touringcarteam.nl

Nieuwsarchief 5
Let op: door het verdwijnen van fotopic geen doorlinks naar grotere foto's meer mogelijk !

 


 
Doorlopend start het ROC van Twente bij voldoende deelname weer met diverse opleidingen voor touringcarchauffeurs. 

BUS-IDEE:
voorpagina>
inhoudsopgave>

LAATSTE NIEUWS:
bus-idee-hyves>
bus-idee-nieuws>

TOURINGCARTEAM:
nieuwsarchief  1>
nieuwsarchief  2>

nieuwsarchief  3>
nieuwsarchief  4
>

nieuwsarchief  5>
nieuwsarchief  6>

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland

reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten
touringcarchauffeurs


TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

E-MAIL CONTACT:

Touringcarteam
Bertie Willemsen
Marcel van der Geugten Nick van der Geugten
Steven Korf

 

 


 

 

Met de Bus-idee-camper onderweg: deel 1

WINKEL (NH): Het is veel mensen niet altijd helemaal duidelijk wat we met Bus-idee nu precies doen.  Buiten het feit dat onze fotografen Marcel, Bertie en Nick vaak stad en land afreizen om touringcars op de foto te zetten is Steven vaak op weg om busbestemmingen te bekijken.

Om dat nu eens iets beter te laten zien willen we jullie deze week eens een paar van zulke 'werkdagen' te laten volgen middels een leuk fotoverslag. Op 29, 30 & 31 maart deden we een aantal leuke bedrijfsbezoeken in Noord Holland, op Texel en in de Flevopolder.

Omdat het meerdere dagen achter elkaar waren werd de Bus-idee-camper ingezet en de Bus-idee-Smart aan de trekhaak meegenomen om voor half geld de veerboot naar Texel te kunnen nemen en zo de kosten te drukken, we willen namelijk Bus-idee voor de klanten betaalbaar houden.  Met de Bus-idee-camper werd overnacht in de garage van Peereboom touringcars in het Noord-Hollandse Winkel. De camper ging meteen op de brug voor inspectie, een kleine reparatie aan het uitlaatsysteem en de latere overnachting.  Wat een service zeg !

Een gezellige boel ook met de dames van kantoor, want eerst werden er drie busrestaurants bezocht in deze regio die Peereboom absolute aanraders vindt voor haar collega busbedrijven die in deze regio een adres voor koffie-, lunch of diner zoeken voor hun busgroepen.

Met de VW Kever van Mariette gingen we van adres naar adres, het ene haast nog beter dan het andere.  En natuurlijk schreven de restaurants zich meteen in voor een infopagina op de website van Bus-idee.  Met de referenties van de mensen van Peereboom Touringcars waren de kwaliteitsbeoordelingen eigenlijk al meteen in orde, maar....

Natuurlijk moest het laatste restaurant nog wel even persoonlijk door Bus-idee en Peereboom getest worden met een goed diner.  Tja, zware werkdagen hebben we toch met Bus-idee !  Maar we weten nu wel beter waar we over praten.... later deze week meer over de bezochte restaurants die we met hart en ziel kunnen aanraden in deze regio.

Tegen middernacht was het tijd om nog even de mail af te handelen, een biertje te drinken in de camper en het licht uit te doen voor een heerlijke overnachting tussen de touringcars.  Peereboom had om een goede nachtrust te garanderen nog wel enige maatregelen genomen en voor de chauffeurs op alle deuren berichten geplakt met de tekst: 'ssssssssst !'

Na een goede nachtrust was Paul van Pelt van Peereboom 's morgens al vroeg uit de veren om weer een dag van vertrekkende touringcars te begeleiden.  Daarna was het de hoogste tijd voor een ontbijtje en een lekker bakkie koffie in de Bus-idee-camper.  Toen werd er nog water ingenomen, de Smart aangekoppeld en vertrokken we naar de Broeker Veiling omdat we hadden vernomen dat ze daar een compleet nieuwe entree, ontvangst en horeca hadden gebouwd in de afgelopen tijd. 

Met Broeker Veiling directeur Ron Wolters bekeken we alles en later deze week zullen we jullie daar verslag van doen.  Het is meer dan geweldig geworden daar in Broek op Langedijk ! We deelden meerdere complimenten uit zoals bijvoorbeeld voor de komst van 2 invalidentoiletten en een spectaculaire introductie !  Wordt vervolgd...

Met de Bus-idee-camper onderweg: deel 2

TEXEL (NH): Op de eerste dag van onze campertournee door NH staken we met Smart voor € 17,50 (retour) over naar Texel.  Teso gaat elk uur, duurt ca. 20 minuten en touringcars kunnen er gemakkelijk op. Een touringcar (van 12 mtr) met passagiers betaald retour € 157,- .....

Maar dan heb je ook wat......  een heerlijk eiland met grappige dingen om te doen en te zien.  Ook lunches en koffiestops zijn goed te doen, naast het prima busadres Hotel De Pelikaan>, bezochten we deze keer nog een alternatieve locatie voor groepen: Vakantiepark De Krim met prima horecavoorzieningen, grotere en kleinere huisjes, leuke faciliteiten en een prima contactpersoon met goede kennis van zaken.  Hierover zullen we binnenkort een splinternieuwe infopagina gaan publiceren.

 

Maar we gingen natuurlijk ook nog even langs bij Marcel en Jos Slikker van touringcarbedrijf Texeltours>.  Hier hadden we een iets minder leuke zaak te bespreken waarbij ze jullie hulp goed kunnen gebruiken.

Dit is hun probleem:  Op een zondag in november vorig jaar is een BOVA (foto) van Texeltours op bezoek geweest bij de Bazaar in Beverwijk en dat is voor Texeltours niet zo heel leuk afgelopen.......

Aan het einde van de dag verlaat de BOVA het parkeerterrein bij de Bazaar en raakt hierbij de onderkant van de motor (carterpan) en vervolgens schiet de aftap dop naar binnen en staat de motor zonder olie met alle vervelende gevolgen van dien.

De touringcar moet afgesleept worden. Texeltours heeft hiervoor de gemeente Beverwijk aansprakelijk gesteld voor de onjuiste uitrit die in meerdere verdiepingen loopt (stoep, fietspad, autoweg).Tot op heden heeft de gemeente nog geen aansprakelijkheid erkent of afgewezen, doch de foto's zoals deze getoond zijn geven aan dat niet alleen de bus van Texeltours de grond heeft geraakt. Graag komt Texeltours ( telefoon 0222-315555 of info@texeltours.nl ) in contact met buscollega's die een soortgelijk geval hebben gehad of die bijvoorbeeld aan de grond zijn gelopen op dezelfde locatie in Beverwijk.  Op die manier hebben ze daar iets meer verhaal om de gemeente aansprakelijk te stellen en de situatie daar te laten verhelpen.

Op dinsdag 30 maart gaan we met de Bus-idee-Smart weer terug met de boot naar Den Helder voor de overnachting bij Peereboom en het bezoek aan diverse leuke touringcarrestaurants en het vernieuwde gedeelte van de Broeker Veiling.  Hierover later deze week meer...

Met de Bus-idee-camper onderweg: deel 3

BROEK OP L'DIJK (NH): In onze vervolgverslag over een paar 'werkdagen' van Bus-idee zijn we aangekomen op woensdag 31 maart, toen werd de vernieuwde Broeker Veiling bezocht. Hoewel het een spontane actie was, werd directeur Ron Wolters meteen opgetrommeld en liet hij ons de fantastische ontwikkelingen zien die ze daar hebben doorgemaakt.....  wat een geweldig werk is daar verzet, grote klasse !

Het nieuwe gebouw is meteen ook de hoofdingang geworden van het museum, hier is ook een geweldige nieuwe horeca gekomen, waardoor de capaciteit aanzienlijk is verbeterd tot voor hele grote busgroepen.   De huisstijl is in fris appeltjesgroen en dat is geweldig doorgevoerd tot zelfs in de bedrijfskleding van de dames uit de bediening... prachtig !

Maar het allermeest waren we toch onder de indruk van de unieke welkomstfilm waarin de geschiedenis en de functie van de Broeker Veiling wordt uitgelegd.  Directeur Ron Wolters nam ons hiervoor mee naar een ruimte waarin een groenteboot lag met daarop allerlei glazen kasten waarin van alles op schaal te zien was.......  en toen kwam het !!

Het licht ging uit in de ruimte en de film begon, maar naarmate we langer keken bleek het helemaal geen opgenomen film te zijn, maar werd het allemaal 'live' uitgezonden.  In de glazen kisten begonnen allemaal kleine lampjes te branden, camera's te zoemen en poppetjes te bewegen.....  Wat op het grote scherm werd vertoond werd daar allemaal op hetzelfde moment gemaakt, het zag er ook nog verbluffend goed uit....

Ron vertelde dat ze er samen met een bureau heel lang mee bezig waren geweest omdat ze het draaien van een film niet speciaal genoeg vonden.  Gaandeweg zijn ze samen tot dit idee gekomen, absoluut uniek in de wereld en een klein wonder van techniek.   "Ja, daar zijn we best trots op", aldus een glunderende Ron Wolters: "We hebben het zelfs ingestuurd voor een internationale prijs".   We geven ze daar goeie kans dat ze nog wat gaan winnen ook, want het is bijzonder goed gedaan !

In het museumgedeelte is eveneens horeca en dat heeft ook absoluut sfeer want het is midden in de houten loodsen waar ook de schepen en rondvaart- en groenteboten liggen van het museum.  Gezellig hoor !

De Groenteveiling zelf is nog steeds de ultieme museumbeleving, op de historische plek mag het publiek zelf proberen voor een redelijke prijs groente te kopen. door middel van het stopzetten van de veilingklok.  Da's leuk, leerzaam en een geweldige belevenis....  al jarenlang !

Het nieuwe gebouw is hééél bijzonder aan de buitenkant, dat is allemaal glas waarop de architect prints heeft aangebracht van het 'Rijk der Duizend Eilandjes' waarvan deze streek bekend is.  Glasfabriek St. Goubain heeft het geproduceerd en dat is dezelfde fabriek die ook de prachtige glazen panelen van het spectaculaire Beeld en Geluid gebouw op het Mediapark in Hilversum heeft gemaakt.  Een bijzonder proces...

 

Nog even een paar bijzonderheden van de Broeker Veiling die ons opvielen, allereerst dat er niet 1 maar 2 invalidentoiletten zijn gemaakt...

Verder dat de inzet en de sfeer van de medewerkers en vrijwilligers bijzonder goed en enthousiast is te noemen.  Een goed voorbeeld zijn absoluut de dames van de vernieuwde receptie, wat een enthousiasme !

Klap op de vuurpijl was wel dat er nog helemaal een vrijwilliger naar ons toe kwam gelopen toen we net weer met de camper weg wilden rijden....  "Mijnheer, ik zag u net een foto maken van dat bordje bij de brug, maar dat woord VOLGPIJL is nog niet goed hoor, dat moeten twee verschillende woorden worden, dus daar komt nog een nieuw bordje te staan.... "   Is het niet ongelooflijk, zo'n bezieling ???  

Complimenten aan De Broeker Veiling en Ron Wolters met zijn mensen voor wat ze daar allemaal bereikt hebben voor deze geweldige dagtocht-bestemming !  Wij zijn alvast bijzonder onder de indruk.

Met de Bus-idee-camper onderweg: deel 4

BIDDINGHUIZEN (FL): Op de laatste dag van onze tour met de Bus-idee-camper staken we de dijk Enkhuizen-Lelystad over om eens te gaan kijken bij Hotel & Restaurantschip Maxima aan het Veluwemeer bij Biddinghuizen.  De eigenaar had ons gevraagd eens met hem mee te denken. Hij wil graag wat doen met busgroepen en even brainstormen.

Omdat het een zeer nostalgisch schip is heeft het absoluut een unieke sfeer, maar door haar ouderdom vaart het schip niet meer en ligt het op een vaste locatie.  Maar daar kom je niet 'toevallig' langs, het is nogal afgelegen.  Wel supermooi, met schitterend uitzicht over het water....

Maar we hadden wel een idee voor hem, want zo'n schitterende plek is natuurlijk bij uitstek geschikt als decor voor een seniorencabaret met als thema bijvoorbeeld "Reisje langs de Rijn".....   Met een prachtige kapitein in een wit pak, een mooie meid aan boord en allerlei hillarische verwikkelingen afgewisseld met gezellige meezingers zoals: Een reisje langs de Rijn van Willy en Willeke Alberti !  Dat zou toch echt leuk zijn.

Ja, we zien het al helemaal voor ons !  Leuke middagprogramma's met lunch, diner, drankjes en een heleboel entertainment.  Dat zou toch geweldig zijn voor seniorengroepen.....   Maar ja, nu moet het natuurlijk nog uitgewerkt worden en praktisch ingevuld.  De eigenaar Ton Verhuldonck is erg enthousiast over het idee en zoekt nu naarstig naar een geschikt toneelgezelschap dat dit zou willen doen.  Mocht je nog een leuke tip hebben voor hem, Ton is bereikbaar op: 0321-333234.

Maar wat een schitterend schip ! Zitten daar ook nog de oude motoren in Ton ?   We durven het bijna niet te vragen......  maar natuurlijk willen we daar ook wel even een kijkje nemen.  En Ton laat alles zien, van stuurwiel, tot de hutten en de machinekamer.  We laten Ton na een gezellige middag achter met zijn 'Rijnreis-idee', nu maar afwachten of het hem allemaal gaat lukken.  We hopen het echt want we hebben het gevoel dat het wel eens een erg goed kon aanslaan als busdagtocht....

Succesteam '73-'74 siert spelersbus Telstar

bron: Nieuwsblad De Kennemer

VELSEN - Er staat een fonkelnieuwe Scania Irizar spelersbus klaar voor voetbalclub Telstar. De in Haarlem gevestigde Jan De Wit Group schenkt de Witte Leeuwen dit fraai gelijnde transportmiddel......

De bus werd donderdag 30 juli 2009 bij sportpark Schoonenberg, het Tata Steel Stadion, voorgereden. Bij de presentatie was een flink aantal oud-spelers. Jan de Wit Group, founder van Stichting Pro Telstar en tevens Satellietsponsor van de club uit Velsen, heeft de exclusieve touringcar, voorzien van ondermeer lederen reiszetels, laten uitvoeren met het succesvolle elftal uit jaargang 73-74. Dit team eindigde toentertijd op de zesde plaats van de eredivisie.

Bussen uitgerust met noodbakstenen !

Bron: www.raarmaarwaar.nl | Nieuwstip Rob Overdijkink - Chroma ATE

CHINA: Een Chinese busmaatschappij is haar voertuigen aan het uitrusten met bakstenen die passagiers in geval van nood kunnen gebruiken om de ramen kapot te slaan. De bakstenen, fel geel geverfd en met in rood de tekst "Te gebruiken in geval van nood" op beide kanten geschilderd, worden geplaatst onder de stoel van de chauffeur en onder stoelen achterin.

"Ze zijn voor passagiers goed te zien en te gebruiken als een of ander noodgeval het nodig maakt de ramen met geweld te openen," zei een woordvoerder van de Harbin Openbaar vervoer Maatschappij.

De maatschappij stopt met het installeren van veiligheidshamers in bussen, omdat er daar te veel van gestolen werden. "We denken niet dat er ook maar iemand enige reden zal zien bakstenen te jatten," voegde de woordvoerder er nog aan toe. De bakstenen zijn nu 'geïnstalleerd' op diverse buslijnen in een proefprogramma in Harbin, hoofdstad van de provincie Heilongjiang, meldde het NorthEast Network. De maatschappij zegt wel van plan te zijn uiteindelijk de bakstenen toe te passen in alle 700 bussen als de reacties van de passagiers positief blijken te zijn.  Nieuwsbron: www.raarmaarwaar.nl

De Celeris, mooie nieuwkomer uit Spanje !

ALMANSA (E): Ter hoogte van het Spaanse Benidorm landinwaarts richting Albacete staat een touringcarfabriek van Stacobus-STC, deze producent heeft sindskort de nieuwe Celeris op de markt gebracht.....Via de Spaanse ontwerper DissPro ontvingen we een hele reeks foto's die een goede indruk geven van het nieuwe model en het interieur.  Dit designburo heeft dan ook al meer dan 25 jaar ervaring met ontwerpen en is specialist op het gebied van bussen en touringcars. Een ander model van Stacobus-STC is de Dexon, dit kleinere model hebben we ook in Nederland rijden bij Filart Travelling uit Manderveen.  Voor de website van de ontwerpers: klik hier> Stacobus-STC: klik hier> voor foto's van de nieuwe Celeris: klik hier>   voor de foto's van de Dexon: klik hier>Grote wasjes...... kleine wasjes.......

Tijdens de Tour de France worden de teams ondersteund en begeleid met prachtige eigen touringcars die van alle gemakken voorzien zijn zoals bijvoorbeeld een wasmachine zodat de renners weer fris ruikend aan de start kunnen komen de volgende morgen....... is dat niet handig ?

Mocht je het leuk vinden om bijvoorbeeld eens in de Quick step touringcar rond te kijken, het Belgisch Nieuwsblad heeft daarin een rondleiding gehad en maakte er een leuk filmpje van. klik hier>  Bertie Willemsen zocht al zijn harde schijven en het internet af en verzamelde  93  foto's van mooie rennersbussen in een leuke fotorubriek: klik hier>

Herbouwde Neoplan Jumbocruiser te koop

VENLO: Opmerkelijk mag je gerust deze touringcar noemen die te koop wordt aangeboden op www.bussales.nl en helemaal opnieuw is gebouwd.  Het is een gelede Neoplan dubbeldekker die na slechts één jaar dienst crashte in 1993 met maar 160.000 kilometer op de teller.

Van 2004 tot 2006 is deze 'grootste touringcar ooit gebouwd' vanaf de bodem opnieuw opgebouwd in Engeland met het nieuwste Neoplan Skyliner design. Vrijwel ieder deel is gerenoveerd en herbouwd aan dit legendarische megavoertuig dat wordt aangedreven door een 440 PK Mercedes V8 motor met ZF handgeschakelde versnellingsbak. 

De herrezen Jumbocruiser is geheel gereed en inzetbaar op het interieur na, je zult er dus nog even een aantal stoelen bij moeten zoeken... afhankelijk van wat je er natuurlijk van wilt gaan maken, want met zo'n formaat kun je er ook gerust me je hele gezin in gaan wonen lijkt ons.   Prijs ligt rond € 219.000,- een beetje afhankelijk van de koers van de Engelse Pond.  Meer weten of meer foto's: klik op www.bussales.nl

Grootste busorder in geschiedenis van VDL

DUBAI: In een tijd van crisis en neergaande economie is de order die VDL Bus & Coach in 2008 in de wacht sleepte een zeer welkome klus voor het bedrijf. Directeur Wim van de Leegte overhandigde op 29 juni dan ook persoonlijk de sleutel van de eerste geleverde Citea CLF.

Dit gebeurde tijdens een spectaculaire show met persconferentie over de mega-order van 518 (!) stadsbussen aan de RTA (Roads and Transports Authority) in Dubai.  Alle Citea’s voor RTA hebben een lengte van 12 meter en een capaciteit van in totaal 68 passagiers. De bussen zijn voorzien van een hightech klimaatbeheersingssysteem en voldoen aan de hoogste eisen op gebied van zekerheid en veiligheid.

Om te kunnen voldoen aan de specifieke eisen en wensen van de RTA, zijn de Citea CLF 120 bussen tot in detail op maat gemaakt. De chauffeurscabine is een aparte ruimte, afgesloten door een glazen wand. Een andere bijzonderheid in deze Dubai-versie is de indeling van de bus, met in de voorzijde een ruimte voor vrouwen en kinderen die door een glazen tussenwand gescheiden wordt van de rest van de bus.

Amfibiebus wordt getest bij Niftrik (Gld)

Bron: AD.NL / Door ANGELIQUE MULDERS

ROTTERDAM - Lange tijd leek de amfibiebus van Splashtours uit Rotterdam een fata morgana. Verschillende tegenslagen zorgden voor fikse vertraging. Maar in Gelderland was de rondvaartbus 'live' te bewonderen tijdens de testen te water. Exploitant Wielders is tevreden over hoe de creatie zich houdt. Over een aantal weken moet de nieuwe attractie bij de Rotterdamse wijk Katendrecht de rivier in rijden.

Verschillende tegenslagen zorgden voor fikse vertraging. Maar in Gelderland is de rondvaartbus nu 'live' te bewonderen tijdens de testen te water. Exploitant Wielders is tevreden over hoe de creatie zich houdt. Over een onbekend aantal weken moet de nieuwe attractie bij de Rotterdamse wijk Katendrecht de rivier in rijden.

Bij het dorpje Niftrik zijn de mensen van Splashtours de afgelopen tijd druk geweest met allerlei verplichte tests. Zo hamerde de scheepvaartinspectie op de stabiliteit. De rondvaartbus moet straks niet 'hotseknotsbegonia' over de Nieuwe Maas varen. Voor Christoffel Wielders van de Rotterdamse onderneming was het 'een behoorlijke uitdaging'. "Maar tot nu toe verlopen die testen niet slecht."

Dat de constructie zou blijven drijven, had Wielders al eerder dit jaar laten bekijken. In Nijmegen was een binnenvaartschip vol water gezet en een kraan deponeerde het casco in dat kunstmatige zwembad. Niks aan het handje. Nu in Niftrik zijn het de veiligheidsvoorschriften van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de scheepvaartinspectie die worden nagelopen. Telkens in aanwezigheid van vertegenwoordigers van die overheidsinstanties.

De RDW wilde zien dat de bus eenmaal uit het water dírect kan remmen. "Dat ging meer dan goed. We lagen allemaal voorin de bus.''

Tegenslag treft zo'n uitprobeerfase natuurlijk ook. De ruitenfabrikant leverde bijvoorbeeld de verkeerde producten. "Een ruitje was niet goed op maat waardoor er water naar binnen liep, bovenop een printplaatje voor het besturingssysteem. Toen werd het lastig sturen in het water.''   Over wanneer het rijdende vaartuig, of varende voertuig, zich meldt in de Maasstad geeft Wielders geen prognoses meer. "In dit project moeten we de samen met de RDW en scheepvaartinspectie compromissen sluiten. Ook voor hen is dit helemaal nieuw. En ik wil, door hier een datum van 'tewaterlating' te roepen, geen ambtenaren tegen de haren instrijken.''

Over de route op de Nieuwe Maas kan de Splashtours-baas wel klare wijn schenken. Als eerste vaart de bus 'om' het ss Rotterdam, waarna koers wordt gezet naar de Erasmus- en Willemsbrug. Vandaar langs de Boompjeskant van de rivier weer terug naar De Kaap om vervolgens te einidigen op de Coolsingel, de vaste opstapplek voor de vijf kwartier durende tour.

Feestelijke opening bedrijfspand bij VDL

VALKENSWAARD: Een hartelijke Willem van der Leegte schudde iedereen persoonlijk de hand bij de ingang van het allernieuwste bedrijfspand van VDL BUS & COACH op zaterdag 4 juli 2009......

Met een wijziging in de structuur van de verkooporganisatie die alle bus- en touringcarbedrijven onder één verzamelnaam VDL BUS & COACH bracht is een prachtig nieuw kantoorpand aan De Vest 51 in Valkenswaard het bijbehorende zenuwcentrum geworden.  En daar moest op  getoast en gedronken worden.....  en waar drank, hapjes en touringcars zijn is natuurlijk ook het 'touringcarteam' van Bus-idee !

We maakten proefritten, bekeken het nieuwe bedrijfspand, openden deuren die voor anderen gesloten moeten blijven en lieten natuurlijk onze camera's klikken en draaien.  Waar is dit voor ?   Mogen we hier even achter kijken ? We reden met de BOVA Synergy dubbeldekker  een ererondje door Valkenswaard en als klap op de vuurpijl maakten we een foto van het hele VDL team voor het nieuwe pand.  Proficiat !

Voor alle 196 foto's van: Marcel, Kelly & Steven: klik hier>, Voor de 90 foto's van Bertie: klik hier>  Voor ons YouTube filmpje: klik hier>

Van Hool TD 920 Altano rolstoeltouringcar

KONIGSHOOIKT (B): Een uniek ontwerp voor rolstoelvervoer per touringcar komt van Van Hool, zij ontwikkelden een Altano, waarbij de meeste passagiers op het bovendek zitten en er beneden bij de chauffeur nog plek is voor 5 extra gasten of 3 + 1 rolstoelgebruiker....

Het 'laden' van de rolstoel met passagier is ook nog eens 'een fluitje van een cent', want er komt geen lift aan te pas, alleen een oprijplaat.  Dit type is de Van Hool TD 920 Altano, de 'D' is omdat het natuurlijk officieel een vorm van dubbeldekker is, er is tenslotte ook beneden plaats voor gasten.  De '20' staat voor het aantal rijen x 4 zitplaatsen.Vooralsnog is deze 80 persoons multifunctionele touringcar alleen nog als rechtsgestuurd voertuig gebouwd voor de Engelse markt.  Maar we weten haast wel zeker dat als iemand er in Nederland belangstelling voor heeft we ze wel om kunnen praten naar een linksgestuurde versie bij Van hool....... want voor vrienden doen ze daar veel !   Foto's>

Bertus 'live' vanuit Oostenrijks Kaunertal

Onlangs kregen we een leuk bericht van Bertus Rommers van De Boezem voor jullie, hij mailde: "Hallo beste mensen, momenteel verblijf ik voor een 11 daagse reis in Oostenrijk.  Enkele van mijn gasten hebben een paar prachtige foto's gemaakt van mijn schitterende T917 tijdens een mooie excursie naar de Kaunertaller Gletscher Strasse".

Ik heb hun verteld dat ik ze naar Bus-Idee zou sturen en doe dat dan ook live vanuit mijn hotelkamer.  Ik ben erg blij met die foto's en wil ze graag aan heel 'touringcarminded' Nederland laten zien.  Hebben jullie er nog een plekje voor ??  Tevens wil ik de mensen van Krol Reizen feliciteren met hun nieuwe aanwinst !! Heel graag tot ziens."  Foto's>

Nieuwe Scania Irizar voor Visch Coaches

ZIJDERVELD: Je mag rustig zeggen dat de touringcars van Visch Coaches Nederland onderweg best opvallen, het zijn donkerblauwe Scania Irizars, imponerende wagens die voorzien zijn van alle mogelijke opties.  Onlangs werd er weer een nieuwe geleverd en Robert Smit somde eens op wat er zo allemaal op en aan zit...... en dat is niet mis !

Algemeen: 60 zitplaatsen met luxe comfortstoelen, deels leder en met 3 punts veiligheidsgordels. Uiteraard zijn de stoelen uitgerust met klaptafels en lectuurnetjes en 3 traps voettreden onder de stoelen.  De "hoedenplank" is uitgerust met vliegtuigkleppen. Deze touringcar wordt de vaste spelersbus voor de Nederlandse IJshockeybond, mede daardoor is de kleur van de gordijnen gewijzigd van geel (vorige touringcar) naar oranje. Tekst "Business Coach" aan de buitenkant.

Techniek: Deze touringcar is de eerste Euro 5 Scania Irizar in Europa en heeft dan ook eerst de type goedkeuring moeten doorstaan. Tevens uniek en eerste in europa is de versnellingsbak met 12 versnellingen met overdrive. De zijbeplating is niet meer van aluminium maar van composiet. Er zijn 2 omvormers naar 220 volt aanwezig die tot een maximum van 10.000 watt gelijktijdige afname kunnen leveren. Daarnaast is er een extra accu set ingebouwd om langer in staat te zijn alle opties te gebruiken zonder de motor te hoeven laten draaien.Extra Uitrusting: In de touringcar zijn 4 TFT beeldschermen aanwezig.
Deze touringcar is uitgerust met een in eigen beheer opgebouwde 12 volt computer met touch screen. Deze computer is voorzien van een beveiliging tegen piekspanning, voorzien van een speciale automotive harde schijf en werkt op Windows XP. Het beeld en geluid van deze computer kan door de gehele touringcar getoond/beluisterd worden.

Hierdoor kunnen klanten kun eigen presentatie in de touringcar verzorgen. Daarnaast is deze computer met speciale software uitgerust waardoor met 2 klikken mp3 bestanden als ook video bestanden afgespeeld kunnen worden. (video bestanden worden wel getoond op de beeldschermen in de touringcar en niet op het touch screen bij de chauffeur, dit om afleiding tijdens het rijden te voorkomen)

Klanten kunnen eigen muziek en video op een USB stick of Ipod aanleveren. Klanten kunnen met een toetsenbord deze computer ook zelf bedienen, in de touringcar is een kleurenprinter/copieer apparaat aanwezig die aan deze computer is verbonden. Via de computer is het gebruik van internet tijdens de reis mogelijk. Voor presentaties is er een extra draadloze microfoon aanwezig. Tevens is er een laptop aansluiting voor de klant, indien deze specifieke software gebruikt zodat het beeld van de laptop op de schermen getoond kan worden.Zodra de chauffeur en de reisleider hun microfoon aanzetten komen ze ook in beeld op de schermen in de touringcar. Dit voorkomt dat de reisleider in het middenpad moet staan om de gasten extra informatie te geven en geeft een extra dimentie aan de gegeven informatie. Natuurlijk is er ook een vooruitrij camera aanwezig om de gasten de weg  of het uitzicht voor de touringcar op de schermen te tonen.

Uiteraard is ook de touringcar uitgerust met een origineel speciaal voor Visch Coaches aangepast DE kofie apparaat. Door Douwe Egberts Nederland is daardoor ook toestemming verleend het DE logo op de achterzijde van de touringcar te mogen gebruiken. Visch Coaches Nederland is dan ook trots op deze samenwerking. Het koffie apparaat is geplaatst op een keukenmeubel dat in eigen beheer door de Visch Groep is gemaakt. Door de specifieke eisen bleek een standaard keuken niet afdoende. Ook is er uiteraard een magnetron aanwezig.

Bij de assen zijn extra veiligheidslampen geplaatst om 's nachts extra licht te leveren bij het achteruit rijden. De achteruitrijcamera kan permanent gebruikt worden, ook bij vooruit rijden. Hierdoor is het manouvreren in beperkte ruimte of drukte geen enkel probleem.  Daarnaast is de touringcar uitgerust met een stoomreiniger waardoor er geen milieu onvriendelijke schoonmaakmiddelen meer nodig zijn.  Wil je alle foto's van Robert Smit zien, kijk dan snel bij Bertie en klik hier>

Nabrander: Touringcarteam bezoekt Krol !

TIEL: Na de leuke overdracht van misschien wel de mooiste dubbeldekker van Nederland bij EvoBus is het Touringcarteam richting Tiel gegaan om de rest van het wagenpark daar op de foto te zetten....Onze hartelijke dank aan de familie Krol voor de geweldige medewerking tijdens de fotoshoot, geheel het aanwezige wagenpark werd voor ons naar buiten gereden.  En ja hoor, ook het nieuwe vlaggeschip was toevallig nog 'thuis'. Voor de fotoreportage: klik hier>

Rijbewijs verlengen zeer langdurige kwestie

Begin op tijd met de aanvraag voor het verlengen van je (bus)rijbewijs! Er zijn namelijk een aantal zaken die behoorlijk tijdrovend kunnen zijn.  René Evertsen gaf ons deze tip, bij Connexxion op de site staat er een uitgebreid artikel over, het zal je maar gebeuren dat je ineens niet meer mag busrijden !  http://www.connexxion.org/rijbewijsverlengen.html

Arriva Touring valt deze zomer goed op !

GRONINGEN: De afdeling marketing van Arriva Touring heeft deze zomer een paar flink in het oog springende troeven in handen om naamsbekendheid bij het publiek te genereren.  Zaterdag 13 juni kwam de oranje 'Er gaat niets boven Groningen' touringcar op de weg.....

Deze touringcar zal door Marketing Groningen worden gebruikt als  eyecatcher om de 'Groningen Slogan' meer bij het publiek te promoten.

De Commissaris van de Koningin Max van den Berg verrichte de openingshandeling waarna belangstellenden een gratis 2,5 uur durende tour door de provincie konden meemaken.  De belangstelling van het publiek was groot, ook na afloop want de Groningen touringcar wordt al veelvuldig verhuurd aan klanten die speciaal om dit voertuig vragen.

Begin mei nam de Arriva Touring vestiging in Leeuwarden ook een prachtige nieuwe Volvo 9700 spelersbus in gebruik, deze luxe touringcar is voorzien van alle luxe gemakken zoals o.a. flatscreens en internet.  De foto's werden ingestuurd door Wietze Koopmans.

Maar of het nog niet genoeg is kwam de reclame afdeling van Arriva onlangs ook nog met een prachtige 'manshoge' Abriposter die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat voor op de bushaltes in het noorden.

Dus mocht er nog iemand in het noorden nu niet weten dat Arriva Touring bestaat, raden we dringend aan om even contact op te nemen met Hans Anders.   Voor de foto's van de Heerenveen Touringcar: klik hier>  Voor de foto's van de E.g.n.b.Groningen Touringcar: klik hier>

Nieuwe Setra S431 DT voor Johan Krol !

NIJKERK: In de nadagen van zijn glansrijke rol in de touringcarwereld heeft Johan Krol van Krol Reizen uit Tiel samen met zijn vrouw Thea vrijdag 12 juni 'zijn' nieuwe Setra S431 DT dubbeldekker in ontvangst genomen van Setra verkoopleider Jab van Lamoen bij EvoBus......

Rodger Marcks van Krol Reizen nodigde ons uit voor deze bijzondere sleuteloverhandiging in Nijkerk, hij mailde ons: "Op vrijdag 12 juni krijgen wij onze nieuwste aanwinst afgeleverd, een dubbeldekker van Setra! Wij zijn hier enorm trots op hierop gaat onze werkgever, Johan Krol, zelf rijden en dit zal dan ook zeer waarschijnlijk zijn laatste bus zijn voordat hij met “pensioen” gaat. Dus jullie begrijpen dat dit wel een hele bijzondere touringcar is voor Krol Reizen !"  Nou, inderdaad !!

De bijzonder mooi gespoten en strakke Setra is onder andere uitgerust met Afstand Regel Tempomaat: (ART), lichtmetalen velgen rondom, 2 achteruitrijcamera's (waarvan 1 op de skibak) en nog 2 zijcamera's aan de achterkant.  Omdat we twee fotografen ter plaatse hadden kunnen jullie meteen eens zien de we bij Bus-idee echt 'stapelgek' zijn (op touringcars).  Want Bertie fotografeerde Marcel v/d Geugten terwijl hij voor jullie een foto maakte van de onderkant (???) en achterbanden !Maar ja, wat kan het schelen....  laten we maar zeggen dat we hier allemaal 'prettig gestoord' zijn.  En daarom voelen we ook zo mee met Johan Krol, want na zijn trouwdag met Thea moet dit toch wel één van de mooiste dagen uit zijn leven zijn geweest !   En voor ons ook........   Voor de fotoreportage (ook van de onderkant van de bus): klik hier>

Wereldprimeur: Van Hool T 919 Altano !

KONIGSHOOIKT (B): Daar is ie dan !  De eerste 15 meter lange Altano T-919 touringcar die is afgeleverd.  Gelukkige busondernemer is Schmetterling Reisen uit het Duitse Geschwand vlakbij Neurenberg.Een Altano is een hoogdekker touringcar, dat betekent dat de chauffeur(s) op het benedendek zitten en de passagiers erboven.   Schmetterling is één van de allerbeste busbedrijven van Duitsland en ze zijn erg enthousiast over Van Hool, want dit is al hun 10e en het worden er nog veel meer als je de tekst op de voorruit mag geloven.

De onderneming bestelde heel wat extra veiligheidsuitrusting zoals extra camera’s aan de linker en rechter zijde van de touringcar en een “lane departure warning” systeem, het “smarttyre” systeem dat permanent temperatuur en druk in de banden controleert.  Het voertuig voor Schmetterling heeft een echte ondervloer keuken nabij de middentrap.

Voor de passagiers op het bovendek worden de nieuwste multimedia systemen aangeboden: digitale televisie, I-pod, MP3 aansluitingen, een speciale camera vooraan en veel meer luxe opties. Een geweldig luxueuze touringcar voor een geweldig goede touringcaronderneming.

De foto's zijn gemaakt door Matthias Strecker uit Berching (Altmühltal, Bayern in Zuid-Duitsland) en bij deze willen we allemaal de heer Singer van Schmetterling nog bedanken voor de medewerking tijdens de fotoshoot van deze wereldprimeur: voor de grotere foto's  Klik hier>

Bus-idee 'undercover' op Landmachtdagen

AMERSFOORT: Tijdens de eerste dag van de Landmachtdagen werden scholen met 150 touringcars uit geheel Nederland naar de Bernhardkazerne in Amersfoort gebracht, op het parkeerterrein stond wel een héél bekend gezicht met een camera...... Marcel v/d Geugten ?Marcel was undercover in zijn gevechtskleding en een Connexxion parkeerhesje om alle 150 touringcars te fotograferen, maar natuurlijk werd hij snel herkend en was het zéér gezellig: voor foto's: klik hier>

De Landmachtdagen waren voor het gewone publiek daarna nog zaterdag 6 en zondag 7 juni in Amersfoort van 09:00 tot 17:00. Er werden ook die dagen pendelbussen ingezet want de kazerne was niet bereikbaar per auto.  Toch probeerden veel mensen hun voertuigen te parkeren op plaatsen die niet waren toegestaan, dat leverde de staatskas de opbrengst van maar liefst 320 parkeerbekeuringen op. 

Adembenemend: Magelys Dubbeldekker !

Tranen springen toch in je ogen als je deze prachtige vormen ziet van een magistrale Irisbus Magelys dubbeldekker van Salaün Holidays.  Je vergeet gewoon even een paar seconden adem te halen...... prachtig !

Maar hou de zakdoek er maar bij, want ook dit is weer een staaltje photoshoppen van onze vriend Jean Marc Durand.  Hij presteert het toch iedere keer weer om een touringcar te ontwerpen die waarachtig nog mooier is dan wat er daadwerkelijk bestaat.   Alhoewel, de nieuwe drieassige Magelys enkeldekker die we onlangs met de eerste foto's publiceerden er ook zeker mag zijn.  Voor de grote foto: klik hier>

OTC Ziemerink 100 jaar, een hele rit !

OLDENZAAL: Terwijl er geen touringcar meer op het bedrijf was wegens grote drukte, werd donderdag 4 juni het 100 jarig bestaan van OTC Ziemerink in Oldenzaal gevierd in een goed gevulde feesttent.....

Het begon allemaal met paard en wagen en groeide uit tot een prachtig bedrijf waar ondertussen op touringcargebied OTC Oldenzaal, OTC Doetinchem en Van Kempen Reizen in Enschede toe behoren.  Bertie Willemsen was op de gezellige receptie en maakt een fotoreportage>

 

Op de plaatselijke website www.oldenzaalinbeeld.nl werd een leuk filmpje gemaakt van de feestelijkheden waarin ook de burgemeester van Oldenzaal aan het woord komt evenals Koen Ziemerink en zijn er unieke opnamen van het allereerste vervoer per paard en wagen uit de begintijd van OTC Ziemerink te zien. (klik boven op 123 Video)

Touringcar Drenthe Tours uitgebrand

SAPPEMEER: Een touringcar van Drenthe Tours is in de nacht van donderdag 4 juni op vrijdag 5 juni in Sappemeer totaal verwoest door brand. De brand brak rond 04.54 aan de voorkant van de bus uit.

Bij aankomst van de gealarmeerde brandweer van Hoogezand stond de gehele voorkant al volledig in brand en was er niets meer te redden.

Met drie stralen hoge druk en 1 straal schuim was de brand binnen 10 minuten onder controle. Het nablussen duurde nog ruim een uur.  De chauffeur van de bus parkeert de bus normaal gesproken voor zijn woning maar omdat hij de bewuste avond een grotere bus had meegenomen moest hij hem parkeren op de Dr. Aletta Jacobsstraat.   

Het was de bedoeling dat de bus rond 07.30 in Winschoten zou zijn om een schoolklas naar Ameland te brengen. Een bergingsbedrijf heeft de bus naar Assen gebracht waar de technische recherche onderzoek gaat doen naar de oorzaak van de brand.  Voor meer foto's: klik hier>

Veel nieuwe pagina's touringcarbedrijven ! 

DEVENTER: We vinden het hartstikke leuk dat we deze maand echt uitzonderlijk veel nieuwe infopagina's voor touringcarbedrijven hebben mogen maken.  Daar willen we ze allemaal hartelijk voor bedanken !


Marcel's foto werd zelfs gebruikt op het bord van Peereboom, is dat niet leuk ?

Natuurlijk is het voor ons het allerbelangrijkste dat jullie gebruik maken van onze website en er veel aan hebben op het gebied van restaurants, dagtochtbestemmingen en andere zaken voor touringcarbedrijven, maar deze steun wordt ook zeer gewaardeerd.  En ondertussen kun je er ook nog zo maar een keer een touringcar door verhuren misschien of eventueel zelfs wel een complete groepsdagtocht door verkopen. 

Vaak is het voor ons trouwens erg handig dat we al ontzettend veel foto's van touringcars hebben, het is dan voor ons extra leuk dat we deze kunnen gebruiken om er een prachtige infopagina mee te maken.

Wij wensen jullie er veel succes mee en leveren bij deze de infopagina's op, natuurlijk kan het zijn dat we nog iets moeten aanvullen- en/of veranderen, maar dan horen we dat graag.   Voor een bezoekje aan de nieuwste infopagina's van deze touringcarbedrijven: klik op een link:  Peereboom>  Ter Beek>  Oad>   Van Damme>   Brouwer's Tours> Binnenkort nog verwacht: South West, Ringelberg, Munckhof Reizen !

Fransman spot prototype 3-asser Magelys

FRANKRIJK: Van een nieuw leuk contact dat we sindskort hebben in Zuid-Oost Frankrijk komt al meteen één van de grootste scoops van dit jaar binnen.   In de buurt van Aix-en-Provence viel hem deze Irisbus Magelys HDH touringcar op, het is nog een geheim prototype !

Deze Irisbus is nog niet op de markt maar kennelijk is men er in Zuid Frankrijk al mee aan het testrijden.  Volgens geruchten zou deze verlengde versie pas in het najaar van 2009 voor het eerst aan het publiek getoond gaan worden.   Het is nog niet duidelijk waar, maar wij zijn er druk mee bezig om deze Irisbus wereldprimeur op de Bus-idee-dag op 3 november 2009 in Emsbüren te mogen presenteren. 

Deze eerste foto's werden gemaakt door ons Franse contact Sébastien Crouvizier. Weten jullie misschien hoe je in het Frans schrijft dat hij er de volgende keer vóór moet gaan liggen en zo'n touringcar meteen tot stoppen moet dwingen...... dan kunnen we namelijk ook de voorkant en binnenkant eens zien.  Voor de foto's van deze primeur: klik hier>

Eerste elektrisch aangedreven touringcar !

NEUERBURG: Van onze Duitse Buspaparazi ontvingen we deze foto waaruit zou blijken dat touringcarbedrijf Van Gompel in het diepste geheim tests uitvoert met een elektrisch aangedreven touringcar.......

In deze testopstelling lijkt het erop dat het nog wel wat ontbrak aan motorvermogen, gezien de extra power input die aan de achterzijde nog moest worden toegevoegd. Bij Van Hool werd verrast gereageerd toen bleek dat wij deze geheime foto in handen hadden en ook bij Van Gompel was men voorlopig nog niet bereikbaar voor enig commentaar.

Q-buzz wint grote noordelijke aanbesteding
Bron: Leeuwarder Courant | foto: R. Lammertink Designpartner

HEERENVEEN -  Arriva verliest binnenkort bijna al zijn busvervoer in Noord-Nederland. Groningen en Drenthe stappen namelijk binnenkort over op Q-buzz. Deze vervoerder mag dit zes jaar lang uitvoeren.

Arriva verloor eerder ook al een groot deel van de busdiensten in Friesland. Het is straks alleen nog actief op enkele sneldiensten en een deel van de Waddeneilanden. In het noordelijk treinverkeer blijft Arriva wel een groot vervoerder.Voor Arriva Touring heeft het verder  helemaal geen negatieve gevolgen. Touring heeft zelfs de aanbesteding van het HOV vervoer gewonnen.Dit houdt in dat zij het vervoer van de Q-liner op de lijnen 314, 305 en 327 mogen uitvoeren.

Introductie Bluecoach First bij Bluekens
uitnodiging: Bluekens | Foto's Bertie Willemsen

OOSTERHOUT (NB): Op woensdag 27 mei presenteerde Bluekens haar allereerste Midibus met de veelzeggende naam BlueCoach First. Deze Midibus met 27 zitplaatsen is ontwikkeld op basis van wensen...

..... van klanten, gecombineerd met de ervaring van Bluekens op het gebied touringcars en bussen.  De feestelijke introductie werd goed bezocht.  Naast de First toonde Bluekens ook andere producten zoals o.a. de 19 persoons bussen op basis van Iveco en Mercedes-Benz.


 

Maar ook....... heeeee, de prachtige Volvo VIP van Ringelberg Tours uit Ridderkerk.  Voor foto's: van de introductie van de nieuwe BlueCoach First: klik hier>  Voor de prachtige Volvo VIP: klik hier>

Chinees sleept bus er aan de haren bij....
bron: Telegraaf | Foto: EPA

YOUXIAN: Sindskort heeft het beroemde Guinness Book of records er een opmerkelijk record bij.  De Chines He Jianma heeft in een recordpoging bewezen als enige in staat te zijn een zware touringcar over een lengte van 30 meter aan zijn haren vooruit te kunnen trekken.

Dit succes kwam mede tot stand door de enthousiaste aanmoedigingen van zijn vrouw (links op de foto).  Van haaruitval kan dus geen sprake zijn bij deze Chinees.   We zien voor hem nog wel mogelijkheden om geld te verdienen in een reclame van een 'shampoo voor sterker haar'

VIP-melkboer in de wijken van Utrecht ?

UTRECHT: Nooit eerder zagen we een VIP uitvoering van een SRV wagen, maar in Utrecht rijdt er toch echt één !  Aan de zijkant zitten er snackluikjes ingebouwd die van buitenaf geopend kunnen worden.....

Maar in de SRV wagen worden geen literpakken melk, luxe broden en andere etenswaren verkocht.  V.I.P. staat hier voor Very Inspiring People, Places & Projects.   De bedoeling van dit voertuig is om een bron van inspiratie te zijn voor Utrechtenaren, maar ook om inspiratie op te doen uit de ideeën die leven in de grote stad.  Lees hier meer>

Klapband met oldtimerbus loopt goed af
bron: www.waldnet.nl | foto's: Jochem Wiersma

LAUWERSOOG: Zaterdag was het exact 40 jaar geleden dat Koningin Juliana in 1969 het laatste caisson in de dijk tussen Groningen en Friesland plaatste. De Lauwerszee bestond niet meer en het Lauwersmeer was geboren.  Reden genoeg voor een feestje in 2009...

Precies veertig jaar later, werd door het hijsen van een vlag het officiële startschot gegeven voor Lauwersmeer 40, door commissaris van de Koningin in Groningen Max van den Berg en gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel van de provincie Fryslân. Een seizoen lang kunnen bezoekers en inwoners van het Lauwersmeergebied genieten van allerlei bijzondere activiteiten en arrangementen.

Er waren diverse activiteiten in de haven van het Boose Wijf, Visserijmuseum Zoutkamp, de Proefboerderij Kollumerwaard het gemaal bij Ezumazijl, Nordic Walking Tocht, een fietsroute. Bezoekers werden met een ooldtimerbus van het Noordelijk busmuseum uit Hoogezand van de ene naar de andere locatie gebracht. Echter nog voordat de eerste rit voor de oude bus erop zat, kreeg de bus precies op de provinciegrens bij de sluizen op Lauwersoog een klapband. De chauffeur kreeg de bus gelukkig nog veilig tot stilstand.

Enig gevaar ontstond nog toen door de klap twee ringen van de velg af over de weg vlogen, maar gelukkig werd niemand geraakt.   Door het zonnige weer was het gelukkig helemaal geen probleem voor de passagiers om even te moeten wachten.  In de buurt van het Lauwersoog heeft Bus-idee trouwens nog leuke rondvaarten en een visrestaurant voor jullie touringcargroepen:  klik hier>  hier> of  hier>

Kijk, een Volvo 9900 SuperComet..... 

Als je niet zo thuis bent in touringcars en als bezoeker per ongeluk op deze website terecht komt zul je waarschijnlijk denken: "Hoezo, wat is er mee aan de hand dan, ziet er toch goed uit ?" Maar deze touringcar bestaat helemaal niet, we kennen iemand in Frankrijk die dit ontwerpt !

Het is een gemanipuleerde foto van Marc Durand waarin een Volvo  touringcar is bewerkt en veranderd in een concept Volvo 9900 SuperComet hoogdekker, dit is een type touringcar dat bij sommige andere merken wel bestaat en waarbij de chauffeur beneden zit en de passagiers boven.   Ondertussen heeft Marc al zoveel fotobewerkingen gemaakt dat we nog maar een paar ontwerpen nodig hebben om er een leuke kalender van uit te geven........ dus hopelijk gaat hij nog even door met zijn 'Concept Coaches.'   Voor al zijn ontwerpen: klik hier> 

Herbert komt echt te weinig in Nederland !

NABBURG (D): Herbert Bustouristik wil graag aan zijn klanten en collega's laten zien dat ze door heel Europa reizen met hun touringcars.  Om dit te etaleren hebben ze een prachtige kaart van Europa op de zijkant van de bus aangebracht, maar toen vielen ze door de mand.....

Want als je nog eens wat beter gaat kijken blijkt dat ze van Nederland toch nog niet zoveel weten als wel zou moeten, ze hebben de vlag van ons land namelijk ondersteboven op het land geplakt..... het is hier blauw-wit-rood !   Grappig detail dat werd opgemerkt door Michel van de Velde van Holiday Travel, hij stuurde ons de foto en natuurlijk nog meer opnamen van zijn nieuwe Van Hool dubbeldekker: klik hier>

Nieuwe Neoplan Cityliner voor Maaskant !

LITH: Omdat het normaal gesproken de bedoeling is dat touringcars gekocht worden om er vervolgens geld mee te verdienen hebben nog maar weinig mensen de nieuwe Neoplan Cityliner van Maaskant gezienHet is de derde die in Nederland is geleverd, (Meering bestelde de eerste twee) en daarmee toch weer een bijzondere happening.  Na aflevering is hij vrijwel continu in het buitenland tot de 1e week van juli, hooguit een keertje 's nachts aan de garage aldus Richard Smits, Managing Director van Maaskant Reizen in het Brabantse Lith.

Gelukkig is Richard zelf absoluut geen onverdienstelijk fotograaf (zie www.richardsmits.nl ) en hebben we daarom wat hele mooie plaatjes voor jullie.  We feliciteren Maaskant Reizen en wensen ze veel veilige kilometers toe. Voor Richards foto's van de nieuwe Cityliner: klik hier>

Braziliaans politiebusje (?).... CARAMBA !

BRAZIL: Opvallende busfoto's komen er soms bij ons binnen, zo zijn onze vaste inzenders uit Brazilie: Francisko J. Becker and his friends er altijd als de kippen bij als er bijzondere voertuigen te fotograferen zijn.

Deze bus van de Braziliaanse Policia, compleet met zwaailichtbalk en sirenes viel ons op bij hun lading meest recente kiekjes, maar je moet zelf maar eens een kijkje nemen, want aan de andere kant van de wereld zijn ze al net zo 'busgek' als wij hier in Nederland. klik hier>

Touringcarvloot met FC Twente naar Kuip

ENSCHEDE: Hoewel het niet mocht baten en FC Twente zondag in de finale om de KNVB Beker van Heerenveen verloor in de verlenging na het nemen van strafschoppen, was het uitzwaaien door de Twente supporters van hún kolonne touringcars een geweldige belevenis......

Op volgestroomde viaducten zwaaien streekgenoten de gelukkige supporters die naar Rotterdam mogen uit en groeten ze met spandoeken. ‘Boekelo groet FC Twente’, ‘Borne doet het licht uit’ en ‘You’ll never walk alone’ zijn enkele doeken die aan viaducten hangen.


Op het viaduct bij Enter staan twee vrachtwagens tegen elkaar geparkeerd. Aan de trucks hangt het spandoek ‘Enter: En nu de cup voor onze prachtclub’. Ook op de parkeerplaats bij Holten staan honderden mensen.

De wedstrijd bleef tot ver in de verlenging bloedstollend spannend, in de laatste 10 minuten van de verlenging maakten beide teams nog een treffer.  In de noodzakelijke strafschoppenreeks miste Hersi de derde penalty van Twente, de spelers van Heerenveen faalden niet.

SC Heerenveen won de beker nooit eerder. De bekerwinnaar, die 325.000 euro verdiende, speelt op 25 juli om de Johan Cruijff-schaal tegen landskampioen AZ.     Bron: Tubantia | foto's Tubantia

Bertie maakte foto's van een deel van de 450 touringcars: klik hier>

Elektrisch aangedreven kantoor voor KLM

SCHIPHOL: Een mobiel kantoor gebouwd in een Iveco Daily en elektrisch aangedreven voor de teamleider op het B-platform van waaruit hij de extra snelle afhandeling van bepaalde vliegtuigen doet.

Al deze werkzaamheden zijn tot nu toe vanuit een dieselmotor-aangedreven bus verricht. Nu is er gekozen voor de eerste Micro-Vett uitvoering van de Iveco Daily 35S 3300 H3. Een bus met een lage instap, een hoog dak en een grote praktische inzet.  Van groot belang is de reductie op het brandstofverbruik, omdat er geen dieselmotor stationair hoeft te draaien leidt dit tot een besparing van zo'n 3.300 liter dieselolie per jaar en natuurlijk enorme verminderingen in de uitstoot.

Het hele project rond de vervanging van de Mobile Office Bus voor KLM Grond Services is begeleid door Truckland Zero uit Amsterdam, dat daarin nauw samenwerkte met Micro-Vett voor de elektrische aandrijving en B-stylebusiness voor  de inrichting van het voertuig.  Voor meer foto's van deze Micro-Vett Mobile Office Bus, klik hier>

Eerste Iveco Sunrise XL voor Alpha Tours

HEM (NH): Nog meer Iveco in Noord Holland, dit keer een primeur voor Alpha Tours, zij kochten het nieuwste model van Omnibus Trading, namelijk de Sunrise op basis van een Iveco aandrijflijn....

Het is de eerste keer dat deze combinatie in Nederland  verkocht is en met stoelconfiguratie van 29 personen is dit een multifunctioneel en breed inzetbaar voertuig.  Met dank aan Chris Ames voor de foto's>

Oldtimerbussen & touringcars in de sneeuw

SKJÅK: Leuke berichten en foto's van ons aller collega Bertus van Harten, hij was zijn halve leven touringcarchauffeur bij van den Broeke Reizen in Wierden en is nu met zijn vrouw Hendrika aan zijn versie van 'Het roer om' begonnen en heeft een superleuk hotel in Noorwegen.....

Veel touringcarbedrijven op doorreis gebruiken zijn hotel Pollfoss al als tussenstop op weg naar het hoge noorden en daar ligt het ook superhandig voor.  En wat helemaal leuk is, hij stuurde ons een mooie verzameling foto's van oldtimer- bussen & touringcars in de sneeuw !

Maar na een beetje surfen op internet hebben we het hotel eens even bekeken en dat lijkt ons toch wel helemaal geweldig !  Ligt vlakbij een waterval, Zoover beoordeelt het zéér goed met een gemiddelde van 8.2 en Bertus maakt zelf ook nog een kleine presentatie op Youtube:

 

Nou Bertus, jullie mogen jezelf gelukkig prijzen met zo'n geweldig plekje op deze aarde.  We denken dat de komende jaren de collega touringcarchauffeurs jullie hotel vast steeds vaker zullen weten te vinden.  Nou wij weten het wel als we die kant een keer opgaan........

Voor de site van Hotel Pollfoss in  Skjåk klik hier  Voor de Oldtimerbusfoto's van Bertus: klik hier  Voor nog meer winterfoto's van touringcars: klik hier of klik hier

Nieuwkomer 2010, na I-pod nu Podcar !

HEATHROW (UK): Het is natuurlijk geen bus of touringcar, maar wel de nieuwste trend op het gebied van personenvervoer in 2010, we stellen jullie graag voor aan de Podcar. Kleine witte rondrijdende bolletjes die volautomatisch mensen op korte afstand gaan vervoeren.

Het Engelse vliegveld Heathrow wordt binnenkort opgevrolijkt door deze glanzende witte bolletjes. Deze bolletjes maken deel uit van een pilotproject, waarbij mensen in Podcars van en naar het vliegveld vervoerd worden. De glanzende witte cabines zijn gebouwd volgens de methode van Personal Rapid Transit (snel persoonlijk transport).

De cabines lopen op milieuvriendelijke batterijen. Er zitten geen chauffeurs in de cabines, dat scheelt tijd en geld. Maar wat dit type openbaar vervoer echt anders maakt, is dat reizigers zelf kunnen beslissen waar ze heen willen; ze kunnen bijvoorbeeld een station overslaan. Dit laatste is mogelijk omdat er niet een grote bus rijdt met veel reizigers, maar omdat er veel verschillende witte bolletjes met weinig passagiers over de PRT-banen heen zoeven.

PRT kent een lange geschiedenis. Onderzoek naar de vervoermethode begon al in 1953. Diverse (ruimtevaart)bedrijven in verschillende landen hebben de afgelopen decennia projecten opgezet. Maar op het vliegveld van London Heathrow lijkt het erop dat PRT binnenkort in gebruik genomen gaat worden.  Voor een indruk, bekijk het filmpje>

Leuk Chinees touringcar vuurwerk !

Van Marcel van der Geugten

We zijn hier bij Bus-idee ook lekker op de Chinese tour(ingcar) aan het gaan want niet alleen het vuurwerk komt uit China, ze bouwen er ook heel wat touringcars. We hebben veel nieuwe foto's ontvangen....

In de collectie van Chang Xiang staan foto's van de Zhong Tong LCK612203 en dat is "a kind of Magiq ", deze ziet er uit als een mix tussen een Futura en een Magiq.   Voor zijn fotoserie: klik hier>

Alex Huang doet het nog iets beter en heeft al bijna 400 foto's gemaild en daar ook een heleboel Europese lookalikes, met en zonder licentie......  Hij heeft de touringcars gelukkig ook van een type voorzien en in een aparte box op de voorpagina van Marcel's fotosite kan je de fabrikant erbij zoeken als je het leuk vindt: foto's klik hier>

AC uit Hong Kong doet ook een woordje mee en heeft zowel een collectie uit Hong Kong als uit mainland China zoals hij dat noemt :
voor de foto's uit Hong Kong : klik hier>  Foto's uit China : klik hier>

De Culibus: sterrenrestaurant-op-wielen !

Van Bertie Willemsen | foto's: klik
hier>

IJSSELSTEIN (U): In deze tijd van kerstdiners, oliebollen en andere smakelijke zaken is het misschien leuk om eens een kijkje te nemen in de 'Culibus' Dit rijdend restaurant is een initiatief van de Jeunes Restaurateurs d’Europe, ondergebracht in de Stichting Culibus.....

Met een enorme VIP-bus annex sterrenrestaurant-op-wielen rijden de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) langs kinderziekenhuizen, achterstandswijken en andere plaatsen waar kinderen een steuntje in de rug kunnen gebruiken.   De kinderen krijgen daar een “sterrenmaaltijd” voorgeschoteld. Niet met truffels en ganzenlever, maar bijvoorbeeld wel met een zelfgemaakte kroket of crêpe met mango-coulis.

JRE wil de kinderen verwennen die iets tekortkomen en tegelijkertijd de aandacht vestigen op goed eten en de rol van JRE daarin. De Culibus is een moderne en trendy touringcar, volledig ingericht door Streamline.nl uit Lopik / IJsselstein als mobiele JRE topkeuken.

De Culibus wordt verhuurd aan bijvoorbeeld het bedrijfsleven terwijl de opbrengst van de huur gedoneerd wordt aan het goede doel. De Culibus kan zo ieder evenement opwaarderen met de culinaire kwaliteiten van de Jeunes Restaurateurs d’Europe - Nederland op locatie van de huurder, inclusief de chefs en equipes van JRE.

Doelstelling van de Stichting Culibus is het op locatie verstrekken van gezonde en voedzame maaltijden aan jongeren, die daaraan vanwege sociale, culturele en/of economische redenen behoefte hebben.  Meer zien van interieur en exterieur van de Culibus, klik dan snel hier>

Bus-idee met bedrijfsuitje naar Hamburg

HAMBURG (D): Op 6, 7 & 8 december ging het Bus-idee-team op bedrijfsuitje naar de regio Hamburg, onze websitebezoekers konden de touringcar live volgen via TomTom Work en ons berichtjes sturen.    Dat hebben we geweten want op de eerste dag kregen we er al 40 (!!)

In ons Bus-idee bedrijfsuitje waren o.a. opgenomen De Vicarie van Imca Marina in Midwolda, Landhaus Roose in Zeven, Hotel Holst in Hamburg-Rosengarten, stadsgids Desiree, Van der Valk Alpinecentre Hamburg-Wittenburg, Miniatur Wunderland Hamburg, Schützenhof in Jever en de touringcar werd gesponsord door South West Tours.  

Op uitnodiging van www.euroticket.nl bezochten we de skibaan van Van der Valk in Wittenburg op een uurtje rijden vanuit Hamburg, hier was ons Bus-idee-team uitgenodigd om het met banden afdalen, het z.g.n. 'tubing' eens te testen.  Het werd een dolle middag die we ook in een YouTube filmpje vastlegden die jullie hieronder kunnen zien........Ondanks haar recente liefdesverdriet ontving Imca Marina ons zeer hartelijk op haar Vicarie in Midwolda met koffie en petit four.  De deel en de trouwzaal was in een prachtige kerstsfeer omgetoverd en Imca verteld honderduit over haar prachtige boerderij en haar leven in Noord-Oost Groningen.   Een gezellig weerzien met het Bus-idee-teamballet na het gezamenlijke optreden op de Bus-idee-dag op 3 nov.

Marcel, Bertie, Ben, Nick en Steven maakten foto's tijdens de reis die we weer samenbrachten op fotopagina's, vanaf vanavond zullen deze verder gevuld gaan worden.  Voor de foto's: klik hier> of klik hier>

Jonckheere voor Zweedse voetbalteams

VALKENSWAARD: Van VDL ontvingen we een leuk bericht dat Björks Buss AB uit Zweden een contract heeft getekend voor het vervoer van de Zweedse nationale voetbalteams voor 3 jaar. Het betreft zowel het heren- als dameselftal en het team onder de 21.....

De Jonckheere JSD 140-460 voor de Zweedse voetbalbond is voorzien van alle gemakken en luxe. Met een lengte van 14 meter, een 50+1+1 zitplaatsindeling en lederen stoelen, biedt deze bus alle ruimte en comfort die een elftal zich maar kan wensen onderweg naar en terugkomend van een belangrijke wedstrijd.  En de chauffeur krijgt ook alles wat hij zich maar kan wensen, namelijk het prachtige Zweedse dameselftal in zijn bus.   Wij feliciteren zowel VDL als de chauffeur !

NIEUW: 1:42 model van YUTONG ZK6120

YUTONG behoort tot de Zhengzhou Yutong Group en is een van de grootste fabrikanten van bussen in China. In 2006 bedroeg de productie 22.198 stuks. Deze ZK6120 toont veel gelijkenis met de MAN Lion's Coach en dat is ook helemaal geen toeval.....

Sinds 2002 neemt MAN deel in dit bedrijf en worden verschillende MAN-modellen in licensie gebouwt. De ZK6120 is in 1:42 een bijzonder mooie miniatuur touringcar waarin de details nauwkeurig zijn aangebracht. Zelfs het GPS-scherm op het dashboard is te zien !  Natuurlijk kun je de eerste foto's zien bij Ben's Modelbussen: klik hier

Yutong Eurobus...... een erg lekkere bus !

Op http://bus-idee.hyves.nl is het al heel erg gezellig met ondertussen al  veel leden, foto's, filmpjes en leuke berichtjes.  Omdat we toch over Yutong bezig zijn, op onze Hyves is wel een erg lekker filmpje geplaatst over de Yutong Eurobus met allerlei IJslands natuurschoon er omheen.

 

Tja, langzamerhand moeten we zeggen dat ze in China toch wel redelijk begrijpen hoe ze hun busproduct in reclamefilmpjes onder de aandacht moeten krijgen  Nou, klik maar eens aan en laat je verrassen door de prachtige IJslandse natuur in en om deze Yutong Eurobus........

Amfibiebus Splash Tours op proefrit  !

Door: Daniëlle van Gent | fotoreportage: klik hier>

BENEDEN-LEEUWEN: Onlangs kwam Daniëlle van Gent in haar dorp wel een heel vreemde touringcar tegen, het was een proefritje van de amfibiebus van Splash Tours die nu bijna zover is.  We hadden hem bijna op de Bus-idee-dag gehad, maar een laatste keuring gooide roet in het eten. Het geluidsniveau bleek nog nét te hoog te zijn, dus helaas.

Maar het goede nieuws is dat ze bij Splash Tours nu weer een jaartje hebben tot de volgende Bus-idee-dag in 2010 en dan maken we toch wel een hele goede kans dat deze amfibiebus er zal zijn.  We hadden al een mooie locatie in de Ems op korte afstand van Emsbüren gevonden waar de bus ieder uur met belangstellenden te water zou kunnen gaan. 

Maar zoals jullie op deze foto's wel kunnen zien is het een zeer bijzonder voertuig geworden waar erg veel uren ontwikkeling in is gaan zitten.  Ook het engelen-geduld dat deze ondernemers moesten hebben met keuringsinstanties en leveranciers is prijzenswaardig te noemen.

We bedanken dan ook graag Ed Tonissen, Christoffel Wielders en chauffeur Henk voor alle voor ons gedane moeite en hopen deze spectaculaire belevenis in 2010 alsnog naar ons evenement te halen. Voor de foto's van deze bus door van Daniëlle van Gent: klik hier>

ROC van Twente opent praktijkcentrum

Door: Steven Korf | fotoreportage: klik hier>

ALMELO: Om de theorie van school en de praktijk van het bedrijfsleven nog beter op elkaar af te stemmen is door de afdeling Transport, Logistiek & Mobiliteit van het ROC van Twente in Almelo een spliksplinternieuw en uniek praktijkcentrum in gebruik genomen...

Het nieuwe Praktijkcentrum dat op zaterdag 21 november officieel werd geopend heeft de beschikking over faciliteiten die uniek zijn voor een ROC in Nederland. Zo is er onder andere een grote heftruckhal, een nieuwe autowerkplaats en een oefenterrein van maar liefst 1,3 hectare om beroepschauffeurs de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.  Verkeerscollege Twente verzorgd voor het ROC de rij- & praktijkopleiding van bus- & touringcarchauffeurs met alle faciliteiten.Marcel Hulsegge en Erwin Brookhuis hebben hiervoor hun kennis en bedrijven bij elkaar gebracht.   De lestouringcar is een in het oog springende witte Scania Irizar PB met aanhanger die aan alle wettelijke voorschriften voldoet en bijvoorbeeld 1000 kg lading bevat.  Uniek is ook de mogelijkheid om deze Scania touringcar zowel met handbediening en koppeling te schakelen als met een volautomatisch programma.   Voor het opleiden van buschauffeurs voor het openbaar vervoer is immers een rijbewijs met aantekening automaat voldoende.

Wie meer wil weten over alle mogelijke opleidingen voor bijvoorbeeld touringcar en bus via het ROC van Twente, kan contact opnemen met opleidingsadviseur Harrie Gerrits. Telefoon: 06-50250769.  We maakten natuurlijk een reportage van opening en Scania: klik hier>

Mercedes Tourismo voor Pro****Travel

ZWIJNDRECHT: Pro****Travel Touringcars nam op vrijdag 22 mei een nieuwe Mercedes Tourismo 17 RHD in gebruik. Eigenaar Bas van Tienderen stuurde ons een serie mooie foto's en we kunnen ons voorstellen dat hij bijzonder trots is op deze prachtige nieuwe wagen !De Mercedes is gebouwd naar de veiligheids normen van 2009, met de nieuwste milieu normen Euro 5 motor. De touringcar is voorzien van 61 + 2 + 1 zitplaatsen,Toilet, D.V.D. C.D. Speler, MP3, Digitenne, Navigatie systeem, Koffiebar met verse koffie en Koelkast, comfortabele stoelen met verstelbare rug en voetensteunen.  Foto's>

Vijf AED's voor Bergerhof touringcars

HELMOND: De firma Bergerhof Tours uit Geldrop-Mierlo en Helmond heeft om de veiligheid te vergroten voor een aantal van haar touringcars, waaronder de rolstoeltouringcar, 5 AED-units aangeschaft.

Daarmee behoort Bergerhof bij de eerste touringcarbedrijven in Nederland die deze unit aan boord heeft. De AED, een automatische externe defibrillator, is een draagbaar gemakkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen en waarmee dus levens gered kunnen worden.

Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Bergerhof Tours is tot de aanschaf van de kostbare, 1500 euro per stuk kostende apparaten overgegaan om de cliënten, veelal ouderen en gehandicapten die zij vervoeren, nog meer veiligheid tijdens hun reis te bieden.

Marcel's 100.000ste busfoto online !

AMERSFOORT: Het zat er al een tijdje aan te komen, maar op maandag 16 november was het zover, Marcel van der Geugten heeft sinds die datum méér dan 100.000 bus- en touringcarfoto's online als je al zijn fotosites bij elkaar optelt.  Een supergeweldige mijlpaal.....


Marcel van der Geugten (l) met Ramon (r) van Besseling Travel

Marcel is in de gehele wereld bekend bij busenthousiastelingen die hem dagelijks de mooiste foto's toesturen per e-mail.  Dus naast al zijn eigen opnamen, kun je de meest uiteenlopende touringcars en bussen zien op zijn site. Als je iedere foto 10 seconden zou bekijken en 8 uur per nacht zou slapen heb je er in totaal meer dan 17 dagen voor nodig ! 

Marcel van harte gefeliciteerd met dit unieke record, ga zo door !

Afdruk wild zwijn op voorkant touringcar

Ja, het is echt waar......  deze foto ontvingen we van Klaas Domburg van Bertus Busreizen.  Hij maakte hem deze week tijdens een reis in Duitsland van de voorkant van een touringcar die een overstekend wild zwijn had geraakt......  de profiel afdruk is er nog precies op te zien !

Resultaat: 1 kapotte koplamp en voor het zwijn waarschijnlijk een paar flink gekneusde ribben, want hij liep na het voorval gewoon verder het bos in.   En schijnbaar had het beest net een modderbad genomen, want de afdruk is erg goed, zelfs de staart is nog duidelijk herkenbaar !

Schoolbussen zijn er voor rijk..... en arm

In vrijwel ieder deel van de wereld worden kinderen naar school gebracht met schoolbussen, deze bussen zijn er dan ook in soorten en maten.  In China gaan sommige kinderen naar school in deze bus.......Het is niet te geloven, de hele bus is gevuld met zacht snorrende computers en ieder kind heeft zijn eigen beeldscherm.   In Pakistan daarentegen is het vervoer naar school van een geheel andere orde......

Maar zo te zien is het er niet minder gezellig om, waarschijnlijk is het onderling contact tussen de Pakistaanse kinderen ook een stuk beter.  "Wat hebben we vandaag op brood ?...  Nou, voorlopig zit jij erop !"Bedankt voor zo'n mooie dag lieve mensen !

EMSBÜREN (D): Nooit eerder zagen we zoveel mensen uit touringcarbranche en van dagtochtbestemmingen bij elkaar en werd het zo'n gezellige boel als op de Bus-idee-dag op dinsdag 3 november.....

Voor Marcels foto's: klik hier> Voor Berties foto's: klik hier> 
Voor Wietze Koopmans foto's: klik hier> Voor Cees Tilmans foto's: klik hier> Voor Ben Tiebens foto's: klik hier>

Met zo'n 185 kraampjes, 32 prachtige touringcars binnen, doorlopend entertainment op twee podia en zo'n 2300 mensen bij elkaar in Emsflower was het weer de beste Bus-idee-dag ooit !  Grandioos !!

We bedanken de organisatie van Emsflower, onze DJ Andries, Bert en Bert, Imca Marina, Arno Kolenbrander en alle andere artiesten die belangeloos hebben opgetreden.  We bedanken de enthousiaste standhouders, de busfabrikanten met hun prachtige touringcars, busjes en bussen, Ben en Atie met een geweldige verzameling modelbussen, de mannen van de crossbus van Gelderesch en Louis Boermans van TSR die alle touringcars voor ons heeft gewassen.  En natuurlijk het complete Bus-idee-team samen met het grandioze publiek, zonder wie deze Bus-idee-dag echt niet mogelijk was geweest !!  Dus beste mensen, het was echt hélémaal te gék en zonder steun van jullie zou het allemaal nooit zo goed zijn geworden: BEDANKT !!!

Voor Marcels foto's: klik hier> Voor Berties foto's: klik hier> 
Voor Wietze Koopmans foto's: klik hier> Voor Cees Tilmans foto's: klik hier> Voor Ben Tiebens foto's: klik hier>

Busworld Kortrijk: 16-21 oktober 2009

KORTRIJK (B): Dat was de week waar de gehele touringcarwereld in Europa weer 2 jaar naar had uitgekeken.  In het Belgische Kortrijk voltrok zich Europa's grootste Bus- en touringcarshow.  Natuurlijk kon ons touringcarteam niet zo lang wachten en ging naar de preview.......Bertie, Marcel, Nick, Ben en onze Zweedse vriend Nicolas gingen op de 'Persdag' op 15 oktober alvast kijken.  Omdat er nog geen publiek was konden ze ongestoord foto's maken van al het moois en nieuws dat er te zien was.   Kom ook vast kijken naar de vele foto's van Busworld 2009 Marcel: klik hier> Bertie: klik hier> of hier> of hier>

Onze wereldprimeur voor de Bus-idee-dag !

EMSBÜREN (D): We zijn er bijzonder trots op jullie de eerste foto's van de drieassige Irisbus Magelys HDH te kunnen tonen.  Deze wereldprimeur zal voor het allereerst aan het publiek worden getoond tijdens onze Bus-idee-dag op 3 november.... is dat niet echt geweldig !Met de ronde lijnen van de voorruit en de futuristische achterzijde is deze touringcar een absolute eyecatcher. We verwachten dat dit indrukwekkende voertuig ook zeer gewaardeerd zal worden door  Nederlandse touringcarondernemers.  Delta Coach heeft deze wereldprimeur voor ons weten te organiseren en zal hem naar Emsbüren halen, zij zijn ook de leverancier voor Nederland.  klik hier>  

DAF-VAN HOOL Experience Days 2009

EINDHOVEN: Het Nederlandse DAF en Belgische Van Hool organiseerden op 23 september een leuke en informatieve dag voor belangstellende touringcarbedrijven om de producten van deze nauw samenwerkende producenten eens wat actiever te leren kennen....

Vanuit Konigshooikt werd er bij de Van Hool fabrieken met een touringcar vertrokken naar DAF Eindhoven voor presentaties en een bezoek aan de tentoonstelling over DAF Trucks, DAF finance, DAF after Sales, DAF ITC, Van Hool Producten en het DAF Motoren lab.

Nadat de DAF fabriek bezocht werd ging het gezelschap per Van Hool touringcar naar het DAF Testcircuit in St. Oedenrode voor diverse testritten met trucks, trekkers met opleggers, bussen en touringcars.  Na afloop was er een aperitief en diner voor het gezelschap.  Wij waren erbij en maakten reportages: klik hier> & hier>

Bluecoach First voor Deltax Tours

DELFT: Maandag 21 september.... eindelijk het is zover de nieuwe Bluecoach First die is ontwikkeld door Bluekens Truck & Bus  wordt geleverd aan Peter van der Salm eigenaar van Deltax Tours te Delft.

De Bluecoach van Deltax Tours is voorzien van alle luxe. Een DVD systeem, grote koelkast en 27 brede Kiel stoelen met zijdelingse verstelling. Peter zag de BlueCoach voor het eerst tijdens de introductie bij Bluekens Truck en Bus BV te Breda en was gelijk op slag verliefd, "Echt een maatje waar wij veel mee kunnen", aldus Peter van der Salm. 

Geslaagde roadshow Fast Europe & Otokar

TILBURG: Met op de achtergrond het Willem II stadion presenteerde Fast & Otokar op zaterdag 12 september drie voertuigen aan diverse genodigden, waarover vragen mochten worden gesteld en daarna persoonlijk aan de tand mochten worden gevoeld in een proefrit......

Omdat in het programma ook hapjes en drankjes waren opgenomen, werd onze belangstelling nog eens extra gewekt en waren we van de partij in Tilburg.  Opvallend was de low-budget lift die was ingebouwd.

Dit heeft o.a. te maken met het feit dat in Frankrijk een lift in iedere schoolbus verplicht is.  De firma Fast Europe uit Leuven die de Roadshow organiseerde wil zich nog actiever op de Nederlandse markt gaan profileren.  Daarom zal de Fast Group ook producten presenteren op de Bus-idee-dag op dinsdag 3 november.  We bedanken Jochen van de Keer en zijn collega's voor de uitnodiging en zien ze graag in november Emsbüren ! Voor meer foto's: klik hier>

MB Travego Duitse National Mannschaft

STUTTGART(D): Na oneindig veel speurwerk op het internet bleek het vrijwel onmogelijk om foto's van de Mercedes Benz Travego van het Duitse Nationale voetbalteam te vinden. Maar hadden we niet nog ergens een visitekaartje van Daimler Benz Media Service......... ?

En kijk nou wat er ineens binnen kwam over de mail...... een hele rits foto's van het nieuwste paradepaardje van de Duitse spelersbussen.  Dan blijkt het toch nog wel eens handig dat we met vrijwel iedereen van de exposanten op busbeurzen wel gezellige kletspraatjes maken.  

In dit geval was het Bertie Willemsen die de juiste ingang voor jullie wist te vinden, dus daar is ie dan !   Primeur of niet ?  Wij hadden hem in ieder geval nog niet gezien.  Kom binnen> en neem gerust een kijkje.

MAN Lion's primeur voor Connexxion

Connexxion Tours heeft 6 nieuwe MAN Lion's Coaches ontvangen  Naast de standaard Lion's Coaches werden ook twee MAN Lion's Coach Supreme geleverd wat een absolute primeur voor Nederland is. 

Deze MAN Lion's Coach Supreme is de luxere uitvoering met speciale grille, spoiler achterop, een extra aluminium strip bij de vooras, aparte achterwielafdekking, aparte airco afdekking, een grote MAN leeuw op de achterruit en een extra luxe interieur met opklapbare monitor, houten accenten, extra koelkast en afsluitbare bagagerekken. Klik hier

Marco Polo liftbus verbluft met vernuft !

HOOGVLIET: Rolstoelbussen zijn bewerkelijk voor chauffeurs omdat die dagelijks vele banken moet verwijderen en monteren voorafgaande aan een rit.  Per opdracht is het aantal rolstoelen anders en dient de bus te worden omgebouwd. Dat wordt nu een stuk gemakkelijker.......

Bij dit nieuwste type Viaggio III rolstoeltouringcar van Marco Polo voor Leo Ringelberg gaat het ombouwen veel sneller, en dus ook goedkoper.  Patrick Jonckheere (foto) en Arjan Kramer gingen bij een aantal touringcarbedrijven langs om te horen waar nog zaken te verbeteren waren........ en dat heeft iets geweldigs opgeleverd !

De banken hebben wieltjes en kunnen door één persoon door de extra brede liftdeur (1,20 meter) op de lift worden gereden waarvan de leuningen wegklapbaar zijn.   Op de lift kunnen 2 banken tegelijk staan.  Waar eerst vaak 2 mensen samen soms een uur bezig waren is nu de klus door één persoon in 30 minuten gedaan. In- en uitbouwen wordt mede door de snelsluitingen van de stoelen, 'een fluitje van een cent'.

Dat scheelt niet alleen een hoop ergernis, maar ook de rug en nachtrust van de chauffeur en per keer meestal zo'n 90 minuten salaris voor het busbedrijf.  Hulde voor Delta Coach van Patrick Jonckheere en Rien Dekkers dat op dit moment bezig is de hele touringcarfabriek in Coïmbra over te nemen. Het is nog niet duidelijk of dit onder de naam Marco Polo of onder een nieuwe naam zal gebeuren.

Wij mochten mee om de touringcar voor Leo Ringelberg op te halen in Portugal, we bezochten als één van de laatste de fabriek van Marco Polo vóór de overname (met onze fotocamera).  We zagen een prachtig opgezette fabriek, gemotiveerde mensen en een ruime, schone en overzichtelijke werkvloer.  Daarna reden we de touringcar naar Nederland over de Spaanse Meseta met overnachting in Salamanca.Mocht Delta Coach binnenkort de fabriek weer opstarten, dan kunnen we jullie zo'n liftbus met een 'Factory Delivery' zeker aanraden.  Een prachtige ervaring zo'n reis.  Onlangs werd de nieuwe lifttouringcar aan genodigden gepresenteerd, wij waren er voor jullie bij en mochten, evenals de andere gasten, voor de gelegenheid, een keer met de supersnelle tweetakt racekart van Jimmy Ringelberg (zoon van Leo) rijden die op het moment tot de beste coureurs van Nederland behoort.Met een top van 160 km/u was dat wel een héél spectaculaire belevenis, bijna nét zo indrukwekkend als de vernieuwingen op de Marco Polo liftbus !  Dit is overigens een Marco Polo Viaggio III van 12.80 meter in een 57 + 1 + 1 stoelconfiguratie.  Dat deze ook héél lekker rijdt kunnen we uit eigen ervaring nu zeggen.   Voor alle foto's van de fabriek, onze toeristische tour door Coïmbra, de reis met de touringcar via Portugal, Spanje, Frankrijk en België en de spectaculaire presentatie van deze primeur op de kartbaan van Berghem: klik hier>

Nieuwe Mercedes Tourismo voor EDAD

DORDRECHT: EDAD Reizen kreeg vorige week bezoek van Teun van der Wekken van EvoBus Mercedes, hij kwam persoonlijk de nieuwe 14 meter MB Tourismo afleveren in Dordrecht voor Barend.

Chauffeur Barend moest na lange tijd afscheid nemen van zijn verlengde EOS waarmee hij jarenlang alle uithoeken van Europa heeft bezocht.  Zijn nieuwe voertuig wordt de Mercedes waarop alle mogelijke opties zijn aangebracht zoals o.a. een achteruitrijcamera.

Na een paar dagen moeten ze bij EDAD toch wel bekennen dat het een perfecte aflevering was, de wagen is werkelijk 100% in orde.... er zat nog geen schroefje los en dat is toch een groot compliment waard voor Mercedes vinden ze in Dordrecht.   We bedanken Ron voor het sturen van de mooie foto's van de nieuwe aanwinst en wensen Barend heel veel veilige kilometers toe op de Europese wegen.  Klik hier> 

Nieuwe 'reisversie' van Mamma Mia

Één van de grootste musicalhits aller tijden is Mamma Mia. De voorstelling is inmiddels in meer dan 190 grote steden over de hele wereld in premiere gegaan en is al door meer dan 40 miljoen mensen gezien.  In Nederland is er vanaf 14 september een nieuwe 'reisversie'.


Foto's boven en onder: De 'Mamma Mia touringcar', van Kras Touringcars

Deze versie van Mamma Mia! is de eerste reizende soort die er is. Tot nu toe is de productie alleen maar in een vast theater te zien geweest, of in grote arena’s, iets waar producent Erwin van Lambaart zeer trots op is. “Nu kan de musical eindelijk eens naar het publiek toe komen!”

Ook een groot verschil met de vorige versie is dat bij deze versie van Mamma Mia! de orkestbak ontbreekt. Het doel is namelijk om het publiek zo dicht mogelijk op de personages te neer te zetten.

Er is uiteraard wel een live orkest, wat ook zeker mee op reis gaat, ze zullen zeker te zien zijn maar het is de bedoeling dat op deze manier het publiek de personages van zo dicht bij mogelijk meemaakt.

Deze versie zal in elk geval anders zijn dan de vorige versie die in Nederland te zien is geweest in 2003 t/m 2006, dit niet alleen door de vernieuwde cast maar het wordt een nieuwe ontdekkingstocht!

De première van Mamma Mia! is op 14 september in Koninklijk Theater Carré Amsterdam, de voorstelling is daarna te zien in de 15 grote theaters in Nederland. Meer info en speellijst: www.musicals.nl

Correctie: deze dubbeldekker bestaat écht!

CHINA: Verbazing alom toen we er deze week achter kwamen dat de foto van BOVA dubbeldekker die we vorige week binnen kregen géén  fotomanipulatie was maar een opname van de nieuwste Zhongtong.....

Speurwerk van allerlei 'busvrienden' leverde ons dan ook foto's van interieur op en technische gegevens van de eerste 74+1=1 dubbeldekker die deze Chinese busfabrikant op de markt brengt. 

Navraag bij VDL BOVA leerde ons dat er zo'n 10 jaar geleden wel samenwerking is geweest en er onderdelen van touringcars vanuit Nederland zijn geleverd, maar deze werden al snel door Chinese en goedkopere duplicaten vervangen.  De laatste 3 á 4 jaar is er eigenlijk geen levering meer geweest,maar als je de nieuwe LCK6140HD - Zhongtong ziet zou je dat niet zeggen, al zitten er ook wel duidelijke overeenkomsten met andere merken in.  Maar een oud Chinees spreekwoord zegt dan ook: 'Betel goed gejat, dan slecht velzonnen'

RDA Workshop in Keulen

KEULEN (D) Veel touringcarbedrijven met een buitenland programma oriënteren zich jaarlijks op de RDA Workshop in Keulen.  Deze business-to-business beurs wordt vanuit heel Europa bezocht. Er zijn zowel nieuwe reisbestemmingen als ook mooie touringcars te vinden...

Bertie Willemsen bezocht de beurs meteen op de eerste dag en maakte alvast een fotoreportage van de sfeer, de mensen, de bekenden en de touringcars natuurlijk.  De RDA 2009 was te bezoeken van dinsdag 4 t/m donderdag 6 augustus.  Voor foto's: sfeerplaatjes>  touringcars

Voor meer touringcarnieuws klik hier voor ons

NIEUWSARCHIEF  1>
NIEUWSARCHIEF  2>
NIEUWSARCHIEF 3>

NIEUWSARCHIEF 4>

 

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

foto's Marcel van Marcel

foto's Bertie

 foto's Nick
 
foto's Ben

Sponsor touringcarteam:

Bus-idee
infopagina's:


op de kaart

overzichtskaarten:
klik op een provincie >

adreslijsten

touringcarbedrijven:
klik op een provincie >

 

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden
klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie >

vip & business class:
klik op een provincie >;

    

 

 

 


 

 

© Deze website is 19-04-11 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >