jullie hier bij Marcel, na 16.00 uur tot vééééél later (ook uit Didam en Beek) vindt je hier bij Bertie.

Bus-Idee doet mee aan 'Spoorloos' !!

We ontvangen hier soms berichten uit verre landen met leuke vragen, zo ontvingen we onlangs een oproep van John Day uit Canada die op zoek was naar een bus die in Nederland zou moeten zijn. 

We ontvingen het volgende bericht en de bovenstaande foto:

I have attached a photo of a bus which I own. One of the twin sisters to this bus was exported to the Netherlands ,it is a 1969 Gray Line bus. My question is - does anyone know where the bus has gone? It would be nice to know what became of #211. I own #208, a friend owns #207 - and tomorrow I get to collect #212 also.  ____Best regards_John Day_Vancouver BC_Canada_____

Ons touringcarteam.nl riep de hulp in van veel van haar relaties in de buswereld en ja hoor......... hij is boven water.  De vinder van deze verloren bus is Patrick Zijp, hij stuurde ons ook een leuke fotoserie  van deze 'Gray Line' bus zoals ie nu is gevonden.   Klik hier

Haal die vent van mijn dak !

Hebben jullie dat nou ook ?    Soms maak je wel eens ergens een foto van die later toch een beetje vreemd blijkt over te komen als je hem nog eens rustig bekijkt ............

De enthousiaste 'Bertus Bus' van touringcarbedrijf De Boezem had dit waarschijnlijk ook toen hij de afdrukjes bekeek van zijn Italië reis, hij scande hem in en stuurde hem naar ons zodat we er met z'n allen eens hartelijk om kunnen lachen.........   Bertus bedankt !

Glasdaken, foto's en feest bij Beuk

NOORDWIJK: Omdat ze Koninklijk zijn geworden, 100 jaar bestaan en er een fantastische open dag was bij Beuk in Noordwijk werd het natuurlijk hoog tijd om daar eens voor jullie op bezoek te gaan....

Bertie en Marcel waren zaterdag 11 februari van de partij en maakten natuurlijk weer zoveel foto's dat je er echt even voor moet gaan zitten met een lekker kopje koffie want...........   Beuk is leuk !

Let vooral eens op de glazen dak(del)en in de nieuwe Jonckheere, de nieuwe Setra VIP, maar ook in de prachtige klassieke oldtimer touringcar Scania Vabis 'l Histoire (zie hierboven) die zijn tijd dus al ver vooruit was.    Klik hier of hier voor de fotoreportages

Touringcars in de sneeuw

FUSCH: We verzamelden de afgelopen tijd alweer een leuk aantal foto's die ons werden toegezonden van touringcars in de sneeuw, deze kregen we binnen van Coos van Ras van Van Dongen Reizen.

Hij rijdt deze winter op Fusch aan de Grossglockner met als standplaatshotel Hotel Lampenhaeusl aan het begin van de beroemde Grossglockner Hochalpstrasse.   Deze is natuurlijk afgesloten want boven op de Grossglockner ligt momenteel zo'n 12 (!) meter sneeuw. 

Coos van Ras heeft ook een leuke website met allemaal interessante busgerelateerde links: www.touringcarchauffeur.com.  De gehele verzameling foto's van  touringcars in de sneeuw die we we laatste tijd van jullie ontvingen vind je hier bij Marcel en hier bij Bertie

Trucker wordt buschauffeur

FUNCHAL: Op het Portugese eiland Madeira voor de kust van Marokko trof Eugénio Santos een wel heel opvallende gele lijnbus op de route naar de stad Funchal..........

Een ontwerp van José António Santos en Eugénio Santos waarbij gebruik is gemaakt van een Scania 340 Truck als basis waardoor er een wel heel apart voertuig is ontstaan dat het midden houdt tussen een truck en een bus.....een 'truckbus'

Wat zie ik daar nou toch ?

In grote en lange tunnels is er tegenwoordig steeds vaker een camera netwerk om het verkeer in de tunnel in de gaten te kunnen houden.  Vrij saaie baan om dat allemaal de hele dag te moeten bekijken, maar héél af en toe is er toch wel iets spectaculairs te zien.......... want die buschauffeurs doen toch wel alles om de aandacht te trekken........ 

Klik hier voor een paar leuke seconden film van zo'n tunnelcamera !!

Op bezoek bij Lion Cars in Zaltbommel

ZALTBOMMEL: Wat een hartelijk onthaal kregen we toen we onlangs onaangekondigd bij Lion Cars binnen vielen, hartstikke leuk vonden ze het !    Hebben jullie onze 62 seats nieuwe liftbus al gezien ?

En onze VIP zit net in Duitsland, dus dat is jammer.... maar we sturen wel even een paar foto's van de week.   En dat is gebeurd, dus we hebben een leuke pagina gemaakt van ons korte bliksembezoek aan kantoor, garage en technische dienst.   Klik hier>

Eerlijke service aanduiding !

LOENEN (Gld): Ze draaien er tenminste niet omheen bij Van den Berg Touring en Reizen in het Gelderse Loenen........ in de Mercedes oldtimer touringcar is het comfort nog echt van vroeger !

Gelukkig is er in het wagenpark wel het nodige bijgekomen sindsdien waarvan we kunnen zeggen dat het er altijd tiptop bijstaat en kraakhelder bij de klant voor de deur wordt gezet.   Een klasse apart.

Bertie Willemsen bezocht de Veteranendagen (de bezoekers waren veteranen) in Loenen en maakte een mooie reportage van het chique donkerblauwe wagenpark en de oldtimers: klik hier>

Oad touringcar met Lanting deur ?

KONINGSHOOIKT (B): Waarschijnlijk is het ze bij Van Hool ook pas later opgevallen toen de deur er al in was gemonteerd ......... Er zit verschil tussen het ontwerp voor de Oad en de Lanting touringcars. 

Benny Hannes (B) viel het in ieder geval wel op toen hij deze touringcar in aanbouw onlangs buiten op het fabrieksterrein zag staan....... iets klopt er niet helemaal, de deur past niet in dit ontwerp.

Het valt je normaal gesproken niet op maar als je ze bij elkaar zet kun je zien dat Oad maar een hele smalle band onderaan heeft en Lanting een stuk bredere.......... en dit is misschien wel even door elkaar gehaald in de spuiterij.   Allez, het gelijkt ook allemaal zo op elkander.

Van Driel Exclusive reportage

OSS: Het lijkt langzamerhand dat er een groei is te ontdekken in de touringcars die iets luxer zijn uitgevoerd. Wij zijn tenminste verbaasd wat voor een prachtige interieurs en uitvoeringen we tegen komen.

Bij Van Driel Vervoersservice in Oss heeft men het wagenpark ook uitgebreid met een aantal Éxclusive' touringcars die qua kleur en inrichting net even iets meer cachet hebben.   We maakten een reportage van de nieuwste Jonckheere Arrow met lederen (!) bekleding en een Mercedes Atego met tafelopstelling.  Klik hier>

Vakantie in 'Boombushut'

Sommige vakantieparken richten zich op smalle doelgroepen. Hier een voorbeeld van wat originele vakantiehuisjes voor touringcarchauffeurs in het oerwoud........... effe lekker bijkomen na het seizoen.

Geen gezeur aan je hoofd, lekker weertje en toch een vertrouwde omgeving waardoor je niet zo hoeft te wennen.   Enne..... breekt het regenseizoen los dan zet je gewoon de ruitenwissers aan.

Beuk 100 jaar: De VIP Primeur !!

NOORDWIJK:  Op dinsdagavond 31 januari is ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan de nieuwe VIP coach van Beuk onthuld in het bijzijn van genodigden.   En er was heel groot nieuws....... in het bijzijn van de comissaris van de Koningin werd Beuk officiëel uitgeroepen tot de 'Koninklijke Beuk Groep'.   Proficiat met deze prachtige titel !

Zoals te zien is op de foto is de "La Linea" voorzien van een gouden laag, dit is uiterst uniek en de eerste Setra Top Class die dit heeft. 

Verder is in het midden en de achterkant de bus voorzien van het 100 jarig logo. De combinatie van de gouden wieldoppen en de lijn boven de achterwielen maken het geheel af tot een zeer sjiek voertuig.

Het is meteen de eerste Setra S 416 HDH die in Nederland  is afgeleverd en van binnen geloof je je ogen helemaal niet.... er is nog iets heel bijzonders aan de hand met het dak........  het is van glas (!!) en dat is een absolute Setra primeur in Nederland !!

Het interieur is afgewerkt met alcantara en leder. Er is gekozen voor de
kleuren donker blauw en oranje. Een zeer fraai detail is op de lederen kopdelen het ingeprinte 100 jarig jubileum logo. Dit is ook aan de achterwand aangebracht.

Er is in totaal plaats voor 26 personen. Voorin is plaats voor 16 mensen en achterin de business hoek is plaats voor 10 personen.   We bedanken EvoBus uit Nijkerk hartelijk voor deze fantastische primeur !

Er zijn nog meer spectaculaire verrassingen op touringcargebied bij het jubilerende Beuk:   Klik hier voor alle foto's van de Beuk Primeurs !

Mercedes Tourino VIP bij IJsseltours

ZWOLLE:  Het lijkt wel of de VIP touringcar in opkomst is, een prachtige ontwikkeling lijkt ons.   IJsseltours presenteerde onlangs haar nieuwe compacte Mercedes Tourino die een aanwinst is door haar prachtige interieur en complete uitrusting.

Zonder tafels is deze geschikt voor 31 passagiers, op verzoek kan de bus met 4 tafels worden uitgerust en blijven er nog 23 zitplaatsen beschikbaar. Meer foto's op: http://www.elroygelderblom.com/vipbus/

Zwaar weer voor Huskies

Het is niet altijd lekker zonnig met besneeuwde hellingen en schone wegen op de wintersportpendel, het kan ook een flinke klus zijn........

Edwin Langkamp nam zijn digitale camera voor je mee en dat leverde een leuke reportage op van een pittige 'winterstormpendel': klik hier>

Eerste Jonckheere afgeleverd bij Beuk

NOORDWIJK: De spectaculaire nieuwe Jonckheere die tijdens Busworld 2005 in Kortrijk aan het publiek werd getoond is bij het jubilerende Beuk in Noordwijk als eerste in Nederland afgeleverd.

Onze 'man' in Noordwijk stuurde ons de eerste foto's uit de garage die hij maakte nog voor de officiële onthulling, klik hier voor de eerste serie.

Ideale wintersportbus

KAPRUN: Nooit meer sneeuwkettingen nodig met deze geweldige bus voor de wintersport, je komt altijd waar je wezen wilt  !!     Het is een Postbus op rupsbanden die vroeger naar de Moostersperre reed.


Dit is een door dwangarbeiders in de tweede wereldoorlog aangelegd stuwmeer.   Tegenwoordig staat deze bus op rupsbanden daar nog opgesteld als een soort monument en worden de toeristen met een grote open lift op rails naar boven gebracht.  

Deze bijzonder busfoto's werden door een oplettende Twan Arends ontdekt in de leuke railwebsite van Nico Spilt: www.nicospilt.com

Touringcars terug uit de sneeuw

UTRECHT: We zetten ze op de foto als ze vertrekken, maar Marcel is ook niet te beroerd om op zondagmorgen vroeg uit z'n bed te komen om de werkpaarden van de wintersportpendel te vereeuwigen als ze weer binnen lopen..... vies en onder de pekel van de winterse rit !

Ook de mannen en vrouwen die gependeld hebben naar Frankrijk, Oostenrijk en andere wintersportlanden zijn niet kapot te krijgen, want er is altijd nog wel weer tijd voor een gezellig babbeltje en een bakkie koffie voor de fotografen van Bus-idee ! 

Al die zwoegers met hun touringcars zijn weer voor je verzameld in een leuke reportage van Marcel op Utrecht Jaarbeursplein: Klik hier>

'Papendalpendel' in beeld

ARNHEM: Om afgelopen dinsdag 24 januari alle beslissers van groepen en verenigingen de kans te geven om ideeën op te doen voor een dagje uit met de touringcar, haalde Gebo en Betuwe Express vele touringcars vol relaties naar hun reismarkt in Papendal......

Natuurlijk waren we er om de touringcars voor jullie vast te leggen die deze belangrijke klanten vervoerden.   In twee groepen kwamen de gasten gefaseerd binnen en werd de drukte verspreid over de middag.

Toen de laatste gasten vertrokken was de avond reeds gevallen...... en dat leverde nog een mooi sfeerplaatje op.   Klik hier voor de touringcarfoto's die Bertie maakte van deze 'Effe Weg' combi-operatie.

 Touringcar in de zonnige sneeuw

GIESSEN RIJSWIJK (NB): Steeds meer mensen sturen ons foto's van touringcars in de sneeuw nadat we hebben beloofd dat we er een aparte fotopagina voor wilden maken, zo ook Henk van Loon ......

Hij is de busverhuurder en arrangementssamensteller bij Zwaluw Reizen.    De opname die Henk ons stuurde doet ons verlangen naar een heerlijk wintersportreisje.... en dat was vast ook zijn bedoeling. 

De opnamen zijn gemaakt door langzamerhand onze vaste fotograaf bij Zwaluw Reizen: Kees de Vrije   Onze complete verzamelingen sneeuwfoto's vindt je hier bij Bertie en hier bij Marcel.

Contiki Stellendam geopend

STELLENDAM: Met zo'n 90 touringcars is Contiki Holland sindskort het Haringvliet overgestoken door te verhuizen van Hellevoetsluis naar een nieuwe locatie langs de N-57 bij Stellendam.... we waren vroeg opgestaan en te gast op de open dag op zaterdag 21 januari !We genoten daar van het stralende touringcarbedrijf dat in haar nieuwe jasje klaar is voor de toekomst en werden voor jullie rondgeleid door Gerco Don, misschien wel de jongste directeur van een touringcarbedrijf  van dit formaat in Nederland........

Ook gingen we mee met een rondrit van een uur over het prachtige eiland met gids waarbij we de passagiers in beeld brachten terwijl ze hun enthousiasme voor gids en chauffeur uitdrukten in luid gejuich.   

Tsjonge jonge, iedereen die er niet bij was heeft wel wat gemist !  Voor de complete fotoreportage van onze dag naar Contiki Stellendam vol hapjes, drankjes en touringcars....... Klik hier>

Touringcars in de winter(sport)

ZWOLLE: Langzamerhand komen er hier al steeds meer leuke foto's binnen van touringcars in de sneeuw en tijdens barre winterse omstandigheden, dikke ijslagen op de voorkant, ingesneeuwde touringcars, martelen met de sneeuwkettingen......

Bertie verzamelde er al de nodige op een speciale pagina zoals we eerder beloofden.   Hier zien jullie een opname van de IJsseltours Scania van Elroy Gelderblom uit Zwolle in een prachtig winters tafereeltje, maar hij stuurde natuurlijk nog meer......

Bekijk snel de verzameling  winterfoto's bij Bertie hier>

Marco Pranger's nieuwe Van Hool T 916

VLAARDINGEN: Een grote droom voor Marco kwam uit toen hij maandag 16 januari 2006 zijn eerste nieuwe touringcar in ontvangst nam.... na ruim twee jaar dat hij met zijn bedrijf 'De Vlaerdinger' actief is als zelfstandig ondernemer was dit toch wel iets heel bijzonders...

We sprongen daarom direct in de 'Bus-Idee-Smart' om zijn nieuwste aanwinst te vereeuwigen..... Marcel lag er natuurlijk onder, achter, naast en in om alle details vast te leggen. We reden ook heerlijk rond langs Vlaardingse molens en velden en drukten zelfs wat auto's door de modder.    Marcel's complete fotoreportage vind je hier>

Excellent zitten in de Business Class

In de ANVR richtlijnen wordt de Business Class omschreven als een touringcar met de 2 + 1 opstelling: extra brede stoelen en een zeer breed gangpad.   Maar toch zijn dit type touringcars nog vrij zeldzaam in Nederland en hebben slechts weinig mensen het interieur ervan mogen aanschouwen, dus kijk gerust maar even.

In de praktijk verstaan we onder Business Class Touringcars ook luxe uitgevoerde touringcars met een aantal tafels waardoor ook deze zich ook zeer goed lenen voor zakelijke- en bedrijfs- uitstapjes.  

De opnamen hierboven zijn van de Oad Excellent Class die als één van de weinigen deze unieke 2 + 1 opstelling in het wagenpark exploiteert...... lekker zitten hoor !!   Voor meer foto's klik hier>

Carolien Schutte nam haar camera mee !

NIEUWLEUSEN: Op onze oproep aan touringcarchauffeurs (m/v) om ons leuke foto's van hun touringcar in de sneeuw te sturen is weer een leuke serie binnen gekomen.   We zien de toruingcars natuurlijk altijd wel vertrekken en terugkomen, maar om nou naar Oostenrijk te rijden om ze daar op de plaat te zetten dat wordt ons toch nog iets te gortig.

Daarom hebben we een speciaal e-mail adres waar jullie je digitale touringcar sneeuwfoto's naar toe kunnen mailen: busidee@gmail.com

Mocht je onderweg sowieso leuke situaties met touringcars tegenkomen, leg ze vast en mail ze ons gerust....... dat vinden we geweldig !!!   Caroliens prachtige GEBO inzendingen vindt je hier>

Vertrek wintersport-touringcars in beeld

UTRECHT: Wat een belevenis is het toch altijd weer tijdens de vrijdagen waarop de grote touringcarvloot vertrekt naar de wintersportbestemmingen in Europa: Bizz Travel, Interbus, Snowevent, Sunweb, Snowtrex, Husk, Sportura en vele anderen

Massa's mensen met ski's op zoek naar de juiste touringcar die hen tot voor hun hoteldeur brengt voor een heerlijk weekje skieën is voor onze fotografen een geweldige plaats om de touringcars op te zoeken. 

Bertie Willemsen was afgelopen vrijdag voor jullie in Utrecht, Beek en Didam en maakte de volgende reportage: klik hier>

Dan weet je weer waar je het voor doet !

KUHTAI: Zagen we eerder Luttikhuis ploeteren door meters sneeuw en worstelen met sneeuwkettingen, Chauffeur Ron Hobers van De Jong Intra had meer geluk toen hij in hetzelfde Kuhtai aankwam, er scheen een heerlijk zonnetje........ ja zo kan het natuurlijk ook.

Nu de sneeuwpendels weer in volle gang zijn krijgen we regelmatig leuke winterfoto's met veel sneeuw binnen, hartelijk dank en ga zo door !  Klik hier voor de grotere versie van Rons foto's bij Bertie.

Nick mee op instructieritten BBA Interliner

VAN ONZE VERSLAGGEVER NICK:   Afgelopen woensdag ben ik naar Breda geweest en heb de "nieuwe" Lion's Coaches voor de BBA op de foto gezet.  Deze wagens waren eerder al te zien bij Connexxion, op Q-liner lijn 315 van Groningen naar Lelystad, omdat de Lion's Regio L nog niet klaar was.

Na dat deze geleverd waren zijn de Lion's Coaches dus naar de BBA gegaan voor de Interliner lijnen 400 (Utrecht-Oosterhout) en 401 (Utrecht-Breda).

Er wordt sindskort druk instructie gereden met deze bussen en mocht ik ook een rondje mee, binnenkort zullen ze op de lijndienst verschijnen.  De foto's van mijn BBA dagje vinden jullie hier>

-2° aan het Gardameer op 2e kerstdag

TORBOLE: Chauffeur Gerard Verwey van Vreugde Tours was met zijn kerstreis in Italië aan het Gardameer en verwachtte daar lekker op een terrasje te kunnen zitten......maar niets was minder waar !

Waar de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar ca. 12° is, was het nu -2° en kon Gerard zijn muts en handschoenen aantrekken.  Gerard bedankt voor je leuke 'winter-inzending !'

Nieuwe Setra S 431 DT voor Besseling

AMERSFOORT: Hij was amper afgeleverd of deze nieuwe Setra dubbeldekker was al onderweg, compleet met aanhanger, naar de wintersport in Frankrijk.   Jullie stuurden ons al vele prachtige opnamen en Marcel verzamelde ze voor je in een speciale pagina.


De 'Maiden Voyage' van de nieuwe '71' was voor Husk naar Le Corbier in de Franse Alpen achter Grenoble.  We ontvingen opnamen van het spectaculaire interieur, vlak voor vertrek naar Frankrijk en van de aflevering van de dubbeldekker met Martien Besseling achter het stuur.  klik hier>

Eerste inzet van Connexxion MAN City T

UTRECHT: Nick was er als de kippen bij toen deze nieuwe MAN in Vianen bij de importeur binnen kwam, maar ook toen deze nieuwe bus voor het eerst werd ingezet op de dienst in Utrecht.

Zijn eerste commentaar was: 'Hij rijdt heerlijk!' en geloof ons als we zeggen dat Nick kritisch kan zijn.   Met de fotocamera gewapend reed hij mee en legde alles vast voor je.... klik hier>

Mamma Mia.... wat een touringcars !

HAMBURG: Je mag Hamburg rustig Musicalstad noemen op dit moment, Der König der Löwen en Tanz der Vampire en Mamma Mia van Joop van den Ende.  Daarom een touringcardrukte van belang....

Bertie stapte incognito in een touringcar van onze oosterburen, Graf Reisen (!) voor een tweedaagse naar Hamburg en maakte een mooie reportage voor jullie......Klik hier voor zijn fotoverslag>

Luttikhuis in meters verse sneeuw in Tirol

KUHTAI: Wintersport touringcars hebben soms te maken met behoorlijke pakken sneeuw op hun bestemming, wel erg lekker natuurlijk voor de stemming in de bus.   Maar ja, soms mag je wel een bulldozer bestellen om je touringcar weer uit te graven.........


Voor de chauffeur van Luttikhuis uit Losser werd het zelfs wat moeilijk om zijn touringcar te bereiken in het Oostenrijkse Kuhtai.  Uiteindelijk is de zwarte Mercedes Travego wel weer uit de sneeuw gekomen, maar dat leverde wel eerst een paar prachtige plaatjes op.   Met dank aan Arjan Luttikhuis voor zijn spectaculaire inzending !!  Voor grotere foto's  klik hier>  

TIP: Mocht je zelf naar de sneeuw gaan met een touringcar, neem dan vooral een digitale fotocamera mee en mail ons je foto's hier>.  Sneeuwkettingen omleggen, bus onder de sneeuw, winterplaatjes, ski's inladen etc.  !  

'All you need is love kerst-touringcar'

HILVERSUM: Zaterdag 24 december was de 13e speciale Kerstspecial van het altijd ontroerende tv programma 'All you need is love'.  Van Oad Reizen ontvingen we foto's van de speciale VIP-touringcar die men inzette om de geliefden bij elkaar te brengen.....De Kerstspecial van 2004 werd gereden met de VIP-touringcar van de Betuwe Expres uit Herveld, dit jaar viel de eer te beurt aan Oad Reizen. Met dank aan Reinier Muller & Bertie Willemsen.

Primeur: Lion's City T voor Connexxion

VIANEN: Bij MAN Truck & Bus is men druk aan het werk om de tientallen MAN Lion's City T voor Connexxion aflevergereed te maken.   Net voor de feestdagen waren de eerste afnames van deze Low Entry bus en uiteraard was Nick van der Geugten aanwezig om een eerste reportage voor jullie te maken.

Hartelijk dank aan de heer M.Snoek van MAN Truck & Bus b.v. voor de geweldige medewerking.   Voor de reportage klik hier>  Groeten uit de Keistad en Prettige Feestdagen, Nick van der Geugten

Leuke sfeervolle 'touringcar-kerstfoto's'

We ontvingen hier rond de feestdagen enorm veel lieve en leuke kerst- en nieuwjaarswensen en danken jullie daar heel hartelijk voor, soms zitten er ook hele leuke foto's bij van touringcars in sfeervolle kerstplaatjes in alle uithoeken van Europa.Deze eerste ontvingen we van Kees de Vrije van Zwaluw Reizen, de middelste van Ron Hobers van De Jong Tours die voor het twaalf en een half jarig huwelijk van voetballer Dennis Bergkamp met de familie van Dennis en zijn vrouw in Londen was in december.  

Het onderste sfeerplaatje kwam Henk Parren van Kupers.  We vonden ze allemaal zo mooi dat we ze jullie zeker niet wilden onthouden.  Bedankt voor alle enthousiaste inzendingen !

Dickens-touringcar-festijn' in Deventer

DEVENTER: Hoe gezellig het in Deventer was met het 'Dickens festijn' bleek duidelijk aan de grote hoeveelheid touringcars die vanuit, Nederland, Duitsland en België naar dit evenement kwamen.

Tegen het vallen van de avond was de gehele houtmarkt aan de voet van de Bergkerk afgezet voor touringcars.  De grote instap operatie verliep vlekkeloos maar was door het enorm grote aantal touringcars een belevenis op zich.  Voor het 'Dickens touringcar-festijn': klik hier>

Kerstmarkt bus-fotoreportages

Als we met touringcarteam.nl naar een Kerstmarkt gaan en daar foto's maken dan zie je weinig kraampjes, glühwein, kerstbomen of bratwursten natuurlijk. Des te meer zie je van de busparkeerplaatsen...

Wij interesseren ons alleen maar voor alle geparkeerde touringcars en de bijbehorende chauffeurs.   Dit weekend was fotograaf Bertie in Essen, Oberhausen en aan de Rijnkade in Dusseldorf.   Klik hier>

Van Basten selecteert nieuwe Oranjebus


HOLTEN - De hand van bondscoach Marco van Basten reikt ver. Door het selectiebeleid van de trainer moet de KNVB op zoek naar een nieuwe spelersbus met meer zitplaatsen. OAD Reizen uit Holten, die al jaren de spelersbus en het vervoer regelt, laat in Duitsland een nieuwe bus maken die voldoet aan alle wensen en eisen van de coach.

„Onder zijn voorganger Dick Advocaat hadden we aan 36 zitplaatsen meer dan voldoende. De huidige bondscoach kiest in de voorbereiding voor een bredere selectie en technische staf”, vertelde directeur J. ter Haar van OAD Reizen vrijdag.

De nieuwe Mercedes Travego wordt met 42 zitplaatsen niet alleen een stukje langer, ook het interieur en faciliteiten worden aan de wensen van Van Basten en de KNVB aangepast. Naast een minikeuken beschikt de nieuwe bus over dvd- en lcd-schermen, satelliettelevisie en een draadloze internetverbinding.

Amerikaanse schoolbus bij Peereboom

WINKEL (NH): 'Je moet het meer zien als een hobby project', zegt Paul van Pelt van Peereboom Touringcars uit Winkel in Noord Holland over zijn restauratie van een Amerikaanse schoolbus. 

We deden alles hier zelf en hebben er zelfs een prachtig nieuw interieur in gezet, hij is dan ook helemaal goedgekeurd voor personenvervoer.  

En ja..... het komt wel eens voor dat we hem eens mee laten rijden in de lijndienstversterking als alles hier onderweg is.    Dan moet je die mensen verbaasd zien kijken op de bushalte als we hiermee voor komen, en leuk dat ze het vinden..... prachtig !!!  Meer foto's klik hier>

Wereldrecord voor Connexxion Twents

ENSCHEDE - Rook, lichten, toeterende bussen......Vliegbasis Twente was zaterdag 10 december 2005 het decor voor het nieuwe Connexxion Twents en OV fotograaf Nick van der Geugten was erbij.

Met een oneindige rij Ambassadors in de nieuwe rode huisstijl werd het wereldrecord 'met-zoveel-mogelijk-bussen-in-een-sliert-rijden' verbroken voor het World Guinness Book of Records.

De bussen moesten in totaal 3,2 kilometer in een sliert rijden, wat gelijk staat aan 2 miles, om het record te kunnen plaatsen. Na 2 ronden kwam het verheugende bericht dat het record gevestigd was en nu dus op naam van Connexxion met 93 bussen staat. 

Busvervoersbedrijf Connexion introduceerde onlangs zijn nieuwe bussen in de nieuwe rode kleuren op de parkeerplaats bij Frans op de Bult tussen Hengelo en Oldenzaal en stelde ze op in de nieuwe naam 'Twents' zoals te zien op de foto. Voor meer record-foto's klik hier>

Rode dubbeldekker verdwijnt uit Londen

Samen met de Big Ben waren de rode dubbeldekbussen samen het gezicht van Londen.    De laatste AEC Routemaster dubbeldekker reed vrijdagmiddag 9 december 2005 zijn laatste rit. Lijn 159 heeft deze eer gekregen. Deze route begint op Oxford Street en eindigt in Zuid-Londen bij de Brixton busgarage.

De voornaamste reden voor het verdwijnen van de klassieke dubbeldekkers zijn de hoge kosten. Naast de bestuurder is er een conducteur nodig,  omdat de cabine van de chauffeur is afgesloten van het passagiersgedeelte.

De dubbeldekkers zijn vanaf de jaren tachtig geleidelijk vervangen door de veiligere harmonicabussen. Deze nieuwe bussen zijn ook toegankelijker voor mindervalide mensen, ouderen en kinderwagens.

Kerstmarkten druk bezocht

OBERHAUSEN (D): De Duitse kerstmarkten zijn jaarlijks een feit en dat brengt onze fotografen natuurlijk in beroering.  Bertie was in Oberhausen bij CenterO om de touringcars daar te bekijken. 

Hij trof er o.a. deze prachtige MAN Lion's Star bij CentrO die door Jacoff uit Aken extra was ingehuurd omdat al hun andere touringcars al ingezet waren.  De chauffeur was duidelijk onder de indruk, klik maar eens op de foto voor een vergroting want dan zie je dat zijn snor van verrukking krulde achter het dashboard.   Klik hier voor de eerste reportage van touringcars bij de Kerstmarkten van afgelopen jaar.

Nieuwe COBUS 2001 van Caetano

PORTUGAL: Wel een beetje vreemd model als je deze bus eens goed bekijkt, dat zit hem natuurlijk in de enorme breedte van het voertuig.......hij is veel breder dan de maximaal toegestane 2.55 meter ! 

Maar hoe ga je met zo'n ding dan door het verkeer ?  Nou... dat gaat helemaal niet en is ook niet nodig, want deze bussen rijden alleen op het vliegveld rond.    Het is een zogenaamde Airportbus om de passagiers van het vliegtuig naar de Terminal en terug te brengen.

We ontvingen deze primeurfoto van de nieuwe COBUS 2001 Airportbus van Caetano van ons Portugese AMIBUS contact Marco Lindo die hem daar spotte: klik hier voor de vergroting van de foto

Daar worden we nou echt treurig van.....

DALFSEN: Maandagavond 28 november 2005 brandde in Dalfsen de dubbeldekker van MM Travel tot aan de grond toe af. Rond 23.30 uur kwam bij de brandweer een melding binnen van een brand in een bus aan een parkeerterrein van touringcarbedrijf MM Travel, aan de Vossesteeg.

Toen de brandweer van Dalfsen ter plaatse kwam was er voor de spuitgasten geen eer meer aan te behalen. De dubbeldeksbus brandde compleet uit. Het toegestroomde publiek werd door de politie op afstand gehouden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Witte 'EURO DISNEY' kerst in november

PARIJS: Het was toch wel het ultieme 'kerstgevoel' met al die sneeuw de afgelopen periode in veel delen van Nederland, België en Frankrijk.   Beuk chauffeur Klaas de Vries had een rit naar Disneyland Parijs met zijn VIP touringcar en stuurde ons een leuk verslag.

We hebben zijn verhaal met veel plezier gelezen en er voor jullie ook een artikel van gemaakt.  Klaas had de tijd van zijn leven maar het ging niet vanzelf.   Hij laat ons zien dat je altijd moet anticiperen in dit vak om een opdracht goed uit te voeren.   Klik hier voor het verslag van zijn rit vorig weekend naar de 'Witte Kerst' in Disneyland Parijs.

NIEUW: De Wrightbus FTR

GLASGOW (GB): Vanuit Engeland ontvingen we deze eerste opnamen van de 18,4 meter lange Wrightbus FTR van Dutchbus lid Glenn Macmahon die erbij was toen deze futuristische nieuwe bus in Engeland werd gepresenteerd aan de pers.

Het Engelse Wrightbus doet er één week over om een exemplaar te bouwen, de prijs is £ 315.000,00 en het gewicht ligt rond de 20 ton. kijk voor meer foto's bij Glenn op de pagina's:  klik hier>

Groter zijn ze er haast niet !

BERCHING (D): Je mond valt toch nog steeds open als je een Neoplan Megaliner in het echt tegenkomt.  Met een lengte van 15.00 meter en een hoogte van 4.00 meter is dit waarschijnlijk de grootste dubbeldekker uit één stuk die ooit gebouwd is.

Matthias Strecker moest dan ook even een extra stapje achteruit doen om hem in één keer in beeld te krijgen.... hier heb je eigenlijk een breedbeeldcamera bij nodig.   Vanuit Duitsland ontvingen we een prachtige reportage van Matthias met prachtige touringcars: klik hier> 

Yellow Submarine

In Spanje is onlangs de eerste Neoplan Starliner verkocht aan Continental Auto, één van de grotere lijnbusmaatschappijen op het Iberisch schiereiland.   De eerste die wij zagen in een gele uitvoering.

Het wachten is nu natuurlijk op de eerste Starliner Next generation die in Nederland besteld gaat worden.   MAN Neoplan doet er wel zijn best voor, want hij staat in december ook op de voorpagina van Tourmagazine..... en terecht natuurlijk, als Coach of the Year 2006 mag hij gezien worden.    Meer foto's van de Spaanse Starliner hier>

Nostalgie en gastvrijheid bij Schepers Tours

WESTERHAAR: Terwijl het seizoen alweer is afgelopen rinkelt de telefoon aan één stuk door als we een bezoek brengen aan het Overijsselse Westerhaar.   Hier ligt een prachtige familietraditie van de familie Schepers in een wereld van bussen en touringcars

In de werkplaats worden de eerste touringcars door Bert Schepers al weer helemaal onder handen genomen omdat hij er voor wil zorgen dat het materiaal er komende zomer weer prachtig uit ziet....

'Eerst pakken we de buitenkant aan en zorgen dat de kleine krasjes en beschadigingen weer helemaal worden strakgemaakt, als je een touringcar er perfect uit wilt laten zien moet je er regelmatig mee bezig'.

Dat kenmerkt een product en Bert heeft er plezier in, een paar nieuwe reflectors aan de zijkant en dan de deurgeleiders en de remtrommels nog even mooi zilver spuiten. Het zijn de kleine dingen die het helemaal af maken.   Meer foto's van ons bezoek aan Westerhaar vind je hier>

Doorzichtige harmonica van harmonicabus

MUNCHEN: Ja, het heet natuurlijk officieël niet zo.... maar toch weet iedereen waar we het over hebben.  Vanuit München ontvingen we een foto van een gelede bus met een transparante 'balg'.

Nog niet vaak gezien en een geweldig leuk effect natuurlijk voor de passagiers: gaan we rechtsaf wordt het uitzicht links beter en gaan we linksaf dan wordt het uitzicht rechts beter.    Dynamisch panorama zou je kunnen zeggen.   Toch leuk gevonden van M.A.N. Klik hier>

Touringcarchauffeurs op de foto !

Iedere week zoeken we de mannen en vrouwen die die prachtige touringcars besturen wel weer een keertje op.   We worden altijd leuk ontvangen en de reacties zijn erg enthousiast als we ze op de foto willen zetten..... daarom hebben we er een speciale rubriek voor.

Maar bij de touringcar van Mijnders viel het oog van onze fotograaf op nog iets anders.......WAT ZIEN WIJ DAAR OP DE KOELKAST ?


Ja, inderdaad...... Bus-Idee is al doorgedrongen tot Zuid Holland, de stickers zitten al in de touringcars van Mijnders geplakt.  Een drievoudig hoera voor dit geweldige bedrijf dat bij ons natuurlijk niet meer kapot kan !    Heel, heel, heel hartelijk bedankt !!!!  Ga zo door !

Klik hier voor onze verzameling touringcarchauffeurs die we onderweg tegenkwamen en die spontaan voor ons bij hun touringcars poseerden.

Wat een leuke ouderwetse busgarage !

WINSCHOTEN: Zo gezellig als het vroeger was in de busgarages is het nog steeds in het hoge noorden.   In Winschoten bezochten we het Noordelijk Busmuseum.....koffie, diesellucht, ronkende en rokende motoren, nostalgische buskaartjes en een flink stel 'bus-o-fielen'


We werden hartelijk ontvangen en namen natuurlijk onze fotocamera mee, volg ons maar in de "boevenwagen" van Veenhuizen, langs alle modellen en de fotowanden, klik hier voor de grote reportage.

Verrassend CBR examenvraagje !

"The Reference VIP Lounge"

HILVERSUM: We zijn een nieuw tijdperk ingegaan met de introductie van de meest spectaculaire VIP coach van Nederland op vrijdag 11 november in Studio 22 in het Mediapark in Hilversum !

Deze VIP coach is uitgerust met het volgende op gebied van entertainment & special effects: 2 karaokespelers, draagbare microfoons, 6 monitoren, ruime collectie DVD's, PA muziekinstallatie 1000 Watt RMS binnen, PA 2000 watt RMS buiten, CO-2 jets, special Laser effects, high design led-verlichting, hazer, rookmachines

Techniek: 460 PK MN turbo Int. Diesel, ZF-Astronic 12 traps automaat, 13,80 mtr. hoogdekker, ABS & ASR, actieve vierwielsturing, kniel en hefinstallatie, volautomatische Sutrack en Webasto, intarder, automatische standkachel, extra accustel en dynamo.  Exterieur: Special parelmoer effectlak, volautomatische buitenspeakers, zwart getinte beglazing bovendek, lichtmetalen velgen, low sub bandpass-speakers.

Voorzieningen aan boord: Digitaal TV, Analoog TV, Breedband internet (UMTS), wireless accespoint, toilet, bar met warme en koude dranken, 2 extra grote koelkasten, bovendek en R. camera's, navigatie, telefoon, centrale stofzuiger, oven-magnetron combinatie, netstroom (220 volt).  

Comfort: 50 persoons rondzit met 11 tafels, Alcantara hemelbekleding, Alcantara gordijnstof, climat control, lederen feauteuils, high privacy beglazing en bovendek, afgezonderd van chauffeur, verlichte traptreden, verlicht gangpad, automatische TFT schermen.

Door de ervaring met de Partybus & Karaokebus is gebleken dat er in Nederland vraag is naar exclusieve en extreme voertuigen, de agenda van 'The Reference' staat de komende periode dan ook al behoorlijk vol.   Op 28 november zal er in het RTL programma Transportwereld een reportage worden uitgezonden over het ontstaan en de bouw van deze touringcar die werd gebouwd in een samenwerking tussen ABC tours en VipBus.nl. (advies en bouw van multimedia in de touringcar) 

De introductie van The Reference VIP Lounge was er één die zijn weerga niet kende, het publiek werd getracteerd op een wervelende show waarbij alles tot in perfectie goed was voorbereid.  ABC tours maakt daarmee een stap vooruit in het ondernemen met het touringcarproduct en geeft blijk van grote durf en ondernemingszin. 

Wij maakten een flinke fotoreportage over deze spectaculaire introductie voor VIP gasten op het mediapark in Hilversum: klik hier>  Voor meer info over ABC Tours klik hier>

Oad neemt Van Asten over

BUDEL: Na een jarenlange samenwerking als bijhuurbedrijf heeft het Holtense Oad Reizen per 1 november 2005 touringcarbedrijf Van Asten uit Budel overgenomen.

Ook het Toerkoop reisbureau van Van Asten is onderdeel van de overname en zal een Globe vestiging worden.   Buiten Holten / Goor heeft Oad nu vestigingen in Hoofddorp en Budel

Touringcarteam.nl te gast op Radio 2

HILVERSUM: Zaterdagmorgen 29 oktober was onze Touringcarteam fotograaf Marcel te gast in het populaire NCRV radioprogramma Cappuccino over zijn afwijking: het fotograferen van touringcars........

Natuurlijk hadden ze daar voor de gelegenheid ook een beetje muziek voor ons laten aanrukken.  De zangeres Kim Carnes zong 'live' in de studio een speciaal nummer voor onze fotograaf Bertie die er door ziekte niet bij kon zijn, getiteld:  'Bertie' Davis Eyes.............

Deze Radio 2 uitzending van NCRV's Cappuccino gemist ?   Marcel's radio optreden is helemaal voor u opgenomen door Mart Werkman van www.openbaarvervoerinboskoop.nl : klik hier>   Wil je onze  Cappuccino fotoreportage met o.a. Kim Carnes zien:  klik hier>

SUPERBUS 250 km/u komt eraan

DEN HAAG - Vervoerbedrijf Connexxion is een warm voorstander van een superbus die met 250 kilometer per uur tussen het noorden van Nederland en de Randstad kan rijden.De 'Superbus' is een prima alternatief voor de Zuiderzeelijn, de beoogde snelle spoorlijn tussen Groningen en Amsterdam, zei Connexxion-directeur P. Kortenhorst donderdag.  De superbus is een project van voormalig astronaut Wubbo Ockels, nu hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft. Connexxion investeert een „behoorlijk bedrag” in de ontwikkeling van de superbus. Kortenhorst wilde niet zeggen om welk bedrag het precies gaat.   Lees meer>

En de touringcars rijden gewoon door.....

Eind november was het al even omschakelen naar de wintersituatie voor veel weggebruikers, maar voor de meeste touringcarchauffeurs was dit nog kinderspel........ die zijn de wintersportpendels gewend !

Dan heb je ook nog te maken met berghellingen en haarspeldbochten, terwijl de grootste afstanden in het stikkedonker moeten worden gereden. Eigenlijk weinig aan de hand dus voor de meeste touringcarchauffeurs met zo'n eerste pak sneeuw in dit vlakke land.

Speciale bus voor rijtijdmeting...

Voordat de dienstregeling op een bepaald traject kan worden bepaald wordt er over het algemeen een rijtijdmeting gedaan.  Men kan dan in de praktijk meten hoelang er over een nieuw in te voeren lijn wordt gereden en op welke tijden er gehalteerd wordt.  

Veel chauffeurs vragen zich vaak af met wat voor soort bus deze rijtijden worden bepaald omdat deze soms wel erg krap zijn......... we hebben hem nu voor het eerst op film: klik hier>    Met dank aan Merijn Bery !

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.....

NOORWIJK: Wie is de mooiste chauffeur van het land..... Bij Beuk Touringcars in Noordwijk zijn zowel de touringcars als de chauffeurs bij veel mensen bekend om hun nette en verzorgde uitstraling.........

Dat de touringcarchauffeur het visitekaartje van het bedrijf moet zijn heeft men daar goed begrepen.  We lichten daarom een tipje van de sluier op hoe ze daar voor vertrek nog even de puntjes op de i krijgen.   Iedere vertrekkende chauffeur komt langs deze spiegel  !

BOVA Magiq Infotainment Express

KORTRIJK: Een lekker potje schaken, met de gameconsole wat tijd verdrijven, de reisroute op een eigen monitor volgen, of een film naar keuze bekijken op de eigen mini-monitor in de rugleuning van de buren.

Maar ook internetten of e-mailen, het kan allemaal in deze BOVA Magiq Infotainment Express die als BOVA demobus het komende jaar op tournee zal gaan door Europa.

Samen met een aantal fabrikanten van elektronica is deze touringcar voorzien van de modernste snufjes.  Alles is gedaan om de busondernemer en het publiek te confronteren met de prachtige mogelijkheden van de huidige techniek. Voor meer foto's: klik hier>

De grote Kortrijk fotoreportage !

KORTRIJK: Je kijkt je ogen uit, nog zelden was er zoveel nieuws te zien tijdens Busworld en onze fotografen hebben geprobeerd alles voor je op de foto te zetten.......... kom mee en maak een virtuele tour !

Voor het eerst was bijvoorbeeld de nieuwe VDL Jonckheere te bewonderen, zowel binnen als buiten het gebouw te zien.   Maar ook anderen toonden het allermooiste op bus & touringcargebied.


Spectaculaire touringcars waaronder ook de nieuwe drieassige 13.10 meter lange VDL BOVA Magiq VIP van Oad Reizen (klik hier)

Klik hier voor de reportage van Marcel en Nick van zo'n 330 foto's
Klik hier voor de reportage van Bertie over fabrikanten uit de Benelux.
Klik hier voor zijn reportage over busbouwers in de rest van Europa.

Coach of the year 2006 !!

And the winner is.......... Neoplan Starliner Coach of the Year 2006 !!  Net als in onze poll is ook door de vakjury deze touringcar uitgeroepen tot winnaar.   Wij feliciteren Neoplan met het behalen van deze titel !

We hebben daarom een speciale rubriek met foto's van de Neoplan Starliner Next Generation tijdens Busworld in Kortrijk: klik hier>

Next Generation Starliner collage door Marcel van der Geugten.

'Griezelbus' binnenkort in de bioscoop

Het beroemde boek van kinderboekenschrijver Paul van Loon 'De Griezelbus' is dit jaar verfilmd.   Het verhaal gaat over een jongen, Onnoval, die als buitenbeentje van de klas een verhaal schrijft over een schoolreisje met de 'Griezelbus' dat een ware nachtmerrie wordt.

Als dit verzonnen verhaal werkelijkheid blijkt te worden moet Onnoval zijn uiterste best doen om het gevaar af te wenden en zijn klasgenoten te redden, oei, oei, oei........zal het hem lukken ?  Hierboven nog wat foto's van de "Griezelbus' filmset waarbij dit angstaanjagende voertuig wat beter te zien is in het daglicht.   Een leuke bus misschien om een keer te huren voor een spannend schoolreisje !! 

Meer informatie over de Warner Bros film, de trailer, foto's en enge geluiden vinden jullie hier>    Vanaf 7 december te zien in de bioscoop!

Gordijndubbeldekkers

Aan de andere kant van de wereld zijn de ideeën over het inrichten en uitvoeren van dubbeldekkers héééééééél anders dan bij ons in West Europa.   We hebben een paar hele exotische exemplaren voor jullie !

We hebben een dubbeldekker voor je die je het best zou kunnen omschrijven als een soort Scania Irizar PB dubbeldekker, o.a. een bus vol met roesjes en gordijnen die je hierboven ziet afgebeeld en het prachtige exemplaar hieronder.......

Let vooral eens op de megabeugels voor de buitenspiegels en de aparte gordijntjes.   De bussen zijn afkomstig uit Maleisië, Thailand en Singapore via Azmi Nizam.  Klik hier voor zijn bijdrage.

De nieuwe bus van koningin Beatrix !!

HEERENVEEN: Eelke Hendrik Helmholt heeft, zonder dat hij het zelf wist, onlangs de primeurfoto van zijn leven gemaakt !   Hij zit bij een busfotoclub op internet en had een foto gemaakt van een aantal Connexxion lijndienstbussen in Heerenveen. 

Hij mailde de clubleden: "Heeft iemand ook enig idee wat dat voor zwarte bus is er achter?"  Nou, eerst werd er gespeculeerd dat het wel eens een uitvaartbus kon zijn in verband met de donkere kleur en de grote koeling op het dak.  

Onze OV specialist Nick van der Geugten vielen de grote Travego touringcarspiegels, het ontbreken van de filmkast en de luxe buitenkant aan deze Diplomat op..........en toen viel het kwartje: Het is de nieuwe Koninklijk bus!     Een betrouwbare bron heeft dit nu ook bevestigd.

3000 passagiers naar Efteling

KAATSHEUVEL: Bart Stroucken van Lindetours tipte ons vorige week dat ze op 13 oktober met 52 touringcars naar de Efteling zouden komen, een opdracht die je niet iedere dag hebt.

Natuurlijk rukte onze fotograaf  uit om dat allemaal eens voor jullie vast te gaan leggen en werd zeer hartelijk ontvangen door de chauffeurs en ook de Efteling liet Bus-Idee graag binnen.

Dus na de nodige bakken koffie in de touringcars, een flinke fotoreportage en 15 loopings in de Vogelrock kon Bertie Willemsen moe maar voldaan weer terugkeren.  Zijn reportage van de enorme vloot  touringcars vindt u hier>

Oad Museum in Holten unieke belevenis

HOLTEN: Als je een beetje busliefhebber bent dan hebben we echt het leukste keldertje van Nederland voor je gevonden: Het Oad Museum onder in de catacomben van het Oad kantoor in Holten.

We verzamelen hier werkelijk alles aldus de vrijwilligers die allemaal een leven lang bij dit busbedrijf in dienst waren en er dus de allermooiste anekdotes over kunnen vertellen.

Bertie kan het weten want die was er deze week op bezoek en keek zijn ogen uit van bushaltes en uniformen tot alle reisgidsen die Oad ooit uitbracht.   En je kunt er zo naar toe.  Als je even een afspraak maakt kun je er vrijwel iedere werkdag terecht tussen 15.00 en 17.00 uur en is er tijd  voor thee en geweldige busverhalen uit de oude 'Oad doos'.

Klik hier voor de fotoreportage die Bertie maakte tijdens zijn bezoek.

Bijna nooit in Nederland

RIJSSEN: Van HAVI chauffeur Eric Kers, die regelmatig op pad is met één van de twee Scania PB zusjes,  kregen we eindelijk een foto van deze prachtige touringcar die we al meerdere keren hadden zien rijden maar nog nooit eerder voor de lens van de camera kregen.

Veel bekijks aldus Eric, die erg enthousiast is over zijn drie-assige touringcar waarmee hij onlangs een 'Grand Tour' door Europa maakte, 10 landen in 14 dagen !    "Je stuurt er messcherp mee" schrijft Eric, alleen is het zicht in de spiegels wat minder, de achterkant is moeilijk te zien wat opletten geblazen is in de buurt van kleine paaltjes.  

Hmmmm, je hebt toch niet......... zal wel aan de andere kant zijn gebeurt.   Eric wordt binnenkort voor de tweede keer opa, proficiat !

Pappa, die bus is stuk !

APELDOORN: Misschien heeft u hem al eens gezien maar wij schoten hier toch weer even in de lach bij de aanblik van deze reclame van Centraal Beheer op een lijndienstbus van Connexxion.......

We kregen nog meer grappige foto's binnen via Jort Kruims en Bertie Willems, zo viel bijvoorbeeld het leuke oldtimer Citroën monteursbusje van de technische dienst van Arriva in Veendam hen op......

Maar ook zijn we nu uit de brandende vraag waarom veel Duitse touringcarbedrijven in de grensstreek beweren goedkoper te kunnen zijn dan hun Nederlandse collega's: ze besparen op de bedrijfskleding en kapperskosten van hun chauffeurs waarschijnlijk.........

Bertie kent u natuurlijk al maar Jort heeft zelf ook een website gemaakt met zijn belevenissen met de Setra touringcars van Arriva op www.jjkruims.tk     Jort en Bertie bedankt !

Chinezen kopieëren Starliner

CHINA: Een Chinese toerist met een fototoestel is op plaatsen waar veel bussen komen vrij normaal.  Terwijl wij misschien denken dat ze de Eiffeltoren of de Big Ben op de plaat zetten kan het ook best de touringcar zijn die er voor staat blijkt nu.........

Het is echt niet te geloven, maar amper een half jaar na het verschijnen van de Neoplan Starliner komen ze in China al met de perfecte kopie.   We lieten u al eerder wat staaltjes zien, maar dit is echt ongelovelijk !!.

Zonda Bus heeft wel heel erg snel een kopie van de Starliner "Next Generation" uitgebracht, zelfs het Zonda embleem is gebaseerd op de TV serie Startrek (Next Generation).

Nu is het zo dat er de komende jaren een grote groei wordt verwacht in de Chineze toeristen die naar Europa komen.  Nou, dat zal een groot feest van herkenning worden als ze aankomen hier...... "Ah busdlivel, you dlive a Zonda Bus ?"    Met dank aan 'Busfreund Uwe Rein' voor zijn oplettendheid, meer plaatjes vindt u hier op Marcel's fotopagina's

Fietsbusaanhanger als schaalmodel

WINTERSWIJK: Onlangs toonden we u de foto's van de nieuwe dubbeldeks fietsbusaanhanger van Oad Cycletours.  Bertie Willems heeft deze op schaal nagebouwd en we tonen u hier de eerste foto.

Interessant is wel dat hij wordt voortbewogen door een model van een MAN touringcar die niet voorkomt in het Oad wagenpark, maar wat niet is kan nog komen, we weten er nog wel een stuk of acht te staan !

Leuke attractie voor touringcarchauffeurs

Tja, daar kan de rechtgeaarde touringcarchauffeur met zijn kinderen toch niet met droge ogen langs lopen....  dat moet je meemaken !

We ontvingen deze foto uit Spanje en uit het Spaanse verhaal maken we op dat deze spectaculaire attractie zich in één van de parken van Warner Bros zou moeten bevinden.   Van Kees de Vrije vernamen we echter dat ook de Julianatoren in Apeldoorn nu over een soortgelijke attractie beschikt.  Daaaarrrr gaaaaaaat ie weerrr !!

Beletteraar nog niet helemaal wakker...

Misschien een maandagmorgenklus na een weekendje flink stappen leverde lachwekkende taferelen op toen de zon opkwam en de tekst op de buitenkant van deze Interliner te lezen was........ 

Dat ConneXXion met dubbel X wordt geschreven is intussen duidelijk, maar Interliner met dubbel N is voor ons nog even wennen.  Met dank aan René Zomer die ons deze grappige foto stuurde.

Dan weet u tenminste waar u aan toe bent!

Heeft u dat nou ook weleens......... je staat op de bus te wachten en het duurt en duurt...... zou je dan ook niet meteen willen weten waarom de bus zo laat is als je hem uiteindelijk in de verte ziet aankomen.  

In Duitsland hebben ze er schijnbaar iets op bedacht: je zet het gewoon op de voorkant dat schept tenminste duidelijkheid voor iedereen !

Ex-vakopleidingsbus rijdt nu in Rusland

BIELEFELD: Voor veel huidige touringcarchauffeurs kan deze bus emotionele herinneringen oproepen.  Dit was vroeger de lesbus van de Vakopleiding waarop velen hun D-rijbewijs hebben gehaald.

Hij rijdt op dit moment voor een Russisch bedrijf, zoals je kunt zien staat het logo nog steeds op de achterzijde terwijl het Russische kenteken er gewoon boven staat.  

Het is misschien leuk om te weten dat deze touringcar nog steeds dienst doet en zelfs nog verre buitenlandse reizen maakt.   Hij werd scherp opgemerkt in Bieleveld (D) door Oliver Burgemeister en is groter en van voren te zien op de fotopagina's van Bertie, klik hier>

Leuke en spraakmakende busreclame

Tja..... dit is weer zo'n busreclame die je toch twee keer doet kijken als de bus de halte nadert.   Gelukkig is het er allemaal opgeplakt en is er niet echt wat ernstigs aan de hand.......

Maar als je dan in de bus binnenstapt en op een stoel wilt gaan zitten kan het zijn dat je met een nog 'indringender' reclame wordt geconfronteerd........

'De prostaattest'..... ahum.... het moet toch echt niet gekker worden.  Met dank aan onze vriend Encarnado Macintosh voor de leuke foto's

Mercedes Citaro met facelift

ULM: De Mercedes Citaro wordt ook in Nederland een steeds populairdere bus, vanuit Duitsland kregen we foto's van de plaatselijke 'Buspaparazzi' van de gefacelifte versie op het terrein van EvoBus Ulm.

De verschillen bij de 'nieuwe' Citaro met kenteken UL 06459 zijn duidelijk te zien omdat hij toevallig tussen zijn voorganger en een Mercedes Travego in staat.   

De foto's zijn gemaakt met een telelens door het draad hekwerk van het serviceterrein van EvoBus in Ulm door Raik Wendt en werden ons toegestuurd door Kristian Stock.   Herzlichen dank !!

5 x MAN Lion's Regio L from Ankara

JOURE: Bij Wierda bedrijfswagens zijn weer 5 nieuwe MAN Lion's Regio L compleet gekentekend vanuit Ankara binnengekomen. Reinier de Haan stuurde ons per express-mail deze eerste prachtige foto.

Binnenkort gaan ze daar ook testen met de nieuwe rolstoelliften en hopen we ook daar foto's van te ontvangen.     Vorige week was onze fotograaf Marcel persoonlijk bij Wierda in Joure te gast, klik hier voor zijn complete fotoreportage van de MAN Lion's Regio L daar>

Radiografische Travego Verschoor Reizen

HARDINXVELD: Het begon allemaal met de aankoop van een Siku model van een Setra in Valkenburg.   Die ga ik in de Verschoor kleuren maken zei chauffeur Mariëlle Janssen tegen Bas Jan Verschoor

"Dat lukt je nooit" antwoordde hij....... en dat was het begin van een nieuw tijdperk bij Verschoor.  De vitrines staan nu vol met alle mogelijke modellen in de Verschoor kleuren omdat je zoiets blijkbaar nooit tegen Mariëlle moet zeggen ! 

Deze radiografisch bestuurbare twee-assige Travego 13.85m werd door haar op schaal nagebouwd gebouwd en vervolgens gelakt.     Klasse Mariëlle !!  Meer (model) touringcarfoto's van Verschoor vindt u hier>, meer over Verschoor Reizen vindt u in de infopagina hier>

Drenthebus Twins & Drivers

De familie van Drenthe Bussen breidt zich gestaag uit, om de provincie te promoten in het land is er nu een tweede Drenthe bus bijgekomen.   De provincie Drenthe werd in dit geval gepromoot bij het muziekfestival Lowlands waar voor de 'Twins' veel werk aan de winkel was om de festivalbezoekers weer huiswaarts te transporteren.


We waren ter plaatse en werden hartelijk ontvangen door de aanwezige chauffeurs van de Drenthebussen en hun collega's van o.a. Drenthe Tours, Lanting, Arriva, Van Kooten, Van Delen en de KLPD. We hebben zowel de chauffeurs als ook de touringcars weer voor u vastgelegd op de gevoelige plaat, jongens bedankt !

21 kilometer touringcars op Duitse A-1

KEULEN (D): Dat de nieuwe Paus Benedictus veel mensen op de been zou brengen op de Wereld Jongeren Dagen was vanaf het begin al duidelijk, maar als er dan 10.000 touringcars op een rij staan om ze te brengen wordt het toch wel erg indrukwekkend.

De Duitse politie zette maar liefst 21 kilometer autobahn af om ze allemaal te kunnen parkeren, Bertie wist niet waar hij beginnen moest met fotograferen en maakte een selectie voor u: klik hier>

Beat the street with this machine !

AMSTERDAM: In de 4 verschillende klassen Nightliners die het gespecialiseerde bedrijf 'Beat the street' beschikbaar heeft voor bands en roadcrews die door Europa vervoerd willen worden naar hun concerten troffen we tijdens Sail Amsterdam deze spectaculaire Setra.

Dit bedrijf heeft een alfabetische klantenlijst op haar website van AC/DC tot ZZ-Top.   Misschien vaker zien rijden en altijd al meer over willen weten, het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse Hall in Tirol.

Als u ook eens binnen wilt kijken in dit soort Nightliners.... de website vindt u hier>     Wilt u zien wat Marcel verder zoal aan Touringcars & Tallships fotografeerde klik dan hier>

Vreemde Setra plagiaat in Indonesië?

JAVA: We ontvangen op dit moment de leukste fotoreportages met bussen en touringcars van mensen die op vakantie aan ons gedacht hebben.    Van Ruud van der Geugten (ja, familie van....) ontvingen we deze foto van een soort Setra kloon.

Meer van deze fantastische plagiaat bussen op de bekende site in het mapje Bussen uit Indonesia, allen gemaakt door neef Ruud van der Geugten........ die heeft ook al talent !     Klik hier voor de reportage.

 Dubbeldeks fietsaanhanger !

AMSTERDAM: Oad Cycletours heeft op dit moment een geweldig netwerk aan bestemmingen in Europa waar mensen hun fiets mee kunnen nemen op vakantie, dit soort reizen wordt jaarlijks steeds populairder.   Het fietsvervoer is echter een specialisme op zich.

In de nieuwste generatie fietsaanhangers is er een extra dek bovenin de aanhanger waar ook nog fietsen kunnen worden vervoerd, vandaar de hoogte van 4 meter.      Het is overigens ook een speciale vaardigheid voor de chauffeurs om de fietsen goed en schadevrij te plaatsen en te vervoeren.   

Bertie maakte in Amsterdam op 19 augustus opnamen van verschillende vertrekkende fietsbussen bij het Amstel Station, klik hier>

Snelle Vliet BOVA Magiq HD 139

ALBLASSERDAM: Terwijl Oranje zich in de Kuip tegen Duitsland  met een gelijk spel liet afschepen maakte onze fotograaf Bertie een paar adembenemend mooie opnamen van de geparkeerde touringcars.

Liggend in het gras probeerde hij zijn nieuwe digitale toestel uit op de verlengde nieuwe BOVA Magiq van Snelle Vliet uit Alblasserdam.  

Prachtige kleurstelling, bescheiden logo's en zelfs de naam Magiq werd smaakvol verwerkt in de eigen huisstijl.   Bertie maakte weer een mooie reportage bij de Kuip, u vindt deze hier

FC Utrecht krijgt eigen spelersbus

UTRECHT: Op de onlangs gehouden Open Dag van FC Utrecht presenteerde voorzitter Martin Sturkenboom de nieuwe, exclusieve spelersbus en bood deze aan de technische staf en de spelers aan. Namens Oad Touringcarbedrijf BV droeg directeur Hennie Visscher de schitterende bus (geheel in FC-uitmonstering uitgevoerd) voor minimaal drie jaar over aan de club. '

Tot nu toe reisde het team met een bus, waarin we voorin een bordje 'FC Utrecht' zetten', zei Sturkenboom. 'Verder was die bus niet als spelersbus van de club herkenbaar. Maar als je zoals wij op weg bent naar de top, dan hoort daar ook een topbus bij en die hebben we nu.

Ook trainer-coach Foeke Booy toonde zich verguld met de aanwinst. 'Zo'n bus is uniek in Nederland', zei hij. 'Ook hierin zijn we weer trendsettend'.

De bus is dankzij Cartrons BV uit Nieuwegein uitgerust met zeer up-to-date digitale tv- en video-apparatuur, zodat trainers en spelers zich onderweg niet alleen kunnen ontspannen, maar ook eventueel wedstrijden en wedstrijdmomenten kunnen bekijken.

Martin Sturkenboom kon direct geruststellend reageren op de vraag uit het publiek of de bus met het oog op het vieren van grote prijzen wel onder de Dom door kan. 'Als die dubbeldekker van eerdere jaren dat kon, dan lukt dat met deze bus ook wel', zei hij.

Meer in de fotopagina 'Touringcars augustus' van Bertie, klik hier>

MAN Lion's Regio L klaar voor de start

JOURE: Op dit moment worden de laatste zaken in de nieuwe Q-liners voor de lijn 315 tussen Groningen en Lelystad aangebracht zodat deze binnenkort definitief kunnen gaan starten.

Sinds 1 juli 2005 rijdt Connexxion de Q-liner 315 tussen Groningen en Lelystad.  MAN kon helaas de Lion's Regio L niet op tijd leveren aan Connexxion en heeft daarom tijdelijk vervangende bussen aangeboden.

Derhalve rijdt Connexxion nu met touringcars op de Q-liner, totdat de definitieve bussen geleverd zijn.  Het Bus-Idee touringcarteam reisde af naar Wierda Bedrijfswagens in Joure om een reportage te maken en werd zeer hartelijk ontvangen... we keerden de nieuwe bussen voor u binnenste buiten..... klik hier voor de reportage>

Memories Tour d'Amour onderweg

HILVERSUM: Van de redactie van het KRO programma Memories ontvingen we deze week nog een leuke foto van de Tour d'Amour dubbeldekker onder de wuivende palmen aan het Spaanse strand. 

Chauffeur Roy de Lange rijdt deze tour met veel plezier door Spanje, Frankrijk en Italië waarbij Anita Witzier en haar team samen met een aantal mensen op zoek gaat naar oude vakantieliefdes.  

Iedere maandagavond in de maand augustus te zien op Nederland 1.  Voor meer foto's van het interieur en exterieur van de Tour d'Amour touringcar klik hier

Nou moe......... dat is al snel te koop !

ROELOFARENDSVEEN: We stonden wel even te kijken toen we een splinternieuwe verlengde BOVA Maqiq HD-139 onder het bord 'Buses for sale' zagen staan bij het Noord Hollandse Touringcarbedrijf BOVO tours in Roelofarendsveen.............. dat is wel erg snel !!!

Nee hoor, hij stond daar omdat hij net was afgeleverd samen met twee indentieke zusjes en officieel per 25 Juli op naam van BOVO staan, zodat ze ingezet kunnen worden op het internationale lijndienstnetwerk van Eurolines met wagennummers: 324, 325 en 326  

Frans Angevaare stuurde ons een reportage en Bertie vond ook nog een foto van deze touringcar in aanbouw in de Bova fabriek: klik hier>

Ongewilde kanteltest pakt goed uit

HANNOVER: Vorig jaar op 14 november kantelde er rond 6.40 uur op de A-2, 30 km buiten Hannover een touringcar van het Poolse merk Solaris Vacanza.  Na een onoplettendheid van de chauffeur kwam de touringcar naast de weg terecht en kantelde in de berm. 

Opzienbarend is dat de carosserie van de touringcar tijdens dit ongeluk vrijwel niet vervormde en deze van grote kwaliteit en stijfheid blijkt te zijn volgens de uitkomst van het onderzoek dat onlangs verscheen van de Technische Universiteit in Poznan.

Nadat men de afgesleepte bus aan grondige tests en proeven had onderworpen bleek dat de Solaris Vacanza kan wedijveren op gebied van constructie en gebruikte materialen met de beste touringcars op de huidige markt, aldus de Poolse wetenschapper Prof. Dr. Ing. Wojciech Osmólski.

Bij het ongeluk in november vorig jaar raakte niemand van de dertig reizigers nog het personeel ernstig gewond.

Terry Stapley (GB) spotte iets bijzonders

EAST YORKSHIRE (GB): Uit Engeland ontvingen we een opname van deze Scania PB waar National Express iets zeer creatiefs met de typische 'bult' op het dak heeft gedaan. Men heeft er een behuizing van gemaakt voor de bestemmingsdisplay van de touringcar.
 

National Express is de grootste touringcarlijndienst van Europa met alleen al meer dan 1000 bestemmingen in Engeland, Schotland en Wales en 500 in het Eurolinesnetwerk in Europa, jaarlijks vervoert men meer dan 16 miljoen passagiers en heeft de National Express Group ruim 45.000 medewerkers in dienst.  

Onze vriend Terry Stapley uit East Yorkshire maakte de foto van dit aparte fenomeen, meer van zijn fotowerk vindt u hier>

Roze maandag: vlaggen op OV bussen

TILBURG: Maandag 25 juli vierde Roze Maandag Tilburg haar 15-jarig bestaan en pakte groots uit met als thema: "Think Pink, Dress Pink, Drink Pink".   De stad zag rozer dan ooit en zelfs de bussen reden met Roze Maandag vlaggetjes..... er kwamen zo'n 300.000 bezoekers opaf

Burgemeester Vreeman riep op om verder te gaan dan tolerantie en noemde Roze Maandag de dag van kennismaking.  Nick van der Geugten was in de stad en zette natuurlijk de 'bevlagte' OV-bussen op de plaat klik hier voor zijn reportage.

Nieuwkomer in Woudenberg: KN Travel

Sinds 1 november vorig jaar hebben Cees van Vlastuin en zijn echtgenote een eigen touringcaronderneming en werd het tijd het wagenpark eens te gaan bekijken.   

Dit bestaat uit een MB O 350 Tourismo met 50 zitplaatsen, een 60 persoons Smit Centaurus en een 76 persoons Van Hool TD 824 Astromega dubbeldekker.  Voor een fotoreportage klik hier

Setra nostalgie in iemands achtertuin

Langs kleine landweggetjes rijdend kwamen we prachtige vergane glorie tegen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, warme herinneringen kwamen boven bij de aanblik van een Setra uit de 100 serie en een BOVA Europa met wagenparknummer 15 voorheen van de Snelle Vliet........ herinneringen uit lang vervlogen tijden !

Met deze touringcars werd heel Europa vroeger rondgetourd en zelden lieten ze je in de steek.   Marcel verzamelde hier een hele pagina vol met oldtimers, Engelse dubbeldekkers en Amerikaanse schoolbussen..... van roestig tot prachtig glimmend.

NIEUW: "Het grote Setra Spel" is leverbaar

Mochten we deze zomer nog een paar regenachtige dagen krijgen hebben we nu voor de touringcarbedrijven leuk tijdverdrijf voor in de kantine...... een echt gezelschapsspel voor busliefhebbers !

In dit spel nemen 2 tot 6 touringcarondernemers (spelers) het tegen elkaar op om een aantal koffers op de juiste plaats van bestemming in Europa te krijgen.  

Onderweg moeten ze steeds weer actiekaarten trekken en vragen beantwoorden om hun reisdoel te bereiken.    De vragen gaan over de buswereld, Setra, toeristische bestemmingen en bezienswaardigheden.

Het spel kost EUR. 29,00 en is te bestellen bij DWM Verlag Ulm, Söflinger Straße 100, 89077 Ulm, Duitsland, telefoon 0049 731/96 28 90, E-Mail presse@dwm-verlag.de.

Vertrek Solmar vloot naar Spanje

MAARHEEZE: Omdat het seizoen flink op gang is heeft Bertie deze week eens een kijkje genomen bij het vertrekpunt van de dubbeldekkers van Solmar naar  de Spaanse Costa's.

Er vertrokken zo'n 45 'globetrotters' en we werden hartelijk ontvangen door de organisatie,  ja hoor........ een fotograaf van Bus-Idee da's altijd goed, maak maar gerust een reportage ! 

Zo namen we een kijkje in Solmars eigen restaurant bij het verzamelpunt, hoorden dat er sindskort ook op Oostenrijk wordt gependeld en dat iedere touringcar is voorzien van een hostess voor de passagiers- en chauffeurscatering onderweg. Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage van Bertie

Wij komen op plaatsen...........

HEINO: Zoals je ziet moet een fotograaf van touringcarteam.nl beschiken over stalen zenuwen en goede contacten om de reportages te maken die wij je graag willen laten zien.

Maar voor een Setra doet Marcel alles, hij trotseert grommende honden, klimt over hekken of zegt gewoon dat hij van Bus-Idee is..........en dan gaan er deuren open die voor vele anderen gesloten blijven.   Kom maar mee en bekijk de reportage bij ElboBus hier>

Kom eens binnen kijken in de Hotelbus !

ALKMAAR: Via diverse kanalen hadden we al vernomen dat er een Hotelbus van Alfons Meilhamer in Nederland moest zijn, maar in Alkmaar troffen we deze bijzondere Neoplan hoogstpersoonlijk.

Terwijl de hotelgasten naar de kaasmarkt waren, gluurden wij in hun bedden en spraken met de chauffeur van dit bijzondere fenomeen.

Kijk mee in een bijzondere bus en klik hier, voor de internetsite van de touroperator 'Hotelbus-Reisen' klikt u hier

Grote order uit Frankrijk voor Phileas

VDL heeft met haar door APTS ontwikkelde futuristische Phileas een flinke order geboekt voor het gebied rond Douai in Noord Frankrijk.   Er zullen 12 voertuigen van 18 meter en een parallel Hybride aandrijving geleverd worden aan het eind van 2007. 

Met de opdracht is een bedrag van 16 miljoen Euro gemoeid.   De Phileas is een hoogwaardig technisch voertuig dat het midden houdt tussen een tram en een bus en als het ware over virtuele rails rijdt.   Voor meer foto's van dit voertuig op Nicks OV site: klik hier

Van Hool Altano's voor Continental Auto

MADRID: Van Hool leverde afgelopen week 3 van de 5 bestelde Altano's af aan het Spaanse Buslijndienstbedrijf Continental Auto in Madrid.   Één van de enthousiaste chauffeurs die ze in het Belgische Koningshooikt op mocht gaan halen was PedroCalpe Espasa die ons direct een aantal foto's doormailde.

Continental kocht in de afgelopen maand ook al 11 nieuwe touringcars van het type Setra S319UL met een lengte van 15 meter en 65 zitplaatsen.  Continental heeft dan ook een netwerk van lijndiensten over het Iberisch Schiereiland zoals u hieronder kunt zien.

We wachten nu nog op de foto's van de nieuwe vloot Setra's natuurlijk, maar maak u geen zorgen..... we hebben Pedro al flink gemasseerd om nog eens even voor ons aan de slag te gaan met zijn camera.

Meer foto's vindt u hier, meer informatie over dit Spaanse bedrijf vindt u hier op hun (spaanstalige) website

Uniek strandvervoer voor gehandicapten

RENESSE: Een bus met vierwielaandrijving, die geschikt is voor het rijden op het strand, is afgelopen vrijdag in gebruik genomen in Renesse. Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland  bekendgemaakt. De bus, strandexpres genaamd, maakt een bezoek aan het strand mogelijk voor mensen met een functiebeperking. De bus is voorzien van een rolstoellift en brengt mensen vanaf het transferium in Renesse naar drie strandlocaties. Eenmaal op het strand staan er speciale strandrolstoelen klaar.

Nieuwe Setra VIP Coach Besseling Travel

AMERSFOORT: Deze week presenteren we u de eerste Setra S 415 GT-HD in VIP uitvoering.  Hij werd direct door Marcel in een reportage vastgelegd, vlak voor vertrek naar Amsterdam voor een rit met onze minister president !


De rondzit bestaat uit luxe stoelen rond een tafel die deels wegklapbaar is.  Op deze manier wordt dit gedeelte achterin de touringcar veel gemakkelijker toegankelijk voor de gasten. Bent u ook zo benieuwd naar deze beeldschone touringcar? Klik hier voor alle foto's.

Nieuwe variant van de rondzit: de 'rechtzit'

ST. WILLEBRORD: We blijven nog even in de VIP klasse, want dit is dan de vernieuwende stoelconfiguratie in de nieuwste Mercedes Tourismo van Muys Scaldis, de 12 persoons 'rechtzit'.  In deze variant is er geen achterbank en heeft de passagier vanuit de zitplaats dus ook meer uitzicht naar buiten.

We hebben natuurlijk nog wat meer foto's van het interieur dat op het allerlaatste moment voor aflevering nog werd teruggestuurd ter wijziging.  Maar eerlijk is eerlijk..... het is wat bijzonders geworden.   Klik hier>

148 nieuwe M.A.N. bussen voor Connexxion

MAN truck & bus b.v. gaat Connexxion 148 bussen leveren voor het openbaar vervoer in verschillende stedelijke gebieden. Het gaat om Lion’s City T-bussen met Euro 4-motor en Lion’s City CNG-bussen waarvan 85 met een milieuvriendelijke aardgasmotor.

We hebben een foto, maar die is 'nep'.... het is een "artist impression" van hoe deze bus er ongeveer uit zou gaan zien in de Connexxion kleuren. 

Affijn, als je over dit nieuws en over de aardgasbus een verhelderend verhaal van M.A.N. wilt lezen met technische afkortingen van soms meer dan tien letters, dan kun je hier klikken.

Eerste Starliner in Luxemburg geleverd

Ja, als je snel naar de kentekenplaat kijkt denk je misschien dat het een Nederlandse touringcar is, maar zover wij weten is er nog geen Neoplan Starliner van de nieuwe generatie geleverd in Nederland.

De eerste Neoplan Starliner is uitgeleverd aan een klant buiten Duitsland namelijk Sales-Lentz in Luxemburg. Het is tevens het eerste "Starship" welke niet in de typische IAA blauwe kleurstelling is uitgevoerd.   We kregen een leuke serie foto's van onze vriend Uwe Rein uit Duitsland: klik hier>.

Neoplan Starliner in Parijs gestolen!

PARIJS: De touringcar op de foto hieronder is in de nacht van 29 op 30 juni 2005 tussen 22.00 en 06.00 uur gestolen in Parijs.  

Het betreft hier een donkerblauwe Neoplan Starliner N-516 SHD HC van het Duitse Schuman Reisen.  Men vraagt iedereen dringend naar deze touringcar uit te kijken.  Mocht u dit bedrijf kunnen helpen met informatie, dan kunt u zich in verbinding stellen met 0049-3648235614

De touringcarvloot op Veteranendag

Ja, wij waren er ook weer........onze benjamin Nick van der Geugten was op 29 juni 2005 op de eerste Veteranendag in Den Haag en Rotterdam en heeft er een uitgebreid fotoverslag van gemaakt.

Klik voor de reportage op: http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/

BOVA Magiq VIP touringcar voor Triomf

In Wijk bij Duurstede heeft men de Magiq primeur van een echte VIP touringcar.   Bus-Idee was de eerste die er op uitnodiging van directeur Herman Vernooy een prachtige fotoreportage van mocht maken.

'Ik heb hier net zoveel emotie bij als bij de aankoop van mijn eerste touringcar!" vertrouwde hij ons toe tijdens het bezoek.  Het is een 36-seater met een rondzit en dat maakt deze champagnekleurige VIP touringcar enorm breed inzetbaar.

In het interieur heeft Triomf Tours gekozen voor een prachtige warme rode kleur........zou u niet eens binnen willen kijken?  Treed binnen voor de gehele full-size fotoreportage en klik hier.

Nieuwe Setra Modellen van AWM

Zoals wel vaker stuurt Marcel nog wel regelmatig foto's in van mooie touringcars naar de producenten van modelbussen en mailt er dan nog even flink achteraan of ze er al wat van gemaakt hebben.... en dat helpt. Onlangs werd er weer een doos uit Duitsland bezorgd bij hem thuis met de resultaten.... primeurs !!   Besseling uit Amersfoort en Oostenrijk uit Diemen waren dit keer de gelukkigen.   We zijn benieuwd wat hij de komende tijd weer gaat insturen, als we weer een doosje binnenkrijgen bent u de eerste die het weet !

VDL BOVA Dubbeldekker HAVI Travel

RIJSSEN: Deze week troffen onze fotografen weer wat mooi nieuw materiaal aan bij hun eeuwige zoektocht naar nieuwtjes, hieronder ziet u de nieuwe VDL BOVA Synergy van Havi Travel

Als u eens en leuk vergelijkend wagenonderzoek tussen de Berkhof Axial en deze BOVA wil zien hebben we een complete fotopagina voor u waar u ze beide eens naast elkaar kunt zien.... zowel van binnen als van buiten klik hier>

Maar natuurlijk hebben we nog meer leuk touringcarnieuws waaronder de eerste Setra S 417-GT-HD in Nederland voor POUW vervoer uit het Utrechtse IJsselstein. Klik hier voor de complete fotopagina van interieur en exterieur !

PRIMEUR:3 assige Scania/Irizar Century III

ZWOLLE: Chauffeur Elroy Gelderblom van IJsseltours heeft met hand en tand chauffeurs belangstellenden en busfanaten uit zijn splinternieuwe Scania weten te houden met de woorden: "Als je hem zien wilt kijk je maar op Bus-Idee!!!"   Kijk dat vinden wij nou weer eens leuk !!

En daar is ie dan..... Elroy stuurde ons de 'primeurfotoreportage' van deze nieuwe 3 assige Scania / Irizar Century III voor IJsseltours uit Zwolle waar ze daar al weken op zaten te wachten.

Technische info: Irizar Century III, drie-asser (meesturend), 13.80mtr lang, 3.90mtr hoog, 64 zitplaatsen, climat control, motor: 11 ltr, 380pk.

 We feliciteren IJsseltours en Elroy natuurlijk van harte met deze prachtige nieuwe aanwinst, om alle foto's te zien klik hier

Touringcarchauffeur een hondebaan?

ARNHEM: Ja, soms hoor je wel eens van die geluiden, maar in Arnhem trof John Veerkamp wel een hele vreemde chauffeur achter het stuur van een touringcar............ hij blafte de passagiers echt af.

John bedankt voor je leuke inzending!  Onze fotograaf Marcel was zaterdag ook bij het Gelredome om alle touringcars daar te vereeuwigen.  Goh wat was het weer gezellig met de aanwezige chauffeurs, bedankt voor alle medewerking en bakken koffie en zo!  Klik hier voor de reportage uit Arnhem.

VDL BOVA Magiq HD 139 in dienst

ARCEN: We troffen het wel dit weekend, er stonden welgeteld twee touringcars op het parkeerterrein van de Kasteeltuinen in Arcen, met de ene waren we zelf en kijk nou eens: de andere was......de nieuwste Magiq HD 139

Nou die hebben we natuurlijk even flink voor de camera genomen en er een spetterende fotoreportage van gemaakt.   Alle kleppen en deuren gingen open om jullie allemaal een kijkje in deze verlengde Magiq te geven: klik hier>

Bus met brievenbus..... wat is dat nou weer?

BARNEVELD: Je gelooft toch niet wat wij vorige week weer zagen.... een heuse brievenbus in de zijkant van een Berkhof touringcar.   Hoe kan de postbesteller die brievenbus nou vinden vroegen we ons af als de touringcar steeds ergens anders staat.   En waar is die dan voor ?

Nou, daar kunnen klanten van Amicon Zorgverzekeraar hun declaraties ingooien als het mobiele kantoor nog niet geopend is.   Wist u dat ze bij Amicon wel 4 touringcars als mobiel kantoor in het wagenpark hebben?   En dat ze er zelfs slipcursussen mee doen?

We hebben een unieke fotoreportage voor u van binnen en buitenkant van dit vreemde fenomeen dat op kenteken als vrachtwagen staat aangemerkt.   Klik hier voor deze unieke reportage.

Buitenlandse inzendingen met 'Zwembus'

Niet alleen in Nederland maar ook over de grens is www.touringcarteam.nl  een begrip aan het worden.  Kijk maar eens wat voor leuks en exotisch we weer allemaal binnenkregen deze week !


 

Van Alex van Riezen ontvingen we een mooie reportage uit Israel klik hier en van Fredrik Gelin uit Zweden kregen we een reportage bussen uit Noord-Amerika met o.a. een 'zwemmende' bus en deze Big 'Topless' Neoplan Taxi uit New York klik hier>.

Nagekomen foto's van de Huishoudbeurs

AMSTERDAM: Het is natuurlijk alweer even geleden, maar deze week kregen we van Ron van Poppel nog een hele mooie reportage van de touringcars bij de RAI tijdens de Huishoudbeurs in Amsterdam.

Deze Scania Irizar PB van Cito uit Axel was één van de prachtige nieuwe touringcars uit de reportage.    Er schijnt nog een tweelingzus van te zijn dus de jacht is weer geopend.   Voor de hele reportage van Ron klik hier>

Eerste Starliner 'nieuwe generatie' op weg

STUTTGART: Neoplan heeft ons maandenlang doen watertanden met het prototype van dee nieuwe versie van de Starliner op beurzen en open dagen, maar nu is de eerste dan toch afgeleverd.

De eerste 'nieuwe generatie' Starliner werd op 24 mei overgedragen aan het Duitse touringcarbedrijf Bröskamp Touristik, hierboven ziet u een foto van de tweede die op 3 juni werd afgeleverd aan Kost Reisen.  Ze zullen de komende tijd waarschijnlijk veel mensen nog een keertje extra om doen kijken onderweg.  Klik hier voor foto's van de allereerste sleuteloverdracht

Setra S417 HDH bezorgt Marcel ADHD
 .

AMERSFOORT: Ja, onze fotograaf Marcel vergat weer even adem te halen toen hij op de Bernhard Kazerne oog in oog kwam te staan met deze nieuwe Setra.   De tweede van dit type in Nederland en nummer 3 is onderweg, ook voor Besseling Travel uit Amersfoort

Marcel kwam er door zijn fotosessie zelfs te laat door op een afspraak van zijn werk..... maar ja daar kennen ze hem zo langzamerhand wel. 'Het was weer een bus zeker die je onderweg tegenkwam..... jaja'  

De trotse chauffeur is trouwens Rick Broekhuizen, hij is nu onderweg naar Engeland.  Dit zijn echt de eerste foto's van deze touringcar!  Natuurlijk kun je er meer van zien, klik hier voor de pagina vol met nieuwe touringcarfoto's van o.a. Besseling

Liefde in dubbeldekker bij KRO

HILVERSUM: De komende weken zal het programma Memories met een dubbeldekker op pad gaan voor de opname van een serie speciale uitzendingen.    De speciale dubbeldekker staat klaar voor de start.

Tour d'Amour zoals de serie heet zal vanaf 1 augustus door de KRO wekelijks op Nederland 1 worden uitgezonden, de presentatrice staat als 'gezicht' van het programma dan ook levensgroot op de zijkant van de touringcar.   Meer foto's van buiten en binnenkant: klik hier.

Bertie bouwt model fietsbus De Jong Intra

WINTERSWIJK: Dat we hier gek zijn van touringcars zal u ongetwijfeld zijn opgevallen, maar onze fotograaf Bertie Willemsen bouwt in zijn vrije tijd ook nog vele modellen van bestaande en niet bestaande touringcars in schaal 1:87.  

Deze Scania Irizar fietsbus van De Jong uit Ridderkerk bestaat in het echt nog niet, maar kan tot inspiratie leiden misschien........ want dat ziet er toch fantastisch uit vindt u niet?   Als de bouw van een echte dit modelvoorbeeld gaat volgen dan hoort u van ons.

Achtervolging van de verlengde Van Hool's

In het hoogseizoen is het soms nog knap moeilijk om nieuwe touringcars voor de lens te krijgen, ze zijn namelijk continu onderweg.  Zo waren we via tips de eerste op het spoor in Winterswijk en fotografeerde de 656 bij het station.

Doordat Oad chauffeur René Zomer ons tipte dat hij met bus 757, Oad's allernieuwste verlengde Van Hool op pad moest, konden we deze onderscheppen bij AC restaurant Holten voor een aantal opnamen.  

Deze touringcar was volop in bedrijf toen we hem troffen, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling....... meer foto's van deze nieuwe touringcar treft u hier>

5.000ste VDL Berkhof afgeleverd

De 5.000ste VDL Berkhof is eind april feestelijk van de productielijn gerold.  De betreffende touringcar werd overhandigd aan De Munckhofgroep en is een Axial 50 met een lengte van 12,9 meter, gebouwd op het B12M chassis van Volvo.

De touringcar is multifunctioneel ingericht en kan door een makkelijk bedienbaar snelsluitsysteem snel omgebouwd worden van 50 zitplaatsen naar 14 rolstoelen.

Travego superhoogdekker rijdt in Turkije

HOŞDERE: Sinds half maart is in Turkije de Mercedes Benz Travego SHD leverbaar, al dit soort type-aanduidingen zijn vaak erg ingewikkeld, maar het gaat om de Super Hoch Decker (SHD) in twee verschillende lengtevarianten: 12 meter en 13.85 meter.

Het verschil met de 'normale' hoogdekker kunt u het beste zien door de bagagekleppen boven de wielkasten in de foto hierboven te vergelijken met die van de Reise Hoch Decker (RHD) in de foto hieronder.

Deze nieuwe versies worden evenals de MB Tourismo in Turkije gebouwd waar Mercedes Benz de afgelopen 2 jaar voor ca. 75 miljoen investeerde in haar Touringcar Productie Faciliteiten.

Hierboven ziet u de Travego 15 SHD (15 is het aantal rijen zitplaatsen), deze is 12 meter lang en uitgevoerd met 2 assen, 46 zitplaatsen en een  Mercedes 6 cilinder Euro III lijnmotor met 422 pk.

Op deze afbeelding ziet u het prototype van de Travego 17 SHD, (2 rijen zitplaatsen meer), deze  is  13.85 meter lang en uitgevoerd met 3 assen, 54 zitplaatsen en een Mercedes V8 Euro III motor met 476 pk.

Voorlopig zijn deze SHD modellen hier nog niet leverbaar, op Busworld in Kortrijk zullen waarschijnlijk de vernieuwde RHD versies worden getoond en zullen er o.a. de eerste schaalmodellen van de verlengde Travego in 1:87 zijn van Rietze

Setra TopClass dubbeldekker met glasdak

ULM: Dit najaar zal Setra in haar huidige vlaggeschip een glazen dak leverbaar maken, in de Topclass 400 serie zal deze nieuwe optie te bestellen zijn in de dubbeldekker S 431 DT in vijfsterren uitvoering.

Het getoonde dak is een dubbelglas uitvoering die slechts 21% energie en ongeveer 3% licht doorlaatbaarheid heeft.   Dit heeft ongeveer hetzelfde effect als een gemiddelde sneeuwzonnebril.  

Hiermee wordt Setra de eerste busfabrikant met een dubbeldekker in zijn programma waarbij u deze optie kunt bestellen.  Leverbaar waren al glasdaken in vijf verschillende Topclass enkeldeks versies met TopAir geïntegreerde klimaatbeheersing.

Neoplan Sightseeing Skyliner met glaswand

OSLO: Niet nieuw maar wel vrij uniek is ook de Neoplan Sightseeing Skyliner waarvan we een foto ontvingen van Frank Røyseland uit Oslo.   De glaspartij van het bovendek van deze dubbeldekker loopt helemaal door tot aan de vloer wat naar beneden toe een veel ruimtelijker uitzicht geeft.

Van deze unieke versie zijn er maar enkele gebouwd en deze zijn o.a. te vinden in München (Autobus Oberbayern 13,7 mtr), Parijs (Cityrama), Berlijn (Berolina) en deze hierboven rijdt in Oslo.   Marcel heeft de foto's hier voor u verzameld in een overzicht van Sightseeing Skyliners.

Frank Røyseland wordt trouwens al een belangrijke reporter voor touringcarteam.nl in Noorwegen, zijn bijdragen van de afgelopen tijd kunt u zien door hier te klikken

BOVOtours vernieuwde huisstijl aangepast

ROELOFARENDSVEEN: De afgelopen tijd hebben zich flinke ontwikkelingen voorgedaan bij BOVOtours, er is een prachtig nieuw pand verrezen aan de A-4 ter hoogte van Roelofarendsveen en er is een nieuwe huisstijl geïntroduceerd voor het wagenpark.

Hier ziet u de nieuwste versie waarbij nu ook gekozen is voor een frisse groene belijning aan de onderzijde, de aandacht voor het milieu en de natuur staat in deze huisstijl centraal.   Hiermee wordt benadrukt dat een touringcar een milieubewuster vervoersmiddel is dan vele andere vervoersvormen.

BOVO verwacht binnenkort ook enkele verlengde nieuwe BOVA Magiq HD 139 touringcars voor hun aandeel in Eurolines plus. 

De foto van de nieuwe touringcar ontvingen we van Frans Angevaare.  Het nieuwe bedrijfspand komt van de leuke homepage van  Louis Stolk: klik hiervoor op: http://members.lycos.nl/louisstolk/index.html en lees vooral ook de rubriek met leuke uitspraken van buspassagiers !!!

Eerste 3-assige BOVA Magiq afgeleverd

VALKENSWAARD: De eerste 13.90 meter lange VDL BOVA Magiq HD 139 werd onlangs in Valkenswaard afgeleverd aan het Holtense Oad Reizen. 

Eerder berichten we u al van het uitkomen van deze nieuwe lengte-varianten, maar het wachten was nu op de eerste aflevering en de primeurfoto daarvan.  

Deze opname komt van dhr. Wim Chatrou van de VDL busbouwers zelf, wij danken hem dan ook voor deze schitterende primeur.   Wilt u de 'fullsize' versie bekijken klik dan op de foto of  hier>, voor een opname deze touringcar bij de garage in Goor klikt u hier>

Drie nieuwe Starliners gespot in Stuttgart

STUTTGART: Dit is weer een typisch voorbeeld van actieve 'Buspaparazzi': met je billen in de brandnetels en sjouwen met een telelens om stiekem een paar foto's te schieten van nieuwe touringcars !

Vanuit Duitsland ontvingen we deze spectaculaire opnamen van drie nieuwe Neoplan Starliners die onlangs even buiten stonden op het terrein van Neoplan in Stuttgart.   Onze paparazzi Bernhard Spieth was er in volledige camouflage uitrusting om dit allemaal voor u vast te leggen. 

Later is het Bernhard toch gelukt om met gevaar voor eigen leven het terrein op te komen en een spectaculair mooie frontopname te maken van deze Starliner II voor het hoofdgebouw van Neoplan Stuttgart.     Voor meer foto's klik hier>

Lijndienstnieuws uit de regio Haarlem

HAARLEM: In deze regio hebben we voor u twee nieuwtjes van de nationale en internationale lijndienst te melden, Jan de Wit heeft een primeur op Nederlandse bodem : een Irizar Century III, 3 assig in Eurolines Plus uitvoering.   Meer foto's van Jan de Wit's wagenpark vindt u hier>

En Connexxion Haarlem heeft tijdelijk een M.A.N. type C.N.G. van de Duitse collega's van 'Regionalbus Ostbayern' op proef.  Zo kan men eens rustig in de praktijk testen of zo'n aardgasbus bevalt bij publiek, chauffeurs en ondernemer.  

De voordelen van rijden op deze brandstof heeft men in ieder geval al duidelijk op de ramen gezet: "schoner, stiller en voordeliger!"  De foto's van dit 'proefkonijn' ontvingen we van Wijnand Keesmaat, klik hier>

Gerard is blij met zijn verlengde Van Hool

MAASDIJK: Leuk toch dat we steeds vaker enthousiaste mailtjes binnen krijgen met foto's van spliksplinternieuwe touringcars, dit kregen we van een blije chauffeur van Vreugde Tours.  Ga zo door !  

"Hier een foto van onze nieuwe aanwinst waar ik mee mag rijden.  Het is een 13 meter van Hool met Daf motor en Astronic versnellingsbak.  Het is de tweede in Nederland".   Groetjes Gerard Verweij

Arrow tweeling bij Van Dongen compleet

ZEELAND (NB): Vrijdagmiddag is het altijd een gezellige boel bij Van Dongen in Zeeland, even nakletsen, biertje, nieuwe touringcar erbij.......   Ja daar weten ze hoe ze het gezellig moeten maken.    De eerste Arrow kwam in januari van dit jaar en beviel zo goed dat er nu al een tweede is.

Stipt om 15.15 uur arriveerde daarom de tweede Jonckheere Arrow 13.75 meter en werden ze samen buiten gezet om touringcarteam.nl de fotoprimeur te geven van broer en zus naast elkaar.....

Verder ontvingen we een opname van de "Roll Out" van de tweede Intra fietsbus van Van Dongen met zijn aanhanger, helaas nog zonder stickers.   Het is één van de drie nieuwe Century's die de kar gaat trekken, en wordt ingedeeld als zodanig in de eerste of tweede week van juni, waarschijnlijk voor een 8 daagse reis naar Tjechie.

Kijk daar in Zeeland (NB) weten ze wat de standaard procedure is wanneer er leuk nieuws is te melden. Alles even mooi opstellen, foto's maken en direct naar ons doormailen..... dan kan heel touringcar minnend Nederland er dezelfde avond nog van meegenieten........ ik ga er nog eens even lekker voor zitten... mooi hoor!

De hele reportage van de Arrows in full-screen foto's vindt u hier> , grotere opnamen van de Scania Fietsbus vindt u hier>   Met dank aan Jimmy Flissinger voor de snelle actie en de mooie foto's.

Kijk nou......handrem vergeten misschien ?

Deze week kregen we weer een foto binnen van een klein 'unfall' met een Duitse lijndienstbus.   We kregen er geen commentaar bij, maar het ziet er naar uit dat deze bus achteruit het busstation is afgereden.

Het is overigens geen nieuws dat er wel eens een handrem wordt vergeten of dat er technisch iets mis mee is.  

Echt leuk natuurlijk als je als chauffeur vanuit de kantine net met een bakkie koffie zit en in de verte je bus langzaam in beweging ziet komen...... zin in een Chocoprinsje ?

Grote order voor VDL BOVA (Suisse)

BADEN-RÜTIHOF:  Touringcarondernemer Twerenbold ontvangt veertien nieuwe luxe reisbussenuitgevoerd in de 'konings- en comfortklasse'.  Al jarenlang behoort Twerenbold, gevestigd in het Zwitserse Baden-Rütihof, tot de vaste cliëntèle van VDL BOVA.

Met de door Twerenbold zelf samengestelde 'koningsklasse', verlegt dit sinds 110 jaar bestaande bedrijf, de norm in de Zwitserse touringcarbranche.

Twerenbold bestelde maar liefst negen Magiq's HD 120-380XE uitgevoerd in de 'koningsklasse'. Deze klasse bestaat onder andere uit een luxueuze 2+1 bestoeling en een stoelafstand van 90 cm. Met deze negen Magiq's breidt Twerenbold het aantal 'koningsklasse' reisbussen uit tot 15, waarmee het aantal van deze klasse in het totale wagenpark stijgt tot bijna 50%.

Daarnaast omvat de order van de firma Twerenbold vijf Futura’s uitgevoerd in de 'comfortklasse' (drie Futura’s FHD 13-380XE en twee Futura’s FHD 14-430XE). Ook hier hecht de onderneming waarde aan een verbetering van het reiscomfort, hetgeen tot uitdrukking komt in een vergroting van de stoelafstand van 78 tot 84 cm.

Deze order is de grootste individuele bestelling van reisbussen die ooit door een Zwitserse touringcarondernemer is geplaatst. Drie Magiq’s en drie Futura’s zijn in maart geleverd. De overige bussen worden nog dit voorjaar overhandigd.

Vreemde bussen in Portugal

Wat je al niet met een verfje kunt doen, vanuit Portugal kregen we deze week een opname binnen van deze ludiek beschilderde dubbeldekker die daar echt zo schijnt rond te rijden. 

"Ja mevrouw, het bovenste gedeelte gaat door als snelbus naar Lissabon en het onderste gedeelte blijft in Porto". Met dank aan Jose Luis Covita en 'Buses of Portugal' voor zijn bijdrage

Twee versies van een 'Connexxion-model'

AMERSFOORT: Tja, je hebt onze fotografen vader en zoon Van der Geugten, de vader Marcel stuurde vorig jaar in samenwerking met EVOBus een foto van een gelede Mercedes Citaro in naar Modelbouwer Rietze.

Geheel onverwacht ontving hij deze week een gratis pakketje van Rietze met daarin een perfect model hiervan in zijn brievenbus, compleet met authentieke tekst en lijnfilm (Lijn 100 Aagtekerke).

De originele foto die Marcel een tijdje geleden naar Rietze stuurde:

Het model dat hij afgelopen week verrassend op zijn deurmat vond:


Zoon Nick fotografeerde deze week ook een 'Connexxion-model', maar die verstaat daar alleen net weer even wat anders onder het woord 'model' en dat kun je zo'n jongen natuurlijk ook weer niet kwalijk nemen !

Hij maakte een reportage van de eerste rit van de zogenaamde 'Winkelexpress' in Amersfoort, deze Lijn 2 rijdt als proef de komende tijd gratis op zaterdagen en koopzondagen.   Meer foto's (van de bussen) >

"Da's nou Drenthe" bus in gebruik genomen

ASSEN: Hier zijn de allereerste foto's van de spectaculaire touringcar die Drenthe inzet om deze prachtige provincie te promoten in het land.  We waren al om 07.00 uur in Assen afgelopen donderdag om de eerste foto's te maken.

Een trotse maar nog slaperige Jan Klaas de Vries van Drenthe Tours vertelt dat het nog tot 01.30 uur duurde donderdagochtend voor de full colour film erop zat.   Door een rekenfoutje was het ontwerp 15% te groot voor de touringcar geworden."Maar goeie genade wat ligt daar nou in de slaapcabine?"

"Dit 'veenlijk' gaat mee op tournee, die wordt hier en daar in de speciale 'Drenthe Taxi's' met hunebedden op het dak gezet, leuk voor de passagiers.....  maar het lijk is niet echt hoor!"   Lachen zeg!

Nieuws is ook dat de "Da's nou Drenthe" touringcar binnenkort als eerste in Nederland zal worden omgebouwd voor het gebruik van Biobrandstof, Pure Plantaardige Olie ook wel P.P.O.genoemd. 

Meer weten over deze brandstof: klik hier>  Meer foto's van deze touringcar vindt u hier>, Meer weten over "Da's nou Drenthe", klik hier>.

VDL komt met nieuwe BOVA Lexio

Weer een nieuwe bus van VDL BOVA !   Het moet daar toch wel erg druk zijn geweest op de ontwerpafdeling het afgelopen jaar.....

Allereerst al de vele overuren voor de verlengde Magiqs en dan ook nog een keer deze Lexio LD 123 & LD 130.  Klik op de foto's hierboven voor de complete foto's van deze nieuwe BOVA telg. 

We hebben 4 persberichten voor u over deze nieuwe bus, u kunt klikken op de onderwerpen voor het bijbehorende persbericht: lancering> techniek> ergonomie comfort>

Nieuw strooivoertuig voor uitvaartbus ?

"Ja, die strooiwagen hier achter is mijn nieuwste aanwinst voor de asverstrooiing" verteld ons Marc van der Poel uit Deventer afgelopen weekend tijdens de opening van de N-348. Hij is trotse bezitter van één van de twee uitvaartbussen die Nederland rijk is.

"Dat meen je toch niet serieus Marc!" riepen we direct..... "Nee hoor, leuk grapje van een voorbijganger daarnet."   Je lacht wat af met zo'n uitvaartbus.   We hebben er even wat plaatjes van geschoten.  Adres en telefoonnummer van Marc vindt u in de rubriek 'speciale bussen'.    Voor de fotoreportage klik hier.

Lekker kontje !

We kregen een prachtige verzameling exotische oldtimerfoto's binnen van de Internationale Oldtimer Bus meeting bij Kerschner in Mank (A)

Om midden in de reportage uit te komen klikt u hier en kunt u zich vergapen aan al dat prachtigs wat daar op 16 april weer uit  donkere schuren en stoffige garages is gekomen.

Topdag Keukenhof 23 april

LISSE: U begrijpt natuurlijk wel dat wij afgelopen zaterdag op de Keukenhof waren, maar niet voor het bloemencorso.   We waren daar om de grootste verzameling touringcars van het jaar te fotograferen.

We hebben 877 opnamen:  voor de touringcars: klik hier, on trouve les autocars: ici,  for the motorcoaches: click here,  für die omnibuse drücken sie hier

Travego duo klaar voor aflevering

Afgelopen week werden bij EvoBus deze 2 prachtige MB Travego L afgeleverd aan HAVI Travel in Rijssen.   Na de gewone 12 meter Travego en de iets langere Travego M heeft men nu de langste uitvoering in het wagenpark opgenomen.

We wensen HAVI Travel veel veilige kilometers met hun stralende sterren ! Voor meer foto's van nieuw materiaal ter aflevering bij EVObus: klik hier>

De Baar en Leendertse Topdeck Berkhof

In totaal zijn er sindskort 3 nieuwe VDL Berkhofs afgeleverd bij De Baar en Leendertse, maar de eerste is nu ook in de Topdeck Travel kleuren gespoten.

Pascal Martens informeerde ons dat ook de andere twee touringcars er zo zullen komen uit te zien.   Topdeck rijdt evenals Contiki voor een jongere doelgroep door geheel Europa.

Van Hool T-917 naar Giessen Rijswijk

Het is zo'n klein pittoresk dorpje in Brabant dat ze bij Zwaluw Reizen wel enorm goeie chauffeurs moeten hebben om deze splinternieuwe verlengde T-917 op het bedrijf te krijgen bij Zwaluw Reizen.

Maar zo te zien is het gelukt, want ze zijn gevestigd in de Kerkstraat.   Deze nieuwe aanwinst staat op een stoelconfiguratie voor 62 personen.   

Proficiat en veel veilige kilometers toegewenst.  Wilt u deze touringcar ook eens wat groter en van de andere kant zien, Kees de Vrije maakte een paar mooie opnamen voor u: klik hier>

ROC van Twente modelbus 1:87

ALMELO: In deze week van primeurs presenteren we u een nieuw touringcarmodel in gelimiteerde oplage van het ROC van Twente.

Afgelopen donderdag werd één van de eerste modellen aangeboden aan Margo Vliegenthart voorzitter van de Bve Raad.  Dit gebeurde in Utrecht tijdens de slotconferentie van het EQUAL-project: 'ENTER-women entering male professions' waaraan het ROC van Twente deelnam.


Dit project zorgde ervoor dat er in de afgelopen periode een groter aantal vrouwen instroomde in de opleiding voor touringcarchauffeur/reisleider.   Het touringcarmodel van Holland OTO is niet te koop in de winkel en in gelimiteerde oplage geproduceerd voor het ROC van Twente.

Daar is ie dan... de nieuwe Magiq HD 131

Hij is zo lang dat hij niet eens op ons computerscherm past, dus daarom hebben we hier slechts een klein deel van de foto, klik erop en u krijgt de eerste full size opname van de nieuwe VDL Bova Magiq 13.10 mtr met dubbele achteras te zien.   Primeur !

De nieuwe lengtevarianten van de Magiq zijn voorzien van 3 assen.

Na het vrijgeven van de maximale lengt in Europa is er een explosieve vraag naar voertuigen met een lengte langer dan 12 meter.   Voor de BOVA Futura ligt het aandeel van deze langere voertuigen momenteel op meer dan 60% van het totale volume.  

BOVA komt voor de Magiq met twee lengtevarianten , de Magiq HD 131 met een lengte van 13.10 mtr en de Magiq HD 139 met een lengte van 13.90 mtr.  Deze laatste versie wordt leverbaar met een DAF XE 315 C1 motor (430 pk) en een ZF 8 S 180 versnellingsbak met HGS       Lees het persbericht hier>

Huiskamer in Setra Willemsen de Koning

"Mogen we misschien even uw 10 mtr Setra zien?" vroegen we bij het kantoor in Velp(Gld) van Willemsen de Koning.   We hebben hem zien rijden en zijn er erg benieuwd naar.   Maar natuurlijk........ kom maar even mee!


Wat een plaatje zeg..... moet je dat interieur zien, een rondzit achterin en een zeer stijlvolle kleurencombinatie.   Uitklapbare LCD schermen en alle mogelijke opties.   Ja, brengt u nog maar even wat te drinken dan schiet ik nog wel een plaatje.    Meer foto's zien ?  Klik hier>

Eerste BOVA Magiq voor TCR tours

De primeurs blijven hier binnen stromen, dit keer de foto's van de aflevering van de eerste VDL BOVA Magiq aan TCR tours uit Raalte.  Dit is de tweede touringcar in deze nieuwe groene metallic huisstijl.

Vorig jaar werd deze stijl voor het eerst geïntroduceerd op de 10 mtr Setra in Business Class uitvoering.    TCR tours ontving afgelopen vrijdag nog een BOVA futura 13.60 met 60 zitplaatsen.   Bertie maakte er opnamen van, u vindt ze hier.

Meer weten over TCR tours: klik hier

Alpha Tours in Hem

Noooooooit geweten waar dat ligt.... Hem.   Weet u het ?   Maar dit kleine pittoreske plaatsje in de Noord Hollandse IJsselmeerstreek tussen Hoorn en Enkhuizen is meer dan de moeite waard om te bezoeken.   Drie zeer recente Setra dubbeldekkers op rij, dan zet je zo'n dorp toch wel even op de kaart !

Om het heuglijke feit dat Marcel van der Geugten zijn fotowebsite nu officieël heeft omgedoopt tot http://touringcarteam.fotopic.net/ hebben we voor deze feestelijke gelegenheid zijn favoriete Setra dubbeldekkers hier op de gevoelige plaat vast gelegd.    Voor meer foto's van Alpha Tours: klik hier>

Maar ook Nick van der Geugten doopte zijn website om tot de Openbaar Vervoer afdeling van Touringcarteam met een nieuwe naam voor zijn fotowebsite : http://touringcarteamov.fotopic.net/ .

Dus ook voor Nick gingen we natuurlijk op pad en kozen voor een prachtige nieuwe OV bus: de nieuwe spectaculaire BBA Volvo die in Apeldoorn de stadsdienst verzorgt.    Jongens geniet ervan en veel succes met de nieuwe fotopics.... mooie namen !!

Mooie foto's van Kupers Henk Parren

Tsjonge wat sturen sommige mensen ons toch fantastische foto's van hun werk, een paar schitterende opnamen van Henk Parren hebben we op de fotopic van Bertie gezet........ klik hier>   

Leuk bericht van onze man in Spanje

Dit nieuwtje kregen we binnen vanuit het zonnige zuiden: Hola a todos, os envio el primer Century III que ha llegado a Málaga, se trata de un Scania K 114 IB 380 Irizar Century 37 III, de un autónomo cordobes que trabaja fijo para Juliá con los colores de operador italiano Alpitour. Saludos. Salva.  

Leesbaar bericht van onze man in Spanje

Met onze uitgave: 'Hoe en wat in het Spaans' denken we dat het ongeveer over het volgende gaat:  'Hallo allemaal, hier zenden we jullie de eerste Century III die is gearriveerd in Malaga. het gaat om een Scania K 114 IB 380 Irizar Century 37 III, van een eigen rijder die vast werkt voor Julia in de kleuren van de Italiaanse Touroperator Alpitour.   Groetjes Salva.

Nieuwe Tourismo's voor BTC en Hollandia

EvoBus leverde deze week twee nieuwe Mercedes Tourismo's af bij het Betuwse Bedrijf BTC Tours uit Bemmel en natuurlijk ontging dat onze buspaparazi weer niet, hieronder ziet u de helft van deze ééneiige tweeling. Wilt u de hele reportage uit Nijkerk zien, klik dan hier>>  

Wilt u de foto's van chauffeur Martin Scheffer van de nieuwe touringcars van Hollandia Tours uit Best zien klik dan hier>>

Nieuwste Japanse Smart touringcar ?

Lekker makkelijk bij het parkeren in Amsterdam, meer touringcars tegelijk in de stalling..... we krijgen hier soms de raarste foto's binnen.

We gaan Kintetsu nog even bellen om te vragen of er ook een middendeur, bar, toilet en rolstoellift in zitten.   Sambal bij ?

Diamonds zie je niet vaak in Nederland !

Vol op de rem moest Marcel v/d Geugten omdat hij vanuit zijn ooghoeken iets niet alledaags ontwaarde op de parkeerplaats bij Strand Nulde.   Naast een Temsa Safari stond deze Temsa Diamond.   

Deze touringcar werd ontworpen door Bob Lee, een voormalig directeur en ontwerper van Neoplan en wordt in deze versie nog weinig opgemerkt in Nederland.   Marcel zijn remschijven krom maar wij mooie plaatjes !   De rest van het filmrolletje vindt u hier>>

Nieuwe rode 'Connexxion Twents' huisstijl

ALMELO: De rode kleur komt terug op de bussen in Twente!  Was het eerder de TET die met rode bussen reed in deze streek, vanaf het tweede weekend in december brengt 'Connexxion Twents' deze vertrouwde kleur terug op de weg.


Touringcarteam fotografeerde deze speciale demobus bij de extra open dag van ROC van Twente op 6 april.  Op 21 maart dit jaar werd bekend dat Connexxion de aanbesteding voor Twente had gewonnen. 

Met het introduceren van deze Twentebus bij de open dag bleek ook dat het ROC van Twente een rol zal spelen bij het opleiden van nieuwe chauffeurs voor 'Connexxion Twents'.    

Meer foto's bekijken van de nieuwe Connexxion Twents huisstijl: klik hier>>
Meer weten over chauffeursopleidingen bij het ROC van Twente: klik hier>>

Eerste Van Hool met DAF voor Lanting

BEEKBERGEN: Waarschijnlijk zagen wij deze nieuwe Van Hool T 916 eerder dan Jaap Lanting zelf..... we hebben hem onderschept op 5 april tijdens de rit van de fabriek in België naar de garage van Lanting in Klazienaveen.  


We drukten hem ter hoogte van Beekbergen zo ongeveer van de weg af om er even een plaatje van te maken.   Het is de eerste Van Hool T 916 met een DAF krachtbron in combinatie met een automatisch schakelende versnellingsbak in Nederland aldus een enthousiaste Jeff Lanting.

Wij waren ook zeer onder de indruk van de prachtige halogeenverlichting in het plafond die deze touringcar 's avonds nog een klasse betere uitstraling geeft in het interieur.   We wensen Lanting Reizen natuurlijk een fantastisch goed zomerseizoen toe met de nieuwe aanwinst!  

Voor meer foto's van de andere nieuwe Lanting touringcars: klik hier>
Voor meer foto's van deze en andere nieuwe touringcars: klik hier>>

Vreugde Tours Keurmerk Touringcarbedrijf

MAASDIJK: Per 1 april 2005 mag Vreugde Tours in Maasdijk zich officieël ook Keurmerk Touringcarbedrijf gecertificeerd noemen.   

Dit betekent dat men voldoet aan de hoogste eisen van veiligheid, kwaliteit en bedrijfsvoering.    Men kan nu o.a. ook reizen uit gaan voeren voor ANVR touroperators doordat men aan de gestelde eisen voldoet. 

Ook gecertificeerd werden Pro Travel, Pouw Vervoer en Noot Touringcars.  Wij feliciteren alle 4 bedrijven met het behalen van deze status.  

Meer weten over Vreugde Tours: klik hier>>

Bertie Willems modelexpositie in Leek (Gr)

LEEK: Eigenlijk zijn de modellen van Bertie Willemsen nooit voor publiek te zien, hooguit dat u er wel eens foto's van ziet bij ons op het internet.   Maar nu kunt u ze 'live' bewonderen in 'Het Nationaal Rijtuigmuseum' in Leek (Gr)

Bij hoge uitzondering stelde hij vrijwel zijn gehele collectie beschikbaar voor de tentoonstelling 'Contrast 1905 | 2005' deze zomer.    Het onderwerp van deze expositie is: de verschillen tussen deze moderne tijd en een eeuw geleden.  

Voor de adresgegevens van dit museum om deze modellen zelf te gaan bekijken in het Rijtuigmuseum: klik hier>>

Nieuwe touringcars worden afgeleverd

ZEELAND (NB): Dit is de periode dat er overal weer nieuwe touringcars worden afgeleverd.  Touringcarteam is er vaak weer als de kippen bij om ze voor u in beeld te krijgen.  

Hier waren we bij Van Dongen die onlangs de eerste van drie nieuwe Scania's kreeg afgeleverd, nog zonder belettering en nummerplaten...    Voor meer foto's van nieuw afgeleverde touringcars: klik hier>>

Nieuw: Beuk VIP & Sickman Setra 1:87

Zoals al eerder werd aangekondigd is Rietze nu daadwerkelijk uitgekomen met een 1:87 model van de Mercedes Travego Beuk VIP Coach.  Proficiat !


Bij AWM is dit model van de Setra S 411 HD van Sickman uitgekomen, van beide touringcars heeft Marcel in zijn archief de originelen er even bijgezocht!!


-touringcarteam.nl
Klik hier voor meer nieuws voor de touringcarbranche >>>
Klik hier voor meer nieuws voor de touringcarchauffeur >>

© Deze website is 19-04-11 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

foto's Marcel van Marcel

foto's Bertie

 foto's Nick
 
foto's Ben

Sponsor touringcarteam:

Bus-idee
infopagina's:


op de kaart

overzichtskaarten:
klik op een provincie >

adreslijsten

touringcarbedrijven:
klik op een provincie >

 

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden
klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie >

vip & business class:
klik op een provincie >;

    

 

 


In samenwerking met:


's >

 

 

 

 

eXTReMe Tracker