touringcarteam.nl
Nieuwsarchief 3
Let op: door het verdwijnen van fotopic geen doorlinks naar grotere foto's meer mogelijk !

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants

 
Doorlopend start het ROC van Twente bij voldoende deelname weer met diverse opleidingen voor touringcarchauffeurs.


 

BUS-IDEE:
voorpagina>
inhoudsopgave>

LAATSTE NIEUWS:
bus-idee-hyves>
bus-idee-nieuws>

TOURINGCARTEAM:
nieuwsarchief  1>
nieuwsarchief  2>

nieuwsarchief  3>
nieuwsarchief  4
>

nieuwsarchief  5>
nieuwsarchief  6>

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland

reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten
touringcarchauffeurs


TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

E-MAIL CONTACT:

Touringcarteam
Bertie Willemsen
Marcel van der Geugten Nick van der Geugten
Steven Korf

 

 


 

 

De 27 uur van Europa per VIP touringcar

AMERSFOORT: Op 9 mei begon om 00:00 uur bij de studio's van het programma Pauw & Witteman op de Plantage Kerklaan in Amsterdam de 27 uurs tournee van staatssecretaris Frans Timmermans

Chauffeurs Nico van Dijkhuizen en Rob van Os tourden gedurende 27 uur in een marathonrit langs 12 steden waar de staatssecretaris in gesprek ging met mensen over 12 verschillende onderwerpen die van belang zijn bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.
 

Op de website www.de27uurvaneuropa.nl kun je een uitgebreid verslag bekijken van het verloop van de reis waarin ook ook de burgemeester van Utrecht, Wolfsen, mensen van Binnenlandse zaken, de NOS, het ANP, schrijvende pers en wat genodigden uit de politiek meereden.  In Utrecht kwam ook burgemeester Aboutalep in de bus en reed mee naar zijn stad Rotterdam.  De Europese verkiezingen zijn elke vijf jaar en worden dit jaar gehouden op donderdag 4 juni.

De donkerblauwe touringcar was de nieuwste VIP touringcar, de 100e Setra van Besseling uit Amersfoort.  Met dank aan Besseling Travel.

Aflevering 24 nieuwe touringcars Contiki !

STELLENDAM: Hoewel er door de crisis minder nieuwe touringcars verkocht worden, zijn er onlangs bij Contiki maar liefst 24 afgeleverd !  De betrokken leveranciers waren VDL Berkhof en Marco Polo......

In totaal werden er door VDL 10 stuks Berkhof Axial 70 met EURO-5 DAF motoren geleverd en waarschijnlijk de 1e Axial 50 die op de Nederlandse markt geleverd is.  Delta Coach leverde 13 stuks Marco Polo Viaggio III touringcars uitgerust met EURO-5 Iveco motoren.  Alle touringcars hebben automatisch schakelende versnellingsbakken.

Daarmee komt de vloot van Contiki Holland in totaal op 84 touringcars die vrijwel allemaal zijn geconfigureerd op 51+1+1 zitplaatsen. Dat heeft te maken met het boekingssysteem van Contiki, dat is ingesteld op maximaal 51 passagiers per reis, met name jongeren die door  Europa reizen.  Omdat deze doelgroep steeds vaker Ipods, telefoons en laptops bij zich heeft zijn er in de touringcars speciale 220 aansluitingen gemonteerd om alles onderweg weer op te kunnen laden.

Het team van Contiki Holland in Stellendam bestaat uit een aantal zeer enthousiaste medewerkers onder aanvoering van directeur Gerco Don.  We komen daar altijd graag, want ze zijn al sinds het begin lid van Bus-idee, hebben altijd goeie koffie en ook vaak erg leuke en originele ideeën en tips voor dagtochten in en rond Nederland.

Contiki heeft veel behoefte aan touringcars die probleemloos een seizoen lang rijden, vaak zien ze de wagens maanden niet terug omdat deze constant in het buitenland verblijven.  De keuze voor Berkhof en Marco Polo heeft ook te maken met het service netwerk in Europa.

Het DAF ITS netwerk voor Berkhof en de ondersteuning van de vele Iveco servicepunten voor Irisbus Marcopolo zijn prima.  Het aantal echte strandingen is op jaarbasis klein aldus Directeur Gerco Don. 

Men heeft wel regelmatig telefonisch contact met chauffeurs en deze te begeleiden naar steunpunten voor technisch onderhoud en grotere en kleinere reparaties onderweg.   "Nou Gerco, vind je het geen prachtig gezicht al die nieuwe touringcars op een rij ?"   Gerco: "Nee, ik zie liever een lege parkeerplaats waar al enigzins wat gras begint te groeien... hahaha"   We maakten een flinke fotoreportage bij Contiki, klik hier>   Meer weten over dit prachtige touringcarbedrijf: klik hier>

Busbedrijf ziet gestolen eigen bus rijden.

VINCENZA (I): Busdieven hebben in het Italiaanse Vincenza een Mercedes-Benz touringcar gestolen van Komet-Reisen aus Pinkafeld in Oostenrijk. Nadat de chauffeur zijn baas op de hoogte had gebracht ging deze meteen op weg met een personenauto en ruilbus richting de plaats van het misdrijf.  "We zijn meteen met een andere touringcar en een auto richting Vincenze gereden, daarbij zijn we tegen 06:00 uur onze eigen bus tegemoet gekomen, nog in de originele kleuren en bestickering !  We zagen de chauffeur.  Hij droeg een rood jack en een bril", zegt Martin Horvarth, bedrijfsleider van Komet-Reisen.

Horvarth draaide vervolgens zijn personenauto en zette daarop direct de achtervolging in tegengestelde richting in, de bus achterna.

"Ik reed de touringcar achterna en bracht ondertussen de Italiaanse politie op de hoogte.   De politie nam de tip niet aan maar zei dat ik eerst naar een politiepost moest komen om aangifte te doen en alles schriftelijk te bevestigen.   Daarmee is de bus toen ontkomen........

Open Dag bij Gubbels Tours erg gezellig

MAASBREE (L): Gubbels Tours heeft jaarlijks een open dag voor haar klanten en belangstellenden, op deze open dag kunnen de klanten reizen boeken maar het is ook meteen een leuke ontmoetingsplaats voor mensen die ooit met elkaar op vakantie gingen in de touringcar.

Onder het genot van muziek (o.a. van De Alpenzusjes en Ricky Lee dit jaar) en een drankje en een hapje is het altijd een heel gezellige boel.

 

Verder komt er bij Gubbels in Mei een nieuwe Marco Polo binnen en zoals jullie op de foto's kunnen zien mochten ze van Delta Coach de Bus-idee Studiereis bus als demo gebruiken. Gubbels Tours komt voort uit een taxibedrijf en dat is ook meteen hun grote kracht, ze halen met de taxi de mensen voor hun eigen voordeur op en brengen ze dan naar Maasbree waar ze in de bus stappen voor een meerdaagse reis.

Gubbels Tours heeft een eigen reisgids met geheel verzorgde reizen naar o.a. Oostenrijk, Duitsland, Italie, Kroatie, Tsjechie. Voor foto's van de Open Dag op 25 april door Bas van den Kerkhof:  Klik hier>

Dit jaar al zeven (!) touringcars gestolen

bron: Omnibus Revu | Busfahrt.com

Uit verschillende berichten maken we op dat het dievengilde dit jaar al flink heeft toegeslagen en al tenminste zeven touringcars heeft ontvreemd.  Koploper is Italië waar alleen tijdens het Paasweekeinde in Stresa en Montecatini Terme al drie Duitse touringcars verdwenen.

Begin april werd tevens in het Italiaanse Scauri een bus van de firma Vetter gestolen In het Duitse Leipzig en in de directe omgeving van het Oostenrijkse Wenen verdween een touringcar van Heindl Reise.Verzekeraars dringen aan om alleen bewaakte parkeerplaatsen te gebruiken en geen nieuwe touringcars zonder startonderbrekers te kopen.  Het verdient aanbeveling om van iedere touringcar een gedetailleerde beschrijving voorhanden te hebben en deze snel door te sturen aan de politie in geval van diefstal.  Blijf dan vooral aandringen op het razendsnel vespreiden van deze informatie via alle mogelijke kanalen.   Het is onverstandig direct GO-box, tank- en telepassen te laten blokkeren om hierdoor het eventuele spoor te kunnen volgen.

De Cabriobus van Bergerhof Tours klaar !

MIERLO: Het is eindelijk zover, Martijn Bergerhof mailde ons de foto's door van de prachtige cabriobus die ze hebben gebouwd.  Het laatste wat nog moest gebeuren was de afwerking en bekleding......

Nou, het is een prachtige wagen geworden met oog voor detail, kijk maar eens naar de wieldoppen, helemaal in kleur en voorzien van het logo van Bergerhof Tours.  Martijn heeft onlangs een nieuwe Canon 450D camera aangeschaft en heeft voor de gelegenheid een prachtige showreportage bij de kubuswoningen voor jullie gemaakt: klik hier>

Touringcarchauffeur Besseling overleden

Tot onze grote ontsteltenis hebben wij moeten vernemen dat touringcarchauffeur John V. tijdens de uitvoering van zijn dienst om het leven is gekomen. John heeft gezamenlijk met andere collega’s een orkest vervoerd naar Apeldoorn in verband met Koninginnedag.

Aldaar aangekomen voegde hij zich tussen de menigte om een glimp van het Koningshuis op te vangen. Een zwarte Suzuki Swift baande zich met hoge snelheid een weg door de menigte, John en andere personen werden aangereden cq. meegesleurd. John is aan zijn verwondingen overleden.

Ons medeleven gaat uit naar allen die hem lief waren en zijn naaste collega’s die het van dichtbij hebben meegemaakt.  John V. was ruim 10 jaar in dienst bij Besseling Travel en is 64 jaar geworden.

Voor het condoleanceregister van touringcarchauffeur John, klik hier>

Wat is er vreemd aan deze touringcars  ?

Je moet wel even heel goed kijken naar deze foto's om het te zien, maar er is iets vreemds mee aan de hand.  Nee, het is niet het type touringcar dat we bedoelen, dat is wel normaal in Peru.  Maar je kunt hier niet mee reizen....... er heeft eigenlijk nog nooit iemand in gezeten.Machtig mooie voertuigen soms zelfs met dubbele assen, maar toch nooit één kilometer gereden.  Het zijn namelijk schaalmodellen, helemaal zelf in elkaar geknutseld door een Peruaanse busliefhebber.  Het is Deyvid Nina Ascuña, hij stuurde ons foto's van zijn modellen. 

Voor de foto's heeft hij ze echter zo neergezet dat het net lijkt of het om echte touringcars gaat.  Maar kom maar eens naar de vergrotingen kijken, een puik stukje huisvlijt, prachtig !  Grotere foto's: klik hier>

Dubbeldekkers van 4,5 meter voor Dubai

DUBAI (UAE): Waarschijnlijk hebben ze wat hogere viaducten in Dubai want begin oktober is door Neoplan de eerste 4,5 meter hoge Centroliner aan de Roads and Transport Authority van de Verenigde Arabische Emiraten geleverd....  daar kun je gewoon rechtop in lopen !

Nou zijn we wel gewend dat alles in Dubai een beetje groter en hoger is dan in de rest van de wereld.  We hebben nog even goed gekeken, maar de dubbeldekker past gewoon onder de luifel van dit hotel, dus een transfer zal geen probleem worden.   Voor meer foto's: klik hier>

Opsporing verzocht MCI Motorhome !

Kijk nou toch eens wat een prachtige Amerikaanse camper !  Het zou wel leuk zijn als we wisten van wie deze MCI Motorhome is, want we zijn er erg benieuwd naar en willen er graag een reportage van maken.

Voor de eerste foto's van spotter Eelke-Hendrik, klik hier>  Kent of bent u de eigenaar van dit prachtige voertuig ??   Gaarne contact opnemen met Marcel zodat we een leuke reportage kunnen maken van deze bijzondere bus. Mail je info naar: touringcarteam@gmail.com 

 Spookchauffeur bij South West Tours ?

ZWOLLE: Ron Veenhuis van South West Tours glimt al weken van oor tot oor, hij kocht 30 augustus namelijk een prachtige Van Hool T-917 van Rob Janzen.  Nou, dan heb je wel wat goeds in handen.  Rob is namelijk van het type busdirecteur die het liefst de hele dag in de garage is onder het motto:  "Liever in de smeerput dan op kantoor".....

Het voelt voor Ron en zijn chauffeur René Aalten dan ook alsof ze een spliksplinternieuwe touringcar hebben gekocht.  René maakte een prachtige foto 'by night' waarbij de touringcar zo'n uitstraling had dat René er zelf doorzichtig van werd...... hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is nog steeds een raadsel.   Mochten jullie de T-917 en René eens in het echt willen zien, dan kan op 4 november in Emsbüren (D).

Ron en René zullen de collega's die een touringcar inzenden voor ons touringcarfestival op dinsdag 4 november 's avonds persoonlijk naar de feestavond voor touringcarbedrijven in het hotel brengen en 's morgens weer terug naar de Bus-idee-dag in Emsbüren....  dus het kan zijn dat ze er voor de passagiers dan weer wat wazig uitzien, maar dat heeft dan waarschijnlijk een andere reden. Jongens alvast bedankt, klasse !

Voor meer foto's van deze touringcar: klik hier>

Indcar WING touringcars voor Jan de Wit

JOURE (Fr): Jan Smit (van voorheen autobusbouwer Smit uit Joure) en zijn bedrijf ZUIDEIND, blijft onverminderd aan de weg timmeren. In juni leverde zijn bedrijf maar liefst zeven prachtige nieuwe Indcar Wing midi-touringcars aan de Jan de Wit Group in Haarlem......

Deze 28-persoons touringcars zijn door Indcar in Spanje op een Mercedes O816 D onderstel gebouwd. De keuze voor het model WING van deze bekende Spaanse carrosseriebouwer werd door de klant onder andere gebaseerd op de wens om vervoer te realiseren dat minder milieubelastend zou zijn. De moderne dieseltechnieken van het chassis leiden tot een laag dieselverbruik en bovendien tot een verminderde uitstoot van schadelijke stoffen.

Daarnaast wordt de duurzaamheid van het voertuig gewaarborgd door de compleet polyester beplating en de inmiddels bewezen lange standtijd van de OM 904 Mercedes motor. De uitvoering van INDCAR garandeert hetzelfde comfort als een grotere touringcar, mede door de luchtvering, retarder en een prima airconditioning.

Naast de WING levert ZUIDEIND ook de grotere types MAGO en DAYRON en het kleinere model STRADA van Indcar.

MAN Eindhoven vervangt 'mega-voorruit'

MAN Eindhoven is het nieuwe servicepunt voor MAN en NEOPLAN bussen voor Zuid-Nederland. Het is sindskort de derde vestiging in Europa waar men de gigantische voorruit van de Neoplan Starliner II kan vervangen.  Dit doet men in samenwerking met de firma RISS.

De gelegenheid deed zich onlangs voor want de bovenste voorruit van een Starliner II moest worden vervangen. De bedrijfsleider van het 'Busnology Center' van MAN in Eindhoven, Johan Claassens legde op ons verzoek de hele operatie vast in een flinke serie foto's: klik hier>

Gezellige Klant & Car Dagen bij Van Hool

LIER (B): Gezellig een pintje pakken bij Van Hool in het Belgische Koningshooikt was afgelopen weekend een goed idee, want terwijl het in geheel Noord Europa regende was het bij de fabrieken van Van Hool gezellig en warm: "Allez Bus-idee, doe maar of u thuis bent hoor"

En 'thuis' voelden we ons zeker want het was een gezellig weerzien met vele bekenden uit Nederland en België.  Zo zagen we o.a. Schepers Tours, Pasteur Reizen, de familie Ter Beek en Peter Brouwer met zijn Van Hool Viking Camper. (hij heeft altijd graag zijn eigen bed bij zich)

Van Hool had ook nog fantastisch nieuws voor ons: ze komen namelijk evenals VDL, MAN, Neoplan, Volvo, Temsa, Otokar en Scania op 4 november naar de Bus-idee-dag met een mooie Van Hool inzending. 

Bertie Willemsen ging weer met met zijn camera alle touringcars in en uit en maakte voor iedereen die dit 'Van Hool weekend' met heerlijk eten en drinken gemist heeft weer een leuke fotoreportage. klik hier>

Twee touringcars in brand gestoken in Nuth

NUTH: Twee bussen van Jacobs Touringscars in het Limburgse Nuth zijn afgelopen donderdagochtend 2 oktober in vlammen opgegaan. Volgens een woordvoerster gaat de recherche uit van brandstichting.

De touringcars stonden geparkeerd op het terrein van het reis- en touringcarbedrijf aan de Thermiekstraat. De schade bedraagt enkele tonnen, stelt de woordvoerster.  Daarnaast zijn er tankpassen gestolen.De geplande reizen kunnen ondanks de brand gewoon doorgaan. Afgelopen donderdag namen collega-busbedrijven de ritten over. De komende tijd schakelt Jacobs Reizen gedurende enkele weken huurbussen in tot er vervangende voertuigen zijn aangeschaft.

Touringcars op de IAA Hannover 2008

HANNOVER (D): Om 04:45 opstaan en precies om 09:00 uur voor de deur te staan van Duitslands grootste bedrijfswagen beurs omdat het daar natuurlijk barst van het laatste nieuws op touringcargebied, wij gingen donderdag 25 september naar de IAA 2008 in Hannover.....

Van een Volkswagen touringcar (alleen nog voor de Zuid Amerikaanse markt) tot een zeer luxueuze Neoplan Starliner II met 2+1 stoelopstelling en de primeur van een Volvo Hybride lage vloerbus voor het openbaar vervoer.... het was allemaal zéér de moeite waard. 
 

Wat ons ook opviel was dat er erg veel Chinese bezoekers waren om foto's te maken van de touringcars. Nu heeft de ervaring geleerd dat de Chinese busfabrikanten nogal veel hebben met het motto: "beter goed gejat dan slecht verzonnen" dus we denken dat het wel weer wat leuke kopieën zal opleveren van Europese touringcarmodellen binnenkort.

We troffen daarentegen donderdag 25 september nog maar erg weinig Nederlandse touringcarondernemers en weten dat jullie druk zijn in deze periode dus daarom: alle foto's van de IAA bij Bertie en Marcel.

De IAA in Hannover duurt nog t/m vrijdag 2 oktober, gratis kaarten bij uw touringcarfabrikant ! TIP: Lekker eten op de terugweg ? klik hier>

Foto's Bertie Willemsen: IAA: serie1>  serie2>  serie3>  serie4>   
Foto's Marcel van der Geugten de complete IAA serie>

Looks like it's broken, really really broken !

ARNHEM: Je moet toch geen hardcore busliefhebber zijn als je naar Monsterjam in het Gelredome gaat want er werden daar 27 & 28 september weer even flink wat oude stadsbussen 'in elkaar geprakt'.....'Grave Digger', 'Maximum Destruction', 'Superman'...... prachtig klinkende namen van Monstertrucks die met oorverdovend geweld dwars door de daken van deze bussen zakten en zich er met veel rook en motorgeweld weer een weg door naar buiten ploegden. 

Hoewel we hier natuurlijk best van bussen houden hebben we toch met volle teugen genoten.  In 2009 zal dit evenement waarschijnlijk voor de vijfde keer plaatsvinden in het Gelredome Arnhem: absolute aanrader !

'Starliner groetjes' uit Mexico !

Het mooie aan internet is dat het mensen met dezelfde belangstelling over de hele wereld bij elkaar brengt.  Zo hebben we hier erg leuke contacten met Oskar en Rodrigo uit Mexico die animaties van touringcars maken.....ze ontwierpen voor ons: de Bus-Idee-Starliner !

Wat een verrassing ! Rodrigo schreef ons: "Greetings again, this time as a gift from PoliBuses for Bus-idee, a sketch which we hope you like it.  Thank you for publishing our photographs in next few days send more pictures to the publication".  Nou, de heren Oskar en Rodrigo hebben maar liefst 236 foto's gestuurd en deze kun je natuurlijk bekijken !

Klik maar eens op één van de volgende links:

http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1577390.html
http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1577756.html
http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/c1579462.html

 We danken ze heel hartelijk in ons beste Spaans: Muchas Gracias!

MAN Lion's Coach voor Bayern München

MÜNCHEN (D): Voor het seizoen 2008/2009 heeft het Duitse Bundesliga voetbalteam van Bayern München een prachtige MAN Lion's Coach L Supreme spelersbus in ontvangst genomen.  Deze touringcar heeft alles in huis om de topsporters in luxe te vervoeren...

Samen met interieurbouwer Frenzel werd de bus van alle mogelijke luxe voorzien zoals 30 zitplaatsen met lederen bekleding en elektrisch verstelbare beensteunen.  Alle mogelijke multimedia apparatuur zoals een Premium Sound System van Bang en Olufsen, vier 19" TFT schermen, DVD speler, satelliet TV en W-LAN voorbereiding.

In het achtergedeelte een prachtige keuken met complete inrichting waaronder ook een ijsmachine.   De touringcar is verder uitgerust met een noodstroom aggregaat in het bagagecompartiment om alle technische apparatuur altijd en overal gebruiksklaar te hebben. 

Voor de veiligheid is er o.a. ABS, ESP, LGS, voor- en achter camera's, Xenon verlichting en natuurlijk een compleet alarmsysteem.  De aandrijving van het voertuig wordt verzorgd door een 480 pk sterke MAN Common Rail Dieselmotor met de MAN Pure Diesel Technologie die zonder toevoegingen aan de strengste milieueisen voldoet.  Hieronder een kleine plattegrond van de nieuwe spelersbus.

Voor meer foto's van deze MAN Lion's Coach L Supreme klik hier>

Promotietour Bus-Idee-Dag in Duitsland

Een complete week hebben we ervoor uitgetrokken om de Duitse touringcarbedrijven langs de Nederlandse grens uit te nodigen voor onze Bus-idee-dag 2008, maar het was een geweldig leuke ervaring !

Omdat we dit jaar met ons evenement net over de grens bij onze oosterburen zitten is het natuurlijk een unieke kans om hen daarvoor ook van harte uit te nodigen.  In Nordrhein Westfalen bezochten we daarom vele touringcarondernemers die we veel in Nederland zien rijden met dagtochten en groepen en nodigden hen persoonlijk uit.

Er zit wel een wezenlijk verschil in het eerste contact met Nederlandse of Duitse busbedrijven.  Vaak gaat het in het begin allemaal zeer zakelijk en werd er zelfs bij sommige slechts een schuifluikje in het trappenhuis opengemaakt waardoor we te woord werden gestaan.
 

Maar gelukkig blijkt dan dat zelfs Duitsers tegen zoveel enthousiasme uit Holland geen 5 minuten stand houden en wordt vervolgens vaak 'Herr Director Busunternehmer' persönlich opgetrommeld, binnen de kortste keren het halve wagenpark naar buiten gereden voor een fotosessie en horen we na afloop: 'Wir kommen 4 november in Emsbüren sicher gern vorbei... tjuuuuus'   Nou, we zijn erg benieuwd !

Bertie Willemsen maakte van de touringcars natuurlijk foto's: klik hier>

NIEUW: Exclusive VIP Brouwer's Tours !

NOORDWIJK: Met grote trots presenteren we jullie de eerste foto's van de prachtige nieuwe VIP touringcar van Brouwers Tours uit de mondaine badplaats Noordwijk.  Om het te vieren gingen we met John Brouwer naar een VIP evenement van Holiday on Ice in Rotterdam...

Tijdens de opening van het nieuwe seizoen van Holiday On Ice en een voorproefje van de show Mystery spraken we natuurlijk vele bekende Nederlanders zoals Sita, Floortje, Joop Braakhekke en Koen Siemerink van OTC Tours.......   héééé dat is ook toevallig !     Samen met John Brouwer werd nog even de nieuwste cocktail van Joop Braakhekke: 'Een Scheve Schaats' geprobeerd.   Mmmmmmm !

Na afloop zochten we een mooie locatie om de nieuwste VIP touringcar uit Brouwer's Exclusive Line te vereeuwigen en reden naar het cruiseschip 'De Rotterdam' die in de haven ligt om te worden omgebouwd tot o.a. cruisehotel, congrescentrum en dagattractie.

De Rotterdam krijgt een vaste plek aan het 3e Katendrechtse Hoofd; het uiterste puntje van de wijk in het noordelijke deel van Rotterdam-Zuid. Op dit moment zijn daar de bouwwerkzaamheden in volle gang. Er komen in een omgeving met veel groen circa 600 parkeerplaatsen, een wandelboulevard, het horecapaviljoen ‘Litehouse’, entreegebouwen naar het schip en een kassa- en informatiegebouw.

Voor foto's van Brouwer's Van Hool T-916 VIP touringcar: klik hier>

Nieuwe Setra's Luttikhuis en TCA Tours

LOSSER: Met de komst van een viertal nieuwe Setra touringcars naar Overijssel hebben touringcarbedrijf Luttikhuis Losser en  TCA Tours Almelo hun gezamenlijke wagenpark in 2008 verder vernieuwd...... 

Luttikhuis heeft zich gespecialiseerd in zowel taxi-, uitvaart- als touringcarvervoer en werkt nauw samen met TCA tours uit Almelo.

Er is gekozen voor de SETRA S412UL en de S415UL.  Één van de nieuwe touringcars is tevens uitgevoerd met dubbele bediening en wordt als lestouringcar gebruikt voor de rijlessen van Rijschool Brünen, maar natuurlijk ook voor het vele groepsvervoer van Luttikhuis.   

Binnenkort verwacht dit bedrijf nog een uitbreiding in het wagenpark met een Mercedes Sprinter met 19 zitplaatsen en een leuke rit met fotomodellen. Toen onze Ben Tieben het woord 'modellen' hoorde reisde hij meteen af naar Losser om hier eens verder over te praten.  Daarom komen er nu binnenkort ook schaalmodellen van deze touringcars....  hij had het waarschijnlijk niet helemaal goed verstaan.

Voor meer foto's van de Setra's, gemaakt door Ben Tieben: klik hier

Schepers bezoekt flinke schepen !

WESTERHAAR: Onlangs ontvingen we voor jullie weer een leuk berichtje van Bert Schepers van het gelijknamige touringcarbedrijf in Westerhaar, hij schreef: "Hierbij een leuke foto voor op jullie site.

Onlangs waren wij in Papenburg (D) voor een bezoek aan de Meyer Werft alwaar men de grootste cruiseschepen ter wereld bouwt. Aan de kade lag een gigantisch cruiseschip dat net het dok had verlaten om buiten te worden afgebouwd. De Celebrity Solstice is 315 meter lang en 65 meter hoog.  Dit levert wel geweldig leuke plaatjes op!!" 

Olympische sporters met Doelen Coaches

AMSTERDAM - De Olympische sporters werden door een grote menigte in het Olympisch Stadion verwelkomd. Het Nederlands Olympisch team is maandag 25/8 geland op luchthaven Schiphol......Het touringcarvervoer naar Amsterdam werd uitgevoerd door Doelen Coach Service met een tiental touringcars.... een geweldige belevenis !

Doelen Coach Service directrice Angela van Wijk was meteen erg enthousiast toen ze via KLM Jetcenter werden benaderd om het vervoer te verzorgen.  Dat had de nodige voeten in de aarde omdat tegelijkertijd ook alle bagage van de sporters naar het Olympisch Stadion getransporteerd moest worden. Maar ook het KLM personeel.  Rond 16.45 uur vertrok de kolonne touringcars onder politiebegeleiding vanaf het Schiphol platform naar Amsterdam bestickerd met verschillende NOC / NSF sponsoren zoals NS.

Onze enthousiaste fotograaf Bertie Willemsen was tijdens de operatie ter plaatse en legde natuurlijk de touringcars en Olympische helden vast op de gevoelige plaat.  We feliciteren natuurlijk alle sporters en Doelen Coach Service met het behaalde resultaat !  Meer foto's:  Klik hier>

Calimero uit het ei......... van Columbus

HARDINXVELD: Kijk nou, wat een goed Bus-idee !!  Dit is de nieuwe touringcar-aanhanger van Verschoor Reizen uit Hardinxveld.  Daar is wel over nagedacht: want kijk maar wat een mogelijkheden:

Je kunt er wel 40 fietsen in meenemen, door de rekken eruit te rijden kan je de fietsen er eerst op je gemak op zetten en dan het hele rek met fietsen erop weer de aanhanger in rijden.  (4 rekken x 10 fietsen)

Maar natuurlijk kan je de rekken ook thuis laten en alle instrumenten van de plaatselijke harmonie erin vervoeren, of alle koffers, of alle ski's en skischoenen.  Of de Smart voor de tweede chauffeur......   en het is toch zo'n korte aanhanger dat hij achter een 14 meter touringcar mag worden getrokken: 14.00 meter + 4.75 meter = 18.75 meter !

Wil je er wel eens wat meer over weten, bel met de 'uitvinder' Bas Jan Verschoor, hij kan je er alles over vertellen, klik op:  Infopagina>

Henk Sjollema in 'bolraam' over Afsluitdijk

Bron: Leeuwarder Courant | Foto's: Wiebe Palstra |  Dick Manshande

BOLSWARD: In het hoge Noorden komen we onderweg nog wel eens de immer enthousiaste Henk Sjollema, directeur van ITS Reizen tegen met een touringcar. Maar tegenwoordig rijdt hij regelmatig op de Afsluitdijk met een echte bolraam: een 'Leyland Tiger' uit 1958......

Henk: "De bus is van de NOV museum Ouwsterhaule waar ik vroeger in mijn beginjaren rond 1973 mee heb gereden op de lijndiensten Heerenveen-Joure-Sneek-Bolsward-Harlingen, lijn 6 en lijn 9.   Maar ik verzeker je dat ik het nog niet verleerd ben, leuk om te doen maar wel hard werken"   Gelukkig is de Afsluitdijk vrij recht Henk......

De prachtige Leyland wordt ingezet op verschillende data voor de Afsluitdijk Expresse: Wûnseradiel-Wieringen, een heerlijke dagtocht. 

Een ritje met de 4710 over de Afsluitdijk is niet zomaar een belevenis. Het is pure nostalgie. Het stuur is van staal, een open raampje fungeert als airco. Stuurbekrachtiging ho maar. En Henk Sjollema barstensvol anekdotes maakt de rit extra onvergetelijk.  Artikel lezen: klik hier>

Van Mil Tours neemt Leewis Tours over.

BARNEVELD: Voor veel mensen is 08-08-2008 een memorabele dag. Is het voor de meesten echter omdat ze in het huwelijksbootje stapten, voor Van Mil Tours is daar een heel andere reden voor. Het touringcar- en autoverhuurbedrijf uit Barneveld heeft vanaf deze heuglijke datum namelijk Leewis Tours uit Veenendaal overgenomen.
 

Op de foto: Gert Leewis en José de Groot- van den Broek

In de dagelijkse uitvoering zal er weinig veranderen. De touringcar blijft namelijk in Veenendaal en ook de chauffeur blijft zijn ritjes daar rijden. “zelfs het telefoonnummer blijft hetzelfde” aldus een trotse José de Groot- van den Broek, de nieuwe eigenaresse. “We werken al heel veel jaren ontzettend leuk samen met Leewis. We kenden het bedrijf, de chauffeur en de touringcar dan ook al heel goed.

Toen de vraag kwam of wij interesse hadden, moesten we er natuurlijk wel een nachtje over slapen, maar we waren het er snel over eens dat dit voor ons een mooie kans is om uit te breiden”. Met deze aanwinst is het wagenpark gegroeid naar 40 wagens.  Van harte gefeliciteerd !

De nieuwe touringcar van Nicole Kienhuis

ROSSUM: Onlangs kregen we bij Bus-idee om 23.30 uur nog een SMSje van Nicole Kienhuis van het gelijknamige touringcarbedrijf met de vraag: "Zijn jullie nog wakker daar, of is het al te laat om te bellen?"

"Hij staat hier buiten op het erf voor mijn raam en hij is zo mooi !"  Nicole heeft een prachtige nieuwe Van Hool touringcar gekocht en is er echt helemaal blij mee.   Dat vinden we toch zo superleuk, het enthousiasme dat veel touringcarbedrijven hebben over hun prachtige voertuigen.  Meestal zijn wij het die nog 's avonds laat bellen Nicole, maar natuurlijk mag dat !   We zijn zeer blij voor je !  Meer: klik hier>

 

IAA Wereld Primeur voor MB Travego

 

Hoewel het niet officieel is voor het grote publiek tot de International Commercial Vehicle Show (IAA) in september, heeft Mercedes-Benz  sindskort officieel onthuld dat ze met hun nieuwe generatie Travego touringcars een wereldpremière zal hebben: Active Brake Assist !!

 

 

 

 

Reeds gebruikt op Mercedes personenauto's is dit systeem nu voor het eerst leverbaar op een touringcar.   Active Brake Assist is een noodstop systeem dat werkt door het aanbieden van een reeks van  waarschuwingen wanneer het risico van een kop-staart botsing ernstig is en vervolgens zelfs een noodstop kan uitvoeren als de bestuurder niet reageert op alle waarschuwingen. Zelfs hebben ze er wel vertrouwen in, want zoals je ziet durven ze zelfs te testen achter een prachtige nieuwe Mercedes personenwagen (!)  Zie ook: Mercedes website>

 

Touringcar in de greppel... filmpje !


Bron: NuHeino.nl | Nieuwstip: Gerrit Prins

 

HEINO: Het is voor een touringcarchauffeur soms niet zo makkelijk om een bestemming te bereiken. Als de gebruikelijke route door wegwerkzaamheden niet open is en je de omgeving niet goed kent. Je moet dan als chauffeur vaak op advies van goedwillende omstanders een route nemen die daar niet eigenlijk helemaal geschikt voor is.......

 

 


Gerrit Prins is zelf touringcarchauffeur en stuurde ons dit nieuwsfilmpje. Hierop kun je zien dat het nog een flinke klus is om zo'n touringcar met vereende krachten en een shovel weer uit de greppel te trekken.

 

 

Om het nog allemaal wat vervelender te maken stond de achterkant van de bus ook nog in een wespennest, de beestjes krioelden na enige tijd dan ook door de hele greppel die opengehaald was door de bus. 

 


 

De touringcar was onderweg naar Summercamp De Schaarshoek in Heino.  Gelukkig liep het allemaal goed af dankzij alle hulp.  Na het werk was er dan ook een biertje voor iedereen die geholpen had.

 

Voor meer foto's, filmpje en verslag van deze flinke 'busklus': klik hier

 

Volvo 9700 VIP voor De Jong Tours

 

RIDDERKERK: Met de komst van een splinternieuwe Volvo 9700 VIP touringcar is het wagenpark van De Jong Tours uit Ridderkerk uitgebreid met een schitterende aanwinst.  We gingen meteen kijken !

 


 

 

 

 

Onze fotograaf was tijdens de bestickering al ter plaatse om meteen de eerste plaatjes te kunnen schieten.  Hij kroop weer op handen en voeten door de touringcar om jullie de kleinste details te laten zien.  Vloerverlichting, dranklades, instructieboekje, dashboard, koelkasten, verlichting, 220 stopcontacten...... niets ontsnapte aan zijn aandacht.  

 

Kom kijken en geniet mee van al dat moois van deze VIP: klik hier>

Voor meer informatie over De Jong Tours in Ridderkerk: klik hier>

 

Superstrak polyester aanhangertje !

CAPELLE a/d IJSSEL: Leuk berichtje van Bertus Rommers van De Boezem, hij is apetrots op zijn nieuwste aanhanger, een regelrechte aanrader volgens hem. Het is een Rebel 3 van Dalery uit Hoogeveen. 

Volledig polyester dus een laag eigen gewicht wat weer ten goede komt aan het laadvermogen. Zoals Bertus zelf zegt: "Het rijdt echt als een zonnetje, zelfs het achteruitrijden gaat heel erg makkelijk, en dat was bij onze andere aanhangers nog wel eens een probleem"

De aanhanger is in de zelfde kleur als de T917 gespoten en hij heeft er zelf een chromen rand, sierwieldoppen en dezelfde zijverlichting als de bus op aangebracht.  Is ie niet prachtig ? Wat een mooie combinatie !

Voor grotere foto's van deze touringcar-trailer combinatie: klik hier>
Voor meer informatie over touringcarbedrijf De Boezem: klik hier>

Bus-idee-dag 2008 op dinsdag 4 november !

DEVENTER: We zijn reuze blij dat we jullie kunnen informeren over onze jaarlijkse Bus-idee-dag.  Deze is op 4 november bij de grootste beurslocatie die we ooit mochten gebruiken: Emsflower in Emsbüren (D), amper tien minuten over de grens bij Oldenzaal.......

Natuurlijk zijn we nog volop in voorbereiding met het programma en worden touringcarbedrijven hier binnenkort verder over geïnformeerd, maar zet het alvast in je agenda: 4 november 2008 ! 

We hebben ruim drie maanden voor de datum al ruim 100 bedrijven (!!!) ingeschreven die zich zullen presenteren en de inschrijvingen gaan dus nog drie maanden door..... dus dat beloofd nog wat, het wordt dit jaar een groter touringcarfeest dan ooit tevoren ! Lees meer>

Geknoei Franse buschauffeur 

Bus-idee Marcel met 'testteam' on tour

Met een speciaal testteam is Touringcarteam-Marcel on tour geweest.
Als eerste werd de fabriek van VDL BOVA in Valkenswaard bezocht waar we door Wim Chatrou werden ontvangen en rondgeleid en waar we zowel de productie van de Futura als de Magiq konden bekijken.

Bus-Idee paginahouder Hertog Jan werd ook met een bezoek vereerd door het testteam. Leuke gezellige mensen, leuke en zeer interessante rondleiding en uiteraard uitstekend Bier .........en vergeet niet het nieuwste biertje van Hertog Jan uit te proberen: 'De Weizener'

Ook aan de inwendige mens moest gedacht worden dus als slot van onze eigen dagtrip werd paginahouder Tulip Inn Sevenum aangedaan die onlangs geheel gerenoveerd was.   Alweer leuke en gezellige mensen, prima bediening en niet te vergeten uitstekend eten voor een leuke prijs, kortom een aanrader voor uw eigen busdagtocht.Gaat u als touringcarchauffeur langs met een groep ???   Meld u dan van te voren aan bij de paginahouder en u krijgt de VIP treatment voor u en uw groep;  Voor de fotoreportages: klik op: VDL BOVA, Hertog Jan, Tulip Inn. Voor meer informatie voor touringcargroepen over deze dagtochtbestemmingen: klik dan op: Hertog Jan of  Tulip Inn.

De spelers touringcars van Euro 2008

BASEL: Na maanden vooruitblikken, fantaseren en hopen begon deze week het EK voetbal. Zwitserland en Tsjechië gaven in Basel de aftrap van een drieweeks voetbalfeest, dat één land voor onbepaalde tijd in vuur en vlam zal zetten. Wordt het wereldkampioen Italië, topfavoriet Duitsland, kanshebber Frankrijk, titelverdediger Griekenland, eindelijk een keer Spanje of toch Nederland ?  De touringcars staan al klaar....

Het heeft even moeite gekost maar natuurlijk heeft Bertie Willemsen weer foto's weten te bemachtigen van de spelers touringcars die ingezet worden voor het verplaatsen van de diverse teams, tijdens de Europese kampioenschappen voetbal in Oostenrijk en Zwitserland.

Met speciale dank aan UEFA / Euro 2008 SA - Medienabteilung Copyright: euro2008.com  Kom ze maar snel bekijken en klik hier>

Nieuwe afleveringen VDL Bus & Coach

VALKENSWAARD: Het is een drukke tijd wat betreft het afleveren van nieuwe touringcars en natuurlijk kunnen we er niet altijd bij zijn.  Daarom kregen we nu foto's van nieuwe afleveringen van VDL zelf.....

Nou, dat is leuk !  En er gaan er rond deze tijd nogal wat de deur uit daar.  Sommige touringcarbedrijven hebben schijnbaar de eerste groep passagiers al bij zich als ze de touringcar komen ophalen als je de foto's mag geloven.   Ook leuk als dagtochtbestemming: 'Nieuwe Touringcars ophalen bij de fabriek'  We bedanken VDL Bus & Coach voor deze leuke fotoserie die ze ondanks alle afleverstress toch nog wisten te maken voor jullie.   Kom maar snel kijken en klik hier>

Duitse touringcar veroorzaakt chaos

Bron: Limburgs Dagblad | AT5 | Nieuwstip: Desiree Bosch

AMSTERDAM - Een Duitse touringcar heeft zaterdag 17 mei in de buurt van Amsterdam Centraal Station voor een hoop beroering gezorgd. De bus haalde een bocht niet en kwam vast te zitten op een vluchtheuvel maar daarna werd het al snel van kwaad tot erger.......

Door de aanrijding scheurde de tank van de bus open en stroomde een grote hoeveelheid diesel over straat. Brandweerlieden probeerden de bus los te wrikken met een schep. Ook werd de tank leeggezogen om verdere schade te voorkomen. Omdat de bus niet op de handrem stond, gleed deze op een gegeven moment weg en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. De brandweer had drie uur nodig om alle rommel op te ruimen. Bekijk de video van AT5: klik hier>

NEW: The 'Business Lounge' Coaches

ALBLASSERDAM: Voor klanten uit de zakelijke markt is het begrip 'Business Lounge' erg herkenbaar, het staat vaak voor uiterst luxueuze ruimtes waar het prettig toeven en netwerken is voor de bezoeker.....

Met de komst van een Mercedes Tourismo en een Midi Bus MB van VDL Kusters start Snelle Vliet in haar wagenpark een geheel nieuwe lijn touringcars op voor de zakelijke reiziger en haar relaties. Bertie Willemsen maakte vast foto's van de nieuwe Business Lounge Coaches bij de Erasmusbrug en bij Hotel New York in Rotterdam: klik hier>

Autoverzekering voor touringcarchauffeurs

EINDHOVEN: Dat de gemiddelde touringcarchauffeur ruime ervaring heeft in het verkeer, veel kilometers maakt en hierdoor ook tijdens het rijden in zijn privé personenauto een veiliger weggedrag zal hebben is voor een autoverzekeraar reden geweest om dat nu te belonen.......

Veel verzekeraars vinden namelijk niet dat je als touringcarchauffeur beter rijdt en dus een kleinere kans op schade hebt. Maar bij deze speciale 'Autoverzekering voor touringcarchauffeurs' weten ze: meer ervaring betekent veelal een veiliger rijgedrag. En daarom verzekeren touringcarchauffeurs zich hier voordeliger. Het scheelt soms honderden euro's per jaar.  Meer weten over deze autoverzekering: klik hier>

Gelieve deze touringcar niet te voederen !

GALDER: De aankleding van de nieuwe verrassingsdagtocht naar de wildernis van Noord Brabant wordt door Bertus Busreizen schijnbaar wel erg serieus genomen, want we ontvingen deze opzienbarende foto.

Misschien wil Bertus er met de groep wel onopvallend mee door een Safaripark rijden, maar een flinke verrassing wordt het zeker.  Vrouw en kinderen van Bertus zijn waarschijnlijk weken bezig geweest om de touringcar voor te bereiden voor de nieuwe dagtochten.  De bus hoeft nu alleen nog een flinke vlooienkuur en dan kan hij de weg op...... of zou Bertus handig zijn met Photoshop ?  Je weet het nooit met hem.

Blind vertrouwen op navigatie

Bron: Autoblog.nl
|
Nieuwstip: Volvo Annelies de Lange

Allerlei knipperende lampen en waarschuwingsborden ten spijt vertrouwde een buschauffeur in de Amerikaanse staat Washington blindelings op zijn schermpje toen hij met zijn bus van 3,5 m hoog onder een historische brug van 2,75 m wilde doorrijden.

De passagiers, 21 meisjes van het Garfield High School softball team en hun coach, maken het wonder boven wonder goed. Vijf van hen hadden lichte verwondingen.   De krant Seattle P-I meldde dat de chauffeur, die er vanuit ging dat zijn navigatie speciaal voor zijn bus was ingesteld, een boete ontving van $154 voor het aantikken van de brug.Een woordvoerder van Garmin hing de spuit-elf uit en vertelde nog even dat hun busroutes wel rekening houden met krappe bochten of moeilijk begaanbare wegen, maar niet met de hoogte van bruggen...... “Stoplights aren’t in our databases, either, but you’re still expected to stop for stoplights.”   Ja, daarmee hebben ze dan wel weer een puntje

Zwitsers Bern wordt al helemaal Oranje

BERN: Omdat Oranje tijdens de UEFA EURO 2008 maar liefst drie maal in het stadion van het Zwitserse Bern mag spelen, hebben de inwoners daar het team nu al tot hun eigen voetbalploeg uitgeroepen...

De Nederlandse ambassade deed daar nog een schepje bovenop en heeft nu in samenwerking met de RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn) een Oranje Euro08-bus laten maken.  Ook zijn er door de Nederlandse ambassade maar liefst 11.000 oranje tulpen in de stad geplant om de bevolking voor hun steun en gastvrijheid te bedanken.De Oranjebus zal ingezet worden door de ambassade maar ook dagelijks rond het Stade de Suisse op de stadslijnen 36 en 40 / 41 te zien zijn.  Voor foto's van de Oranjebus, met dank aan de Nederlandse Ambassade in Bern en de RBS voor de medewerking:   klik hier>

Top-vertrekdag voor Effe Weg.NL

NIEUWDIJK: Met meer dan 800 passagiers was het op maandag 28 april alweer één van de eerste drukke vertrekdagen van Effe Weg.NL.  Met vele kortere en langere busreizen een samenwerking tussen de touringcarbedrijven Gebo.NL en Betuwe Express, we waren erbij......

Jeroen Rengers van Betuwe Express is een regelmatig en ook zeer enthousiast bezoeker van onze site en nodigde ons daarom uit om eens een reportage te komen maken van de vertrekkende touringcars.   Onze Ben Tieben verliet daarom maandagmorgen tijdelijk even zijn zolder met modelbussen en maakte van het vertrek de foto's: klik hier>

Sprinter Travel voor B&R Tours & Travel

AMSTERDAM: Voor Bert Hofman en Ronny Piëst van B&R Tours en Travel uit Amsterdam wordt het wagenpark dat ze exploiteren steeds flexibeler inzetbaar met de komst van een EvoBus Sprinter....

Klein, wendbaar en van alle mogelijke gemakken voorzien breidt dit jonge en enthousiaste bedrijf zich steeds verder uit.  We vinden het ontzettend leuk om te zien dat zoveel enthousiasme en goede kwaliteit van het produkt hen in de omgeving Amsterdam geen windeieren legt.

De nieuwe Sprinter Travel heeft 17 luxe zitplaatsen, een superstille Mercedes V6 motor met 185 pk en een brandstofverbruik van 1 op 8. Bert Hofman nam samen met zijn vrouw de sleutel voor de nieuwe Sprinter Travel bij EvoBus in ontvangst. Voor de foto's: klik hier> 

Bloemencorso 2008 de touringcarfoto's

NOORDWIJK: Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft een recordaantal van zeker 1,2 miljoen mensen getrokken. Dat schatte een woordvoerder van het evenement zaterdag. Het hoge aantal is een absoluut record voor het jaarlijkse Bloemencorso.

De organisatie verwachtte een miljoen bezoekers, maar dit werden er dus veel meer. Niet alleen het mooie weer zorgde zaterdag voor de verhoogde toeloop, ook de route was dit jaar anders. Voor het eerst reden de praalwagens onderweg van Noordwijk naar Haarlem pal langs de Keukenhof. De bloemententoonstelling zelf kreeg daardoor ook extra veel bezoekers: ruim 50.000. Het is dan ook de bedoeling dat deze route van de 61e editie van het Corso voortaan elk jaar wordt afgelegd. De tocht begon om 09.30 uur in Noordwijk en voerde langs plaatsen als Voorhout en Sassenheim. De tour van de wagens eindigde in Haarlem.   Voor de 1140 (!) foto's van de touringcars: klik hier>

Lindetours naar finale met 180 touringcars

KERKRADE: Helaas liep het voor Roda niet zo goed af toen ze in de finale met 2-0 van Feijenoord verloren, maar afgelopen zondag 27 april organiseerde Lindetours het touringcarvervoer van de supporters naar Rotterdam en die mega-operatie was zeker wel een succes te noemen.

In de dagen ervoor waren wij toevallig even op kantoor bij Lindetours en zagen dat zo'n operatie wel een flinke voorbereiding vergt.   Maar gelukkig konden ze nog lachen.   Els Helmons lag met een camera op een viaduct over de snelweg toen de reuzekolonnevan touringcars voorbij kwam (haar man Pierre reed zelf ook mee)  Foto's: klik hier>

Nieuwe Berkhof voor Van der Horn Tours

MENALDUM: Tot voor kort reed Van der Horn Tours uit Menaldum in Friesland (!) slechts met een gebruikte touringcar en een aantal wat oudere lijndienstwagens voornamelijk groepsvervoer maar sindskort...

kunnen we ze misschien ook eens met onze 'Bus-ideeën' onderweg van dienst zijn want onlangs werd in Friesland een spliksplinternieuwe VDL Berkhof afgeleverd.   Met deze nieuwste touringcar wil Van der Horn Tours zich ook wat meer gaan begeven op de toeristische markt.

De nieuwe touringcar betreft een Axial 50 op Volvo B9R chassis en een automatische versnellingsbak. Het voertuig heeft een lengte van 12.9 meter en heeft een capaciteit van 58 personen. De Berkhof heeft een prachtige rood metallic kleur en zal een aanwinst zijn op de Nederlandse wegen.   We feliciteren Van der Horn Tours in Menaldum (tussen Leeuwarden en Franeker) en wensen ze heel veel succes toe !

Op visite bij Munckhof Tours in Eindhoven

EINDHOVEN: Op uitnodiging van algemeen directeur Jan Tops bezochten we onlangs Munckhof Tours die graag met een infopagina wilde deelnemen aan Bus-idee..... nou dat werd erg gezellig natuurlijk !

We reden rond met één van de mooie VIP touringcars, dronken koffie uit een echt 'Munckhof Tours koffiekopje' en maakten ondertussen ook nog een mooie fotoreportage voor de infopagina.   Jan Tops heeft het bedrijf in 2005 kunnen overnemen en heeft sindsdien vooral het businessvervoer voor de zakelijke klantenmarkt verder uitgebouwd.
 

De touringcars werden stuk voor stuk vernieuwd en de bedrijfsstijl veranderde in de prachtige zakelijke antracietgrijze kleur.   Met de komst van meerdere VIP en Business Class touringcars kwam ook het steeds grotere succes  Tot de klantenkring van Munckhof Tours behoren tegenwoordig bijvoorbeeld de Gemeente Eindhoven, DAF, VDL, Philips..... meer weten ?  Voor de nieuwe infopagina: klik hier

Touringcars massaal naar de Keukenhof

Met het heerlijke lenteweer is de Keukenhof bij veel mensen weer in trek.  Kleurige bloemenpracht, zonnige mensen en prachtige glimmende touringcars.  Natuurlijk togen de touringcarfotografen ook naar Lisse.

Marcel, Bertie en Rinus Visser hebben hun hart opgehaald met al die mooie exotische touringcars.  Uit binnen- en buitenland waren er vele prachtige wagens ingezet. Foto's: klik hier>, klik hier> of  klik hier>  

Hier zijn we echt geweldig trots op !

EINDHOVEN: Met een fotocamera op pad gaan om touringcars op de foto te zetten doen we bij Bus-idee met zeer groot enthousiasme.  Directeur Marcel de Vries van DAF Components uit Eindhoven is daarom ook een regelmatige bezoeker van onze website en ineens......

kregen we van DAF een geweldig leuke opdracht om op reportage te gaan naar een aantal touringcarbedrijven in- en rond Nederland voor Coach News. Dit is de nieuwsbrief die door DAF Components in vier talen wordt verstuurd naar zo'n 18.000 touringcarbedrijven in heel Europa..........   en wat denk je: we maakten in het nieuwe april nummer al drie bedrijfsreportages met foto's! Bertie Willemsen maakte zelfs de prachtige foto van de nieuwe Auto Fischer vloot op de cover.

We werkten in dit april nummer van DAF Coach News mee aan de artikelen over Auto Fischer, Brouwer's Tours en Transibus

Mocht je Coach News niet ontvangen of lezen op je bedrijf en je bent er toch benieuwd naar, dan hebben we alles hier voor je ingescand.

Nieuw touringcarbedrijf: ALSA Reizen

EMMEN: Leuk nieuws uit Drenthe van een enthousiaste Alex Sajtos, hij liet ons weten na veel omzwervingen een nieuwe weg ingeslagen te zijn.  Hij heeft het nieuwe touringcarbedrijf ALSA Reizen opgericht.

Uiteindelijk zullen er meerdere touringcars in het wagenpark komen zoals een rolstoelbus, maar van de BOVA Futura hebben we al foto's.  Op de website heeft Alex nog een leuke en duidelijke uitleg over de verschillende stoelopstellingen per classificatie gemaakt.   Handig ! 

Natuurlijk wensen we ALSA Reizen erg veel leuke en succesvolle busreizen toe naar Bus-idee bestemmingen met propvolle touringcars ! Ze hebben dan ook de prima slogan: "Omdat samen reizen gezellig is !"

Adresgegevens: ALSA Reizen, Waanderweg 19, 7812 HZ, Emmen, telefoon: 0591-307060 / GSM: 06-55334858 / fax: 0591-307069
Voor de foto's van de BOVA touringcar van ALSA Reizen: klik hier>

Ben's Modelbussen: 'groot in het klein'

DOETINCHEM:  Bij Bus-idee zijn we heel erg blij met de inbreng van Ben Tieben, hij is het oudste (en wijste) lid van ons touringcarteam. Maar nog niet iedereen weet dat hij bij ons hoort en zich bezig houdt met touringcars.... maar dan natuurlijk wel in het klein: schaalmodellen!

Soms vragen touringcarbedrijven ons wat ze er van moeten denken als Ben ze tekeningen vraagt om een model van één van hun touringcars te laten maken.  Nou, dat zit zo...... Ben helpt iedereen die een model wil laten maken geheel belangeloos.  Het is namelijk zijn hobby en doel om het aantal modellen van Nederlandse touringcars verder uit te breiden.

Het volstaat vaak al om hem de werktekeningen door te sturen waarna hij de fabrikanten van bus- en touringcar modellen slechts een suggestie geeft en deze zijn advies vaak overnemen.   Plotseling staat jullie touringcarmodel dan in de etalage van speciaalzaken in heel Europa en kan het publiek (en jullie zelf) hem kopen.  Dat is natuurlijk toch wel weer leuk zo'n 'ieniemienie-touringcar' met je eigen bedrijfsnaam erop.

Maar kan het ook zijn dat je zelf een exclusief model wilt laten maken van één van je touringcars maar niet over de juiste contacten beschikt.  Ben helpt je dan graag en hij doet dit geheel belangeloos, nou ja.......geheel belangeloos ?   Hij hoopt daarna natuurlijk wel weer een leuk nieuw touringcarmodel aan zijn verzameling toe te kunnen voegen.  Dus mocht Ben Tieben je ooit bellen of mailen.......  het is 'goed volk'

Voor Ben's fotosite met bus- en touringcarmodellen: klik hier>

NIEUW: Maastricht Tours is operationeel

MAASTRICHT: Met de komst van de Litax Holding naar het gezellige uiterste zuiden van Limburg is er weer een nieuwe naam bijgekomen in 'touringcarland' namelijk Maastricht Tours.....  wel lekker duidelijk wat je aan passagiers kunt verwachten als de touringcardeuren open gaan.

Litax Reizen heeft met de laatste uitbreidingen in het wagenpark (klik hier>) en de nieuwe vestiging in Maastricht een flinke stap voorwaarts gemaakt. We wensen hen dan ook veel succes met Maastricht Tours !

Zéér jonge aspirant chauffeur bij ElboBus

HEINO: Dat dit kleine ventje later iets met touringcars te maken zal krijgen staat eigenlijk nu al vast, want dit is Colin, de zoon van Martijn en Karin en jongste telg uit het geslacht Besselsen van ElboBus. 

Maar of het ook daadwerkelijk touringcar rijden zal worden valt nog te bezien want hij valt wel heel gemakkelijk in slaap achter het stuur.  We feliciteren Martijn en Karin en wensen ze ook erg veel nachtrust toe.

Op zaterdag 5 april waren we nog even bij ElboBus omdat daar door drie generaties Besselsen (Co, Martijn, Karin & Colin) de derde Mercedes Benz Tourismo van het nieuwste drieassige type in ontvangst werd genomen.  ElboBus heeft daarmee nu van iedere verkrijgbare lengte een Tourismo in het wagenpark: 13,99 m, 12,96 m en 12,14 m.  Ben Tieben maakte de foto's van overdracht en touringcars: klik hier>

Studiereis Malmö-Kopenhagen geslaagd !

TRAVEMUNDE (D): Compleet met optreden van de Duitse Polizei, een spectaculaire badkuipentest, de twee mooiste TT-Line schepen en 06-nummers van aantrekkelijke vrouwelijke Zweedse gidsen was onze eerste grote "Bus-idee-studiereis" echt zeer succesvol te noemen......

"Ik wist eigenlijk niet wat ik ervan kon verwachten en was daarom best een beetje sceptisch " vertrouwde directeur John van Dinten van EMA Reizen uit Valkenswaard ons toe. "Maar het bevalt me eerlijk gezegd grandioos, het gaat allemaal heerlijk relaxed, je steekt er erg veel van op en bent op een ontspannen manier eens onderweg met je collega's"
 

Een geselecteerd 40 koppig gezelschap van touringcarondernemers en reisorganisaties vertrok voor drie dagen naar Malmö en Kopenhagen. Voor de genodigden en hun partners was deze reis geheel gratis.  Deze eerste Bus-idee-studiereis werd namelijk compleet gesponsord door Rederij TT-Line, de touringcarfabrikant VDL Bus & Coach, Hotel Brinkzicht uit Vledder(Dr) en Gasthof Prangen uit Rhede-Ems (D)

Rederij TT-Line uit Travemunde sponsorde de twee nachtovertochten Travemunde-Trelleborg v.v. met hutten, maaltijden en alle drank in de bar.  Maar ook begeleiding tijdens de reis, de passagekosten voor de Øresundbrug en alle Nederlands sprekende stadsgidsen voor Malmö en Kopenhagen werden geheel gesponsord door Rederij TT-Line. 

Fabrikant VDL Bus & Coach stelde voor de studiereis drie dagen lang een werkelijk prachtige Jonckheere touringcar beschikbaar, compleet met touringcarchauffeur Jan Barkmeijer, gevulde bar en brandstoftank.  Gasthof Prangen sponsorde de lunch onderweg en Hotel Vledder (de nieuwe eigenaar van de Jonckheere) sponsorde koffie voor alle gasten bij vertrek en bood na afloop ook nog een heerlijk afscheidsdiner aan.

Tja....  en nu willen jullie natuurlijk wel eens wat leuke foto's van deze studiereis zien.  Wie gingen er allemaal mee ?  Wat hebben ze gedaan ?Hoe hebben ze zich gedragen......?  ahum   Natuurlijk maakten we onderweg een flinke fotoreportage. We willen hierbij graag alle enthousiaste deelnemers en sponsors bijzonder bedanken voor de onvergetelijke ervaring, het was echt een super leerzame- en een buitengewoon leuke studiereis......  ONTZETTEND BEDANKT !!!!

Voor de grote Studiereis-fotoreportage (321 foto's): klik hier>

Touringcarbedrijf Van Gompel goes VDL

BERGEIJK / TILBURG: Of het bekende 'Radio Bergeijk' er melding van heeft gemaakt weten we niet, maar het is absoluut groot nieuws dat de nieuwste aanwinsten bij Van Gompel VDL BOVA touringcars zijn.

Toen we onlangs de familie Van Gompel tegen het lijf liepen op een gezellig feestje lieten ze ons enthousiast weten dat het er dit jaar dan toch voor het eerst van zou gaan komen. "We rijden met ons bedrijf al langere tijd voor een vaste muziekgroep die mede door VDL wordt gesponsord en dan kun je toch niet altijd met andere touringcarmerken voor komen rijden ......... en we zijn ook erg enthousiast natuurlijk !

Op woensdag 2 april werden er daarom een prachtige 89 persoons VDL Bova Synergy dubbeldekker en een 62 persoons VDL Bova Magiq rolstoeltouringcar afgeleverd.  Een zeer bijzondere dag in de geschiedenis van VDL en Van Gompel !  Maar ze blijven breder geïnteresseerd in busmerken want dit jaar worden er ook nog een 25 persoons MarcoPolo senior en een 50 persoons Mercedes Tourismo nieuw ingezet.  Het gaat dus allemaal erg goed daar in het gezellige Brabantse land.......en wij hebben er alweer leuke foto's van: klik hier>

NIEUW: Arke Tad vanaf 1 april Tad Tours

ENSCHEDE: Met de komst van een nieuwe naam is ook per 1 april de belettering met de nieuwe naam TAD Tours op de touringcars verschenen.  Hiermee is de naam Arke verdwenen van de wagens van het touringcarbedrijf dat al bijna een eeuw gevestigd is in Enschede.


Tijdens een receptie voor de medewerkers en genodigden op 17 maart j.l.  waarbij officieel de naam werd gepresenteerd werd ook bekend gemaakt dat het bedrijf in de toekomst nauw gaat samenwerken met Gebo Tours en Betuwe Express.   Directeur Hans Disveld en zijn team zetten hiermee weer een nieuwe en enthousiaste koers uit voor de komende jaren.   Bertie Willemsen maakte de eerste foto's van de nieuwe naam die nog werd gemonteerd op alle touringcars.   klik hier>

Oad gaat weer 'lijndiensten' rijden

Vanaf 31 maart gaat de Oad weer lijndiensten rijden. In verband met de ombouw van de snelweg A2 rond Den Bosch en Eindhoven werden er op diverse plaatsen parkeerterreinen langs de snelwegen aangelegd.

Vanaf hier kunnen mensen de speciale bus naar Eindhoven en Den Bosch nemen. Hierdoor wordt hopelijk de verkeersdrukte iets minder.  Het is de bedoeling dat er om het kwartier dan een bus gaat.  Oad gaat dit vervoer rijden met zo'n 30 touringcars.  Er is geen strippenkaart geldig, maar bedrijven kunnen voor medewerkers passen aanschaffen.

Neoplan Trendliners voor Ruijs Reizen

LITH: Een hele verandering in het Volvo bolwerk van touringcarbedrijf Ruijs in Lith met de komst van twee nieuwe Neoplan Trendliners.  Chris Ames van MAN Truck en Bus b.v. uit Vianen mocht de bussen onlangs persoonlijk gaan afleveren in het Noord Brabantse plaatsje.

Toch weer een flink succes voor MAN dat de afgelopen vier maanden al verschillende Neoplans bij diverse Nederlandse touringcarbedrijven mocht afleveren en er nog een paar op stapel heeft staan.  De Trendliners worden ingezet voor het reizigersvervoer in verband met de ombouw van de A-2.  Voor meer foto's van deze bussen: klik hier>

Een Van Hool T-917 is beter dan pillen !

CAPELLE a/d IJSSEL: Vorig jaar schrokken we enorm toen we het bericht ontvingen dat touringcarchauffeur Bertus Rommers van De Boezem in Capelle een vorm van keelkanker bleek te hebben.   We volgden Bertus regelmatig in zijn gevecht tegen deze vreselijke ziekte en waren dolblij toen het goede nieuws kwam dat hij was genezen....

Hierover was ook zijn werkgever De Boezem zo ontzettend blij dat ze hem het mooiste kado gaven dat je deze ras touringcarchauffeur maar kan geven na zo'n diepzwarte en onzekere tijd die hij met zijn gezin doormaakte: hij mocht van zijn baas direct een spiksplinternieuwe T-917 rolstoeltouringcar bestellen bij Van Hool met alles erop en eraan !

En afgelopen week is ie afgeleverd, wat een geweldige actie van De Boezem, want zoals Bertus zelf zegt: "Een T-917 is beter dan pillen !"  Het is een verlengde lifttouringcar met alle mogelijke opties zoals een automatisch schakelende versnellingsbak en een nieuwe aanhanger.

Het minder validen toilet is gelijkvloers achterin geplaatst en heeft nog een leuke optie.  Als het toilet bezet is gaat er geen simpele rode lamp branden, maar veranderen de cijfers van de klok in de letters 'WC'Bertus noemt de nieuwe touringcar zijn "Zilveren-Gouden-Diamanten wonderkind. Zilver omdat hij 25 jaar geleden zijn eerste rit bij de Boezem heeft gereden (gelijk een pendel naar Spanje) Goud omdat dit touringcarbedrijf 50 jaar bestaat en Diamant omdat Van Hool 60 jaar bestaat....     Bertus, we zijn echt hééééééééél blij voor je en hopen dat je zelf ook al deze gouden en diamanten jubilea gaat halen !   Veel gezondheid en veilige kilometer op je prachtige nieuwe touringcar !!

Voor meer foto's: klik hier> 

MEGA Neoplan PRIMEUR voor Meering !

LEUSDEN: Een uitzonderlijke Neoplan primeur voor touringcarbedrijf Meering uit Duivendrecht omdat ze als allereerste in Nederland het Neoplan vlaggeschip The NEW Starliner II en twee prachtige  nieuwe Cityliners hebben gekocht, ons touringcarteam is super enthousiast !

Voor Marcel en Nick van der Geugten was het dan ook moeilijk om alles voor iedereen geheim te houden, want ze hebben de aankomst van de Neoplan touringcars in Nederland met hun camera's weken lang gevolgd tot aan de sleuteloverdracht door MAN Truck en Bus uit Vianen op zaterdagmiddag 22 maart in het Koopmanshuis in Leusden.

Jack Meering vertelde ons daar dat ze sinds de beurs in Kortrijk al sterk dachten om de Neoplan Starliner 2 te kopen.   Maar toen hij op onze Bus-idee-dag in november de nieuwe witte Neoplan Cityliner Demo nog eens goed werd doorgesleurd door het touringcarteam is bij Meering het idee geboren om ook van dit model er nog twee aan het wagenpark toe te voegen.  Dus wij waren bijna net zo trots als de familie Meering zelf natuurlijk.  Voor de foto's van de voorbereidingen, spuiterij en overdracht klik op: serie1> - serie2> - serie3> - serie4>

Voor meer touringcarnieuws klik hier voor ons

NIEUWSARCHIEF  1>
NIEUWSARCHIEF  2>

 

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

foto's Marcel van Marcel

foto's Bertie

 foto's Nick
 
foto's Ben

Sponsor touringcarteam:

Bus-idee
infopagina's:


op de kaart

overzichtskaarten:
klik op een provincie >

adreslijsten

touringcarbedrijven:
klik op een provincie >

 

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden
klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie >

vip & business class:
klik op een provincie >;

    

 

 


 

 

© Deze website is 19-04-11 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >