touringcarteam.nl

Nieuwsarchief 6
Let op: door het verdwijnen van fotopic geen doorlinks naar grotere foto's meer mogelijk !

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants


 
Doorlopend start het ROC van Twente bij voldoende deelname weer met diverse opleidingen voor touringcarchauffeurs. 

BUS-IDEE:
voorpagina>
inhoudsopgave>

LAATSTE NIEUWS:
bus-idee-hyves>
bus-idee-nieuws>

TOURINGCARTEAM:
nieuwsarchief  1>
nieuwsarchief  2>

nieuwsarchief  3>
nieuwsarchief  4>

nieuwsarchief  5>

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland

reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten
touringcarchauffeurs


TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

E-MAIL CONTACT:

Touringcarteam
Bertie Willemsen
Marcel van der Geugten Nick van der Geugten
Steven Korf

 


 

 

Flinke sneeuwrit voor 'All You Need Klaas'

NOORDWIJK (ZH): Moe maar voldaan is zaterdagochtend 18-12 Klaas de Vries, de chauffeur van de 'All You Need is Love Kerstspecial VIP-bus' teruggekeerd van zijn meest romantische rit van het jaar......

De All You Need rit voerde langs vele plaatsen in Nederland waarbij  buitenlandse geliefden voor de Kerstdagen bij hun Nederlandse partners werden gebracht en iedereen dit Kerstavond op RTL4 kon meebeleven.

Voorafgaande aan de RTL rit werd de touringcar in Emmeloord geheel omgebouwd naar de bekende VIP met alle bijbehorende bestickering, kerstversiering en dozen tissues voor het onvermijdelijke gesnotter.   Klaas heeft na afloop de hele dag geslapen en ons daarna de eerste foto's gestuurd.  Hij zat natuurlijk op Kerstavond zelf ook voor de buis.  

We bedanken RTL4, Robert ten Brink, Koninklijke Beuk & Monique Beuk, De Reclame Sticker in Emmeloord en chauffeur Klaas de Vries !Voor meer foto's van de "All You Need VIP touringcar" klik hier>

Zwitserse Postbus voor EMA Reizen

VALKENSWAARD (NB): We bedoelen niet dat ze bij EMA Reizen een buitenlandse BV hebben opgericht met een bijbehorend Zwitsers postbusadres en bankrekeningnummer of zo.... het is een 1948 Saurer !

Jos Schoonheim die op kantoor werkt bij EMA is één van de grootste busfanaten van Brabant en kan zijn geluk niet op.  Want als hij uit zijn raam kijkt heeft hij het prachtige panorama dat je hieronder ziet.....

De besneeuwde klassieke Saurer tussen de moderne touringcars !  Hij maakte voor jullie een foto van zijn uitzicht van achter zijn bureau en schrijft ons:  "18 november jl. kwam de Oldtimerbus per dieplader uit Zwitserland, waar de Saurer in 1948 aan de PTT werd geleverd als P-1369. De carrosserie is van Eggli."

"De klassieke autobus is nu nog volledig ingericht als camper. Bestek, servies, toilet, douche etc. etc. alles is nog aanwezig. Hij zal de komende maanden worden opgeknapt en weer worden ingericht als bus. Er is nog enige discussie over de kleurstelling, maar het wordt mooi.  De originele plaatjes en boeken zitten er nog in en alles werkt nog zoals het moet.  Wat een geweldige aanwinst zeg ! Proficiat EMA !

Bussen & touringcars in de winter !

GREAT BRITAIN: Kijk even naar dit leuke filmpje !  Spekgladde weg en de auto's glibberen alle kanten op. Deze helling in Engeland is één grote ijsbaan.  Moet de buschauffeur het dan nog één keer voordoen ??

Met dit koude winterweer wordt het weer de hoogste tijd om je foto's en filmpjes van bussen & touringcars in de sneeuw naar ons door te sturen.  Een erg leuk plaatje werd ons ook gestuurd door Frank Raven, want met zulke prachtige bushaltes kun je gerust zeggen: "De bus is zo gek nog niet !"  Voor de eerste Winter Touringcar foto's: klik hier>

Teun's Logo Museum heeft eigen website !

BODEGRAVEN: Als je praat over een unieke bushobby met een figuurzaag, dan praat je al snel over Teun van Mourik.  Zijn fascinatie voor buslogo's is zo groot dat hij er al ontelbaar veel heeft uitgezaagd !

Maar nu heeft Teun ook een website, hoewel het nog maar een pril begin is misschien, willen we jullie er al wel vast even op wijzen.   Kijk maar snel op: www.logomuseum.nl  en het zal je verbazen hoe mooi die figuurzaag door het materiaal is gegaan.  Klasse Teun, ga zo door !

Holiday-travel brengt licht in de duisternis !

STEENSEL (NB) Bij een aantal ondernemers zijn er al touringcars voorzien van extra schijnwerpers onder de bus om in het donker wat meer licht te hebben tijdens het manouvreren.  Maar Michel van de Velde van Holiday-travel stuurde ons foto's van hun dubbeldekker.....

Bij enkeldekkers zijn de lampen meestal net achter de voor- en achteras gemonteerd. Bij een dubbeldekker gaat dit niet i.v.m de rijhoogte, Holiday-travel heeft hier nu een supermooie oplossing voor. Voor info kunnen collega's direct contact met Michel opnemen !!!

Bel Michel van de Velde, telefoon: 0497-515473 of 06-50212917

Beulas primeur voor Deltax in Benelux

DELFT (ZH): Deltax heeft de eerste Spaanse Beulas Spica van de Benelux gekocht. De touringcar is voorzien van alle gemakken en zeer luxe uitgevoerd . De 3-asser is 13.70 meter lang en heeft 63 zitplaatsen.

De touringcar is speciaal gebouwd naar de inzichten van directeur / eigenaar Peter van der Salm van Deltax tours.  Deze Beulas is voorzien van een Iveco/Irisbus chassis en heeft een sterke 450 pk Euro 5 motor.

Anton Bals heeft namens Bluekens & AB-BC.nl de nieuwe touringcar geleverd.  De Beulas is gebouwd op een Iveco chassis Eurorider C-45 SRI,  en o.a. voorzien van ABS, airco, CD, Cruise control, DVD, LCD monitor, leeslampen, metaallak, roetfilter, standkachel, Umweltplakette Grün en Telma rem.  Voor foto's van deze en andere Beulas: klik hier>

Doelen Coach Service blij met convenant

ROZENBURG (NH): Woensdag 17 november sloot de Inspectie Verkeer en Waterstaat haar eerste convenant met een touringcarbedrijf. Door het convenant zal de Inspectie bij Doelen Coach Service slechts zeer sporadisch weg- en bedrijfsinspecties houden en met het bedrijf samenwerken om de veiligheid en dienstverlening hoog te houden.

Het convenant is een voorbeeld van het vertrouwen waarmee de overheid de toezichtlast voor het bedrijfsleven wil verminderen. Doelen Coach Service komt met slechts 2% overtredingen in aanmerking voor het convenant. Angela van Wijk, algemeen directeur Doelen Coach Service: ‘We vinden het een eer om als eerste touringcarbedrijf in aanmerking te komen voor dit convenant.

Met het convenant neemt Doelen Coach Service, houder van het Keurmerk Touringcarbedrijf, haar verantwoordelijkheid in het naleven van wet- en regelgeving op het gebied van arbeidstijden, wegverkeer en personenvervoer. Doelen Coach Service rapporteert jaarlijks aan de Inspectie over haar werknemers, haar materieel, de registratie van arbeidstijden, overtredingen en ongevallen.

Meet the Volvo 9500 & family !

BEESD: Met de introductie van de Volvo 9500 in Nederland hadden ze bij Volvo in Beesd een leuke reden om 12 & 13 november een open dag te organiseren.  Daar waren meteen een scala aan Volvo voertuigen te bewonderen en te proberen.....en dat was natuurlijk wel even leuk !

De Volvo 9500 touringcar was voor het eerst in Europa te zien op 23 september 2010 tijdens de IAA in Hannover, nu is deze nieuwe telg in de Volvo familie ook in Nederland.  De technische specificaties zijn:

Volvo 9500 l/b/h: 12,30m/ 2,55m/ 3,60m, 49 + 1 + 1 zitplaatsen (3 sterren), Euro 5 motor, 380 pk/ 279 kW, Versnellingsbak voorzien van Volvo I-Shift, Tour & Charter, voorzien van watertoilet, Bosch radio DVD/ CD/ MP3 speler, DVD speler met 2 TFT monitoren 15" schermen. Technische uitrusting airco, climate control, cruise control, EBS - HIGH met ESP, FUPS (Front Underrun Protection System) LED markeringslichten op de achterbumper, etc. etc.. 

Op een gegeven ogenblik waren er ineens 5 Volvo voertuigen te zien door de lens van de fotograaf, 5 Volvo's in 1 shot......  klik !!  Nadat er nog een demo werd gegeven waarbij met een splinternieuwe Volvo C60 met 160 km/u in werd gevoegd op de snelweg was de dag helemaal geslaagd.  Voor beide fotoreportages: klik hier> of  klik hier>

Tourbiz 2010 in Arnhem druk bezocht !

Eens per twee jaar organiseert de Stichting Arbeidsomstandigheden en Opleidingen Besloten Busvervoer (STAOBB) een dag voor het personeel in de sector.  Dit jaar was meteen ook het lustrum en de 5e editie van TourBiz. Bij zo'n dag hoort natuurlijk een geweldige lokatie...

Burgers Zoo in Arnhem was het toneel van weer een nuttig en gezellig evenement voor de hele touringcarbranche.  De Tourbiz organisatie nodigde werkgevers en werknemers uit om samen met hun gezin een leuke dag te beleven in de dierentuin van Bugers in Arnhem waar vele tourbussen gedurende het hele jaar groepen afleveren.

Voor Bus-idee waren Bertie Willemsen en Marcel- & Kelly van der Geugten in Arnhem om fotoreportages te maken, klik hier of klik hier>

 Filmpjes Bus-idee-dag (& nacht) 2010 !

EMSBÜREN (D): 2 november was onze Bus-idee-dag bij Emsflower in het Duitse Emsbüren, wát een geweldig geslaagde dag !!  We hebben er nu ook de videofilm van die hieronder in delen te zien is.  Daarnaast hebben we nog een kort filmpje van de Bus-idee-nacht........ohohohoh !Hieronder hebben we ook unieke opnamen van de stemming tijdens de Bus-idee-nacht 2010, voorafgaande aan de Bus-idee-dag 2010. De opnamen zijn gemaakt in de touringcar die een aantal gasten naar ons 2e hotel moest brengen direct na afloop van de Bus-dee feestavond. !Deze spectaculaire ***** Experience VIP touringcar is ons voor de Bus-idee-nacht 2010 aangeboden door 'ABC Specials' uit Baarle Nassau (NB)
klik hier>

Hierbij willen we graag iedereen die een bijdrage heeft geleverd van harte bedanken zoals o.a.: alle standhouders, de touringcarfabrikanten, artiesten, bezoekers en busbedrijven die de moeite hebben genomen met hun klanten of  bijzondere touringcars naar Emsflower te komen.....

Ook dank aan alle artiesten die de dag extra gezellig hebben gemaakt, de bedrijven die een workshop hebben verzorgd en natuurlijk Emsflower dat als onze vaste partner dit jaar opnieuw heeft bewezen de perfecte locatie te zijn voor ons evenement voor de touringcarbranche.En dan natuurlijk het Bus-idee-team dat dit jaar haar naam weer hoog heeft weten te houden door tijdens de Bus-idee-nacht van iedereen het meeste te dansen, het meeste te drinken en het Bus-idee-hotel met haar eigen Bus-idee klanten ook nog de halve nacht wakker heeft weten te houden door de meeste herrie van iedereen te maken...... en toch de dag daarna nog een perfecte Bus-idee-dag heeft weten te organiseren !

Daarnaast willen we dan onze hotelgasten weer bedanken dat ze de volgende morgen zo ontzettend goed hebben weten te doen alsof er helemaal niet aan de hand was geweest 's nachts.   Ook de hotelbussen van South West Tours en ABC Specials willen we bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan onze logistiek. Iedereen hartstikke BEDANKT !

Voor onze foto reportages: klik hier>, klik hier> en klik hier>

IAA Nutzfahrzeuge 2010 Hannover

HANNOVER (D): Van 23 tot 30 september 2010 was in Hannover de bedrijfswagenbeurs IAA.  Dit jaar werden we voorzien van perskaarten en mochten we voor het publiek uit al mooie foto's maken van de nieuwe bussen en touringcars......... en veel leuk nieuws, dat was er !!

Met de spectaculaire 'Superbus' van de T.U. Delft en Wubbo Ockels, Neoplan Skyliner, Viseon C10, C13 & LDD14 Dubbeldekker !

Natuurlijk de VDL Futura FHD2, Temsa MD C9, VDL Citea "Bus of the Year 2011", Volvo 8900 & 9500, Scania Touring (3 asser), Van Hool Atlino, MB Sprinter City 77, Irisbus Hybrid en diverse bussen uit China van o.a. King Long, Yutong en Youngman.

Van de IAA hebben we natuurlijk enorm veel leuke foto's, je kunt via de onderstaande links naar alle verschillende IAA fotopagina's: Marcel & Nick: klik hier>, Bertie: klik hier>, klik hier> of klik hier>

Chinese bus rijdt binnenkort over files heen

Nieuwstip Bertus Rommers | bron: Columbus Magazine | foto: AP

Het Chinese bedrijf Shenzhen Hashi Future Parking Equipment heeft het plan opgevat om een bus te produceren die niet alleen over de weg, maar ook over auto's heen rijdt. Op deze manier kunnen forenzen de files op de snelweg vermijden. Ze moeten echter wel genoegen nemen met een rustig tempo. De bus kan niet sneller dan 60 kilometer per uur.

De bus, die zes meter breed is en een hoogte heeft van vier meter, zal rijden op twee meter hoge pijlers met kleine wieltjes. Hierdoor kan het over andere vervoermiddelen heen rijden. Vrachtwagens hoger dan twee meter zullen echter gestremd worden. Deze zullen op afstand gehouden worden door de ultrasone golven die de bus verzendt. De ruim twaalfhonderd passagiers waaraan de bus plaats biedt, kunnen instappen via een verhoogd platform.

Omdat de bus volgens de fabrikant het aantal files met 30% kan verminderen, is het een zeer milieuvriendelijk vervoermiddel. Daarnaast zal de bus ook de jaarlijkse CO2-uitstoot in China met 2640 ton verminderen, omdat de bus deels rijdt op zonne-energie.

Binnenkort zullen in China de eerste tests met de bus plaats vinden. Hiervoor zal een 185 kilometer lange weg gebruikt worden. De ontwikkeling van het vervoermiddel en de speciale veertig kilometer lange weg kost zo'n 57 miljoen euro. Dit klinkt als veel geld, maar het bedrag is slechts 10% van wat het kost om een soortgelijke snelweg aan te leggen. Mocht de bus een succes zijn, dan bestaat de kans dat ook wij er in de toekomst gebruik zullen maken.

Daar is ie dan: de nieuwe VDL Futura !

VALKENSWAARD: Voorafgaande aan de wereldwijde introductie van de nieuwe VDL touringcar op de IAA in Hannover is op vrijdag 10 september in een spectaculaire presentatie de VDL Futura, het nieuwe VDL logo en de nieuwe koers van VDL Bus & Coach gepresenteerd...

Met de komst van de Futura slaat dit bedrijf een nieuwe weg in. Alle bussen en touringcars zullen in het vervolg slechts nog de naam VDL en de modelnaam alsmede het nieuwe VDL logo dragen, ongeacht door welke welke van de bijbehorende fabrieken deze zijn geproduceerd, namen zoals BOVA, Berkhof en Jonckheere zullen hiermee verdwijnen.

Met de slogan VDL BUS & COACH - MOVE. TOGETHER, zal in de toekomst samenwerking en eenheid het eenduidige beleid zijn. Met de nieuwe Futura is de eerste touringcar die enkel nog de merknaam VDL draagt een feit.   De herkenbaarheid is groot door de kenmerkende vorm, maar ook door het duidelijk in het oog springende nieuwe logo op voor- en achterzijde.  In de touringcar zelf is techniek en vormgeving ook het nieuwe decennium binnen gegaan. 

Aan pers en vaste VDL klanten uit België en Nederland werd na een wervelende show van licht en geluid  de touringcar gepresenteerd en de mogelijkheid geboden om onder genot van een hapje, drankje de nieuwe Futura zelf te ervaren en te bekijken........  wij waren ook uitgenodigd voor de presentatie en maakten natuurlijk fotoreportages: voor foto's van Marcel: klik hier>  Foto's van Bertie: klik hier>

Fast Europe & Bus Groep Nederland

Sinds de oprichting blijkt de ontwikkeling van Fast Europe een succes. Het neemt nu voor het 2e jaar op rij het Belgische marktleiderschap in zijn segment voor zijn rekening, en dit werpt ook voor de Europese ontwikkeling zijn vruchten af. Op zich niet eens zo verwonderlijk.

Gezien de huidige economische situatie en de vele openbare aanbestedingen is de vraag naar betaalbare, kwalitatieve autobussen blijven toenemen. Niet alleen is het bedrijf, gelegen in Leuven (B), distributeur voor het autobussengamma van Otokar, ook zijn ze producent van hun eigen FAST autobussen. Zo bieden zij onder het vaandel “FAST” de “Syter”, “Starter”, “Scoler” en de “Scoler Jumbo” aan; allen kwalitatieve ‘low cost’ school- en intercity bussen.

Meer info of contact met Bus Groep Nederland / Hans Haak: klik hier>

Het 'Blauwe Bussen Ballet' van Overijssel

DOETINCHEN: Sinds 29 augustus verzorgt Syntus met blauwe VDL Berkhoff Ambassadors het openbaar vervoer in Midden Overijssel.  De bussen zijn prachtig vormgegeven en vallen op door de frisse kleuren. Maar wat we helemaal geweldig vinden, ze doen er ook ballet mee !!

 

Enkele leuke noviteiten aan de nieuwe Syntus Ambassadors zijn o.a.: opvallend rood gekleurde doelgroepbekleding waarmee wordt aangegeven waar mindervaliden kunnen plaatsnemen, Op iedere bus van Syntus staat achterop andere tekst.  Ook zijn er in het dashboard verschillende dingen veranderd, zo was bij het vorige type Ambassador rode dashboardverlichting (snelheidsmeter etc.) nu is dat geheel wit.

 

Ook zijn er verschillende nieuwe knoppen bij gekomen, en kun je nu binnenin de verlichting dimmen tot sfeerverlichting, zodat de chauffeur er 's avonds bij het rijden minder last van heeft.  Met dank aan Syntus, Ben Tieben en Erik van der Kuil voor de foto's en de informatie.

NIEUW: De 'flitsende' paardentrailer !

Een opmerkelijke foto die we in onze mailbox vonden van een nieuwe werkplek voor agenten die belast zijn met snelheidscontroles.  De fotograaf zag iemand in een langs de kant geparkeerde paardentrailer....

Na het uitvergroten van de foto blijkt het te gaan om een agent met een lasergun die de snelheid van de voorbij rijdende auto's controleert.  Bij de mail zat van de afzender nog wel een erg leuke opmerking: "Ik dacht dat dit diende voor paarden, zit er een EZEL in ! (hahaha)".........

Nick van der Geugten: "Mama, Bus, Papa !"

AMERSFOORT: Voor onze OV-bus specialist & fotograaf Nick van der Geugten was 2 september een bijzondere dag omdat hij vanaf hele jonge leeftijd altijd al heeft geroepen dat hij buschauffeur wilde worden.

Op die dag is het hem daadwerkelijk gelukt om het busrijbewijs te halen en is hij geslaagd voor zijn rij-examen !  Dat de interesse voor bussen al heel ver terug gaat is wel te zien aan deze leuke oude foto's. 

Volgens zijn ouders (Marcel & Jolanda van der Geugten) was Nick's eerste woordje mama en vervolgens was dat BUS......  papa kwam pas als derde woordje !  Hij had het busvirus al in zijn genen meegekregen.

Nadat hij donderdag zijn rijbewijs had gehaald mocht hij meteen zijn eerste treinstremming rijden !  Namens iedereen van Bus-idee feliciteren wij Nick van der Geugten van harte met het behalen van zijn busrijbewijs en hopen dat hij er nog heel veel jaren van kan genieten !!

Nieuwe spelersbus voor FC Utrecht

UTRECHT: FC Utrecht heeft een nieuwe spelersbus in gebruik genomen. De nieuwe touringcar is volledig in de clubkleuren uitgevoerd
De bijna 14 meter lange MB Tourismo is van alle gemakken voorzien.

De touringcar biedt plek aan 33 personen en beschikt over drie beeldschermen waarop live televisie kan worden gekeken.  Op de spelerbus rijdt een vaste chauffeur van de firma Van Rhijn Taxivervoer.

Met dank aan Frank Zilver van FC Utrecht en Martijn van der Kroef van van Rhijn taxivervoer uit De Meern. Voor meer foto's: klik hier>

 "Lustige Skilehrer" in rijdende skihut !

Maandag 30 Augustus is alweer voor de 9e keer het startsein gegeven voor The Challenge, een bizarre rally die overloopt van luxe, gekheid en vele bolides die de waarde van € 100.000,00 ruim overschrijden.......

Omdat het hierbij niet meer gaat om snelheid is de deelnemerslijst voorzien van de meest originele deelnemende teams. Naast de Mc. Laren’s, Ferrari’s, Porsches en Aston Martins bestuurd door o.a. kerstmannen en gladiatoren, zal er een skihut aan de start verschijnen.

Twee maffe heren “Die Lustige Skilehrer” hebben een ware Skihut op wielen meegenomen en nemen deel met de meest luxe en extreme touringcar ter Wereld! Hiervoor is 'The Experience' van ABC Specials uit Baarle Nassau voor deelname aan The Challenge nog eens extra onderhanden genomen en voorzien van vlammenwerpers, rookspuwers, computers, 42 grote beeldschermen en natuurlijk vele duizenden watts aan muziekvermogen binnen en buiten de bus/skihut. meer foto's >

Meer weten over deze VIP-Coach en filmpjes van eerdere ritten, kijk op www.limousine.nl   Voor de ABC-infopagina: klik hier>

Volvo 9500 primeur tijdens IAA Hannover

HANNOVER (D): De officiële introductie van de nieuwe Volvo 9500 touringcar & de 8900 intercitybus zal op 23 september om 11.00 uur op de Volvo stand in hal 17 tijdens de IAA in Hannover plaatsvinden.

Uiteraard waren wij vooral geïnteresseerd in de nieuwe 9500 touringcar waarvan we van Volvo Nederland de technische specificaties ontvingen: Volvo 9500 H 12,30 meter, lengte/ breedte/ hoogte: 12,30 m/ 2,55 m/ 3,60 m, 49 + 1 + 1 zitplaatsen (3 sterren), Euro 5 motor met 380 pk.

De versnellingsbak is een Volvo I-Shift, Tour & Charter, de touringcar is verder voorzien van een schoonwatertoilet, een Bosch radio DVD/ CD/ MP3 speler, DVD speler met 2 TFT monitoren 15"schermen. 

Technische uitrusting airco, climate control, cruise control, EBS - HIGH met ESP, FUPS (Front Underrun Protection System) LED markeringslichten op de achterbumper.  Voor meer foto's: klik hier

Van Hool T-917 primeur met theatervloer

DALFSEN: Tijdens de geslaagde Open Dag van South West Tours op 28 augustus 2010 werd door het touringcarbedrijf samen met fabrikant Van Hool uit België bekend gemaakt dat er voor dit bedrijf de eerste T-917 Astronef met theatervloer en glazen dak zal worden gebouwd...

Dit zal de eerste T-917 Astronef in Nederland zijn. Voor deze heuglijke gelegenheid had Van Hool een T-916 van hetzelfde type meegenomen zodat het publiek kon zien om wat voor soort touringcar het nu eigenlijk ging.  Het verschil zit hem enkel in de lengte van het voertuig en het aantal zitplaatsen.  Deze nieuwe touringcar zal met 14.04 meter de langere versie met 1 rij meer zitplaatsen zijn en worden voorzien van alle mogelijke opties.  Voor foto's van de Open Dag in Dalfsen: klik hier>

Eerste VISEON C10 in Duitsland geleverd

VERSMOLD (D): Een nieuw merk, een nieuwe touringcar en daarvan dan de allereerste kopen.....  dat is natuurlijk erg spannend.  Zowel voor de fabrikant alsook voor de touringcarondernemer.  Maar mooi is ie absoluut, de VISEON C10 is een 10,40 meter lange midi-touringcar.

De firma Sieckendiek uit het Duitse Versmold (bij Bielefeld) heeft het erop gewaagd en kochten de allereerste.   Dit bedrijf heeft een wagenpark van ca. 30 lijn- en tourbussen en ook een eigen werkplaats. Daarmee wordt Siekendieck voor de fabrikant ook meteen één van de 18 ondersteunende Service-Partners voor VISEON in Duitsland.   

 

VISEON Bus GmbH is de nieuwste Duitse busfabrikant die in 2009 de voormalige busfabriek van NEOPLAN in Pilsting heeft overgenomen.  Hier werken op het moment al ca. 236 mensen die met name luchthaven- en trolleybussen bouwen.....en wát voor een trolleybussen !


Het futuristische design van de allernieuwste VISEON trolleybus !

Sinds 2010 worden er ook touringcars gebouwd, als eerste dus deze midi-C10. Na deze 10,40 meter lange C10 wordt als eerstvolgende lengtevariant de 12,70 meter lange C13 verwacht..... wij zullen er alles aan doen om de VISEON op de Bus-idee-dag 2010 te presenteren.  Voor meer foto's van de nieuwe touringcar en de overdracht: klik hier>

De nieuwe VDL touringcar !!??

VALKENSWAARD (NB): In het allerdiepste geheim is er bij VDL gewerkt aan het ontwikkelen van een nieuwe touringcar. Ieder gesprek met medewerkers van de fabriek stokte als we er iets over vroegen....

Buiten de fabriek wilden ze ons hooguit vertellen dat er jarenlang aan is ontwikkeld, maar hoe en wat.....  dat hoorden we niet.  Geruchten werden steeds sterker dat het prototype van de nieuwe VDL touringcar naar Zuid Spanje was gereden voor testritten in het verre Andalusië.

Maar nu hebben we voor het eerst een foto die werd genomen bij een BP benzinestation in Duitsland van deze touringcar met nog afgeplakte carrosseriedelen zodat deze nog niet helemaal goed te zien zijn.  Maar we kregen deze week van VDL al een detailfoto van de koplamp  Begin september wordt de perspresentatie verwacht en op de IAA in Hannover zal de touringcar voor het eerst aan het publiek getoond worden. We zijn natuurlijk hééééél erg benieuwd en houden jullie zeker op de hoogte. Om de eerste foto's nog wat beter te zien: klik hier>

Doelen Coach & de Mega Airbus A-380

Van Marcel van der Geugten | foto's: Piet van Rijn & ANP

SCHIPHOL (NH): Hét touringcarbedrijf dat zo'n beetje onder de landingsbanen van Schiphol zit is Doelen Coach Service.  Niet verwonderlijk dat ze goede relaties onderhouden met hun buren.  En toen kwam half juli het grootste passagiersvliegtuig ter wereld langs....

Terwijl alle spottersplaatsen rond de luchthaven afgeladen vol stonden met dagjesmensen en fotografen, waren de touringcarchauffeurs van Doelen Coach Service degene die absoluut het beste uitzicht hadden.

Een kwestie van geluk en goede connecties natuurlijk om de opdracht te krijgen pers en gasten van het VIP centre naar deze mega jumbojet te mogen rijden zodat ze het vliegtuig eens van binnen konden bekijken.

Volgens een woordvoerster was het voor luchthaven Schiphol geen enkel probleem om op 15 juli j.l. het grootste vliegtuig ter wereld tijdens haar promotietour  te ontvangen. ‘Wij zijn er allang klaar voor.’ De start- en landingsbanen zijn lang en breed genoeg. Sinds de bochten van de taxibanen bij eerder regulier onderhoud zijn verbreed en het viaduct over de A5 ook, is er geen enkele belemmering meer voor de A380. 

Dat het logistiek nog wel de nodige voeten in de aarde heeft blijkt wel uit de tekening hierboven met een overzicht van de voorzieningen die nodig zijn op een vliegveld om een Airbus A-380 te kunnen ontvangen.

Wij bedanken Piet van Rijn voor het sturen van de foto's en feliciteren Doelen Coach Services met het verkrijgen van deze mooie ritopdracht ! 

Neoplan Cityliner Spirit (Kroko) Edition

Van Marcel van der Geugten | foto's MAN Nutzfahrzeuge | Hans Seidl

DACHAU (D): Met een superdeluxe Neoplan Cityliner of andere West-Europese touringcar een rondreis maken door Noord Amerika, dat kan bij World Wide Gruppen Reisen uit het Duitse Dachau.  Via MAN Nutzfahrzeuge kregen we foto's van hun allernieuwste aanwinst.

Doordat deze touringcar op de RDA in Keulen erg stond ingebouwd en we deze niet goed voor de camera konden krijgen werden we voorzien door Marketing & Support van MAN met foto's en een 'Freigabe von Herstellerseite' en mogen we deze officiële foto's nu als eerste publiceren.  Voor de full size versies kijk op Marcel's pagina "Neoplan 75 Years Moving Ideas" en de MAN Busdays 2010 : klik hier>

Flitsbezoek aan RDA Keulen 2010

KEULEN (D): Een belangrijke vakbeurs voor de toeristenbranche is de jaarlijks terugkerende RDA Workshop in Keulen waar we ieder jaar wel even een kijkje nemen, zeker ook omdat er ook een paar bus & touringcarfabrikanten staan met hun noviteiten. Dit jaar viel iets bij Scania ons op: een speciaal babyzitje voor reizende jonge ouders.....

Maar natuurlijk zagen we ook weer veel bekenden zoals Kamstra Travel, Keukenhof, Spido, Maritime Hotel en Small Coach Company.  Van Hool had een geweldige Astronef T-916 meegebracht, Neoplan de Cityliner Spirit Edition uit het artikel van hierboven en er was een touringcar met in alle stoelruggen kleine DVD schermpjes.  Voor een fotoreportage van de afgelopen RDA van 27-29 juli 2010: klik hier>

Dubbeldekker met fietsenstalling onderin

Van onze verslaggever Bertie Willemsen | fotoreportage Bertie Willemsen

ROSSUM (GLD): Recentelijk heeft touringcarbedrijf Juijn uit Rossum en Cycletours Amsterdam een nieuwe en unieke fietsbus in gebruik genomen.  Na twee jaar van innovatie en voorbereiding reed onlangs de eerste dubbeldeks fietsbus naar Zuid-Frankrijk, een geweldige primeur!Deze dubbeldekker kan niet alleen 50 passagiers in een Royal Class opstelling vervoeren, maar ook 50 fietsen meenemen waar van 20 fietsen onder in de bus waar geen stoelen geplaatst zijn maar speciaal is ingericht om fietsen te stallen. ´Alle systemen in deze gloednieuwe combinatie bleken goed getest,´ aldus een trotse Cycletours directeur Frits Deben. ´ Er deed zich tijdens de rit geen enkele storing voor en de reis is naar volle tevredenheid van chauffeurs en passagiers verlopen.´

 

Het ontwerp voor de fietsdubbeldekker is aan de keukentafel bedacht en later verder uitgewerkt.   Juijn heeft een grote kennis op het gebied van fietsen doordat het bedrijf naast touringcars ook een grote fietsenspeciaalzaak heeft.  Op dit moment doet Juijn het volledige vervoer voor Cycletours uit Amsterdam.  Voor meer foto's: klik hier>

Grote brand bij Almere Tours Almere

ALMERE: Zondag 18 juli heeft er in alle vroegte een grote brand gewoed op industrieterein Poldervlak in Almere-Buiten. De uitslaande brand woedde in een pand van touringcarbedrijf Almere Tours.

 

De brandweer die met groot materieel uitrukte, kon niet meer voorkomen dat het voorste deel van de loods met daarin drie touringcars, volledig uitbrandde. Het achterste gedeelte waar ondermeer de werkplaats in gevestigd zit kon worden gered. Dit lukte doordat tussen deze delen van de loods een brandvertragende muur zit.

Een drietal oldtimerbussen van Classic Coach Company konden eveneens in veiligheid worden gebracht.              (Foto's Brian Ponsioen)

Vreugde Tours rijdt Nederlands Elftal

MAASDIJK: Vreugde Tours  had dinsdag ochtend 13 juli 2010 de grote eer om het Nederlands Elftal te vervoeren. De kersverse nummer twee van de wereld stapte in de nieuwste aanwinst van Vreugde Tours een MB Tourismo Business Coach.

Chauffeur Aad van den Beukel kwam de eer toe om 'onze' mannen naar het Catshuis en Paleis Noordeinde te brengen, waar respectievelijk demissionair Premier Balkenende en Koningin Beatrix de spelers opwachtte om hen te feliciteren, en  Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst te ridderen. Het is geen toeval dat Vreugde Tours de eer te beurt viel. De jarenlange ervaring in het VIP vervoer heeft Vreugde Tours een goede naam bezorgd. 

 

Wat een feest is dit, was de reactie van chauffeur Aad van den Beukel toen tot hem doordrong dat een droom werkelijkheid werd. Met veel toewijding heeft Aad ‘de rit van zijn leven’, zoals hij het zelf omschreef gereden.

De 'VIP-lift-pendel-business-mini-JUNIOR'

ETTEN LEUR (NB): Da's handig !  Een 24 persoons mini touringcar die 1 chauffeur binnen 5 á 10 minuten omtovert in exact de goeie wagen voor iedere klant. Patrick Jonckheere heeft niet stil gezeten in Coïmbra!

Nadat Marco Polo de fabriek voor Europa in het Portugese Coïmbra sloot begon Patrick Jonckheere (ja, uit die busbouwersfamilie) om zijn vooruitstrevende ombouwtechniek voor de rolstoeltouringcar toe te passen in zijn opvolger van de bekende Marco Polo Senior: 'De Junior'

Tijdens de ontwikkeling van de Marco Polo liftbus voor Leo Ringelberg waarbij ook de KNV innovatiecommissie aanbevelingen deed voor verbeteringen en vergemakkelijken van het ombouwen, deed Patrick zijn ideeën op.  Hiervoor bezocht hij ook diverse busbedrijven met veel ervaring in het rolstoelvervoer en luisterde goed naar hun problemen.

De nieuwigheid zit hem erin dat iedere stoel voorzien is van snelsluiting en aan de achterzijde wieltjes heeft, daardoor hoeft de chauffeur bij het ombouwen alléén maar de sluitingen los te maken en de stoelen ietsjes achterover te kiepen.  Nu kan hij er zo de lift mee oprijden omdat de liftdeur extra breed is gemaakt en hij er met het setje rollende stoelen gewoon overdwars door past.  Ombouwen wordt zo super makkelijk !

En omdat het rails betreft die alleen in de vloer zit, kan er in de toekomst nog veel meer.  In deze vloerrails passen dan ook speciaal vervaardigde tafeltjes, dus als je even snel een paar stoelsets omdraait heb je eigenlijk in een handomdraai een kleine VIP of Business Class mini touringcar.  Maar wil je er een groepje mee naar de wintersport brengen, kun je ook nog een flink bagagenet vastzetten in de vloerrails.


Patrick Oosterveld van SCC b.v. doet in Nederland de verkoop van de Junior

Met het verwijderen van een paar banken (in enkele minuten op wieltjes via de brede liftdeur en lift) maak je er dus ook zo een kleine Royal Class van.  Uiteraard is de Junior ook leverbaar met trekhaak voor een aanhangertje.   Op de rails kun je in de toekomst ook een demontabele minibar met koffiezetapparaat plaatsen, even de stekker erin, sluitingen vast.....  et voilá !  Op dit moment worden deze opties ontwikkeld.


Het spiksplinternieuwe gebouw van de leverancier Delta Coach in Etten Leur

Dus er is weer volop leven in Coïmbra !  Patrick Jonckheere heeft voor de verkoop van de Junior in Nederland Patrick Oosterveld van Small Coach Company B.V. (SCC b.v.) uit Waalre in de arm genomen. Mocht je meer willen weten van de Delta Coach Junior: 06-27015629

South West Tours in floodlight !

ZWOLLE (OV): De nieuwe 92 persoons Van Hool dubbeldekker van South West Tours heeft een optie die ervoor zorgt dat deze touringcar in het donker wel heel erg goed tot zijn recht komt....  LED floodlight !

Nét zoals prachtige gebouwen, kerken en monumenten is de touringcar desgewenst door LED's aan de buitenkant te verlichten.  Dit heeft als voordeel dat de passagiers rondom de bus veel beter zicht hebben en de chauffeurs bijvoorbeeld de sneeuwkettingen niet meer in het donker hoeven om te leggen.  Er zijn LED lampen gemonteerd aan de dakrand.

Daarnaast is deze Van Hool TD927 dubbeldekker uitgerust met nog meer leuke opties zoals: licht in de traptreden, een zware scheepshoorn op perslucht, High Power stereo installatie met drie extra subwoovers, draadloze microfoon met in- en uitschakelbare buitenluidsprekers, achteruitrijd-, uitzwaai- en vooruitrijcamera's, Hirschmann digitenne TV ontvangst in heel Europa, extra grote flatscreen videomonitoren, houten laminaatvloer, wegklapbare slaapcabine, Fogmaker brandblussysteem.

Vrijdag 19 juni werd de donker metallic uitgevoerde dubbeldekker door Van Hool in Konigshooikt (B) afgeleverd.  Natuurlijk was er het weekend voldoende gelegenheid om alles te bekijken, handleidingen te lezen en voor fotografen om mooie foto's te maken op locatie.  Maar in het donker komt deze dubbeldekker toch het allerbest tot zijn recht !  Voor de grote fotoreportages: Bertie: klik hier> Nick: klik hier> 

Kogelvrije dubbeldekker te koop !

GOES: Tijdens een beetje surfen op marktplaats.nl viel ons oog op de dubbeldekker die vroeger werd ingezet voor vervoer van de leden van het Belgische Koninklijk Huis.  Een Van Hool ROYAL VIP TD 824 Mercedes met nog geen 150.000 kilometer op de teller en kogelvrij !!!

Opvallend zijn verder de automatische versnellingsbak en de Mercedes krachtbron, niet alledaags voor een TD 824. Op het bovendek vind je 15 wit lederen feauteuills en beneden nog eens 12, met de minder koninklijke stoelen (stof) meegerekend een totaal van 42 zitplaatsen. 

Deze bus kan natuurlijk ook omgebouwd worden als rijdend klaslokaal maar ook zeer geschikt voor gelegenheden waar er een maximale veiligheid voor de VIP gasten gegarandeerd moet worden.  Meer weten over deze bijzondere dubbeldekker touringcar of geld bieden: klik hier>

Facelift voor VDL Berkhof Axial 70

STELLENDAM (ZH): Met de aflevering van maar liefst 20 nieuwe Berkhof Axial touringcars bij Contiki in Stellendam is bij dit bedrijf het wagenpark weer flink vernieuwd met het vernieuwde model 2010.

We hadden de veranderingen nog niet gezien, dus fotograaf Bertie Willemsen reisde naar Zuid Holland om er een reportage te maken omdat de laatste nieuwe touringcar nét was geleverd.  De Berkhof's zijn afgeleverd in de oranje en paarse Contiki kleurstelling en hebben de volgende wijzigingen ten opzicht van het voorgaande Axial model:

== Aangepaste B-Stijl, die nu doorloopt over de voordeur
== Andere voordeur, met een "hol" paneel erop i.p.v. "bol"
== Recht opstaande voorruit
== Elektrisch bedienbaar chauffeursraam
== Speciale Contiki bekleding.

Standaard in de Contiki touringcars zijn de oplaadpunten voor mobiele telefoons en laptops voor de reizigers, met name jongeren die tours door Europa maken en veel van dit soort electronische apparatuur bij zich hebben.  De stroomaansluitingen bevinden zich bij de middendeur.

 

Bertie nam ook zijn kleine filmcamera mee en filmde in- en rondom de touringcar.  Maar natuurlijk kun je ook de foto's bekijken: klik hier>

Chroma sponsort Delta Lloyd Solar Boat

AMSTERDAM (NH): De nieuwste Delta Lloyd zonneboot, gebouwd door een team Delftse TU-studenten, is vorige week in Amsterdam gedoopt. Met deze boot verdedigt het team in juli hun titel in de World Cup for Solar Powered Boats in Friesland, de Frisian Solar Challenge.

Deze keer hebben de studenten gekozen voor een revolutionair ontwerp met draagvleugels. Dankzij de vleugels vloog de boot dan ook over het Amsterdamse water.  Chroma sponsort het vervoer van het Solar Boat Team met de Van Hool Taiwan VIP Voyager.  Rob Overdijkink van Chroma: "Ja, het leek ons wel een passend sponsorproject omdat wij bij CHROMA ook met electronica bezig zijn, we hebben zelfs wat apparatuur uitgeleend aan het team".

Na de geslaagde doop is de boot klaar voor de start van de Frisian Solar Challenge – World Cup for Solar Powered Boats. Aan deze race doen 47 teams uit 6 landen mee. De race volgt de route van de Elfstedentocht en vindt plaats van 4 tot en met 10 juli van dit jaar.

Het Delta Lloyd Solar Boat team zal deelnemen in de Topklasse. In deze klasse zorgen de teams zelf voor hun zonnepanelen. Teamleider Edwin de Vries: “We zijn natuurlijk aan onze stand verplicht om voor de winst te gaan. Onze wens om de wereldbeker te winnen voor de beste zonneboot komt die week hopelijk uit.” Meer weten over de Chroma Taiwanese VIP Voyager: klik hier>  Meer foto's klik hier>

Opmerkelijk in Rusland: De 'ZEIKBUS'

ST PETERSBURG: Heb je in Rusland een keer hoge nood ? Spring dan gewoon in een Russische Zeikbus. Het plassen in zo'n toiletbus kost slechts 15 Roebel en ze bestaan in dames- en in heren uitvoering......

Lekker handig want je zet zo'n toiletbus natuurlijk gewoon neer waar de meeste problemen zich voordoen.  Een paar flinke toiletdames met busrijbewijs erbij en klaar ben je !   Onze Limburgse correspondente Desiree Bosch spotte dit opmerkelijke fenomeen tijdens haar reis door Rusland.  Tja, is dat ook niet een flink gat in de markt in Nederland ? 

We zien het hier al helemaal voor ons: Een paar oude stadsbussen kopen. Wat wandjes, deurtjes, portapotti's en een schoteltje voor de muntjes erin.  Je maakt een leuke website zoals: www.zeikbus.nl of www.zeikbusverhuur.nl of zoiets en neemt een paar flinke 'zeikerds' van chauffeurs aan. Wedden dat je met de verhuur ervan aan festivals, braderieën, feestjes en evenementen dan aardig de kost kan verdienen ?

We bedanken Desiree omdat ze tijdens haar hoge nood toch nog even tijd vond om voor jullie een paar leuke foto's te maken !  klik hier>

Foto's Concept Coaches druk bezocht !

De fotobewerkingen en Concept Coaches van J.M. Durand zijn zeer populair op de fotosite van Marcel, de foto van deze Viseon Megaliner is al meer dan 4000 keer geopend, en dat gaat iedere dag vrolijk door. 

Jean Marc is een trouwe inzender van zijn werk en heeft al enorm veel concept touringcars ontworpen zoals de Van Hool Astralef en de Noge Mistral. Met name prachtige dubbeldekker die in het echt helemaal niet bestaan, al zou je bijna zweren dat het echt is wat je ziet.

Het zou mooi zijn als een ontwerp van onze Franse vriend nog een keer zou leiden tot een nieuw model touringcar.  Meer foto's: klik hier>

Parkeren in Brussel voor touringcars

door Steven Korf | Belgisch Verkeersbureau voor Brussel en Wallonië

BRUSSEL (B): Hoe zit het eigenlijk met parkeren van touringcars in Brussel vroegen we aan jullie. We kregen vele reacties en spraken met het Ministerie van Mobiliteit van de stad Brussel en laten we nu precies op tijd zijn gekomen.  Ze gaan daar nét een nieuw parkeerplan maken !

In dat plan gaat het niet alleen over touringcars, maar ook over alle andere vervoermiddelen. En omdat alles eerst onderzocht moet worden en er vervolgens nog 19 deelgemeenten meepraten kan het wel even duren, maar we mogen jullie tips en adviezen indienen.  Één veel voorkomende opmerking konden we echter niet op de agenda krijgen, het veelvuldig verkeerd parkeren van personenauto's op busparkings.

Dit is ook een grote ergernis van het Ministerie van Mobiliteit, maar het is helaas een zaak van de politie en die geven geen prioriteit aan parkeerproblemen en slechts bekeuringen van ca. € 50,- bij dit soort overtredingen van automobilisten.  En ja hoor, we zagen het helaas zelf te veel gebeuren.  Soms is echt álles volgezet met personenauto's.....

Maar ook gesproken met een ondernemer, de Brusselse vroegmarkt MaBru die veel parkeerplaatsen beschikbaar stelt voor touringcars.  Voor € 15,00 per 24 uur is er een bewaakte in- en uitgang met slagbomen, 's nachts altijd veel activiteit op het terrein, een restaurant, toiletten en heel veel plaats, met name overdag en in het weekend.

We bezochten de parking van MaBru en zullen hierover binnenkort een aparte pagina met informatie maken.  Deze wordt dan gekoppeld aan alle infopagina's van bestemmingen in Brussel.  Want we bezochten heel veel toeristische mogelijkheden in de Belgische hoofdstad !!  Deze week doen we daar verslag van op Bus-idee.  dus.... wordt vervolgd !

Filmpje van het Oad Museum in Holten

door Steven Korf | foto's & video Bertie Willemsen

HOLTEN (O): Niet zoveel mensen weten dat er in de catacomben van het hoofdkantoor van Oad Reizen in Holten een heus museum te vinden is.  Met oude reisgidsen, uniformen, chauffeurspetten, video's en foto's !

 

Het museum wordt bijgehouden en keuring verzorgd door een aantal gepensioneerde medewerkers van Oad met wel heel bekende namen zoals Paul Muller, Herman Leppink e.v.a.  Zij weten alles over de geschiedenis en halen graag oude verhalen op.  Hoe ze vroeger over de Brennerpas reden toen er daar nog helemaal geen snelweg was en ook stuurbekrachtiging nog niet uitgevonden was. Kom gerust eens kijken. Het museum is dinsdag's geopend van 14:00 tot 16:00 uur. klik hier>

Creativiteit met Deense stadsbus !

KOPENHAGEN: Dat er nogal wat leuke dingen bedacht worden door ontwerpers om met bussen of touringcars opvallende reclame te maken voor één of ander product is bekend, maar soms komt er wel iets heel opvallends voorbij in het verkeer.  Deze bus rijd in Kopenhagen rond...

Het is wagen 1671 van Arriva Copenhagen / Ryvang die rijdt als lijn 6A tussen het centrum van Kopenhagen en de voorstad "Rødovre" en maakt reclame voor de plaatselijke dierentuin aldaar onder de slogan: "ZOO, the wildest place in town".

Het 'Snake Design' is gemaakt door Bates Y&R (www.bates.dk). Wij wisten dit ook niet, maar dankzij een oproepje op de fotopagina's van Marcel kregen we veel reacties van busfans en weten we het nu wel.  Gert van Tricht gaf ons deze leuke tip en stuurde de foto in.  Klik hier>

NENA Tour 2010 the '50 party' in A'dam

AMSTERDAM: Wie kent niet de hit "99 Luftballons" van de Duitse Nena, waarmee de band in de 80er jaren een grote hit had in Europa ?  Ondertussen heeft de zangeres Sara gezien, want op 24 maart werd de in het Duitse Hagen geboren Nena 50 jaar. En dat wordt nog gevierd !


Zangeres Nena kreeg haar beroemde bijnaam Nena, wat in het Spaans babymeisje betekend, op 3 jarige leeftijd tijdens een vakantie in Spanje. Ondertussen is het 'kleine meisje' bekend over de hele wereld en deed op zaterdag 1 mei Amsterdam aan voor een concert in Paradiso.

Onze fotograaf Bertie Willemsen kreeg de NENA tourbus in het vizier en zoals het een echte buspaparazzi betaamd is het dan een kwestie van engelen-geduld tot de artiest opduikt en ja hoor.......ze is het echt !  Wil je haar (of de touringcar) nog 'live' zien, 12 juni treed ze met haar band in Emmen tijdens Retropop samen met Billy Ocean, The New Adventures, Level 42, The Real Thing e.v.a.  Naar de foto's: klik hier>

Viseon C10 Midibus: The Future is now !!

PILSTEN (D): Foto's van de eerste door busfabrikant Viseon geheel zelfstandig ontwikkelde touringcar in Midi-Formaat. Dit model Viseon C10 heeft een lengte van 10.32 mtr en een hoogte van 3.52 mtr.....In 2008 werd de Neoplan fabriek in Pilsten overgenomen door Joachim Reinmuth en Ernö Bartha in een samenwerking met MAN Nutzfahrzeuge GmbH.  Naast de C10 bouwt Viseon ook lijnbussen en Airportbussen.  Meer foto's van deze Viseon C10 Midibus:  klik hier>

Onthulling Setra S11 uit 1959 bij ZN Reizen

SUSTEREN (L): Zondag 25 april was een beregezellige open dag bij ZN Reizen in Susteren. We waren speciaal afgereisd naar Zuid Limburg want Harry Thijssen had ons laten weten dat er iets bijzonders ging gebeuren.  Jab van Lamoen van EvoBus was er dan ook niet zomaar....

ZN Reizen onthulde die middag haar nieuwste aanwinst: een prachtige SETRA S11 oldtimerbus uit 1959 die nog uit de stal van Karl Kässbohrer  komt.  Niet het type bus dat je iedere dag tegenkomt...... dat moet Jab ook gedacht hebben want hij klom trots achter het stuur...

Ze hadden er bij ZN echt een leuk feestje van gemaakt. Er waren lekkere hapjes van Stichting Liberitas BiH, je kon boogschieten en er was een spetterend optreden van de Roepoepers die het hoogtepunt van de dag, de onthulling van de nieuwe aanwinst in het wagenpark feestelijk begeleid hebben.  Voor foto's van deze happening: klik hier>

Nieuwe Volvo 9700 voor Heijthuijzen

ELSLOO: Op 27 april is de Volvo 9700 6x2 13.80m met de nieuwe 13 liter 460 pk motor geleverd aan Heijthuijzen Touringcars in Elsloo. Deze Volvo is uitgevoerd met 57 + 1 + 1 blauwgekleurde stoelen.....

De touringcar beschikt over Volvo I-Shift, EBS, ESP, Brake Assistant, Bi-Xenon verlichting, achteruitrijdcamera, een centraal stofzuigsysteem, Frenzel keuken, camera achter de voorruit waardoor de passagiers op de beeldschermen mee kunnen kijken wat er voor de touringcar gebeurd, navigatiesysteem, verlichting aan de zij- & achterkant e.d.

Uiteraard heeft deze touringcar een oplopende theatervloer waardoor alle passagiers extra goed uitzicht hebben.  Een dag na de aflevering bij Heijthuijzen ging verkoper Piet Tijssen een demo geven met een andere gloednieuwe Volvo touringcar.

Na 200 km te hebben gereden, deze klant nogmaals verteld dat het een gloednieuwe bus is die rechtstreeks van de fabriek afkomt. Motorklep op, en zie daar........  Volvo Bus: " Going Greener !"  Meer: klik hier>

Even Apeldoorn bellen.....

AMSTERDAM: Wij hadden deze nog niet gezien bij Bus-idee, hieronder zie je één van de meest spectaculaire busreclames ooit ! Kijk maar eens goed want dit is de ACHTERKANT van een stadsbus....

Ja dan zit je toch wel even gek te kijken, als je erachter staat met je auto of als je als buspassagier bij een halte aan de andere kant van de weg staat en niet begrijpt hoe je in hemelsnaam moet instappen aan de overzijde van de weg in buslijn 170........  Even Apeldoorn bellen !

Topdrukte met touringcars bij Keukenhof

LISSE (ZH): Meer dan 20 graden, zon en de grootste vloot touringcars van het jaar (ruim 1100)  waren de ingrediënten voor Bus-idee om op zaterdag 24 april naar de Keukenhof af te reizen. Wát een geweldige dag was het weer !!

Het was de dag van het Bloemencorso, wat traditioneel touristen trekt van ver over onze landsgrenzen, velen kwamen er met de touringcar !!

Je kijkt je ogen uit, ladingen binnen- en buitenlandse touringcars met  uitklapbare terrassen, grote diepvrieskisten, worstenkokers en natuurlijk prachtige inrichtingen. Onze fotografen Marcel, Kelly en Bertie maakten zoveel foto's dat ze dagen nodig hadden om ze uit te zoeken.

Ondertussen hebben we er al meer dan duizend gepubliceerd   Met dank aan Michel van Dun en de heer Wassenaar en zijn parkeerteam van de Keukenhof. Onze Bus-idee-Smart kreeg wel meerdere zeer speciale VIP parkeerplaatsen die dag en de fotografen een plekje op de VIP Tribune. Voor de foto's: Bertie: klik hier>  Marcel: klik hier>

Order Connexxion Tours 15 x Lion's Coach

VIANEN (U): MAN truck & bus heeft opnieuw een grote order ontvangen van Connexxion Tours. Ditmaal gaat het om de financiering, levering en het onderhoud van vijftien Lion’s Coach touringcars.  De nieuwe touringcars zijn uitgerust met de zeer schone EEV-motoren en bieden de reizigers alle denkbare comfort.

Zo zijn de anatomisch gevormde stoelen goed instelbaar, is er veel beenruimte en kunnen de passagiers tijdens de rit onder het genot van een kop vers gezette koffie of een koel drankje op flatscreens een film bekijken. Ook een toilet ontbreekt niet aan boord.

Elf van de vijftien bussen hebben een lengte van twaalf meter en zijn ingericht met vijftig zitplaatsen; de andere vier zijn veertien meter lang en geschikt voor het vervoer van zestig reizigers. De automatische versnellingbak draagt eveneens bij aan het comfort, terwijl de elektronische stabiliteitsregeling ESP garant staat voor een zeer hoog veiligheidsniveau.  De MAN Lion’s Coach wordt als enige op de Nederlandse markt standaard met EEV-motor geleverd. Via SenterNovem, een agentschap van het ministerie van VROM, komen bussen met EEV-motor in aanmerking voor een subsidie.

Fotoreportage bij Brinker Personenvervoer

Door Steven Korf | Infopagina: Klik hier>

NIJVERDAL (O): Gezellig dat het was toen we waren uitgenodigd om een reportage voor een infopagina te maken bij Brinker in Nijverdal, om 11:00 uur stonden ze daar al enthousiast met gewassen touringcars klaar, terwijl we pas om 14:00 uur zouden komen.....

Maar na één telefoontje waren we snel ter plaatse. Weer en sfeer waren erg goed die dag en daarom zochten we een paar mooie plekjes op in de buurt.  Maar niet nadat we eerst even koffie hadden gedronken en kennis hadden gemaakt met de kleine mascotte van Kim Brinker.

Brinker Personenvervoer is in de regio erg bekend van de 'Boembus', een partybus met ca. 1000 watt geluid, waarmee de jeugd uit de streek op in het weekend voor € 5,00 p/p naar de disco's in de buurt wordt vervoerd.  Een groot succes volgens Brinker.  Maar daarnaast is de afgelopen jaren ook het touringcar wagenpark flink vernieuwd.

Met drie verlengde VDL BOVA touringcars waaronder een 15 mtr wagen en een team van jonge en enthousiaste touringcarchauffeurs is de kwaliteit van het product verrassend goed geworden.  Het klikt ook goed in het team, Kim en Tessa Brinker namen in de afgelopen jaren steeds meer het roer over in het bedrijf van vader Bernard Brinker. 

Die kijkt nog steeds mee over de schouders van zijn dochters, maar bemoeit zich er zelden meer mee.  "Die meiden weten heel goed waar ze mee bezig zijn" aldus een trotse pa.   Ja, tijd om uit te rukken met de bussen om een mooie reportage te maken.   Benieuwd hoe de foto's op de infopagina van Brinker zijn geworden ? Klik hier>

Mercedes Benz en M.A.N. voor Meering

DUIVENDRECHT (NH): Woensdag 31 maart was de feestelijke overdracht van 2 nieuwe Mercedes-Benz en 2 MAN touringcars aan Meering in Duivendrecht Ze hebben als eerste in Nederland de tweeassige ge-facelifte uitvoering van de MAN Lion's Coach Supreme.

Naast de "Coach of the Year 2010 "de MB Travego ontving men ook een primeur voor Nederland, een MB Citaro K, de korte uitvoering van deze populaire stadsbus en deze is erg luxe uitgerust met o.a. een DVD speler en uniek voor een Citaro : vloerbedekking !!!  Natuurlijk waren Marcel en Nick erbij en maakten prachtige reportages: van de MAN's klik hier, van de MB's klik hier en voor Nick's reportage: klik hier>

Hoera, het is eindelijk weer LENTE !!

CAPELLE (ZH): Zondag 21 maart ging volgens de kalender de lente van start.  Deze week lijkt het er inderdaad op, links en rechts komen de voorjaarsbloemen weer uit de grond en 's morgens hoor je vogels!

Bertus Rommers van touringcarbedrijf De Boezem stuurde ons daarom een leuk sfeerplaatje van zijn touringcar in lentesfeer.   Touringcarbedrijf De Boezem is genoemd naar het gelijknamige riviertje bij Capelle en niet (zoals veel mensen denken) naar bepaalde vrouwelijke vormen. 

Hoewel Bertus zelf in zijn touringcar wel eens uitleg geeft dat het bedrijf de laatste jaren wel is gegroeid van een cup A naar een cup D.  Nou ja, dan begrijpt iedereen tenminste wel waar hij het over heeft ........  

Een vliegende bus, dat moet je zien !

Eerste Van Hool Astronef in Nederland

GROENLO (GLD): Touringcarfabrikant Van Hool kwam afgelopen jaar met 2 spraakmakende nieuwe modellen touringcar op de markt, de Van Hool in 'light' versie en de Astronef met oplopende theatervloer.

Gelderesch Reizen uit Groenlo heeft in Nederland de primeur en haalde maandag 15 maart 2010 in de busfabriek in Konigshooikt (B) de eerste Van Hool Astronef met een glazen panoramadak voor Nederland op.Bertie Willemsen maakte in Groenlo een fotoreportage van deze nieuwe Van Hool T-916 touringcar met medewerking van Gelderesch Reizen, om de fotoserie van deze Nederlandse primeur te bekijken: klik hier>

Touringcars van Lindetours rijden weer !

VOERENDAAL (L): Sinds het gepubliceerde nieuwsbericht over het faillissement van Lindetours B.V. was het een periode onzeker of het bedrijf voorgoed van het touringcartoneel was verdwenen of niet, maar gelukkig ontvingen we deze week goed nieuws van Jo van der Linden...

Lindetours Voerendaal B.V. zal per 31-03-2010 officieel doorstarten met als nieuwe eigenaar de heer Jean Bleijlevens. Samen met de heer Jo van der Linden en andere bekende gezichten zijn zij inmiddels onder hetzelfde telefoon- en faxnummer, op dezelfde locatie en met de diverse bekende e-mailadressen weer voor iedereen bereikbaar.  

We feliciteren Lindetours en haar personeel mede namens vele collega touringcarbedrijven met deze doorstart en wensen ze veel succes in de toekomst.  Voor meer info over Lindetours in Voerendaal: klik hier>

Leuke nieuwe Ducato bij SCC in Waalre

Weer een leuke nieuwkomer ontvingen we van Small Coach Company (SCC), een FIAT Ducato 3.0 XL - minibus voor zo'n € 45.000,- met nogal wat opties een zeer compleet model met een prettige uitstraling.

Deze FIAT Ducato 3.0 XL - minibus (15m³) is uitgevoerd met een 115 kW - euro 5 motor en voorzien van chauffeur A/C (origineel fabriek).

Het voertuig is voorzien van donker (privacy) glas en 16+1 zitplaatsen, alle zitplaatsen met rugverstelling en 3 puntsgordels. Voor de passagiers is er een Safkar ES 75 extra dak A/C  van 8 kW.  De schuifdeur rechts heeft elektrische bediening  en er zijn bagagerekken met leeslampjes en voor de passagiersventilatie individuele luchtmondjes per zitplaats. 

Er is gedacht aan dag en nacht interieur verlichting, radiator verwarming en beperkte kofferruimte onder de achterste zitplaatsen.  Natuurlijk ontbreken ook een radio/DVD/LCD en trekhaak niet op dit voertuig.

Wil je nóg meer weten, bel dan Patrick bij Small Coach Company in Waalre, hij kan je er van alles over vertellen: telefoon: 040-2027627

Cast van Mary Poppins feestelijk onthaald

SCHEVENINGEN (ZH): De cast van Mary Poppins werd 9 maart onthaald in het FORTIS Circustheater in Scheveningen. De cast kwam in de speciale Mary Poppins touringcar aan bij het Circustheater.....

Daar heette Erica Terpstra en wethouder city marketing Frits Huffnagel de cast welkom namens de gemeente Den Haag. De cast van Mary Poppins zal de komende weken het repetitieproces voortzetten in het FORTIS Circustheater. De eerste voorstelling van Mary Poppins is te zien op 27 maart. Mary Poppins gaat op zondag 11 april in première.

 

De OAD touringcar die gedurende de speeltijd van de musical de bezoekers naar het theater zal vervoeren werd in de eerste week van maart bestickerd bij AT reclame in Laren (Gld) en natuurlijk was onze fotograaf Bertie Willemsen er als de kippen bij om dat vast te leggen. Voor zijn- en andere foto's van de Mary Poppins touringcar: klik hier>

Weer wat 'Leeuwen' in Holland losgelaten

JOURE (FR) De Lion's Coaches van MAN worden steeds vaker in het 'wild' waargenomen in het Nederlandse landschap de laatste tijd.  Regelmatig krijgen we weer foto's binnen van afleveringen in alle hoeken van het land. Paulusma kocht er zelfs één op de Bus-idee-dag !

Paulusma (Sr): "Ja, ik heb die wagen op de Bus-idee-dag ooit gezien en toen ik de prijs hoorde werd ik meteen enthousiast.   Natuurlijk moest ik het met mijn zoons bespreken, dus toen is Chris Ames naar Drachten gekomen met zo'n wagen en was de zaak vóór Sinterklaas geregeld."

"Het is alléén wél een wat hogere wagen door die aircobak op het dak, we kunnen er dan ook niet al onze OV-lijnen in Drachten mee rijden omdat daar ergens een te laag viaduct in zit, maar dat regelt Jan (Paulusma red.), want die doet bij ons op kantoor de busplanning."

Ondertussen kregen we bij Bus-idee's 'Touringcarteam' alweer een aantal foto's binnen van Lion's Coaches die onlangs nieuw werden afgeleverd.  Zoals wat foto's van de aflevering van een R07 (12 m.) en een R08 (13,80 m.) aan Vervoerservice Van Driel. Zij hebben nu inmiddels 4 Lion's Coaches. De nieuwe MAN Lion's Coach voor van der Horn uit Menaldum werd in Joure afgeleverd op 5 maart 2010.

Met dank aan Wietze Koopmans, Frank van der Mark en Chris Ames. Voor meer en grotere foto's van afleveringen van 'Leeuwen': klik hier>

Milieu vriendelijk: 'De Groene Beuk'

NOORDWIJK (ZH): Met klanten die steeds vaker keuzes maken die goed zijn voor het milieu, heeft touringcarbedrijf Beuk in Noordwijk haar naam eer aangedaan en de Beukenboom tot het logo van haar nieuwe campagne verheven. Want in een moderne touringcar ben je als klant altijd Milieu Vriendelijk Onderweg.... een goede zaak natuurlijk !

De afkorting M.V.O. staat ook voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dat wil Koninklijke Beuk actief uitdragen naar haar klantenkring.  Op zondag 28 februari werd in de perspresentatie dan ook 'De Groene Beuk' gelanceerd.   De actie wordt o.a. vormgegeven met de afbeelding van een Beukenboom op een Jonckheere touringcar en verwoord in de website: www.degroenebeuk.nl   We dronken groene thee, aten groen gebak, kletsten met de familie Beuk onder de Beukenboom op het terrein en maakten een leuke fotoreportage......

Koninklijke Beuk hoopt met deze actie meer aandacht te vestigen op het feit dat touringcarvervoer in het algemeen zeer milieuvriendelijk is en dat men als bedrijf er van alles aan kan doen om goed met het milieu om te gaan.  Dit geldt ook voor de bedrijven die vervoer nodig hebben, zij kiezen uiters milieubewust door het huren van een touringcar.  Moderne touringcars hebben vaak zeer milieuvriendelijke EURO-5 motoren.  In deze campagne heeft Beuk de volgende speerpunten:

Een zeer positieve bijdrage aan het milieuvriendelijke imago van de touringcar dat door diverse touringcarbedrijven al met succes wordt uitgedragen.  We complimenteren Koninklijke Beuk dan ook met het opzetten van een zeer doordachte, professionele en positieve campagne en wensen ze er zeer veel succes mee !  Voor foto's klik hier> of hier>

SKY PRO cycling Volvo 9700 LHD

LONDEN (GB): Volvo heeft in Londen twee drie-assige 9700 touringcars gepresenteerd die samen met het SKY PRO Wielerteam zijn ontwikkeld om de renners te vervoeren naar de verschillende bestemmingen in geheel Europa: Het ontwerp is absolute topklasse !!

Volvo leverde in aanvang van het project twee nieuwe 42 seaters die door J.S. Fraser bijna geheel werden gestript tot op het chassis om opnieuw te worden opgebouwd volgens de ideeën van het Skyteam. 

De touringcars zijn ieder uitgerust met 9 unieke Estaban zetels die vrijwel geheel achterover kunnen om de renners optimaal te kunnen laten ontspannen tussen de rijdagen en de verschillende wielerrondes. 

De touringcars zijn verder beide uitgerust met boordkeukens, voorzien van magnetrons en koelkasten.  Buiten 2 douchecabines is er ook een kantoorgedeelte dat in een handomdraai kan worden omgetoverd in een professionele massageruimte en er is flinke bergruimte voor materialen.

Ingebouwde ontvangstsystemen zorgen overal onderweg voor TV, radio en een internet WI-FI systeem zorgt voor draadloos internet in de voertuigen in alle landen van Europa.  Een speciaal efficiënt aircosysteem zorgt voor optimale temeratuur aan boord.  De vloeren werden  extra verstevigd voor het gewicht van de faciliteiten aan boord.

Nieuwe AZ spelersbus van Hellingman !

ALKMAAR- AZ reist vanaf nu door het land in een gloednieuwe spelersbus van Hellingman. Vrijdag 19/2 nam een aantal spelers samen met Dick Advocaat een kijkje in het luxe vervoersmiddel. Advocaat: “Geweldig, twee keer winnen en je krijgt een nieuwe spelersbus!”

 

De met sportieve lijnen bespoten bus, die behalve AZ ook Jong AZ en de AZ Vrouwen vervoert, is uitgerust met een luxe interieur: vier breedbeeldschermen, vier kaarttafels, twee koelkasten, een keuken met magnetron en koffiemachine, comfortabele stoelen met veel beenruimte, getinte ramen en een laptopaansluiting voor videopresentaties.

“Hij is echt splinternieuw en heeft alleen nog maar van de garage naar het AZ Stadion gereden”, zegt buschauffeur Hans Weijma, die AZ sinds anderhalf jaar vervoert. “In de vorige bus moest ik gewoon schakelen, dit is een automaat. Dat is dus behoorlijk wennen. Maar het is een goed gevoel om hiermee door het land te rijden.”

 

Manfred Hellingman, algemeen directeur van de busmaatschappij, vertelt dat de bus in samenspraak met AZ is samengesteld. “De huisstijl en de kleuren komen van binnen en buiten terug. Deze Mercedes is naast het moderne nieuwe interieur uitgerust met een EVO 5-motor. Dat is de meest milieuvriendelijke motor die verkrijgbaar is. Dat vond AZ ook belangrijk.”Ook Dick Advocaat reageerde enthousiast: “Geweldig, twee keer winnen en je krijgt een nieuwe spelersbus! Hij ziet er professioneel uit, net als AZ. Kwaliteit zoekt kwaliteit.”   Voor meer foto's: klik hier>

Nederlandse Amfibiebus van DAT BV

NIJMEGEN: Op zondag 21 februari ging John Veerkamp voor het eerst van zijn leven met de amfibiebus van Splash Tours de Waal op. John Veerkamp: "Ik moet zeggen dat het een hele ervaring was ! Het voer/vaartuig gedroeg zich op de weg als ook in het water uitstekend."

John Veerkamp maakte deel uit van een gezelschap die door het bedrijf DATBV waren uitgenodigd voor een demovaart, de opkomst was goed want vanuit de hele wereld bestaat belangstelling voor deze varende touringcar als toeristische attractie. Maar ook voor openbaar vervoer functies in waterrijke gebieden als alternatieve veerverbinding of als bus/bootdienst tussen diverse eilanden van eilandengroepen. 

Na een lange ontwikkelingstijd en testperiode is deze Amfibiebus nu dan ook eindelijk goedgekeurd door zowel de RDW als door de Scheepvaartsinspectie en kan het geproduceerd worden voor derden.

Meer informatie over deze unieke amfibiebus op www.datbv.com Van een 'grap' groeit dit originele project waarschijnlijk snel uit tot een internationaal uniek bedrijf met klanten in alle hoeken van de aardbol !

Voor foto's door John Veerkamp van de demovaart: klik hier>

Elektrische Bluekens First in Den Bosch

Viseon C10 Midibus lente 2010 leverbaar !

PILSTEN (D): In de voormalige Neoplan fabriek in het Zuid-Duitse Pilsten zal Viseon GmbH dit voorjaar haar nieuwe Midi-touringcar gaan bouwen.  Dit futuristisch model Viseon C10 heeft een lengte van 10.32 mtr en een hoogte van 3.52 mtr en is een absolute 'eyecatcher!'

In April 2008 werd de Neoplan fabriek in Pilsten overgenomen door Joachim Reinmuth en Ernö Bartha in een samenwerking met MAN Nutzfahrzeuge GmbH.  Naast de C10 bouwt Viseon ook lijnbussen en Airportbussen.  Voor een eerste indruk, bekijk het korte filmpje !

Maar natuurlijk hebben we ook wat grotere foto's (helaas niet van de leuke Viseon verkoopster links in beeld) en natuurlijk de website van Viseon: www.viseon-yourbus.de Op deze site vind je alle technische- en contact informatie van Viseon GmbH.  Voor grote foto's: klik hier>

Op cursus met de Jumbo touringcar !

TILBURG: In busladingen tegelijk gaat de komende tijd het personeel van de Super de Boer supermarkten in de Jumbo-touringcar naar cursus, want sinds Jumbo de De Boer supermarkten overnam worden de winkels omgebouwd en de mensen omgeschoold door Jumbo.....

In Tilburg wordt door BBA-tours het vervoer geregeld, dat is logistiek best een interessante klus natuurlijk.   Nou wisten we altijd wel van BBA-tours directrice Annie Vrugt dat hééél sterk is in netwerken, maar dat ze zelfs nog mega-touringcar-orders binnensleept tijdens het boodschappen doen dat slaat toch weer alles...   Goed gedaan Annie !

Bertie Willemsen reisde naar Tilburg en fotografeerde de JUMBO touringcar en de DESTIL touringcar, twee bijzondere BBA touringcars die je de komende tijd kunt tegenkomen: klik hier>

HELP, een krokodil bovenop de bus !

RHENEN (U): Met de nodige angst kijken de kindertjes omhoog als ze in de bus stappen van Ouweghands Dierenpark in Rhenen.  In de 'Beestenbus' zit je gelukkig veilig, maar hij ziet er best spannend uit.

In het Gelderse Rhenen hebben ze bij het dierenpark een oude Amerikaanse schoolbus heel grappig omgetoverd tot een kleurig voertuig met daarbovenop een flinke krokodil en een paar giraffen die hun koppen door het dak steken......  gezellig !  Meer foto's: klik hier>

Mee met kassing Tours naar Van Hool

KONIGSHOOIKT (B): Met een lunch in de villa van de familie Van Hool, compleet met butler was de aflevering van de nieuwe Van Hool TD927 dubbeldekker aan Kassing Tours een bijzondere belevenis....

Bertie Willemsen was voor de grote dag uitgenodigd door directeur Hans Veenbrink en monteur Micheal Jansen om mee te gaan naar de Van Hool touringcarfabriek in Konigshooikt bij Lier in België.

Voor Bertie was het vroeg dag, omdat hij vanuit Winterswijk al om 7 uur in Bunnik moest zijn.  Op tijd weg, want Hans en Micheal wilden de touringcar bij Van Hool nog graag zelf beletteren en bestickeren. 

We vroegen aan Micheal naar de bijzonderheden van deze nieuwe TD 927 Astromega: "Deze dubbeldekker heeft als enige 3 koelkasten waaronder 2 voor de passagiers en 1 voor de chauffeurs zelf. Omdat chauffeursverzorging bij Kassing Tours hoog in het vaandel staat is de touringcar uitgevoerd met een i-pod aansluiting voor de chauffeur".

"Tevens is er 220 volt aanwezig voor de chauffeurs om onderweg een eigen maaltijd op te kunnen warmen.  Mochten ze zich op een parkeerplaats toch nog vervelen dan is er ook nog digitenne aan boord.
Ook apart is de keuken die in deze TD927 voor in de bus is geplaatst".Meest onder de indruk waren we na afloop van de poetsvrouwen die de touringcar helemaal schoonmaakten op sokken ofwel in het Vlaams: "De kuisdames die het kot kuisten op kousevoetekes".....  echt waar !

Met dank aan Hans & Micheal van Kassing Tours, Peter van Lil & Ad Jansen van Van Hool voor de leuke dag en hartelijke ontvangst in Konigshooikt België.  Voor Berties complete fotoreportage: klik hier> 

TCA Tours: jong touringcarbedrijf in Almelo

ALMELO (OV): Onlangs kwamen we in contact met TCA Tours, een leuk, fris en jong touringcarbedrijf met veel ambities.  Omdat dit bedrijf haar wortels heeft in de taxiwereld, was de touringcarwereld nieuw....

TCA tours is meteen aan de slag gegaan om zich deze wereld eigen te maken en dat resulteerde in een snelle groei doordat er rond Almelo nog best behoefte bestond aan kwalitatief hoogwaardig busvervoer.

Erg enthousiast was het bedrijf ook na het bezoeken van onze Bus-idee-dag in Emsbüren, Edwin de Hoop: "Dat vonden we zo leuk, al die enthousiaste dagtochtbestemmingen, prachtige touringcars en een geweldig leuke sfeer onder de collega busbedrijven. We vinden het een erg leuke branche en zijn heel erg blij dat we ermee begonnen zijn!"

TCA Tours Almelo beschikt over een compleet wagenpark voor het veilig en comfortabel vervoer van gezelschappen. De Setra S 412 UL is de meest luxe touringcar voorzien van airco, toilet, koffiebar, koelkast, dubbele beglazing, verstelbare rugleuningen, zijdelings verstelbare stoelen, video/dvd. In Business-Class opstelling met 4 tafels zijn er 35 zitplaatsen, in Royal-Class opstelling is de capaciteit 39 zitplaatsen.

Daarnaast beschikt TCA Tours over diverse andere moderne touringcars en prima chauffeurs !  Voor de TCA infopagina: klik hier>

Nieuwe touringcar voor E.L. Travel

MEPPEL (DR): Het Drentse touringcarbedrijf E.L. Travel heeft een prachtige nieuwe aanwinst, een VDL BOVA Magiq MHD 139.460 met 60 zitplaatsen. Marcel ging naar Meppel voor een fotoreportage.

De Magiq was net terug van zijn eerste reis en zou die middag weer naar Oostenrijk vertrekken, maar voor de foto werd hij nog even snel door de wasserette gehaald waarna wat foto's gemaakt konden worden.  De touringcar is voorzien van tafeltjes en magnetron enz.enz... Met dank aan Eddy Laske (E.L.) voor zijn geweldige medewerking.

Voor de complete reportage van Marcel v/d Geugten: klik hier>

Kras Holding neemt Lion Cars over

ZALTBOMMEL - Kras Holding in Ammerzoden heeft het Bommelse touringcarbedrijf Lions Cars overgenomen.  Jozef Kras, directeur van de Kras Holding, waartoe overigens niet Kras Reizen behoort. "We hebben alle aandelen overgenomen van eigenaar Wim van Leeuwen".

Hij weerspreekt geruchten dat Lion Cars failliet zou zijn en dat er ontslagen zouden vallen. "Onzin. Alles gaat mee. Het wagenpark, en ook het personeel." Volgens Kras is de aankoop vooral gedaan in het kader van schaalvergroting. "Plus Lion Cars heeft veel werk dat wij niet hebben." Het personeel is maandag bijgepraat over de overname.
100e Van Hool voor Koninklijke Beuk

 NOORDWIJK (ZH): Op woensdag 6 januari werd de 100e Van Hool touringcar officieel afgeleverd aan Koninklijke Beuk touringcars uit Noordwijk, de eerste Van Hool werd aan Beuk geleverd in 1986.

In Konigshooikt (B) ontvingen Dolf, Eric en Martijn Beuk de sleutels van hun nieuwste Astromega dubbeldekker. Een bijzonder moment, waarbij 3 generaties Beuk de touringcar officieel overgedragen kregen uit handen van Filip van Hool, telg uit de beroemde  van Hool familie.

Bij deze nieuwe dubbeldekker is veel aandacht besteed aan de speciale uitrusting van de touringcar, maar ook aan het milieu. De TD927 is immers uitgerust met een MAN motor die beantwoordt aan de EEV normen, dus nog beter qua Co2 reductie dan de Euro 5 motor.

De TD927 is 14,10 m lang en biedt plaats aan 88 passagiers in 3 sterrenuitvoering. Verder is voorzien: een boordkeuken met magnetron en koelkast, radio/CD speler, DVD speler, geïntegreerde flatscreens, MP-3- en Ipod-aansluiting, een backcamera en zijcamera voor veilig en makkelijk manoeuvreren en aansluitingen voor notebooks.

Voor meer touringcarnieuws klik hier voor ons

NIEUWSARCHIEF  1>
NIEUWSARCHIEF  2>
NIEUWSARCHIEF 3>

NIEUWSARCHIEF 4>
NIEUWSARCHIEF  5>

 

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

foto's Marcel van Marcel

foto's Bertie

 foto's Nick
 
foto's Ben

Sponsor touringcarteam:

Bus-idee
infopagina's:


op de kaart

overzichtskaarten:
klik op een provincie >

adreslijsten

touringcarbedrijven:
klik op een provincie >

 

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden
klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie >

vip & business class:
klik op een provincie >;

    

 

 


 

 

© Deze website is 11-05-12 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >