touringcarteam.nl

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants


 
Doorlopend start het ROC van Twente bij voldoende deelname weer met diverse opleidingen voor touringcarchauffeurs. 


BUS-IDEE
:
voorpagina
inhoudsopgave

LAATSTE NIEUWS:
volg ons op twitter !
bus-idee-hyves>

bus-idee-nieuws>

TOURINGCARTEAM:
nieuwsarchief  1>
nieuwsarchief  2>

nieuwsarchief  3>
nieuwsarchief  4>

nieuwsarchief  5>
nieuwsarchief  6>
nieuwsarchief  7>

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
grensgebied België
grensgebied Duitsland

reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten
touringcarchauffeurs


TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

E-MAIL CONTACT:

Touringcarteam
Bertie Willemsen
Marcel van der Geugten Nick van der Geugten
Steven Korf

 


 

 

MAN met wielrenbus op Bus-idee-dag !

LEUSDEN (U): Deze week ontvingen wij van Ron Elderhorst van MAN Truck & Bus het geweldige nieuws dat ze de wielrenbus van Team Dimension Data zullen presenteren op de Bus-idee-dag 2016 !

Dat vinden we superleuk, want deze MAN Lion’s Coach is uitgerust met luxueuze inrichting voor de verzorging van de renners. Team Dimension Data is een bekende naam in de wereld van de internationale wielersport.  Op 3 november mag je deze touringcar ook echt in....

Normaal gesproken is dat alleen voorbehouden aan de renners en hun begeleiders en verzorgers, maar MAN wilde graag laten zien wat voor mogelijkheden er allemaal  zijn bij het inrichten van hun voertuigen....

Aan de buitenzijde is over de volledige lengte een zonnescherm aangebracht. Een extra TV-scherm biedt de mogelijkheid om ook tijdens de koers buiten onder het zonnescherm de renners te volgen. Uiteraard is de wielerbus ook voorzien van WIFI, SAT TV en een beamer. Is er geen mogelijkheid om de voorzieningen op het net aan te sluiten, dan voorziet een generator in alle mogelijke stand alone-functies.

Binnen heeft de dubbele rij met stoelen deels plaats gemaakt voor 11 luxueuze stoelen, ieder voorzien van een opbergunit en aansluiting voor telefoon en tablet. In het achterste deel van de Lion’s Coach bevinden zich een grote keuken met 2 koelkasten, vriezer en magnetron en een douchecabine met 2 douches, een separaat toilet met urinoir en wasbak

De touringcar is tevens uitgerust met een stapelbed en ruime opbergmogelijkheden. Onder in de bagageruimte bevindt zich de was-droogcombinatie.  Wil je meer weten, lees het gehele artikel hier>>>

Jubileum Drie Dorpen / Wijdemeren Tours

ANKEVEEN (NH): Dubbel jubileum bij de familie Van Ter Mey, ze bestonden dit jaar 25 jaar met hun hotel/restaurant De Drie Dorpen en 12,5 jaar met hun busbedrijf Wijdemeren Tours.  En er was nog iets...

Ze hebben van de allereerste VDL Futura FDD 2 in Nederland de sleutel overhandigd gekregen en natuurlijk mochten we dat met z'n allen mee beleven en de touringcar van onder tot boven inspecteren.  Wim heeft zelf veel bijgedragen met tips en adviezen tijdens de ontwikkeling.

Bertie Wilemsen maakte natuurlijk een prachtige reportage: klik hier>

Nieuwe KNVB spelersbus gepresenteerd !

HOENDERLOO (GLD): Op 16 mei 2015 werd bij het Golden Tulip Victoria Hotel de nieuwe KNVB spelersbus door Betuwe Express aan het Nederlands Elftal gepresenteerd, Bertie Willemsen was erbij....

Wil je meer zien van de prachtige Mercedes Benz Travego in Oranje outfit, kom dan snel kijken naar de reportage van deze touringcar op de site van Bertie Willemsen, die namens ons exclusief toegang kreeg in de touringcar voor een reportage tussen alle sportjournalisten: klik hier>

Rolstoellift voorin bij Martinus Tours

WAVERVEEN (U): Dit touringcarbedrijf is vernoemd naar de Heilige Martinus, dit was een Romeinse soldaat die opkwam voor de minder bedeelden en van wie bekend is dat hij ooit de helft van zijn mantel aan een bedelaar gaf. Hij leefde zich in in zijn onfortuinlijker medemens.....

Maar natuurlijk is Martinus Tours ook wel vernoemd naar Martien Leerentveld, de man van Willy en samen het echtpaar achter dit bedrijf. 

Onlangs hebben ze een nieuwe Setra S416GT-HD rolstoeltouringcar in gebruik genomen, waarbij ze zich ook hebben ingeleefd in hun minder valide passagier en ervoor gezorgd dat deze nu ook eens helemaal vóórin  kunnen zitten of op gelijke hoogte met hun medepassagiers.

Deze Setra touringcar is namelijk bij de bouw voorzien van een rolstoellift vóórin en  middendeur is verplaatst naar achteren, zo kan er dus aan de rechterzijde in de touringcar eventueel een lange rij rolstoelen worden geplaatst en kunnen deze mensen nu ook prima met hun andere medepassagiers praten en zitten zij niet meer alleen achterin.

De touringcar is één van de weinige touringcars in Nederland (slechts 2 of 3) waarbij de rolstoellift aan de voorkant is geplaatst, een geweldige uitkomst.  Maar ook als het enkel een groep betreft die wat minder goed ter been zijn, dan kan de lift naast de voordeur gebruikt worden om gemakkelijker in en uit de touringcar te kunnen komen.  Deze heeft verder ook nog een gelijkvloers schoonwater toilet aan boord en een enorme grote bagageruimte over de gehele lengte tussen de assen.

Met veel plezier rijden Willy en Martien met Martinus Tours al jaren vrijwel alle Zonnebloemgroepen uit hun regio en weten ook de regionale bejaardentehuizen hen bijzonder te waarderen. Met deze bijzondere touringcar zullen ze zeker veel lof oogsten bij hun klanten. We wensen ze veel succes en veilige kilometers.  Meer info over Martinus Tours:

Waverveen: Martinus Tours, Cliffordweg 22, 3646 AH, telefoon: 0297-263980 / fax: 0297-266394  Infopagina> Internetsite>

Nieuwe Volvo 9700 HD voor Heijthuijzen

ELSLOO: Op vrijdag 2 mei was het een feestelijke dag voor touringcarbedrijf Heijthuijzen in het Limburgse Elsloo, op die dag namen ze hun nieuwste touringcar in gebruik: een Volvo 9700 HD.

Het betreft een 13 meter lange drie-assige touringcar met alle mogelijke opties met kenteken 49-BBS-8.  We feliciteren Volvo Bus Nederland uit Beesd en Heijthuijzen met de aflevering van deze nieuwe aanwinst.

Nieuwste aanwinst van Eemland Reizen

HILVERSUM (NH): Met gepaste trots kregen we onlangs een bericht van Jan van Leeuwen van Eemland Reizen, voor het seizoen 2013 werd daar hun nieuwste touringcar afgeleverd door EvoBus in Nijkerk....

Vader en zoon van Leeuwen hadden een mooie dag uitgezocht om de Mercedes-Benz Tourismo op te gaan halen, het betreft een 14 meter lange touringcar met plaats voor wel 63 personen.  We zullen deze Tourismo waarschijnlijk veel gaan tegenkomen omdat Eemland Reizen er onder andere veel verzorgde dagtochten mee rijdt in Nederland. 

Kupers investeert in 4 nieuwe VDL Futura's

WEERT (L): Voor Kupers was deze aflevering  een zeer bijzondere gebeurtenis, want de levering van de 300ste touringcar is hiermee een feit. Bert Fonteijn van Kupers: “Wij zijn erg trots op deze mijlpaal!" 

"Door de grote vraag naar onze touringcars van gerenommeerde touroperators, zoals De Jong Intra Vakanties, Van der Biesen Travel, Europa Speciaal Reizen, Bolderman Excursiereizen en Interbus kunnen wij ook in deze economische slechtere tijden blijven investeren. Sinds de oprichting van ons bedrijf, in 1931, is dit ons 272e VDL-voertuig !” 

Willem van der Leegte, directeur VDL Bus & Coach Nederland.: "Voor VDL is dit een bevestiging dat ons nieuwe product in de praktijk voldoet aan de beloften die we  hebben gedaan. Wij hopen de goede samenwerking in de toekomst verder voort te zetten”

Beetje 'lullig' kenteken....

BOEDAPEST: Van grappenmaker Bertus Domburg kregen we deze week een bericht vanuit Boedapest, daar is hij met een 'Bertus busreis' en kijk eens wat hij nu weer tegenkwam......een beetje 'lullig' kenteken. 

Hij was waarschijnlijk al de zoveelste, want de Hongaarse chauffeur kon hartelijk lachen om het feit dat er weer eens een Hollander commentaar op zijn kentekenplaat had. Bertus bedankt en goede reis !

Verschoor Reizen viert 90 jarig bestaan !

HARDINXVELD (ZH): Het is dit jaar 90 jaar geleden dat Verschoor Reizen in 1923 begon met haar bedrijf. Daarom pakte men daar dit jaar o.a. uit met een nieuw kantoor, een nieuwe dubbeldekker en een stand op de Fenexpo. Genoeg reden om ze even in het zonnetje te zetten !

Op de Fenexpo troffen we Jacco en Marjandel Verschoor die zich presenteerden met een prachtige stand waar ze ons alles vertelden over de nieuwe Van Hool dubbeldekker die op 15 maart werd afgeleverd. 

Deze nieuwe prachtige TDX27 touringcar is uitgevoerd met lederen fauteuils, een prachtig modern interieur, toilet, koffie/thee bar, koelkast, magnetron, draadloze microfoon, geluidsinstallatie waarbij het mogelijk is muziek aan te sluiten per Iphone, Ipad of Laptop! En niet geheel onbelangrijk een aantal prachtige flatscreens en een dvd-installatie.

Bertie maakte meer foto's van deze Van Hool dubbeldekker, klik hier>

Grappige skibak !

HOOGVLIET (ZH): Deze foto ontvingen we van Paula Poolen die bij Leo Ringelberg op kantoor werkt, zij had hem weer van een Facebookpagina van een vriend van haar gevist. Een grappige skibak !

Iemand moet wel heel creatief zijn geweest om dit te ontwerpen, maar wel een idee.  Als je een busje hebt met een flinke voorschade, kun je er dus altijd nog zoiets mee doen....  Paula bedankt voor je inzending.

Nieuwe VDL FUTURA bij Snelle Vliet

ALBLASSERDAM (ZH): Tegen het prachtige avondlicht zien jullie hier de nieuwste aanwinst van Snelle Vliet. Ze nodigden meteen fotograaf Pieter van Hofwegen uit om daar een mooie reportage van te maken...

Welnu, het resultaat mag er zijn, omdat Pieter natuurlijk niet zo'n gespecialiseerde website heeft waar touringcarliefhebbers op kijken heeft Bertie Willemsen ze ook maar even op zijn website> gezet......

Even wat afkortingen voor de techneuten, dit is een VDL FUTURA FHD2-148-460MX EURO-5 EEV 65+1+1 met ZF AS-Tronic en alle mogelijke comfort opties die horen bij een touringcar van dit kaliber.

Onze felicitaties gaan natuurlijk uit naar Snelle Vliet die met deze nieuwe touringcar hopelijk weer veel tevreden klanten mag gaan vervoeren.

Betuwe Express viert 50 jarig jubileum !

HERVELD (GLD): Op 18 februari 2013 werd bij Betuwe Express door directeur Albert Winnemuller in aanwezigheid van het kantoor- en garagepersoneel de jubileumvlag gehezen, het bedrijf bestond die dag precies 50 jaar en dat wordt dit jaar in Herveld uitbundig gevierd.....

Vrijdag 22 en zaterdag 23 maart waren er rondom het bedrijf festiviteiten voor klanten leveranciers, collega's en andere partners.  Tussen de genodigden ook fotograaf Bertie Willemsen, hij maakte een reportage van de festiviteiten en natuurlijk de aanwezige touringcars !

Voor foto's van de festiviteiten afgelopen weekend: klik hier>

Ook deze bus krijgt steeds meer fans !

DALFSEN (OV):  Sinds afgelopen donderdag 21 maart hebben we er in Nederland weer een touringcar bij die de komende tijd ongetwijfeld ook steeds meer fans krijgt.  Bij South West Tours in Dalfsen is namelijk deze 14 meter Mercedes Benz Tourismo RHD-L afgeleverd !

Deze "Comfort Edition" heeft vele extra's zoals laminaatvloer, digitenne een 20 tal 220 volt stopcontacten usb aansluitingen een magnetron interieurcamera, achteruit rijcamera en uitzwaaicamera's een fogmaker 10 ledlampen aan de dakrand en 8 ledlampen onder de touringcar, een TGV luchthoorn en nog veel meer leuke, handige en veilige voorzieningen.  EvoBus heeft voor het eerst veel van deze opties geleverd en alles zelf in de werkplaats in Nijkerk gemonteerd.

Daardoor is EvoBus zelf ook erg enthousiast geworden omdat ze daarmee nog beter aan specifieke wensen  van een klant tegemoet zijn gekomen dan dat ze al gewend waren.  Door dit project is gebleken dat er nog veel meer kan worden aangeboden op te leveren Mercedes Benz touringcars dan tot nu toe van de fabriek uit het geval was. 

De aflevering van deze eerste zo compleet met extra's uitgeruste touringcar vond op feestelijke wijze plaats bij South West Tours in Dalfsen in aanwezigheid van Teun van der Wekken, Sven Dijksma en Jan Brakke namens Evobus Nederland en natuurlijk waren er tal van chauffeurs van South West Tours aanwezig De koffie met gebak smaakte goed en iedereen vond het een schitterende aanwinst.

De vaste chauffeur van deze touringcar wordt Matthijs Zwart (hoe toepasselijk) die er vanaf nu waarschijnlijk de allergrootste fan van is. Ook wij zijn ook fan en feliciteren South West Tours, Ron, Robbert en alle SW chauffeurs met deze aanwinst. Bertie Willemsen was namens Busidee aanwezig bij de aflevering om plaatjes te schieten, dus als je meer foto's wilt zien van binnen- en buitenkant, klik dan hier>

Nieuw leven voor BOVA Benelux uit 1973

ZEVENBERGEN (NB): Hier gaat ons touringcarhart weer sneller van kloppen, in Zevenbergen hebben ze bij Goverde Personenvervoer een klassieke BOVA Benelux 73 gerestaureerd, een pracht exemplaar !

Ooit lazen ze bij ons het leuke nieuwsberichtje "Bus 21 Schepers nu kippenhok in Suriname" schrijft Ivo de Groot van Goverde ons. Maar omdat ze niet genoeg kippen hadden in Zevenbergen hebben ze daarom maar besloten deze touringcar een tweede leven in te blazen.

Op de website van Goverde hebben ze een leuke reportage van allerlei stadia in de restauratie van deze touringcar die ooit nieuw werd gebouwd voor Lion Cars en in 1975 werd overgenomen door Favoriet Reizen uit het Brabantse Willemstad.  Voor de fotoreportage: klik hier

We zijn zelf ook aan het restaureren...

DEVENTER: Maar dan een beetje kleiner ! Vorig jaar hebben we een leuke driewieler aangeschaft.  Die is hartstikke geinig, maar we moesten toch nog wel een paar klusjes doen om er goed mee op pad te kunnen.  Op dit moment zijn we de originele carburateur aan het monteren......

Die hebben we van de winter via Ebay gekocht en is uit Griekenland per postpakket afgelopen februari aangekomen.  Na een grondige schoonmaakbeurt wordt hij nu gemonteerd en dan hopen we dat de driewieler haar topsnelheid van 85 km/u weer haalt.   Nog een paar mooie dagen sleutelen, dan kunnen we erop uit met onze Reliant Regal.

Brookhuis Reizen vestiging in Etten

ETTEN (GLD): Wat een leuk nieuws kregen we onlangs van Ronald Hordijk, samen met zijn collega Millie Wolsink hebben ze voor Brookhuis Reizen een kantoor in Etten geopend.  Hier verkopen ze verzorgde reizen, dagtochten en regelen ze touringcars voor groepen. 

Erg leuk om weer zoveel enthousiasme te zien. In de afgelopen periode ging OTC / Van Kempen over in Brookhuis en daarmee werd dus ook deze vestiging in de regio Doetinchem overgenomen.  De klanten vinden het erg fijn dat ze weer terecht kunnen voor het boeken van dagtochten en verzorgde reizen en dat gebeurt ook volop.  Brookhuis Reizen heeft daarmee kantoren in Oldenzaal, Enschede en Etten.....   proficiat !

Etten: Brookhuis Reizen BV, Zeddamseweg 43, 7075 ED, telefoon: 088-4607060 / fax: 0314-365101 Infopagina>  Internetsite>

Snelle Vliet/MAN in RTL Transportwereld

ALBLASSERDAM (ZH): Voor iedereen die het gemist heeft, op zondag 3 maart was er in het TV programma RTL Transportwereld aandacht voor MAN touringcars in: 'Snelle Vliet blij met Lions Coach'

Ruud van der Marel legt uit wat ze bij Snelle Vliet doen om de kwaliteit van dienstverlening voor de klant op een heel hoog niveau te krijgen en te houden.  Hierbij staat naast de klant ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal.  Ook Meindert Snoeck van MAN Bus & Coach komt aan het woord.  Uitzending gemist ?  Klik hier>

Bus-idee feliciteert TCR Tours uit Raalte

RAALTE (OV): Het allereerste touringcarbedrijf dat lid werd van Bus-idee was TCR Tours, in februari was dat precies 10 jaar geleden. Ook leverde Van Hool deze maand aan TCR twee nieuwe TX touringcars.

Om TCR tours te bedanken dat ze als allereerste touringcarbedrijf een infopagina op onze website wilden en omdat het precies 10 jaar geleden was dat ze lid werden, gingen we met een lekkere slagroomtaart en een Bus-idee oorkonde naar het TCR kantoor in Raalte. We troffen naast Willemien, Helga, Janneke en Jurriën hier ook directeur Bas Roescher die blij verrast was door het feestelijke karakter van ons bezoek.

We waren het er over eens dat het in die tien jaar wel enorm goed vooruit was gegaan met TCR en dat ze naast het lidmaatschap van Bus-idee ook natuurlijk zelf heel erg hun best hadden gedaan.....  hahahahaha   Zo werd er nog even hartelijk gelachen, werd de taart aangesneden en koffie in gedaan om deze feestelijkheden te vieren. 

Buiten volgde nog een demonstratie met de lift van de tolstoeltouringcar  voor de foto, want natuurlijk was fotograaf Bertie Willemsen erbij om de prachtige nieuwe TX 11 VIP touringcar en de  TX 17 rolstoeltouringcar op de foto te zetten.  Ook voor hem was er gebak.  Zijn fotoreportage van de nieuwe touringcars vind je hier> 

Touringcar voor Sister Act Musical Cast 

LAREN (GLD): Sinds de Gala Premiere van Sister Act in het AFAS Circus Theater in Scheveningen afgelopen zondag 3 maart is de Oad 654 onderweg door het land als Sister Act Cast Bus......

De Oad touringcar werd daarvoor kleurrijk bestickerd bij AT Reclame in Laren en dat is goed gelukt !  Sister Act is exclusief te zien in het AFAS Circus Theater van woensdagavond tot en met zondagavond.  In de weekenden zijn er ook matinee voorstellingen. 

Vrijwel ieder touringcarbedrijf heeft wel aanbiedingen om individueel of met een groep in een touringcar naar Sister Act te gaan, dus mocht je ook een keer naar en voorstelling in Scheveningen toe willen (met een groep), neem dan contact op met een touringcarbedrijf in je regio.

Bertie Willemsen maakte een reportage van de bus: klik hier>

Foto reportage Occasions show NEOMAN

OBERHAUSEN (D): In het MAN TopUsed Centrum in Oberhausen was op 22 en 23 februari een grote touringcarshow georganiseerd.  Het is maar vlak over de grens bij Arnhem en er was weer erg veel te zien.

Naast goede gebruikte waren er ook veel nieuwe touringcars te zien met soms hele spectaculaire inrichtingen.  Ook Nederlandse bedrijven waren aanwezig.  Bertie Willemsen maakt een mooie fotoreportage: klik hier>

Mercedes Benz Tourismo foto actie !

NIJKERK (GLD): Hou de komende tijd je camera of Smartphone in de aanslag, want EvoBus heeft een met allemaal foto's bestickerde demo MB Tourismo door het land rijden met een leuke actie.  Maak er een foto van, mail jouw foto naar DaimlerBuses en win een miniatuur !

Op de foto's staan MB Tourismo's van touringcarbedrijven in Nederland onder het motto: "Deze ondernemers gingen u voor... bent u de volgende ?"  En kijk nou eens, er zitten naast veel foto's van de ondernemers zelf ook allemaal leuke foto's van onze touringcarteam fotografen Bertie, Marcel en Ben tussen !  Nou, daar zijn we trots op !

Meer weten, of zien hoe de demo eruit ziet, kijk op de fotopagina van Bertie, op de website van EvoBus of op EvoBus Facebook

Jullie winterfoto's zijn weer welkom !

Met de komst van sneeuw in Nederland is alles meteen in rep en roer, maar voor touringcarchauffeurs is het niets nieuws, want die rijden ieder weekend al volop naar bergen sneeuw met wintersporters natuurlijk...

Daarom is het misschien wel weer een goed idee om een oproepje te plaatsen om je foto's van touringcars in de sneeuw weer naar ons te mailen, want dat levert ieder jaar weer geweldige plaatjes op.   De eerste zijn trouwens al binnen, zo waren bijvoorbeeld KRAS en STAF Cars alweer van de partij. Voor alle winterfoto's bij Bertie: klik hier>

Muzikale Kerstgroet van ElboBus

HEINO: We wisten niet dat de mensen van ElboBus zo muzikaal waren totdat we deze Kerstgroet van ze kregen, wat een geweldig talent !

Namens ons allemaal bij Bus-idee enorm bedankt voor alle hartelijke Kerstgroeten en Nieuwjaarswensen die we kregen via mail en post en ook wij wensen jullie fijne feestdagen en een steengoed busjaar 2013 !

Touringcars: All You Need & Vitesse

WINTERSWIJK: Hier weer een paar mooie reportages van bijzondere touringcars waar Bertie Willemsen de afgelopen weken achteraan zat. 

Van de "All You Need is Love" touringcar maakte hij zoals ieder jaar weer een prachtige reportage nog voor deze vertrok om de geliefden bij elkaar te brengen en ja dat gebeurt altijd in het geheim natuurlijk voor de Kerstspecial die op Kerstavond weer wordt uitgezonden.  

En ook kwam hij al enige tijd geleden de nieuwe spelersbus van Vitesse tegen, nog voordat deze officieel gepresenteerd was aan de ploeg.  Maar dat is ondertussen gebeurd en voor beide touringcars hebben we nu groen licht om de foto's te mogen publiceren.  Met dank aan Koninklijke Beuk en Willemsen De Koning   Bekijk ze hier !

Een paar leuke Volkswagen-bus-ideeën !

Als Bus-idee zijnde hebben we natuurlijk interesse in alles wat met bussen te maken heeft, zo kwamen we ook de Facebook pagina van Volkswagen tegen met daarop wel héél grappige ingezonden foto's...

Zo zagen we de Volkswagenbus-trein of wat dacht je van deze Volkswagenbus-dubbeldekker-camper die heel creatief werd gemaakt met behulp van de carrosserie van een oude kever.  Meer: klik hier>

Hoe heeft dit ooit kunnen gebeuren ??

Als je dit verhaal hoort dan geloof je je oren niet, een enthousiaste ondernemer met een prachtige eigen touringcar kwam in een nachtmerrie terecht die zijn weerga niet kent en dit is het resultaat.....

Ondergedoken, suïcidale gedachten, je leven in puin en dat alles omdat je deed wat waarschijnlijk ieder ander ook gedaan zou hebben als ze je bus slopen.  Deze ondernemer kan sinds die dag niet meer normaal leven en moet constant over zijn schouder kijken.  En de politie ? 

Tot nu toe heeft die nog niets concreets kunnen doen, maar aanstaande dinsdag wordt er, om in contact te komen met getuigen, aandacht aan geschonken in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'

Lees meer over wat er precies gebeurd is met dit bedrijf: klik hier>

Foto's Bus-idee-dag 2012 in Boskoop !

BOSKOOP (ZH): Dit was onze drukste Bus-idee-dag ooit met naar schatting ca. 2000 bezoekers, op dinsdag 4 december presenteerden zich wel 178 dagtochtbestemmingen vol enthousiasme in Boskoop.

Met gezellige muziek van de Grace Band, meezingers van het Shantykoor de IJsselzangers gesponsord door restaurant De Gouden Leeuw uit Montfoort en een echte Urker klederdrachtenshow.....

We bedanken o.a. Ghielen, OTC, Muys Scaldis, Ter Beek, Jac de Kort, Peereboom, Snelle Vliet, ZDS, Streef, M&M Travel en Betuwe Express dat ze met zoveel van hun vaste klanten naar Boskoop toe zijn gekomen.  Al deze beslissers hebben zichzelf kunnen informeren bij alle bestemmingen om inspiratie op te doen voor nieuwe groepsuitstapjes.

Voor de lijst met alle standhouders in Boskoop: klik hier>
voor de foto's van Cees Tilman en Henk Korf: klik hier>

-----------------

Foto's SETRA show 2012 in Neu-Ulm

NEU-ULM (D): In het weekend van 17 & 18 november bezocht fotograaf Michel Rougraff de SETRA show op de thuisbasis van het merk in Neu-Ulm.  Veel te zien zoals natuurlijk de nieuwe 500 serie...

Maar ook de touringcar die deelnam aan de Record Run voor bussen in 2012 waarbij werd bewezen dat de nieuwe EURO-6 motoren maar liefst 8,2% minder brandstof verbruiken dan hun voorgangers.

Vanuit Nederland is het natuurlijk wel een stukje rijden naar Neu-Ulm om al dat moois te gaan bekijken, daarom zijn we er trots op dat we jullie kunnen melden dat SETRA ook op de Bus-idee-dag 2012 in Boskoop (ZH) aanwezig zal zijn met haar nieuwste 500-serie.

Kom mede daarom op dinsdag 4 december zeker naar onze Bus-idee-dag 2012 in het Plantariumgebouw en meld je snel aan als bezoeker bij onze Bus-idee backoffice: klik hier>  Voor alle foto's van de SETRA show door fotograaf Michel Rougraff bij Marcel: klik hier>  

 Z.K.H. Prins Willem Alexander bij BBA ?

TILBURG (NB): Directeur Annie Vrugt van BBA Tours uit Tilburg en Inspecteur Generaal mevrouw mr. J.Thunnissen van de ILT ondertekenden op 31 oktober onder toeziend oog van een lid van het Koninklijk huis het convenant voor vergunninghouder Airexpressbus.

Airexpressbus is het bedrijf dat de dagelijkse zeer betaalbare en handige busverbindingen verzorgt tussen Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Vliegveld Eindhoven en Vliegveld Weezer (D). 

Doordat Airexpressbus voldoet aan de door ILT gestelde criteria is er nu een convenant afgesloten waardoor dit bedrijf in de toekomst minder zal worden gecontroleerd op naleving en de inspectie zich meer kan gaan richten op andere bedrijven waar dit toezicht harder nodig is.

Meer over Airexpressbus, mogelijkheden en prijzen: klik hier

Tourbizz 2012 ontvangt 4700 bezoekers !

KAATSHEUVEL (NB): Hartstikke druk bezocht werd Tourbiz 2012 op zaterdag 10 november, met 4700 bezoekers was het een groot succes.  Verschillende workshops voor de bijscholing van touringcarchauffeurs maakten deel uit van het Tourbiz programma....

Zo waren er workshops over het imago van de sector, het imago van de chauffeur, de instroom in de sector en natuurlijk de digitale tachograaf.   Speciale aandacht was er voor de campagne 'De Bus krijgt steeds meer Fans' en de website waarop o.a. al het materiaal voor de campagne is te bestellen: www.busdesk.nl Één van de hoogtepunten was ook het uitreiken van de onderscheidingen aan chauffeurs door de IRU.  Voor foto's van Bertie Willemsen: klik hier>

Foto's Bus-idee-dag Emsflower 2012 !

EMSBÜREN (D): Dinsdag 6 november was de eerste Bus-idee-dag van dit jaar voor het noorden, oosten en midden van Nederland.  Met een ruimere opzet, betere publieksspreiding over de dag en live muziek van de Grace Band was het weer een geslaagde en gezellige dag !

Cees Tilman maakte foto's en natuurlijk heeft hij die zo snel mogelijk voor jullie online gezet.  Dus als je wilt zien of je er nog een beetje voordelig op staat dit jaar ? klik hier>   De lijst met alle deelnemende bedrijven bij Emsflower, die vind je hier>  Onze volgende Bus-idee-dag is op dinsdag 4 december in Boskoop bij Gouda.  Wil je er naartoe, dan kun je weer gratis kaarten aanvragen: klik hier>

Reportage Autocar Expo 2012 Bordeaux

BORDEAUX (F): Voor de derde keer werd van 17-20 oktober de Autocar Expo in Frankrijk, een evenement met 85 deelnemers die met elkaar 120 voertuigen samen brachten voor de touringcarbranche.....

Het vierdaags evenement in het Franse Bordeaux werd bezocht door een groot internationaal publiek en ook door busfotograaf en fotovriend van Marcel van der Geugten, de Fransman Guillaume Babule.   Hij stuurde een flinke serie foto's. Voor zijn hele reportage: klik hier> 

Geslaagde open dagen bij Van Hool & Volvo

In het weekend van 5, 6 & 7 oktober waren er twee zeer geslaagde evenementen voor touringcarbedrijven, zo waren er bij Van Hool touringcars weer de bekende Klant & Car dagen in Konigshooikt en had Bluekens in Breda een grootse Volvo show georganiseerd......

Ruim aandacht bij Van Hool voor de TX Altano, de hoogdekker waarbij het gehele bovendek is gereserveerd voor de passagiers. 

Volvo presenteerde bij Bluekens Truck en Bus de Volvo Barbi Galileo en verschillende uitvoeringen van de 9500 en 9700 waarmee ook zelf een testrit kon worden gemaakt door touringcar ondernemers. 

Bertie Willemsen bezocht beide dagen en maakte weer prachtige fotoreportages: voor Van Hool: klik hier>  voor Volvo: klik hier>

Veel foto's van de I.A.A. Hannover !

HANNOVER (D): Onder het motto 'Motor van de toekomst' was afgelopen week de bedrijfswagenbeurs IAA in het Duitse Hannover.  IAA heeft in oneven jaren haar personenauto variant in Frankfurt en in alle even jaren zoals 2012 de bedrijfswagen versie in Hannover......

Door het gigantische aanbod aan exposanten en producten is een bezoek altijd weer te kort en kan het verstandig zijn om van tevoren al keuzes te maken en met plattegrond en tijdsplanning op pad te gaan. 

Touringcarteam Marcel en Bertie maakten foto's en bezochten meteen de persdagen waardoor ze fantastisch beeldmateriaal voor je hebben.  Want als je afgeopen week geen tijd had om een dagje Hannover te doen, dan kun je toch nog lekker met een drankje voor je PC gaan zitten en de foto's bekijken: Voor Bertie: klik hier>  Marcel: klik hier>

Boer gijzelt touringcar in Middenbeemster !

MIDDENBEEMSTER (NH): Nu breekt toch helemaal onze klomp !  Op donderdag 13 september werd chauffeur Bertus Rommers van touringcarbedrijf De Boezem met een bus vol passagiers gegijzeld door een boer op wiens erf hij per ongeluk was terecht gekomen....

Bertus verbleef met een groep een paar dagen in een hotel in De Rijp en vertrok voor de lunch naar Restaurant Aagje Deken in Middenbeemster.  Omdat in de weg naar het restaurant een smal bruggetje zit, werd door een passagier die de situatie kende de tip gegeven dat je makkelijker over het erf, achter een schuur bij een boerderij kon rijden.... 

Eenmaal op het erf, bleek het de verkeerde boerderij te zijn en bleek de weg dood te lopen op een zojuist omgeploegd veld.   De vrouw zei: "Sorry Bertus, ik heb me vergist"  "Geeft niet mevrouw", antwoordde Bertus, "dan ga ik er wel weer achteruit af".  Maar dat ging niet meer, want de boer was achter de bus aan komen rijden en had twee grote tractoren dusdanig geplaatst dat de bus onmogelijk meer achteruit het erf af kon  De boer kwam samen met zijn herdershond dreigend naar Bertus toe en was witheet: "Waar ben jij nou mee bezig, vind je dit normaal, wat doe je hier ? Dit is eigen grond, je mag hier niet komen etc.etc. 

Bertus antwoordde dat hij verkeerd was voorgelicht en bood zijn excuses aan.  Maar de boer nam hier geen genoegen mee.....Hij haalde de tractoren niet meer weg en daar stond de touringcar met passagiers, gegijzeld op het erf van een boer in Middenbeemster.  Na enige tijd werd besloten dat de groep dan maar te voet naar het 100 meter verder gelegen restaurant moest gaan en daar stond Bertus op het erf......

De politie werd ingeschakeld, maar na geruime tijd was er nog geen surveillancewagen te zien. Na enig bellen werd Bertus doorverbonden met de agenten die onderweg waren en kreeg het advies in zijn bus te blijven om de zaak niet verder te laten escaleren.   Plotseling na 50 minuten kwam er schot in de zaak toen twee passagiers met de boer aan kwamen lopen en deze bleek te zijn gekalmeerd.  Ze hadden al die tijd een gesprek gehad met hem en zijn vrouw en de uitkomst was dat Bertus zonder losgeld of schade aan zijn touringcar weer van het erf af mocht rijden.  Politie kreeg bericht dat de zaak was gesusd en niet meer nodig was en Bertus..... die was een ervaring rijker die hij in zijn hele leven nog niet eerder had gehad. Hij heeft ook nog een klein advies voor iedereen:

"Geachte collega’s, mocht je ooit naar restaurant Aagje Deken in Middenbeemster moeten, let dan goed op welke inrit je neemt, want het erf van Boer Kramer aan de Middenweg 192A raad ik je niet aan....."

Bertus, namens Bus-idee en alle collega's bedankt voor je verhaal !

BigBuszz, Neoplan camper in aanbouw !

AMSTELVEEN: Op een verjaardagsfeestje werd fotograaf Marcel van der Geugten opmerkzaam gemaakt op een mooie grote Neoplan dubbeldekker die in Amstelveen wordt omgebouwd tot camper..... 

Na wat zoeken kwam Marcel op de website www.BigBuszz.nl terecht .De eigenaar van The Big Buszz bleek Ron Onrust te zijn, Onrust kocht in november 2011 de Neoplan N122P bij van Gerwen in Veldhoven. Ron is it-journalist en had niks met bussen te maken. "Klopt," zegt hij. "Maar ik was er wel altijd door gefascineerd, vooral door hun omvang. Ze zijn groot en ze rijden, dat geeft een gevoel van vrijheid. Dus toen deze Neoplan dubbeldekker voorbij kwam, heb ik hem gekocht."Zelf een leuk BigBuszzje plakken ? klik op het plaatje en print het uit op karton

Na wat reparaties werd de Neoplan in de mooie nieuwe kleur gespoten waarna het afbreken en opbouwen van het interieur begonnen is. Ron liet zich inspireren door een Duitser die ook een Neoplan dubbeldekker ombouwde tot camper, het resultaat is geweldig, zie filmpje hieronder !!

De hele ombouw van de Neoplan tot BigBuszz camper kan je volgen op zijn Blog: bigbuszz/blog Wil je een keer komen kijken kan dat ook, op de website staan zijn contact gegevens.  Foto's bij Marcel: klik hier>

BUS FANS present op 50PlusBeurs

UTRECHT: Op de 20e editie van de succesvolle 50PlusBeurs van 11 t/m 15 september in de Jaarbeurshallen in Utrecht heeft de campagne DE BUS krijgt steeds meer FANS dit jaar een prominente plek......

Naast de volledig bestickerde touringcar van Hartemink is Oad reizen aanwezig met een moderne touringcar en haar oldtimer T-Ford.  De 50PlusBeurs is 's werelds grootste evenement voor actieve plussers met zo'n 600 stands, workshops en presentaties.  Vanwege het 20 jarig jubileum is er aansluitend een concert van zangeres Vicky Leandros.

Voor meer informatie en tickets, klik op: http://www.50plusbeurs.nl  Voor meer foto's van DE BUS krijgt steeds meer FANS: klik hier>

VDL Jonckheere Emperor JEV140 !

Het is alweer even geleden dat we voor de laatste keer een inzending van Jean Marc Durand op de voorpagina hadden, maar dit is er weer één !  Voor diegene die hem nog niet kennen, hij verbouwd bussen...

Maar dan alleen digitaal vooralsnog, met andere woorden deze touringcar bestaat niet, althans deze hoogdekker uitvoering niet....  Het is een VDL Jonckheere in een uitvoering waar de passagiers op het bovendek plaatsnemen, terwijl de chauffeurs een verdieping lager het voertuig besturen.  Achterin is ook nog een kleine zitruimte beneden.  Voor een grotere foto van deze VDL Jonckheere Emperor: klik hier>

Origineel Bus-idee voor op vakantie !

Een alternatieve manier om met de bus op vakantie te gaan kwamen we tegen op internet.  Een tent in de vorm van een VW bus !  Daarmee zal je hoge ogen gooien op de camping, aan contacten vast geen gebrek...

Het is een vierpersoons tent met alles erop en eraan.  De ingang is de zijdeur.  Hier kunnen de kinderen weer ouderwets vechten of ze voorin of achterin mogen.  Ook is de vraag waar je op de camping plek krijgt, op het veld of op de parkeerplaats....   Wil je hem bestellen, hij is leverbaar vanaf augustus 2012 en kost € 379,95 maar vakantieplezier is gegarandeerd !   Meer weten: kijk op de website en klik hier>

Wereldpremière: NEOPLAN Jetliner !

VIANEN/MÜNCHEN: Van de fabriek in München en de 'MANnen' in Vianen kregen we onlangs een uitnodiging voor een livestream persconferentie in Vianen want er is nogal wat nieuws bij MAN.....

Marcel ging voor ons naar de persconferentie en bestelde al meteen een Primeur Jetliner voor onze Bus-idee-dagen op dinsdag 6 november in Emsbüren en op dinsdag 4 december in Boskoop.  En wat is die Jetliner een mooie tweeverdiener !  Hiermee lanceert de busfabrikant een flexibel inzetbare bus 'voor alle dag' voor zowel lijn- als toerritten.

De Neoplan Jetliner kenmerkt zich door elegantie. Hij heeft het strakke  design van de Neoplan-familie, een hoog comfortniveau en uitstekende rijeigenschappen. Uiterlijk valt hij op door zijn aerodynamische vormgeving en het mooie lijnenspel van glas en metaal. Typerend is de naar voren hellende B-stijl en andere kenmerkende details zijn de grote koplampen met helder glas en de LED-dagrijverlichting.

In de standaarduitvoering  wordt de Jetliner geleverd met alle denkbare veiligheidsvoorzieningen. Zoals een elektronisch remsysteem (EBS) met antiblokkeerfunctie (ABS) en remassistent (BA). Maar ook een elektronisch stabiliteits programma (ESP) met roll-over-prevention. De werkplek voor de chauffeur is ruim en ergonomisch ingericht. Het instrumentenpaneel is overzichtelijk  en biedt de bestuurder alle informatie voor een veilige en economische rit.

De Jetliner in multi-inzetbaar en daarom biedt Neoplan een scala aan mogelijkheden om de aandrijflijn perfect af te stemmen op de inzet van de bus. De 10,5 liter D20 motor is in de Jetliner verkrijgbaar met 360 of 400 pk, als Euro 5 of EEV zonder toevoeging van AdBlue. De techniek van de Jetliner volledig voorbereid op Euro 6. 

Verder is er keuze uit drie versnellingsbakken, van een traditionele handgeschakelde zesversnellingsbak tot en met een geautomatiseerde MAN TipMatic met twaalf  versnellingen. Met deze nieuwkomer zet Neoplan een nieuwe stap in veertig jaar Jetliner traditie...... 

BAK reizen op pad met Oh Oh Europa !

Bron: www.Blog.nl | Nieuwstip Bertie Willemsen

ALKMAAR (NH): RTL 5 begint het nieuwe seizoen met een nieuw reisprogramma in zijn vooravond: Oh Oh Europa. De titel doet een spin-off van Oh Oh Cherso vermoeden, maar de zender lijkt slechts mee te willen liften op de naamsbekendheid van het TV programma.


Inhoudelijk lijkt Oh Oh Europa totaal niet op de Eyeworks-hit. Wel zien we enkele bekende realitysterren in Oh Oh Europa.

“Eén bus, zeven markante duo’s en een joviale reisleider zijn de ingrediënten voor deze elf weken durende vakantie die start in Nederland en eindigt in Zuid-Europa”, meldt RTL over Oh Oh Europa, dat in eigen huis wordt gemaakt naar het Britse voorbeeld Coachtrip. Onder andere Arjan en Erik Snippe uit Beauty & De Nerd doen mee.

De koppels zijn heel verschillend: van glamourgays tot een slimme übernerdy-tweeling; van sexy GoGo-danseressen tot kapster; van twee verwende zusjes, tot jonge players en Bourgondiërs uut Twente. Hoe anders ze ook allemaal zijn, ze zijn met elkaar op vakantie en moeten er dus samen iets van maken.


 

Helaas duurt deze zinderende zomervakantie niet voor iedereen elf weken lang. De koppels mogen namelijk elke dag kenbaar maken welk ander duo zij het minst leuk vinden. Het duo dat op vrijdag de meeste stemmen heeft, moet de bus én het programma per direct verlaten. Op maandag voegt een vers duo zich bij de bestaande groep.

Oh Oh Europa staat om 20.00 uur geprogrammeerd en moet het dus onder andere opnemen tegen GTST, DWDD en het NOS Journaal.  Voor een foto van de bus: klik hier>  Voor Bak Reizen: klik hier>

Franse SNCF presenteert iDBUS

Nieuwstip: Bertie Willemsen | Bron: Telegraaf.nl

PARIJS (F): Het Franse spoorbedrijf SNCF start met goedkope busreizen en opent eind deze maand een lijndienst tussen Amsterdam en Parijs.  De prijzen van de buskaartjes liggen ruim onder die van de Thalys, maar de bus doet er ongeveer twee keer zo lang over......

 

'We mikken vooral op ouderen én op jongeren', aldus Barbara Dalibard van SNCF Voyages. Overdag rijdt de iDBus rechtstreeks vanaf het Stadionplein in Amsterdam naar het Parijse Gare de Bercy.

De nachtdienst, het goedkoopst, stopt ook in Lille. De eerste vertrekt op 23 juli. De prijzen van de kaartjes liggen vast en zijn niet variabel, zoals bij Thalys. Bovendien biedt de bus groepskorting: 4 passagiers voor de prijs van 3. Ook verkoopt de SNCF op elke bus enkele lokstoelen van 5 euro. Passagiers mogen slechts één stuk bagage meenemen. Die bagage is inbegrepen bij de ritprijs, het gewicht is vrij.

Voor elke bijkomende koffer of tas wordt 5 euro gerekend. Het Franse spoorbedrijf, dat ook tweemaal daags busverbindingen start met Londen en Brussel, rekent dit jaar al op een kwart miljoen reizigers.

Fotopagina iDBUS: klik hier  Website iDBUS.nl: klik hier

Fast Europe levert 14 nieuwe schoolbussen

BERLAAR (B): Leuk berichtje van Christophe Meeuwissen van Fast Europe.  Staf Cars heeft dit voorjaar enkele schoolbussen vernieuwd, hiervoor koos het bedrijf ditmaal voor de Fast Europe producten !

Met twee nieuwe Fast Scoler3 bussen op MAN chassis en een Otokar Vectio met MAN motor kan Staf Cars weer zonder problemen het nieuwe schooljaar in als de scholen na de zomer weer van start gaan.

Een andere pendelspecialist, Herman & Vandamme, heeft naast pendel ook ingezet op schoolvervoer. Dit jaar heeft men daar gekozen voor 11 nieuwe Fast bussen!! Naast de twee Otokar Vectio's en de Otokar Navigo koos men ook voor 8 Mercedes Sprinters van Fast Europe.

Nieuwste Van Hool TX17 voor Van Delen

BARNEVELD (GLD): Sinds begin van de zomer heeft touringcarbedrijf Jan van Delen uit Barneveld een tweede rolstoeltouringcar in gebruik genomen wederom van het merk Van Hool en wel de nieuwe TX17.

Deze reiswagen biedt plaats aan 62 personen en door middel van de snelsluiting van de stoelen is deze touringcar eenvoudig om te bouwen naar bijvoorbeeld 50-persoons comfortclass, maar ook kunnen er stoelen worden verwijderd om plaats te maken voor rolstoelen.

Deze rolstoelen worden met een lift omhoog gebracht en vervolgens de touringcar ingereden en uiteraard op een correcte manier vastgezet. Voor meer informatie over touringcarbedrijf Jan van Delen: klik hier>

Luxe VDL dubbeldekkers voor Bus Éireann

VDL Bus & Coach heeft 8 luxe VDL dubbeldekkers aan Bus Éireann in Ierland geleverd.  Deze dubbeldekkers worden voor intercitydiensten van Bus Éireann ingezet en zijn voor wat afmeting betreft, de grootste intercitybussen die door de onderneming worden geëxploiteerd.

De luxe VDL Synergy dubbeldekker is leverbaar in twee verschillende lengten. De voertuigen die aan Bus Éireann worden geleverd, zijn 14 meter lang en voorzien van een ZF AS-Tronic automatische versnellingsbak en een DAF MX 340 motor. De middelste deur is voorzien van een handmatige bedienbare rolstoelplank waardoor deze bussen uitstekend toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

De voertuigen zijn verder uitgerust met bestemmingsapparatuur, een betaaltafel, een kaartjesautomaat, een volledig CCTV-systeem, wifi, stroomaansluitingen en luxe stoelen.       Bron: VDL Bus & Coach

Irizar i6 voor wielerploeg Argos Shimano

LUIK (B): Aan de vooravond van de Tour de France heeft Jeroen Vermeulen van Cosmo Coach & Bus aan de wielerploeg van Team Argos Shimano een schitterend uitgevoerde nieuwe rennersbus geleverd

Marcel van Bus-idee was uitgenodigd om het hele spektakel in Luik bij te wonen waarbij door verschillende bedrijfsonderdelen van Koops Furness naast de rennersbus ook een DAF FA CF 65 vrachtwagen werd geleverd.  Koops Furness Reclame uit Hengelo nam het ontwerp van de reclame en belettering van de voertuigen voor zijn rekening en zorgde ook voor het beplakken van de bus en de vrachtwagen.

De Irizar i6 touringcar is voorzien van een DAF MX 300 motor, gekoppeld aan een ZF As-Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen.  Met een totale lengte van 12 meter en een hoogte van 3,95 meter wordt er ruimte geboden aan alle denkbare gemakken, zoals douches, boordkeuken, 8 vis-à-vis zitplaatsen, 2 ruime sofa’s, uiterst moderne communicatiemiddelen (mobiel internet, digitale satelliet ontvangst) en een hospitality mogelijkheid. Het wielerteam heeft bewust gekozen voor de Irizar i6 vanwege de uitstraling en de grote bagagecapaciteit. 

Maar ja, als je dan ook een kijkje neemt onderin blijkt het ook wel nodig te zijn....  meer zien van deze Irizar / DAF bij Marcel ? klik hier>
Meer wieler touringcars zien op de fotopagina's van Bertie ?  klik hier> 

Splinternieuwe Sprinter van CITO gestolen !

BEVEREN-WAAS (B): In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni is CITO International  omstreeks 04.00 uur het slachtoffer geworden van een diefstal van een splinternieuwe Mercedes Sprinter Travel 65.

Het voertuig had als kenteken 1-CMP-396. Op het moment van de diefstal was dit voertuig volledig bestickerd in CITO uitvoering.  Zie het ontwerp (boven) want foto's waren er nog niet van dit nieuwe voertuig.

CITO veronderstelt dat de stickers al wel van het voertuig zijn gehaald en dat het nu een zilverkleurige Sprinter is zoals op deze foto. Dit Belgische collega bedrijf CITO zou het daarom zeer op prijs stellen wanneer jullie uitkijken naar dit voertuig en contact opnemen wanneer je denkt enige informatie te hebben of nog vragen hebt over dit voertuig.

Gegevens: CITO International BVBA, contactpersoon: Martin Eselbrugge, Kerkstraat 9, 9120 Beveren-Waas / Vrasene, België.  Telefoon 0032(0)32541297 of GSM 0032(0)475715129

'De bus krijgt steeds meer fans' TV-spot!

De campagne om het imago van de touringcar bij het grote publiek populairder te maken krijgt binnenkort een commercial op TV en daarvan is nu het filmpje al te zien op YouTube, we waren benieuwd !

 

En dit is de campagneboodschap: "De bus krijgt steeds meer fans. Fans van Dance, maar ook fans van fietsen, voetbal, Madurodam, Berlijn of Rome. Steeds meer mensen ontdekken de touringcar als de manier om samen uit en weer thuis te komen. Vanaf 1 juli kun je je eigen bestemming organiseren". Meer weten ? Kijk op www.BusFans.nl

Hartemink touringcar nu ook bestickerd !

EIBERGEN: Ja, zo schiet het natuurlijk ook niet op !  Zet die Remco Lammertink op een paar kratjes bier tijdens het beplakken van een touringcar, dan weet je zeker dat het wel even gaat duren.....

Maar het eindresultaat mag er zijn, alles zit recht en waterpas, zodat ook Hartemink nu vol trots kan rondrijden met een touringcar voor de campagne 'De bus krijgt steeds meer fans !'   Wil je eens zien hoe de touringcar uiteindelijk is geworden ? Voor alle foto's van het bestickeren van de MAN door Remco Lammertink van Design Partner: klik hier>

Deventer: Designpartner Reclame: voor beletteren en bestickeren van bussen en touringcars op locatie in heel Nederland, bel Remco Lammertink voor een scherp geprijsde offerte, telefoon: 06-52647766 / fax: 0570-672664 Infopagina> Internetsite>

Contiki Holland sluit convenant

STELLENDAM (ZH): Voor de ruim 80 touringcars van Contiki Holland werd onlangs een handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport afgesloten.  Met deze convenanten wil het ministerie de overstap maken van bedrijfstoezicht naar systeemtoezicht.

Bij bedrijven met een goed functionerend systeem van bedrijfsvoering en naleving hebben wordt daarom een convenant afgesloten zodat er meer tijd over blijft voor strengere controles op bedrijven aan de 'onderkant' van de markt.  We feliciteren Contiki Holland met deze mijlpaal !

Oranje wint Europees Kampioenschap !

Terwijl alle aandacht de afgelopen tijd naar voetbal ging heeft Oranje in Finland wel het ultieme resultaat bereikt in een EK, de eerste plaats !  In het Europees Kampioenschap Electric Wheelchair Hockey versloeg Oranje Zwitserland met 17-0, Denemarken met 4-1, België met 14-2, in de halve finale Finland met 5-3 en in de finale België met 10-3......

Verschoor Reizen vervoerde het team met een rolstoeltouringcar met bagageaanhanger.  Chauffeur Mariëlle Janssen maakte van de reis een aantal foto's waarbij je kan zien dat de touringcar werd gebruikt als mobiel laadstation en rolstoelwerkplaats.  Voor meer foto's: klik hier>

Foto's van de nieuwe SETRA 500 generatie !

Al geruime tijd wordt er gewerkt aan de nieuwe Setra 500 serie, we lieten jullie er al een keer wat foto's zien van internationale busspotters die het nog grotendeels afgeplakte prototype ergens hadden gespot...

Maar nu komt Setra via haar eigen Media Service met de eerste foto's en kunnen we dan ook officieel wat meer laten zien.  De pakkende  begeleidende tekst over deze nieuwe 500 serie uit het bericht luidt:

"De nieuwe ComfortClass 500 generatie touringcars geeft een zeer duidelijke boodschap. Dit is een Setra bus met een dynamische, zelfverzekerde blik, één die de hoogste waardering verdient voor comfort en veiligheid, en een tour bus in het premium segment".

"Het twee-assige model S 515 HD, de twee-en drie-assige S 516 HD en de drie-assige S 517 HD worden allemaal gelanceerd in het najaar van 2012".  "De vertrouwde elementen van dit Daimler merk uit Ulm heeft de klassieke Setra waarden van innovatie, comfort, efficiëntie en veiligheid, maar in een nieuwe stijl".

Foto's Daimer Media Service, nu te zien bij Bertie Willemsen: klik hier>

Taart voor Bus-idee bij Sabeh Tours !

BERKEL-ENSCHOT (NB): Wat een enthousiast onthaal toen we op bedrijfsbezoek gingen bij Sabeh Tours vlakbij Tilburg.  Op kantoor had Dave Wijdemans voor de gelegenheid zelfs een lekkere taart gehaald ! 

Ja Dave, zo zien we het graag ! Even samen de nieuwe gids met dagtochten doorgenomen, daar zitten we weer hele leuke Bus-ideeën bij.

Ze hebben daar bij Sabeh Tours wel een stuk of 50 touringcars van alle soorten en maten en hebben onlangs weer een nieuw 'Vipke' aangeschaft zoals ze zeggen in Brabant.  Ook een mooie nieuwe Van Hool rolstoelwagen en een Volvo 9700 werd aan de verzameling toegevoegd.

En daarmee hebben ze meerdere VIP touringcars en liftwagens.  Maar natuurlijk ook dubbeldekkers en verlengde touringcars.  Kortom hoogste tijd voor een klein feestje met slagroomtaart en een infopagina op www.bus-idee.nl vonden ze in Berkel Enschot, en hier is ie dan !

Nieuw logo en huisstijl OTC Van Kempen

OLDENZAAL (OV): Dit voorjaar hebben de touringcarbedrijven OTC en Van Kempen een nieuwe gezamenlijke huisstijl in gebruik genomen. Om klanten beter te kunnen bedienen is besloten beide bedrijven samen te voegen en onder één naam verder te gaan : OTC Van Kempen.

OTC Van Kempen heeft vestigingen in Enschede, Oldenzaal en Doetinchem.  De komende tijd moet je maar eens goed opletten of je het nieuwe logo tegen komt op de touringcars, stuk voor stuk krijgen alle voertuigen de nieuwe styling.  Er is in verband met de nieuwe naam ook meteen een nieuwe website in gebruik genomen: www.otcvankempen.nl 

Hype, maak nu zelf een bus-videoclip !

Dat je je in een touringcar niet hoeft te vervelen is natuurlijk allang bekend, maar we ontdekten een paar videofilmpjes met wat wel eens een hele nieuwe hype kon worden.  Maak onderweg een videoclip !

 

Wat je nodig hebt is een mobieltje waarmee je kunt filmen, de muziek op een cd om in de bus te draaien en dan even een paar keer oefenen.  Als de choreografie erin zit kan de opname beginnen..... Action ! 

 

Deze mannen in het filmpje hierboven van het Harvard Baseball team maakten het eerste filmpje van het nummer van Carly Rae Jepsen met het nummer 'Call Me Maybe'.  Bij het publiceren van dit artikel was het filmpje al 4,5 miljoen keer bekeken en dat zorgde weer voor de nodige clip inspiratie bij anderen.  De 'bus-videoclip-hype' ontstond......  Opmerkelijk hierbij is nog dat de jongen links achterin de hele weg heeft geslapen en niets heeft gemerkt..... ruim 4,5 miljoen mensen wel !

Dus... mocht je het zelf ook eens proberen en een leuke clip maken, zet hem dan vooral op YouTube en stuur ons even een link !  De leukste 'bus-videoclips' zullen we zeker publiceren op www.bus-idee.nl !

"De bus krijgt steeds meer fans!"

DEN HAAG: Dit is de slogan van wat de grootste promotiecampagne ooit voor de bus wordt in de Nederlandse geschiedenis. De campagne, die geïnitieerd is vanuit de touringcarbranche, heeft tot doel het reizen met de touringcar te bevorderen en is op 10 mei van start gegaan !

Het gaat dan met name om eendaagse en meerdaagse reizen. Centraal in de campagne staat een serie vrolijke tv-spots die het voordeel van gezamenlijk reizen met de bus naar allerlei evenementen en  benadrukt.

Tijdens de campagne, gaan er een tiental ‘campagnebussen’ de weg op. De campagne wordt bovendien breed ondersteund via diverse media en heeft tevens als doel het aantrekkelijke vak van touringcarchauffeur extra onder de aandacht te brengen. Benadrukt wordt, dat naast de benodigde technische vaardigheden, ook de sociale vaardigheden van een touringcarchauffeur van groot belang zijn.

De speciale promotiebussen zullen de komende drie jaar vooral op het Nederlandse wegennet goed zichtbaar zijn. In totaal worden 15 touringcars in zijn geheel beplakt en +/- 200 touringcar krijgen op de achterkant de sticker. Dit weekend worden  de reclame spots opgenomen op div. locaties in Nederland.  Bertie Willemsen verzamelde al een hele fotopagina met campagnetouringcars: klik hier>

Eerste Volvo Barbi Galileo in Nederland !

ROTTERDAM (ZH): Vrijdag 27 april jl. is de allereerste Volvo Barbi Galileo in Nederland aan Mini Coach Tours B.V. in Rotterdam afgeleverd. Deze Volvo touringcar wordt ingezet voor SET-Reizen B.V. en gaat voor deze organisatie (die gespecialiceerd is in reizen voor mensen met een beperking) door heel Europa rijden.

 

De Volvo Barbi Galileo 10,20m, gebouwd op een Volvo B7R chassis in liftbus uitvoering, biedt plaats aan max. 7 rolstoelen + 15 passagiers of maximaal 41 passagiers.  Mini Coach Tours heeft de keuze gemaakt voor deze Volvo touringcar vanwege de hoogte van de touringcar en de grote van de bagageruimte.

Nieuwe Magiq Kids Bus voor Oad Reizen

Is het niet de ultieme droom van ieder kind ? Met de Magiq Kids Bus naar Disneyland Parijs !  Je ouders genieten boven in alle rust van een kopje koffie, een krantje en de reis. Terwijl de kinderen op het onderdek kleurplaten mogen kleuren en Disney filmpjes kijken....

Op 22 april presenteerde Oad Reizen haar nieuwe VDL Synergy dubbeldekker die van binnen en van buiten geheel in Disney sfeer is.

Terwijl de volwassenen boven in de bus genieten van een relaxte en rustige reis, vermaken de kinderen van 3 t/m 11 jaar zich prima in de speelruimte onder in de bus. Hier staan 4 tafels met kleinere stoelen, waaraan de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Vanaf Hazeldonk rijdt een hostess mee die de kinderen prima weet te vermaken.

Er kunnen maximaal 16 kinderen tegelijkertijd spelen. Rijden er meer dan 16 kinderen mee, dan spelen ze om beurten in groepjes beneden. Bertie Willemsen maakte een mooie reportage van deze schitterende nieuwe Oad dubbeldekker van binnen en van buiten: klik hier>

Van Hool TX Bistro Astromega is geweldig !

De Oostenrijkse familie Wiesinger heeft het toch wel heel goed begrepen allemaal, als je de huidige klant in de bus wilt trekken moet je ze service en comfort bieden zoals ze dat zelf niet kunnen evenaren.  Hun allerbeste 'bus-idee' vinden wij verreweg de Bistronario Bus !


De familie Veronika, Gerhard, Werner en Wolfgang Wiesinger

Onlangs leverde Van Hool aan de firma Wiesinger de allernieuwste TX 25 Astromega dubbeldekker, compleet uitgerust met Bistro op het benedendek.  De 14 plaatsen aan tafels in de Bistro worden niet als zitplaatsen gereserveerd, alleen de 48 luxe zitplaatsen op het bovendek worden geboekt.  Dus zo blijft er voor iedereen de mogelijkheid om onderweg af en toe eens even beneden te gaan zitten voor een hapje of een drankje.   Ja, dat maakt het reizen per bus wel zeer aangenaam ! 

Bertie Willemsen trof deze nieuwste aanwinst van Wiesinger op de busparkeerplaats van de Floriade bij Venlo en maakte er een grote foto reportage van: klik hier>  Voor de eigen pagina over de Van Hool Astromega TX 25 Bistronario in de site van Wiesinger: klik hier>

Eerste deel van EvoBus/SLS Deal geleverd

NIJKERK (GLD): EvoBus Nederland heeft tijdens de laatste Busworld in Kortrijk een belangrijke raamovereenkomst gesloten met vier Nederlandse busbedrijven, die samenwerken in de SLS groep. Met deze groep is een raamovereenkomst gesloten voor een periode van vijf jaar. Binnen die periode worden vijftig touringcars gekocht.

In principe is er gekozen voor de aanschaf van 12-meter Tourismo touringcars, waarvan de eerste 18 in de loop van 2012 werden afgeleverd, maar de raamovereenkomst biedt de ruimte om eventueel deels andere Mercedes-Benz of Setra bussen aan te schaffen.

Ook zullen de interieurs worden afgestemd op de wensen van de verschillende vervoerders die samenwerken in de SLS groep. Verder voorziet de raamovereenkomst in afspraken omtrent de levering van onderdelen, maar zonder reparatie- en onderhoudscontract. De betrokken vervoerders onderhouden zelf hun materieel.

Van de SLS groep, die voornamelijk functioneert als een samenwerkingsverband, maken de busondernemingen Oostenrijk Tours, Havi Beheer, Maaskant Beheer en Bovo Tours deel uit. Door hun geografische spreiding over Nederland kunnen deze vervoerders samen een landelijke dekking bieden in het personenvervoer. Tweede doelstelling van deze vervoerders is om door hun samenwerking het gezamenlijke materieel efficiënter in te zetten en door een bundeling van de inkoop de exploitatiekosten te reduceren.

Van Hool TX 18 VIP Primeur !

DALFSEN (OV): Onder het toeziend oog van Flip van Hool en vele vrienden en genodigden werd op Goede Vrijdag de allernieuwste aanwinst van South West Tours door de Van Hool fabriek afgeleverd.


vlnr: Flip van Hool, Ron Veenhuis, Peter van Lil, Robbert Zwiep, Ad Janssen

De eerste TX18 Acron, een wereldprimeur !  South West Tours timmert daarmee flink aan de weg want sinds 2009 is dit bedrijf een nieuwe weg ingeslagen met erkenning als Keurmerk Touringcarbedrijf, de invoering van een nieuwe huisstijl in stoer-chique antraciet, de verhuizing naar een nieuwe bedrijfslokatie en de aankoop van diverse nieuwe voertuigen met uitgebreide specificaties zoals in 2010: TD 927 Astromega, in 2011: TD917 Astronef en nu in 2012: TX18 Acron VIP

Onder de genodigden die de feestelijke aflevering meemaakten waren o.a. Bus-idee DJ Andries en zijn vrouw, fotograaf Bertie Willemsen, de vader van Ron Veenhuis, Hotelier Rob Achten van Hotel Holst bij Hamburg, Nico Zethof van KNV / Stichting BUS en Keurmerk Touringcarbedrijf en Jos Haas, hoofdredacteur van Tourmagazine.

Bus-idee feliciteert South West Tours met haar 10-jarig bestaan en met de aanwinst van de nieuwe Van Hool TX 18 VIP touringcar.

Voor de SW infopagina: klik hier>   Voor meer foto's: klik hier> 

Brandweeroefening bij South West Tours

DALFSEN (OV): Donderdagavond 29 maart heeft de brandweer van Dalfsen een levensechte oefening gehouden met enkele voertuigen van South West Tours. Een leerzame avond voor de brandweermannen en medewerkers van South West Tours die als figuranten meewerkten !

Naast een scenario van een aanrijding tussen een personenwagen en een uitgaansbus waarbij brand ontstond en er personen gered moesten worden werd er aanvullend instructie gegeven aan de brandweermannen over een aantal specifieke zaken m.b.t. een touringcar. Denk hierbij aan hoe bereik je de accu’s, waar kan een slaapcabine zitten en hoe stop je een motor ?  Voor de foto's gemaakt door Niels Jansen: klik hier>

  EvoBus levert HAVI Travel acht Tourismo's

RIJSSEN (OV): Johan en Gerard Langenhof hadden een bijzondere dag in de geschiedenis van hun bedrijf HAVI Travel in Rijssen, op vrijdag 22 maart werden daar acht nieuwe MB Tourismo's afgeleverd...

Het was een hele vloot splinternieuwe Mercedes Touringcars die daar voor het bedrjf werden opgesteld en toen rond 15:00 uur de laatste was gearriveerd werd het hoog tijd voor een fotoreportage.  Van Bus-idee was fotograaf Bertie Willemsen ter plaatse en natuurlijk maakte hij van ieder busdetail weer opnames.  Voor de gehele reportage: klik hier>

Effe Weg gaat op de zonnige toer !

Het voorjaar is officieel begonnen en dankzij een heerlijk lentezonnetje krijgt menigeen last van vakantiekriebels. Touroperator Effe Weg doet er alles aan om dat gevoel flink te versterken op een aantal manieren.

Zo komt Effe Weg niet alleen met een geheel vers aanbod van busvakanties, maar ook met een nieuwe huisstijl. Er is groots uitgepakt, want er rijden inmiddels al 6 touringcars door Nederland, compleet gestoken in de nieuwe zomerse stijl.  We ontvingen al diverse foto's.

Een reclame bureau heeft met behulp van ‘high-tech’ printapparatuur de touringcars omgetoverd tot prachtige rijdende vakantiebrochures. Effe Weg gaat nog een stap verder. Met de aanschaf van twee Skoda Fabia’s Greenline wil Effe Weg een steentje bijdragen aan een schoner milieu. Een gemiddeld (fabrieks)verbruik van bijna 1 op 30 zorgt voor heel wat minder schadelijke uitstoot. Ze stralen overigens ook op-en-top vakantie uit, want ze zijn ook geheel in de nieuwe stijl gestoken.

Naast de energiezuinige auto’s worden ook op de daken van de bedrijfsgebouwen over een oppervlakte van 600 m² zonnepanelen geplaatst. Zo zorgt de zon niet alleen voor dat fijne vakantiegevoel, maar ook voor de levering van energie. In allerlei opzichten is Effe Weg dus met recht op de zonnige toer !  Voor meer foto's bij Bertie: klik hier>

Zes Volvo 9700 touringcars voor AMZ

BORSSELE (ZLD) Op donderdag 22 maart werden de eerste drie van de in totaal 6 nieuwe Volvo 9700 H 12.30 meter touringcars geleverd aan AMZ uit Borssele. De laatste drie worden eind maart geleverd.

De Volvo touringcars worden alle zes ingezet voor Topdeck Travel en gaan voor deze organisatie door heel Europa rijden.  Deze Volvo 9700 serie heeft een horizontale vloer waardoor er een extra grote bagageruimte is gecreëerd. Speciaal voor de Topdeck organisatie heeft Volvo een extra bagageruimte achter de achteras gemaakt voor opslag van de tafels voor de campingreizen, zodat deze makkelijk te bereiken zijn. Ook zijn de touringcars voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen.

Door het comfort en de goede rij-eigenschappen zijn de touringcars ideaal om in te zetten voor het  werk wat AMZ Borssele verzorgt. 

Verschoor neemt kunstwerk in ontvangst

Woensdag 21 maart 2012 was voor Basjan Verschoor van Verschoor Reizen in Hardinxveld-Giessendam, een heel bijzondere dag. Hij kreeg onder het toeziend oog van zijn vrouw en zonen een wel heel bijzondere
versie van een Mercedes-Benz 0580/15RHD Travego overhandigd....

Basjan Verschoor en kunstenares Anne Stolwijk bij het schilderij.

Deze 'kunst Travego' kreeg als wagenparknummer 87-a.Kunstenares Anne Stolwijk maakte deze unieke touringcar die een prominente plaats
kreeg op het directie kantoor van Verschoor Reizen.     Infopagina>

Chris Ames van Omnibustrading 65 jaar !

Vrijdag 23 maart was het een extreem zonnige dag in Nederland, een goede dag dus om je "zonnige" producten aan je klanten te tonen, en dat is precies wat Omnibus Trading uit 's Hertogenbosch deed die dag....

Het was al een bijzondere dag want de hoofdverkoper van Omnibus Trading, onze vriend Chris Ames werd ook nog eens 65 jaar !

Tijdens de introductieshow werd de SUNSTAR  getoond , gebouwd op een MAN 14.290 chassis met een 6847 ccm MAN motor en een handgeschakelde 6 bak van ZF. Het is een echte touringcar met een lengte van 10,5 meter, 22,5 inch wielen, de motor achterin en een watertoilet.  De bagageluiken gaan zelfs elektrisch open en in het interieur zijn 39 leren stoelen met 3 punts gordel op elke zitplaats.

De getoonde SUNRISE CABRIO was opgebouwd op een IVECO chassis met 32 zitplaatsen maar men kan hem ook op MB chassis bestellen met 19 of 22 zitplaatsen. De bus heeft een verschuifbare glazen kap zodat deze ook op regenachtige dagen kan worden gebruikt.  Marcel van der Geugten maakte een flinke fotoreportage: klik hier>

Heel busbedrijf wordt miljonair !

NORTHAMPTONSHIRE - Een Britse busmaatschappij in het graafschap Northamptonshire is in één klap al zijn chauffeurs kwijt. De werknemers wonnen op vrijdag 16 maart met z'n twaalven maar liefst 45 miljoen euro in de EuroMillions loterij en namen per direct ontslag !

Het had overigens maar een haar gescheeld of de kersverse miljonairs hadden helemaal niet meegespeeld. Na twee jaar zonder een prijs vonden ze het eigenlijk wel welletjes. Uiteindelijk kochten ze toch maar weer loten en met resultaat.

Een van de gelukkige winnaars, de 49-jarige John Noakes vertelt aan de BBC dat hij in tranen uitbarstte toen hij de loterijuitslag zag. Hij peinst er niet over om nog naar zijn werk te gaan. “Begrijp me niet verkeerd, ik hield van mijn baan, maar ik kan niet meer op de bus zitten als ik thuis een Aston Martin heb staan.”

De manager van het busbedrijf bevestigt dat hij snel op zoek moet naar nieuwe chauffeurs, omdat het werkrooster “een paar gaten” heeft. “Maar ik ben hartstikke blij voor de jongens. Ik wens ze alle geluk met hun nieuw verworven rijkdom.”  En dat bij een bedrijf dat onlangs nog een luxe 'Gold' buslijn starte met als slogan: 'Catch a little luxury...'

ITS & Dalstra in uitzending Omrop Fryslân

Omrop Fryslân heeft deze week Bauke Hiemstra van Dalstra Reizen en Henk Sjollema van ITS Reizen aan het woord over de problematiek van de steeds hoger wordende dieselprijzen voor de touringcarbranche.

 

Touringcarbedrijven maken zich zorgen over de hoge brandstofprijzen. Dalstra in Surhuisterveen verhoogt de tarieven met een euro per persoon per dag.  Anderen zoals Paulusma in Drachten en ITS in Bolsward verhogen de prijzen niet. Omdat de concurrentie groot is, vrezen ze dat klanten wegblijven. Die bedrijven nemen wel andere maatregelen. Zo krijgen chauffeurs training om zuiniger te rijden. Ze moeten ook alleen tanken bij pompstations waar ze korting krijgen.

Introductieshow op 23 & 24 maart

DEN BOSCH (NB): Leuk bericht van Chris Ames, ze organiseren binnenkort weer een introductieshow. Omnibus Trading introduceert dan haar nieuwe 10 meter Sunstar op basis van een MAN chassis met 39+1+1 zitplaatsen inclusief een toilet, wat een mooie nieuwkomer !

Tevens introduceren ze dat weekend de nieuwe Sunset Cabrio met 19 of 22 zitplaatsen op een Mercedes Sprinter chassis of een uitvoering met 32 zitplaatsen op basis van een Iveco Daily chassis.

Het unieke van de cabrio-uitvoeringen is dat de dakconstructie elektrisch open en dicht kan en geheel of gedeeltelijk geopend. Daardoor zijn deze wagens ook geschikt voor ons klimaat.  Wil je ze eens in het echt zien, kom dan op 23 of 24 maart naar de show bij Omnibustrading, Rietwaard 1, 5236 WC in Den Bosch of bel Chris Ames: 06-10108490   Voor meer foto's van de wagens: klik hier>

Foto's van de nieuwe Setra 500 serie !

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren tot de vernieuwde Setra 500 zal worden geïntroduceerd.  Links en rechts krijgen we hier foto's binnen van internationale busspotters die het prototype hebben gespot.

Duidelijk herkent men aan deze ComfortClass 500 de markante Setra rondingen.  Nieuw zijn de koplampen met dagverlichting en de nieuwe knipperlichtbehuizingen.  Deze versie heeft ook voor de passagiers een aparte ruitenwisser en aan de achterzijde een duidelijk te herkennen voorbereiding voor de inbouw van Euro-6 motoren.  Meer foto's>

Peter Jan Rens te gast bij Peereboom

WINKEL (NH): Op maandag 20 februari hebben de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Peereboom Touringcars uit Winkel een convenant ondertekend. Peter Jan Rens presenteerde het...


Paul en Mariëtte van Pelt vermaken zich prima met de 'Mijnheer Cactus Show'

In het ondertekende convenant zijn gezamenlijke afspraken vastgelegd over de naleving en het toezicht op het gebied van regelgeving voor touringcarbedrijven.  Hiermee streven de organisaties naar optimale naleving van wet- en regelgeving en daarmee naar optimale veiligheid en duurzaamheid.  Peereboom Touringcars is het zevende touringcarbedrijf in Nederland dat dit convenant ondertekend heeft. 

Voor de feestelijke gelegenheid was er ook een hele delegatie van gemeente Hollands Kroon, KNV en ILT.   Van links naar rechts:

- Paul van Pelt directie Peereboom Touringcars
- Mevr. Thunnissen inspecteur-generaal Leefomgeving en Transport
- Theo Meskers wethouder gemeente Hollands Kroon
- Mariette van Pelt directie Peereboom Touringcars-
- Pieter Hofstra voorzitter KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer)

...het was die avond nog lang onrustig in het Noord Hollandse Winkel.

PRIMEUR: De eerste TX in Nederland !

KONIGSHOOIKT (B):Kupers Touringcars uit Weert is het eerste touringcarbedrijf in Nederland dat een Van Hool uit de nieuwe TX serie in dienst neemt, namelijk een TDX27 Astromega dubbeldekker.....

Kupers heeft in totaal twee Van Hool TX15 Acron-modellen besteld en één TDX27 Astromega, een dubbeldekker.  De ruim 14 meter lange en 4 meter hoge TDX27 Astromega voor Kupers Touringcars heeft 90 zitplaatsen en is uitgerust met een DAF motor 375 kW/510 PK met ZF Astronic automatische versnellingsbak.

Verder beschikt het voertuig over ondermeer digitale tv en dvd-speler, 5x 19”-monitoren waarvan 2x in het benedendek en 3x (opklapbaar) in het bovendek, geïntegreerde bluetooth module, USB, MP3 en laptopaansluiting, een interieurcamera op het bovendek, een achteruitrijcamera en watergespoeld toilet met afvaltank. Het voertuig staat op Michelin 315/80R-22,5 banden met aluminium Alcoa “Durabright”-velgen.  Bertie Willemsen maakte 87 foto's: klik hier>

Waar is toch mijn touringcar gebleven ?

MITTELBERG: Met de dikke pakken sneeuw die in deze periode vallen in de wintersportgebieden worden de foto's die we ontvangen van wintersporttouringcars in de sneeuw steeds maar beter en beter.......

Maar het moet niet erger gaan worden want dan kunnen we de touringcars straks helemaal niet meer terug vinden, laat staan fotograferen.  Dan zijn het alleen nog grote sneeuwbulten waarbij we dan maar moeten geloven dat daar een touringcar onder staat.

Van Mariëlle Jansen van Verschoor Reizen ontvingen we deze foto's die ze maakte in het Oostenrijkse Mittelberg.  Gelukkig kon ze de achterkant van haar touringcar nog zien.  Maar dit keer was haar voertuig wel heel ver verdwenen onder een pak verse sneeuw. 

De Avonturier, die met zijn avontuurlijke reizen toch wel wat gewend is, zat met zijn touringcar vast in Lech, daar lag zoveel sneeuw dat er een paar dagen lang niet kon worden vertrokken, de koninklijke wintersportplaats was ingesneeuwd en afgesloten van de buitenwereld.

Echt leuk dat jullie ons dit soort opnamen sturen, anders hadden we het nooit kunnen zien.  Ga er vooral mee door.  Bertie verzamelt alle winterfoto's op zijn site, wil je ze zien ?  Kom kijken en klik hier>

Bergerhof rijdt winnaar "LE DAKAR 2012"

MIERLO: Van Martijn Bergerhof ontvingen we foto's van de speciaal bestickerde touringcar die wordt gebruikt om het winnende Team van LE DAKAR 2012 op Schiphol op te halen: Team De Rooy !

Precies 25 jaar nadat zijn vader de Dakar Rally won, nam Gerard de Rooy de grootste en belangrijkste trofee uit zijn leven in ontvangst. Met het winnen van de Dakar Rally 2012 trad De Rooy met verve in de voetsporen van zijn vader Jan.

Het succes van Team De Rooy was compleet in Lima, de hoofdstad van Peru. Met Gerard de Rooy als winnaar van de truckcategorie en neef Hans Stacey op de 2e plaats kleurde het podium Petronas-groen.

Foto's van Team De Rooy in actie in Peru hadden we van Hugo Nelson Parra ontvangen. Voor deze en de foto's van Martijn: klik hier>

Grap met nieuwe Roda supportersbus !

KERKRADE (L): Natuurlijk kennen we de spelerbussen van veel voetbalclubs waarmee de spelers in stijl kunnen reizen naar uitwedstrijden, maar nu is er ook de Roda supporterstouringcar !

Op zaterdag 14 januari werd ie voor het eerst voorgereden maar....... ....... er was nog wel een beetje teleurstelling toen de bus aan kwam.  Hij zag er toch niet uit zoals veel supporters hadden gehoopt.  De touringcar zag er nou niet direct spectaculair uit, er stond alleen een tekstje op met de naam van de supportersclub...... erg simpel gedaan.

Maar toen kwam de 'echte' supporterstouringcar via een andere route plotseling aangereden en was het enthousiasme bij de supporters op de gezichten af te lezen. Een goede grap die iedereen nog lang zal heugen !

Geheel in stijl presenteerde Roda supportersvereniging De West Side Ultra's haar eigen supportersbus.  Het gaat om een Bova Futura van Taxi- en Touringcarbedrijf Ed Slangen in Kerkrade, welke schitterend werd opgemaakt met het logo en sfeerbeelden van de West Side Ultra’s.Ook de binnenkant van de touringcar werd opgewaardeerd met kophoezen met het logo van deze actieve supportersvereniging.

De komende jaren zal deze touringcar dienst gaan doen als supportersbus. Het zal dus zeker een bijzondere verschijning op de Nederlandse- en misschien ook op de Europese wegen gaan worden. 

Filmpje omroep L1: klik hier>  Foto's Rene Kleuters: klik hier>

Hoe gaat het toch met Coos van Ras ?

Touringcarchauffeur Coos van Ras is gepensioneerd en rijdt af en toe nog wel eens een ritje, soms zelfs met de touringcar van zijn favoriete voetbalclub PSV.  Coos: "In totaal heb ik 37 jaar op een touringcar gereden, 33 jaar bij van Dongen en 4 jaar bij OAD in Zeeland.

Met de bus heb ik door heel Europa gereden en nu rijd ik nog af en toe als oproepkracht. Oad is een van de hoofdsponsors van PSV en daardoor heb ik de spelersbus (foto) (die in Zeeland gestationeerd is) van PSV wel eens gereden met de selectie. Dat is wel mooi werk, zeker als je een PSV supporter bent." Voor het gehele interview: klik hier 

Model in schaal 1:87 van 1000e Oad Bus

WINTERSWIJK (GLD): Vrijwel iedereen heeft de 1000e Oad bus wel eens zien rijden onderweg en nu heeft Bertie Willemsen er ook een 1:87 schaalmodel van gebouwd, maar er bestaan er maar drie van.....

Modelbusspecialist Ben Tieben maakte foto's en schreef er samen met zijn vriend en journalist Rüdiger Schreiber een artikel over op de Duitse website www.modellbus.info in de rubriek Aktuelles.

Onze fotograaf Bertie Willemsen is een fervent modelbouwer en liet de hele bestickering van de Oad 251 op schaal namaken en bouwde daarmee deze unieke NEW VDL Futura op basis van een Holland Oto schaalmodel.  De teksten zijn tot in het kleinste detail aangebracht, zelfs de lakkleur van Oad is perfect nagebootst. Voor meer foto's>

Aflevering MB Tourismo's Jordy en Steyn

NIJKERK (GLD): Dat zullen populaire touringcars worden dit jaar met hun oranje kleur tijdens het EK voetbal !  Op vrijdag 6 januari 2012 werden aan Van Fraassen de touringcars Jordy en Steyn afgeleverd....

De touringcars zijn vernoemd naar de kleinzoons van Cees Verhage, directeur van TCR Renesse.  In een familiaire sfeer werd bij EvoBus in Nijkerk de aflevering gedaan in het bijzijn van vele betrokkenen en een fotoserie gemaakt van de nieuwe Mercedes touringcars samen met hun kleine naamgenoten.  Vader en Moeder Markusse met Jordy van bijna 1 jaar en vader en moeder Hage met Steyn van nog maar 10 weken.....

Maar er was nog een kleintje, namelijk een exclusief model in schaal 1:43 van de Tourismo's.  Ook daarmee was Cees Verhage zeer verguld, hij werd meteen op de foto gezet.  Want ja, als de kleinkinderen hem te pakken krijgen hebben we toch nog een herinnering hoe hij er voorheen ooit heeft uitgezien. 

We feliciteren Mercedes / EvoBus en TCR Groep / Van Fraassen Travelling met deze mooie aflevering.  Voor de foto's van de touringcars van Ben Tieben op de site van Bertie Willemsen: klik hier>

Met de schop naar de voordeur....

ZELL AM SEE (A): Terwijl er nog geen flintertje ijs te zien is thuis in Ankeveen bij Wijdemeren Tours was het in Bruck bij Zell am See wel anders, daar moest de chauffeur graven om bij de voordeur te komen...

Wim van ter Meij, ook bekend van restaurant De Drie Dorpen in Ankeveen, stuurde ons deze foto in het kader van ons oproepje om ons je leukste winterfoto's met touringcars te sturen.  Bedankt Wim !

Voor de collectie winterfoto's 2012 bij Bertie Willemsen: klik hier>

EOS 80 Motorhome mét slide-out

ANTWERPEN (B): Van Erik van den Eynde, touringcarchauffeur uit Vlaanderen ontvingen we foto's van een wel heel bijzondere EOS 80 touringcar, deze is compleet omgebouwd tot superdeluxe motorhome.

Erik rijdt al 20 jaar op de touringcar en is niet echt een busspotter, als hij echter iets leuks tegenkomt onderweg neemt hij vaak een foto.  Op de busparkeerplaats langs de Scheldekade in Antwerpen kwam hij onlangs dit bijzondere voertuig tegen.  Aan de zijkant kan een gedeelte naar buiten worden geschoven om binnen nog meer ruimte te creeëren.

Op dit moment rijdt Erik als touringcarchauffeur bij Staf Cars in Lommel, we bedanken hem van harte voor deze leuke inzending.

Toon Alone & Red Bull 'The Art of Flight'

OEFFELT (NB): Toon Sengers heeft een uniek touringcarbedrijf, met zijn Nightliners rijdt hij grote artiesten door Europa of doet hij specials voor bedrijven zoals de afgelopen tijd voor Red Bull.  Die maakten een film over de meest spectaculaire snowboardacties ooit gedaan......

In de spectaculaire Red Bull film 'The Art of Flight' zie je 's werelds  beste snowboarders zoals Travis Rice en zijn vriehnden die op de meest afgelegen plaatsen ter wereld hun stunts doen.  De Premiere Tour door de wereld is in Europa grotendeels gereden door Toon Alone. 

Hierboven een trailer van de film 'Art of Flight' en hieronder een impressie van de Red Bull Promo Tour die snowboarder Travis Rice voor de film met de tourbus van Toon deed.  Een bijzondere klus !In de 14 meter lange dubbeldekker 'Moby Dick' van Toon Alone zijn 15 tot 17 slaapplaatsen, een 13 persoons rondzit, een game room.  Voor bagage kan er nog een skibak aan de achterkant worden gemonteerd.

Toon's touringcar is voor de Flight Promo Tour compleet bestickerd.  Bertie Willemsen ging naar Oeffelt bij Boxmeer en fotografeerde de tourdubbeldekker van binnen en van buiten.  Hierin waren ooit o.a. Sheryl Crow, Bløff, Cher, Krezip en John Fogerty (Greedence) te gast. 

Toon Sengers had nog een leuk t-shirt voor Bus-idee van zijn tournee met John Fogerty, leadzanger van de wereldberoemde band Greedence Clearwater Revival.  Daar zijn we reuze blij mee, Toon bedankt !

Voor de foto's van Bertie: klik hier> Voor de site van Toon: klik hier>  Voor de site van 'The Art of Flight' klik op: http://artofflightmovie.com/

Afdeling speciale bussen: "Icefield Explorer"

Als het gaat om speciale bussen hebben ze in Canada wel heel bijzondere voertuigen.  Brewster Travel in Banff aan de voet van de Rocky Mountains biedt excursies aan met echte Icefield Explorers......

Spectaculaire excursies zoals Rockies Discovery & Columbia Icefield vanuit Lake Louise.  Prachtige tochten met gids informeren de passagier over het ontstaan van deze gletsjers en de werking van het ecosysteem.

 

Om een eerste indruk te krijgen maakte het bedrijf van haar Columbia Icefield Glacier Adventure een leuk filmpje en natuurlijk is ook de website een aanrader.  Bijzondere bussen dus die Icefield Explorers !

Voor de website: klik hier>  Voor meer foto's bij Marcel: klik hier>

Stuur ons je touringcar winterfoto's !

Zoals ieder jaar hebben we ook deze winter weer rubrieken met jullie foto's van touringcars in de winter en onder dikke pakken sneeuw !  Aangezien de winterpendels alweer volop aan de gang zijn hebben we de eerste gekregen van Gebo, Oad, Betuwe Express en De Boezem.

Ook leuke en spectaculaire filmpjes zijn van harte welkom, zet ze dan op youtube en stuur ons een link.  De beste winterfilmpjes plaatsen we op www.bus-idee.nl natuurlijk.  Alvast hartelijk dank namens iedereen, we genieten weer volop met jullie mee van al die prachtige plaatjes !

Voor de eerste winterfoto's 2012 bij Bertie Willemsen: klik hier>

Zeeland touringcar bij AMZ onthuld !

BORSSELE (ZLD): Vrijdagmiddag 28 oktober werd er bij AMZ in Borssele een bijzondere touringcar onthuld. Via een megafoon kondigde gedeputeerde Sjoerd Heijning de Zeeland touringcar aan, die vervolgens op spectaculaire wijze uit de wasstraat tevoorschijn kwam.

Het idee voor een Zeeland touringcar werd geboren tijdens de Nieuwjaarsreceptie van het provinciaal bestuur.. Daar riep Karla Peijs de aanwezigen op om te laten zien waar Zeeland in zit. Adri Spruit, directeur van AMZ Borssele, zag daarbij een rol voor zijn bedrijf. "Deze bus is de afgelopen maanden op tal van plaatsen geweest waar veel mensen komen: van Efteling tot Leiden, Frankfurt en Barcelona. Als vervoerder hebben wij dus een ideaal promotie-instrument in handen, waarmee we de kwaliteiten van Zeeland kunnen laten zien."

Op verzoek van AMZ heeft de Provincie Zeeland een ontwerp laten maken dat aansluit op de promotieaanpak "Zeeland echt waar". Door de nieuwe bestickering zijn de bussen een rijdend promotiemiddel geworden. Van schoolklas tot vrouwenverenigingen tot voetbalclub; voortaan kunnen alle inzittenden van de bus laten zien dat zij uit Zeeland komen.  Voor meer foto's van de zeelandtouringcar: klik hier>

Ontwerp en uitvoering fotografie op bus: www.seeltfotografie.nl meer weten over touringcarbedrijf AMZ uit Borssele, klik op: Infopagina>

Reportages Busworld Kortrijk 2011

KORTRIJK (B): Van 21 t/m 26 oktober 2011 vond Europa's grootste beurs, Busworld in het Belgische Kortrijk plaats en natuurlijk zijn onze fotografen daar al vanaf de persdag bij geweest, dus kom kijken........

Ben Tieben, Bertie Willemsen, Marcel & Nick van der Geugten fotogafeerden alles wat er tijdens Busworld Kortrijk te zien is en dat is heel wat.......  voor alle fotoreportages: klik hier> of klik hier>

Busworld's European Coach and Bus Week

KORTRIJK (B): voorafgaande aan Busworld Kortrijk, het grootste en meest bekende evenement op touringcar- en busgebied, is tussen 15 en 18 oktober The European European Coach and Bus Week (ECW).

Voor de negende keer worden in deze week tests en presentaties gedaan met nieuwe bussen en touringcars.  Hier wordt door ontwerpers en beleidsmakers inzage gegeven in ontwikkelingen bij de busbouwers.

 

Sinds 2009 heeft ECW een werkgroep in het leven geroepen die met al deze gegevens een concept maakt voor bussen en touringcars van de toekomst en dit jaarlijks bijsteld met de nieuwste planen en ontwikkelingen.  Dit jaar nemen 10 constructeurs deel aan de ECW met samen 17 bussen en touringcars.   Van 21 t/m 26 oktober 2011 vond Europa's grootste beurs, Busworld in het Belgische Kortrijk plaats. 

Meer foto's van ECW: klik hier>  Meer over Busworld: klik hier>

Grappige Mercedes Benz Citaro reclame !

 

Ruim 100 foto's DAF Bus Museumdagen !

EINDHOVEN - Prachtig zonnig weer tijdens het grote evenement over de geschiedenis van DAF bussen en touringcars in het DAF Museum op zaterdag 1 en zondag 2 oktober tijdens de Bus Museumdagen.....

Door omstandigheden konden we helaas niet met onze stand aanwezig zijn, maar Bertie Willemsen was zaterdag van de partij om alles vast te leggen op foto en dat is hem aardig gelukt !  Ruim 100 foto's geven een indruk van 80 jaar DAF Bus door de jaren heen en een beeld van dit evenement dat uniek en zeer geslaagd mag worden genoemd !

Veel touringcar- en busbedrijven, fabrikanten en hobbyisten droegen hun steentje bij en stuurden hun mooiste oldtimers zoals deze volledig gerestaureerde EHAD Philips VIP bus:  Voor alle foto's: klik hier

Bus-idee bezoekt Temsa fabriek in Turkije

ISTANBUL: Onder politie escorte naar de fabriek rijden, slapen in het Adana Hilton Hotel, de enige echte Adana Kebab eten en een zeer verzorgde en gestructureerde busfabriek bezoeken waar je ook nog onbeperkt foto's mag maken en drie (3!!!!) Kortrijk Primeurs zien.....

Marcel van der Geugten kon zijn geluk niet op toen hij door Herry van Empel, de Sales Manager Nederland voor Temsa, werd uitgenodigd voor een bezoek aan de fabriek met een groep van 21 journalisten.

Het is een geweldig leuke reis waarvan Marcel een uitgebreid verslag heeft gemaakt in drie (3!!!!) delen omdat het toch wel een flink verhaal is geworden.  Als je even tijd hebt, klik dan op de links naar de verslagen en de link met foto's: deel 1>  deel 2>  deel 3>  Alle foto's>

Meer weten over Temsa, naam dan contact op met  Herry van Empel, telefoon: 06-55811748 of herry.vanempel@temsaglobal.com. Wij bedanken Temsa voor de uitnodiging en de geweldige gastvrijheid !

Showroom Cosmo Coach & Bus geopend

UTRECHT: Jeroen Vermeulen is er maar druk mee geweest om zijn showroom op tijd klaar te hebben, maar woensdag 21 september was het dan zover, wij waren erbij en genoten van de DAF-Irizars i4 & i6

Proefrijden, maar ook Spaanse ham en chorizo proeven die door de een beroemde vleessnijder 'live' werd gesneden.  Uit Spanje waren ook van de fabriek, de mensen met de meest moeilijk uitspreekbare namen van heel Noordwest Spanje overgekomen: Gotzon Gómez Sarasola, Iñigo Bereciarta en Itxaso Donamaria..... super sympathieke mensen  !

 

Irizar zal buiten tijdens Busworld Kortrijk met de nieuwe integraal gebouwde touringcarlijn (zonder los chassis) met DAF motoren ook te zien zijn op beide Bus-idee-dagen op 8 november en 8 december.  Dan is ook de eerste integraal gebouwde Irizar PB met DAF motor te zien. 

Ondertussen zijn er alweer ruim 60 eenheden van dit nieuwe type touringcar verkocht.  In Nederland kun je ze zien in de showroom aan de Atoomweg 81 in Utrecht (Lage Weide) of op je touringcarbedrijf als je Jeroen even belt: 06-15349663 Voor foto's: klik hier> of klik hier>

Dit jaar definitief TWEE Bus-idee-dagen !

DEVENTER: Terwijl we al maandenlang aan het inschrijven zijn met vele dagtochtbestemmingen hebben we vrijdag 16 september met een nieuwe locatie voor de eerste Bus-idee-dag in West-Nederland op de laatste details overeenstemming bereikt, dus dat is écht groot nieuws !!

Dit jaar hebben we onze eerste Bus-idee-dag op dinsdag 8 november bij Emsflower in Emsbüren (D) en de tweede op donderdag 8 december in het Plantariumgebouw in Boskoop (bij Gouda) !  We gaan flink aan de slag met alle voorbereidingen, meer informatie binnenkort !

Buspapparazzi spot nieuwe Setra in Spanje

BARCELONA (E): Onze busvriend Ivamn Guijaro uit Spanje reed onlangs achter een Setra met stickers en een UL nummerplaat (ULM) uit Duitsland, naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Setra 500 serie.....

Dus volgde hij de bus stiekem totdat hij de gelegenheid had om als een echte buspapparazzi de eerste foto's te maken van deze nieuwe Setra Comfort Class 500 Serie die als primeur zal worden gepresenteerd op de IAA 2012 voor bedrijfswagens in Hannover: voor foto's klik hier>

Nieuw bij Van Hool in Kortrijk: De TX

KORTRIJK (B): Van 21 t/m 26 oktober 2011 vindt in het Belgische Kortrijk de tweejaarlijkse versie van de grootste beurs op gebied van bussen en touringcars plaats: Busworld 2011.  De Belgische busbouwer Van Hool zal hier o.a. voor het eerst haar nieuwe TX presenteren.

Onder de titel: "Ontdek een totaal nieuwe wereld. TX. De volgende stap" presenteert Van Hool haar hele touringcarlijn van Alicron tot  Astromega met een nieuw eigentijds design.  Uiteraard zijn wij met jullie reuze benieuwd, dus zodra we eerste foto's hebben vind je ze natuurlijk meteen bij ons...en dat zal uiterlijk op 20 oktober 2011 's avonds zijn !

Schepers viert 80 jarig bestaan met feestje !

WESTERHAAR (OV): Broodjes beenham, verse haring, drankjes, gezellige accordeonmuziek en vele bekenden uit de buswereld waren vrijdag 2 september in Westerhaar bij het jubileum van Schepers Tours.

VDL leverde voor deze gelegenheid een nieuwe tourigcar af, een verlengde Futura met een aantal typische 'Schepers aanpassingen'.  De familie Schepers, medewerkers, collega's en andere genodigden waren in opperbeste stemming toen wij rond 18:00 uur arriveerden.....

Lachende busondernemers waar natuurlijk onderling wel veel werd gesproken over het wat achterblijvende zomerseizoen.  "We leven tegenwoordig van de rente op de schulden" ontviel een collega busondernemer waar natuurlijk meteen schaterlachend op geproost moest worden !  Vele bloemstukken en cadeau's en Jan Barkmeijer van VDL mocht namens de fabrikant een prachtige fotocollage aanbieden van hun jarenlange geschiedenis in touringcars met Schepers Tours.

Wij waren met onze lichtblauwe Bus-idee camper op stap en dat wilde Max Schepers wel eens even zelf zien.  Hij nam plaats achter het stuur en was verbaasd over het feit dat het stuur aan de 'verkeerde kant' zat.  "Oh ja, Bus-idee...... ik heb nog een leuke Jeneverstokerij hier vlakbij voor op je site, kom maar even mee, dan geef ik je een folder"

Schepers Tours werd in verband met het 80-jarig jubileum ook nog extra in het zonnetje gezet met een fotoschoot van Westerhaar Digitaal.  En ziedaar de touringcar leent zich uitstekend voor een fotoshoot.

Bert Schepers is fan van de Bus-idee site: "Bus-idee is bij ons gewoon niet meer weg te denken, soms halen we er wel eens een leuk restaurant af, maar ook de nieuwste touringcars die jullie zo snel op de site hebben hebben onze aandacht.  Ik hoor het ook van mijn collega's, jullie zijn gewoon niet meer weg te denken, we vinden het echt leuk !"

Nou, na zoveel complimenten werd het hoog tijd voor een groepsfoto van de familie Schepers, want dat hebben ze toch echt wel verdiend met hun ongelooflijke enthousiasme....... en dat al 80 jaar lang !

Bertie Willemsen was een week eerder na  de aflevering van de Futura meteen ter plaatse om de primeur te hebben van deze aanwinst. Voor al zijn foto's van de nieuwe VDL Futura van Schepers met alle 'eigen aanpassingen' zoals een busverkleinend gordijn dat kan worden gebruikt als er wat minder mensen in de bus zitten.......  klik hier>

VDL New Futura 'Coach of the Year 2012'

VALKENSWAARD (NB): Grote feestvreugde bij VDL want nadat de VDL Citea in 2011 werd verkozen tot beste OV bus van het jaar is nu ook de VDL Futura voor komend jaar uitgeroepen tot 'International Coach of the Year 2012' en dat is toch wel een flinke felicitatie waard !

In twee opeenvolgende jaren zulke titels in de wacht slepen is echt een unicum.  De jury van ‘Coach of the Year 2012’ bestaat uit vakjournalisten uit 19 Europese landen waaronder het Nederlandse Tourmagazine. Zij zagen de VDL Futura in de eerste plaats als een efficiënte, zeer rendabele touringcar met een aantrekkelijk design, een hoog passagierscomfort door onder andere een volledig vlakke vloer, een optimale drijflijn en een goede prijs / kwaliteitverhouding.

Zaterdag 27 augustus was er in Veldhoven de VDL zomershow waarbij na de toost op de behaalde overwinning 's middags de Futura werd gedemonstreerd op de DAF Testbaan in St. Oedenrode tijdens het middagprogramma.  Diverse touringcarbedrijven waren met genodigden vertegenwoordigd en eensgezind onder de indruk van de prestaties van de touringcar in verschillende moeilijke situaties.  Zo werden er demonstraties gegeven met functies van het stabiliteitsprogramma tijdens plotselinge uitwijkmanouvres met beladen Futura's.  Maar ook het rijden op verschillende soorten wegdek zoals Belgische kasseien en het maken van noodstops bij diverse snelheden. 

VDL laat haar nieuwe touringcars zeer uitvoerig testen voordat het model in produktie komt.  Duurtests worden uitgevoerd op een Spaanse testbaan in de omgeving van Barcelona waar een slijtageslag op de voertuigen wordt gedaan.  Op met name slecht wegdek test men in ploegen rijders maandenlang het nieuwe voertuig.  Het zware werk wordt gedaan door testrijders die steeds 1 uur rijden en 1 uur herstellen van de zware rijomstandigheden.  Dit 24 uur per dag in drie ploegen.  Zo wordt slijtage van 1 miljoen kilometer nagebootst op een nieuw model touringcar.  Ook op de DAF Testbaan in St. Oedenrode worden tests uitgevoerd tijdens de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Na een geweldig leuke en leerzame middag was er buffet en wat te drinken om na te praten over alles wat er gehoord, gezien en meegemaakt was.  Wij waren erbij en Bertie maakte foto's: klik hier>

Opgepast op busparkeerplaats in Rotterdam

ROTTERDAM (ZH): Het Willemsplein bij Spido en de parkeerplaats op de Blaak in Rotterdam zijn niet alleen populair bij de busfotografen van Bus-Idee maar tegenwoordig ook bij het Rotterdamse boevengilde.

Helaas zijn ze in 1,5 maand 2 x in een bus van J.L. de Jong binnen geweest. de 1e keer is een Tom Tom van de chauffeur gestolen, de 2e keer werd gelukkig  niets meegenomen doordat een Duitse collega ineens naast de bus stond. 

Daarnaast werd nog bij 2 Duitse wagens ingebroken. Nadat de politie erbij werd gehaald kreeg men  te horen dat er de  laatste tijd heel veel ingebroken wordt op het Willemsplein !  Ook op de  Blaak bij het Maritiem Museum Rotterdam gebeuren veel inbraken, aldus de politie.

The Floating Dutchman in Amsterdam !

AMSTERDAM (NH): Op 8 juli 2011 is de Floating Dutchman gedoopt door Wethouder Eric van der Burg en Maarten de Groof, De Floating Dutchman is een initiatief van Schiphol en Rederij Lovers.... 

Schiphol is een van de toonaangevende luchthavens van Europa op het gebied van overstappende passagiers. Om de miljoenen passagiers met een overstap tijd van tenminste 5 uur de kans te bieden om Amsterdam te beleven is het idee voor een spectaculaire tour per amfibiebus ontstaan. De Floating Dutchman is tevens de manier om een vakantie in, of een bezoek aan Amsterdam op een spetterende manier te beginnen !

Vanaf 20 juli 2011 kunt u tijdens de Summer Trials kennismaken met de Floating Dutchman. Tijdens deze Summer Trials zijn er gedurende de tour technici aan boord en kan het zijn dat er een en ander getest wordt.

De route van de Summer Trials is als volgt:

De Floating Dutchman vertrekt vanaf Schiphol Plaza via de ring richting het centrum van Amsterdam. Daar aangekomen zal de bus bij NEMO het water in plonsen voor een rondvaart van ongeveer 45 minuten. Vanaf NEMO vaart de bus via de Nieuwe Herengracht naar de Amstel. Daar slaat de bus linksaf richting de Magere Brug en Koninklijk Theater Carre. Zodra de Magere Brug gepasseerd is wordt er omgekeerd en vaart de bus onder de Blauwbrug door en langs de Stopera. Via de Oude Schans en het Oosterdok rijdt de bus vervolgens, wederom bij NEMO, het water uit en rijdt via de Ring terug naar Schiphol.

Tour informatie                                        Vertrek dagelijks om:
Duur: circa 2 uur *                                      9:00 uur
Prijs volwassenen: € 39,00                         12:00 uur
Prijs kinderen: € 19,50                               15:00 uur

Meer info vindt u op de website: www.thefloatingdutchman.nl, meer foto's van de Floating Dutchman vind u door hier te klikken.

 

Voor meer touringcarnieuws klik hier voor ons

NIEUWSARCHIEF  1>
NIEUWSARCHIEF  2>
NIEUWSARCHIEF 3>

NIEUWSARCHIEF 4>
NIEUWSARCHIEF  5>
NIEUWSARCHIEF  6>

 

Bus-idee
infopagina's:


op de kaart

overzichtskaarten:
klik op een provincie >

adreslijsten

touringcarbedrijven:
klik op een provincie >

 

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden
klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie >

vip & business class:
klik op een provincie >;

    

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

 


 

 

© Deze website is 10-10-16 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

In samenwerking met:


's >