Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Bus-idee-dag in voorjaar op donderdag 9 maart 2023

BOSKOOP (ZH): Met veel plezier mogen we aankondigen dat we in het voorjaar op donderdag 9 maart weer een Bus-idee-dag in Boskoop hebben gepland zodat iedereen elkaar weer persoonlijk kan ontmoeten en plannen maken voor het komend seizoen.  Hier kunnen busbedrijven zaken doen, elkaar ontmoeten en afspraken maken met bekende en nieuwe dagtochtbestemmingen, maar ook hun reiscommissies een dag vol inspiratie aanbieden....

Bus-idee-dag-2022-10

Op dit moment worden op www.bus-idee.nl alle infopagina's geactualiseerd met prijzen en informatie voor 2023 en wordt er ook alweer volop aangemeld door restaurants, rondvaartbedrijven en dagtochtbestemmingen om deel te nemen op 9 maart.  Naast vele bekende en vertrouwde adressen zijn er ook weer geweldige nieuwkomers...

HelmondKasteelHelmond-24

HelmondKasteelHelmond-16

Er wordt bij nieuwkomers altijd flink aandacht besteed aan afstemming op de markt, alle nieuw geselecteerde bestemmingen worden eerst persoonlijk door ons bezocht en voorzien van tips en adviezen over hun aanbod, prijzen en eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden om busgroepen goed van dienst te kunnen zijn.  Pas als dit allemaal voor ons gevoel op orde is kunnen ze zich op Bus-idee.nl en de Bus-idee-dag presenteren.

Daarom zijn alle deelnemende bestemmingen aan de Bus-idee-dag dan ook allemaal geschikt voor busgroepen en kunnen busbedrijven, reiscommissies, groepen en verenigingen hierop vertrouwen.  Vrijwel alle bestemmingen hebben (veel) ervaring met busgroepen en hebben we nieuwkomers tijdens ons persoonlijk bezoek positief ingeschat dat ze deze groepen aan kunnen.  Alle deelnemers aan de Bus-idee-dag hebben ook een infopagina op onze site.

Hierop kan iedereen altijd relevante informatie terugvinden met betrekking tot bereikbaarheid, capaciteit, mogelijkheden voor minder validen, eventuele groeps- en busprijzen en beschikbare parkeerplaatsen voor touringcars in de directe omgeving.  Ook kunnen touringcarchauffeurs hier aanwijzingen vinden over eventuele beperkingen voor hun voertuig op routes naar deze bestemming zoals lage viaducten of moeilijk te nemen bochten.

Bus-idee-dag-2022-2

In 2023 doet Bus-idee dit al 20 jaar (!!) met veel plezier voor touringcarbedrijven en hun klanten.  Vanaf 1 januari kunnen busbedrijven, hun klanten en losse bezoekers (leden van reiscommissies, contactpersonen van groepen en medewerkers van busbedrijven) die de Bus-idee-dag op 9 maart willen bezoeken, gratis toegangskaarten aanvragen.  Aanvragen voor bezoek aan de beurs kunnen worden gestuurd naar busidee.backoffice@gmail.com. 

Pas na een bevestiging per mail worden bezoekers geplaatst op onze gastenlijst en kunnen ze als bezoeker naar binnen. Bus-idee-dag is een besloten beurs en echt alleen toegankelijk voor de door ons bedoelde doelgroepen. Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang en zien we weer enorm uit om iedereen weer te zien daar !

Heel graag tot donderdag 9 maart in Boskoop !

Wintertuin bij Zandsculpturen Garderen !

GARDEREN (GLD): Voor iedereen die zin heeft in een heerlijk winters uitstapje met sneeuw en ijs is Garderen sinds 27 december een geweldig leuke bestemming. Het SBS-6 programma 'De Grote Tuinverbouwing' heeft daar een fantastische wintertuin aangelegd, deze uitzending was op Kerstavond, 24 december op televisie te zien !

Garderen-WinterBeeldentuin-19

Garderen-WinterBeeldentuin-20

Overal in het park zijn sfeervolle koeletalages geplaatst waar prachtig uitgelichte ijsbeelden in te zien zijn in het buitengedeelte van het Zandsculpturenfestival.  Het grootste gedeelte van dit festival is trouwens binnen en gaat over onze vaderlandsche geschiedenis. De wintertuin met ijsbeelden is aan deze 100 zandsculpturen toegevoegd.

Garderen-WinterBeeldentuin-16

Garderen-Zandsculpturen-26

Garderen-WinterBeeldentuin-17

In de wintertuin staat een grote iglo, binnen is een bar en kunnen ijskoude drankjes worden genuttigd.   In de twee grote verwarmde restaurants heerst ook een gezellige winterse sfeer en kan iedereen weer op temperatuur komen na deze winterse belevenissen. Daar hebben ze er al helemaal zin in om jullie touringcargroepen te ontvangen !

Garderen-WinterBeeldentuin-12

Garderen-WinterBeeldentuin-13

Garderen-Zandsculpturen-25

Meer weten over mogelijkheden en prijzen ?

Ook voor meer foto's, kijk op onze infopagina !

Beeldentuin & Zandsculpturenfestival, Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT, Garderen telefoon: 0577-462482  Infopagina> Internetsite>

Bevrijdingsexcursie: 'De Weg naar Vrijheid 40-45'

MEDEMBLIK (NH): Kom binnen in de feestelijke ontvangstruimte in bevrijdingssfeer waar deze hoopvolle excursie begint met koffie en heerlijke Bevrijdingstaart, een door de huismoeders van toen bedachte delicatesse met verkruimeld beschuit, custardpudding, stukjes biscuit, fruitjam en opgeklopte room....

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-3

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-19

Dan volgt de rondleiding in het jaren '40 dorpje ‘Almersdorp’ met dorpsplein, kruidenier, bruincafé, een schoolklasje en een drukkerij waar verzetskrantjes werden gedrukt. Hier hielden de mensen hoop en hielpen ze elkaar. Ontdek waar stiekem onderduikers werden verstopt en de illegale radio op zolder...

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-22

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-25

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-34

Daarna gaat de groep naar een echte jaren '40 bioscoop waar de uitbundige feestsfeer van de bevrijding van Nederland wordt herbeleefd. Origineel beeldmateriaal dat je echt mee terugneemt naar de tijd van de bevrijding van Nederland, mooier te zien dan ooit omdat dit oude beeldmateriaal nu door professionals is ingekleurd.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-32

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-13

Daarna gaan we naar het verhaal van de geallieerde bevrijders, hier zien we hun materialen, vaartuigen, pontonbruggen, legervoertuigen en horen we van de enorme operatie om de troepen onderweg van voedsel te voorzien. Tijdens deze excursie over de bevrijders ontdekken we een aantal minder bekende verhalen die uiteindelijk wel zeer belangrijk bleken voor onze vrijheid nu.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-21

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-6

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-7

Deze excursie wordt afgesloten met een heerlijke lunch bestaande uit versbereide soepen, belegde broodjes en een broodje kroket inclusief drinken geserveerd vanuit ‘Rosi’s Gaarkeuken’. Uitbreidingen zijn o.a. een rondrit in oude bevrijdingsvoertuigen met stop en verhaal bij het allereerste W.O.II Monument van Nederland of leuke Oer-Hollandsche bevrijdingsspelletjes. Alles onder 1 dak en rolstoeltoegankelijk bij deze hoopgevende excursie !

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-2

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-11

Meer weten ?

De Weg naar Vrijheid 40-45, feestelijke bevrijdingsexcursie met jaren '40 dorpje, nostalgische bioscoop met bevrijdingsfilm, materialen en voertuigen van de bevrijders, ook voor rondritten ! Zeldenrust 5, 1671 GW, Medemblik, tel: 06-23975661 Infopagina>  Internetsite>

In de Brouwerij en City Train Leeuwarden

LEEUWARDEN (FR): 'In de Brouwerij' is een groot restaurant met inpandige brouwerij in een schitterend gerestaureerd historisch pand in het centrum van Leeuwarden. Hier kunnen touringcars tot voor de deur komen om hun gasten in- en uit te laten stappen en vertrekt een leuk toeristentreintje voor een ritje door de binnenstad.

LeeuwardenIndeBrouwerij-4

LeeuwardenCitytrain-2

Je kunt hier een compleet dagdeel boeken met koffie & gebak, een rondrit van 45 minuten met uitleg door het centrum en daarna wat vrije tijd.  Op korte afstand zijn er gezellige winkelstraten, terrasjes en ook de beroemde scheve toren De Oldehove (550 mtr) en Museum de Grutterswinkel (ca. 290 mtr) om even heen te lopen.

LeeuwardenIndeBrouwerij-9

LeeuwardenIndeBrouwerij-3

Zo'n dagdeel kun je dan weer heel mooi afsluiten kan met een betaalbaar Twaalfuurtje met soep en kroket of een prima driegangen menu bij 'In de Brouwerij'. Op de begane grond is alles rolstoeltoegankelijk, rolstoelvriendelijk en er is een minder validen toilet. 's Zomers kan het glazen dak van het restaurant helemaal geopend worden, uniek !

LeeuwardenIndeBrouwerij-8

LeeuwardenIndeBrouwerij-12

Een bezoek is voor liefhebbers uit te breiden met een rondleiding (1 trap beklimmen) door dit historische pand met o.a. een inpandige brouwerij, glazen open dak, vide, de gerestaureerde beschilderde plafonds, unieke lampen en prachtige muurschilderingen met een verhaal. Ook kunnen groepen hier een heerlijke bierproeverij met Speciaal bier en fruitige Biercocktails (populair bij dames & ook alcoholvrij mogelijk) boeken.

Meer weten ?

In de Brouwerij, Zaailand 94, 8911 BN, Leeuwarden, telefoon: 058-8459580 / 06-34584034 Infopagina>  Internetsite>

Waddenzee of Lauwersmeer met Waddencruises.nl

LAUWERSOOG:  Waddencruises.nl doet bij laag water vanuit Lauwersoog leuke zeehondentochten over de Waddenzee tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Komt het op de gewenste datum niet goed uit met de getijden kan de groep ook kiezen voor de Lauwersmeertocht met een bezoek aan het Visserijmuseum en de Palingrokerij in Zoutkamp. De M.P.S. Silverwind is op het benedendek goed toegankelijk voor minder validen.

LauwersoogWaddencruises-1

LauwersoogWaddencruises-5

Als de hele groep wel een kleine trap kan beklimmen bij het van boord gaan op het eiland, kan men ook kiezen voor een tocht naar Schiermonnikoog.  Hier kan een rondrit van een uur over het eiland worden verzorgd in een elektrische bus van Arriva, waarbij de chauffeur bij alle bezienswaardigheden tevens gids is en leuke uitleg geeft.

LauwersoogWaddencruises-3

LauwersoogWaddencruises-12

Het schip M.P.S. Silverwind is eigendom van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, dus sportievere groepen kunnen ook de broekspijpen oprollen, met de boegtrap bij laag water van boord gaan en een avontuurlijke excursie met een vakkundige wadloopgids doen op de Engelsmanplaat bijvoorbeeld.  Een hele bijzondere belevenis....

LauwersoogWaddencruises-13

LauwersoogWaddencruises-8

Op de M.P.S. Silverwind zijn koffie met gebak, lunches, eventueel met soep en/of saucijzenbroodje mogelijk. Ook is er een bar aan boord waar iedereen naar behoefte drankjes en versnaperingen kan kopen. Aan boord geeft de schipper uitleg door de geluidsinstallatie.  Op het bovendek en het achterdek kan heerlijk buiten worden gezeten ! 

Meer weten ?

Waddencruises.nl, zeehondentochten naar Schiermonnikoog met busrondrit over het eiland, rondvaarten Lauwersmeer / Zoutkamp of Wadlopen met passagiersschip M.P.S. Silverwind, Haven 26, 9976 VN, Lauwersoog tel: 0595-528300 Infopagina>  Internetsite>

Gidsen in middeleeuwse kledij bij Kasteel Helmond

HELMOND (NB): Veel mensen weten waarschijnlijk helemaal niet dat er midden in het Brabantse Helmond een prachtig middeleeuws kasteel staat.  Het is helemaal ingericht en voorzien van alle moderne middelen om het ook goed toegankelijk te maken voor minder validen en senioren. Een onzichtbare plateaulift vanaf de binnenplaats, een moderne personenlift in glazen liftschacht naar alle verdiepingen en in het kasteel zijn nog diverse trapliften. 

HelmondKasteelHelmond-1

HelmondKasteelHelmond-24

Daarnaast is er ook gezorgd voor een prachtig aangepast toilet en steken de vele vrijwilligers graag hun handen uit de mouwen om hun gasten te helpen. Busgroepen kunnen hier worden rondgeleid door gidsen in middeleeuwse kledij en onderweg worden er vaak nog allerlei acteurs ingezet die van alles demonstreren en uitleggen. De groep kan in- en uitstappen op het voorplein.  Dit kasteel is vooral bekend in Nederland als 'Het Huis van Sinterklaas'

HelmondKasteelHelmond-5

HelmondKasteelHelmond-10

HelmondKasteelHelmond-16

Kasteel Helmond is onderdeel van Museum Helmond met nog een Kunsthal aan de overzijde van de weg, voor liefhebbers is deze gratis te bezoeken op dezelfde dag door het tonen van het toegangsbewijs van het kasteel.  Uiteraard hebben we hiervan ook weer een leuke infopagina gemaakt voor als je hier met groepen naar toe wilt.

Meer weten ?

Kasteel Helmond, prachtig kasteel met leuke rondleidingen door historische personages in middeleeuwse kledij, ook goed toegankelijk voor minder validen en senioren. Kasteelplein 1, 5701 PP, Helmond, telefoon: 0492-587716  Infopagina>  Internetsite>

De Heische Hoeve en de BUS whisky stokerij

LOOSBFROEK (NB): Welkom in de Brabantse streekproductenboerderij: De Heische Hoeve !  Hier brouwt en stookt men Bus Whisky ! Dit is dus met recht een echte 'Bus dagtocht bestemming'....  Bovendien is het ook nog een erg leuk verhaal hoe het allemaal zo gekomen is, dat hangt werkelijk van toevalligheden aan elkaar.

LoosbroekDeHeischeHoeve-21

LoosbroekDeHeischeHoeve-14

Daarom begint een rondleiding met een prachtig gemaakte film waarin dit leuke verhaal wordt verteld.  Daarna volgt een rondleiding (45 à 60 min.) door brouwerij, stokerij en warehouse van de Bus whiskystokerij, inclusief proeven van deze Brabantse whisky. Voor groepen van 15 tot 150 personen 7 dagen per week.

Robert Mies Photography

Voor busgroepen is er ontvangst met koffie en vlaai mogelijk en/of een lunch. In het restaurant kijk je aan de ene kant in de open keuken naar het werk van de koks. En als je je omdraait, zie je de whiskystokers aan het werk in de distilleerderij van 's werelds meest duurzame whisky.... Bus Whisky !  In de inpandige Brabantse streekproducten winkel worden o.a. ook zelf gebrouwen en gebottelde bieren, frisdranken en likeuren verkocht.

LoosbroekDeHeischeHoeve-13

LoosbroekDeHeischeHoeve-7

Meer weten ?

De Heische Hoeve / Bus Whisky Distillers, hier brouwt en stookt men 's werelds meest duurzame Whisky ! Bezoek met koffie en vlaai, film, rondleiding, proeven en lunch of diner, Heideweg 1a, 5472 LC, Loosbroek, telefoon: 0413-418016  Infopagina>  Internetsite>

Abdij Ulingsheide vlakbij grensovergang Venlo

TEGELEN (L): Deze ontdekking door een paar touringcarbedrijven zorgde ervoor dat dit adres contact met ons opnam en meteen onze aandacht had, zo'n mooie locatie met scherpe prijzen en een perfect ligging. Hier mag je met de touringcar de binnenplaats van het klooster op rijden en parkeren om de groep direct voor de ingang van kloosterrestaurant De Refter uit te laten stappen.  In dit restaurant heeft iedereen uitzicht op de kloostertuin.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

"In die tuin mag na de maaltijd ook altijd gerust even rondgewandeld worden door de groep"

Abdij Ulingsheide is een voormalig kloostercomplex compleet met kapel en alle bijbehorende gebouwen op slechts 5 minuten afstand van de snelwegen A-67 en A-73.  Een geweldige sfeervolle ontdekking voor touringcargroepen op doorreis van/naar Duitsland of tijdens dagtochten rondom en/of via (grensovergang) Venlo.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

Alles is gelijkvloers en goed toegankelijk voor minder validen, ook is er een prachtig minder validen toilet.  Abdij Ulingsheide is onderdeel van Rendiz, dezelfde organisatie als van De Bekkerie in Boekend met dezelfde prijzen.  Henri Bruins is jullie contactpersoon en hij is super enthousiast om touringcargroepen te ontvangen.  Omdat de Bekkerie in Boekend maar tot 17:00 uur geopend is, hadden ze een aantal bussen doorverwezen naar deze nieuwe locatie.  De buschauffeurs waren meteen enthousiast en zeiden dat ze met ons contact moesten opnemen zodat meer busbedrijven dit adres konden ontdekken.  We zijn er meteen op af gegaan en ze hadden gelijk !

TegelenAbdijUlingsheide-1

Rendiz Horeca

Prima busadres, waar groepen blij door verrast zullen zijn. In principe zijn ze voor individuele gasten alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend, maar voor touringcargroepen hebben ze vrijwel altijd mogelijkheden. Dus dan heb je ook nog vaak de hele zaak exclusief voor je busgroep.  Bel gerust Henri als je meer wilt weten.

TIP: Tijdens de Kerstmarktperiode is alles hier prachtig in Kerstsfeer !

Meer weten ?

Abdij Ulingsheide, restaurant met kloostertuin op slecht 5 minuten van A-67 en A-73 vlakbij grensovergang Venlo, grote capaciteit, rolstoel vriendelijk en scherp geprijsd ! Ulingsheide 1a, 5932 NA, tel: 077-3031001 / 06-29035194 Infopagina>  Internetsite>

Heldhaftige bestemming: de Grutte Pier Brouwerij

BARTLEHIEM (FR): Zo'n 10 kilometer ten noorden van Leeuwarden, in het dorpje Bartlehiem, kom je in 'Friesland ten voeten uit' terecht ! Bij de heldhaftige Grutte Pier Brouwerij zit je aan het water waar zeilschepen voorbij varen en vroeger de schaatsers van de Elfstedentocht onder het beroemde bruggetje doorkwamen.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-19

BartlehiemGruttePierBrouwerij-6

Hier leeft nog altijd het verhaal van Grutte Pier, de boomlange volksheld en vrijheidsstrijder uit de rijke Friese geschiedenis en bedachten Renze en Frans, een stel Friese vrienden, een heel lekker en eigenzinnig bier dat in korte tijd tot de meest populaire en grootste speciaalbier merken van Friesland uitgroeide.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-9

BartlehiemGruttePierBrouwerij-3

Voor busgroepen is er een leuk arrangement (ook voor 'niet-bierdrinkers') met uitleg en presentatie, het verhaal van 'Grutte Pier' en een leuke rondrit met gids Greetje langs diverse Friese- en Elfsteden bezienswaardigheden rond Bartlehiem waarbij het beroemde bruggetje uit de elfstedentochten zeker niet zal ontbreken.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-18

Kom naar het 'bierlaboratorium' in Bartlehiem waar het allemaal ontstaat en laat de brouwers je kennis laten maken met de Friese vrijheid, hoe ze bier brouwen en kom zelf proeven wat daar het prachtige resultaat van is.

Met een heldhaftige proost: 'Wees welkom in Friesland ten voeten uit !'

Meer weten ?

Grutte Pier Brouwerij, Bartlehiem 23, 9091 BH, Wyns / Bartlehiem, telefoon: 06-18532624 (Greetje)   Infopagina>  Internetsite>

Met de Bus-idee-Smart (camper) naar Zuid-Spanje

door Steven Korf

DEVENTER (OV): Zoals velen van jullie wel zullen weten rijd ik voor Bus-idee altijd het hele land door om leuke en betaalbare adressen te bezoeken waar jullie met jullie groepen terecht kunnen. Om alles een beetje betaalbaar te kunnen houden heb ik daarvoor een superzuinige Smart diesel.  Omdat ik ook mijn best doe om zo zuinig mogelijk te rijden, haal ik gemiddeld 1:35 oftewel ik kan ruim 105 kilometer rijden op 3 liter diesel brandstof.

Smart-camper-1

Smart-camper-7

Een tijdje geleden begon ik te denken dat ik op die manier dan ook wel heel betaalbaar grote afstanden zou moeten kunnen afleggen om een keer bij mijn oudste zus in Spanje op ziekenbezoek te gaan, want Skypen is leuk, maar een goeie knuffel is nog veel fijner. Het zou natuurlijk een sport zijn als ik dan ook nog geen of weinig kosten zou hebben voor tol en overnachtingen. En zo ontstond langzamerhand een idee: De Smart 1-persoons camper !

Smart-camper-10

Smart-camper-11

Nadat ik het karretje van binnen had opgemeten van voorruit tot achterruit, bleek dat exact 2 meter te zijn. Daar moet je toch in kunnen slapen !! Een flinke middag zagen en knutselen resulteerde in een prachtig recht bed waar volgens mij nog nooit iemand van had gedacht dat dat in zo'n klein autootje zou passen..... maar het kon precies.

Smart-camper-9

Smart-camper-8

De passagiersstoel werd er met vier bouten uitgeschroefd. Een luchtbedje en een slaapzak, een klein mobiel keukentje en een nachthoes voor over de auto en de 'Smart-Micro-Camper' was een feit.  In de ruimte onder het bed paste een heleboel bagage en eten en wat niemand voor mogelijk had gehouden was gelukt.  Dinsdagochtend 16 augustus ben ik vertrokken en in drie dagen over lokale en regionale wegen, tolvrij naar Zuid-Spanje gereden.

Smart-camper-12

Smart-camper-13

Smart-camper-6

Slapen in de Smart ging echt boven verwachting goed. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van gratis douches voor truckers of van afspoel douches op het strand na 's morgens natuurlijk eerst een frisse duik in de Middellandse Zee te hebben genomen.  In Spanje was mijn zus compleet verrast door mijn bezoek.  Na een aantal weken ziekbed gaat het met haar gelukkig alweer een stuk beter en ik vond het fijn dat met eigen ogen te kunnen zien.

Smart-camper-2

We hebben genoten van ons samenzijn en zonder gebruik te maken van tolwegen ben ik daarna via de leukste routes door vele dorpen en steden en de Baskische Pyreneeën in 2,5 dag weer terug naar Nederland gereden.  Ondertussen is de 'Smart-Micro-Camper' weer ontmanteld en staat ie weer klaar voor de eerste bedrijfsbezoeken in Nederland die alweer in september gepland staan.  De totale afstand van deze reis was 4239 km met een gemiddeld verbruik op heen- en terugweg van 1:31,21 ! Wat een geweldig geslaagd idee en fantastische ervaring !

Waddengenot aan Zee & dagje Schiermonnikoog

LAUWERSOOG (GR): Een geweldig mooi nieuw adres in Lauwersoog is Waddengenot aan Zee, het restaurant brandde in 2019 tot de grond toe af en is in de corona tijd compleet nieuw gebouwd op zijn oude vertrouwde stek aan de ingang van de veerhaven waar de veerboot van Rederij Wagenborg naar Schiermonnikoog vertrekt.

LauwersoogWaddengenotaanZee-5

LauwersoogWaddengenotaanZee-1

Het nieuwe restaurant is begin april van dit jaar geopend en van alle moderne gemakken voorzien. Vrijwel alles is drempelvrij te bereiken, er is een lift en een schitterend invalidentoilet. Met een trap kunnen liefhebbers naar het dakterras voor uitzicht over de omgeving.  Er is uitzicht over de Waddenzee met in de verte Schiermonnikoog, maar ook over de veerhaven en het Lauwersmeer. Dit is zowel vanuit het restaurant als vanaf het dakterras te zien.

LauwersoogWaddengenotaanZee-2

LauwersoogWaddengenotaanZee-12

LauwersoogWaddengenotaanZee-3

 Touringcars mogen gratis gebruik maken van de naastgelegen busparkeerplaatsen van Wagenborg, dat zijn er maar liefst tien ! Buiten is een groot zonnig terras, waar met lekker weer tot wel 140 zitplaatsen beschikbaar zijn. In het restaurant zijn verrekijkers beschikbaar om bijvoorbeeld de vogels of Schiermonnikoog te bekijken.

LauwersoogWaddengenotaanZee-14

LauwersoogWaddengenotaanZee-17

Waddengenot heeft ook leuke complete arrangementen voor een heerlijk dagje Schiermonnikoog met privé boot, inclusief zeehonden kijken of bijvoorbeeld een dagje wadlopen vanuit het zusterbedrijf: Hotel Waddengenot in Pieterburen voor actievelingen. Maar natuurlijk is er ook een arrangement met bezoek aan de Zeehondencreche. 

Restaurant Waddengenot aan Zee is een mooie bestemming met prachtig zeezicht en 260 plaatsen !

Meer weten ?

Restaurant Waddengenot aan Zee met uitzicht op de Waddenzee, Schiermonnikoog, het Lauwersmeer en de veerhaven. Ook vaartochten, zeehonden kijken en wadlopen, Zeedijk 1, 9976 VM, Lauwersoog telefoon: 0595-528558  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Stompehoeve in Stompetoren bij Alkmaar

STOMPETOREN (NH): In Stompetoren kwamen vroeger heel veel bussen bij het Schermerwapen, velen van jullie zullen dat beroemde busadres nog wel kennen waarschijnlijk. Toen het gebouw begon te vervallen en de gasten hier bij feesten af en toe gewoon door de vloer begonnen te zakken werd het pand afgebroken. 

StompetorenStompehoeve-1

StompetorenStompehoeve-3

Nu is er een prachtig nieuw Grand Café voor in de plaats gekomen dat alles heeft om touringcargroepen te kunnen ontvangen.  De jonge enthousiaste  uitbaatster Melissa Visser heeft al van alles gedaan in de horeca: festivals, strandtenten en manager bij een hotel.  Nu is haar droom uitgekomen met een prachtige eigen zaak.

StompetorenStompehoeve-9

StompetorenStompehoeve-2

Samen met haar moeder Dimphy is ze met veel passie aan de slag gegaan. Al heel snel kwamen de eerste touringcargroepen alweer. Deze waren erg enthousiast en tevreden. Stompetoren ligt zo'n 5 km ten oosten Alkmaar.  Touringcars kunnen heel handig direct voor de deur parkeren en er is een prachtig aangepast toilet.

StompetorenStompehoeve-5

StompetorenStompehoeve-8

Meer weten ?

Stompehoeve, prachtig nieuw Grand Café als opvolger van het beroemde Schermerwapen van vroeger. Goed bussen parkeren en aangepast toilet aanwezig  ! Schermerplein 1, 1841 GX, Stompetoren tel: 072-7920202 
Infopagina>  Internetsite>

Nostalgische poffertjessalon in het Bakkerijmuseum

HATTEM (GLD): Met de uitbreiding van het Nederlands Bakkerijmuseum met een vijfde pand, een nostalgische poffertjessalon en een sfeervol openlucht gedeelte aan een romantisch straatje in het historische centrum van Hattem is het in 2022 uitgeroepen tot het Beste uitje van de Provincie Gelderland.  Bakker Fred was dan ook superblij toen hij hoorde dat ze dit jaar opnieuw deze ANWB publieksprijs in de wacht hebben weten te slepen.

HattemBakkerijmuseum-18

Nieuw is dus de meer dan honderd jaar oude, volledig operationele, poffertjessalon. Groepen kunnen daar de bakkers aan het werk zien hoe zij vingervlug de goedbruine lekkernijen bereiden.  Het sfeervolle pleintje met Frans terras nodigt uit het niet alleen bij kijken en ruiken te laten, maar lekker van zo'n portie poffertjes te genieten.

HattemBakkerijmuseum-17

HattemBakkerijmuseum-13

Dit museum over de geschiedenis en het leven van de bakker is zeer compleet tot en met een leuke museumshop vol souvenirs, boeken en zoetigheid.  Er is een prachtig terras en een besloten tuin, een moderne bakkerij en zelfs een echte tunnel onder de straat door, die twee van de vijf panden met elkaar verbindt.

HattemBakkerijmuseum-10

_MG_9677

Aanrader is al jarenlang de humoristische 'Broodshow' door bakker Fred en natuurlijk het groepsarrangement met museumbezoek, stadswandeling met gids, een Bakkerslunch, een bezoek aan het Anton Pieck en Voerman museum en daarna nog wat vrije tijd en shoppen in het sfeervolle Hattem.  Een heerlijk en compleet dagje uit !

Meer weten ?

'De Broodshow' en het Bakkerijmuseum, waarbij de humoristische bakker in een demonstratie laat zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet....echt hilarisch ! Kerkhofstraat 13, 8051 GG, Hattem, telefoon: 038-4441715  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Het Bosrestaurant Joppe !

JOPPE (GLD): Dit bedrijf nam begin juni contact met ons op, het klonk allemaal erg leuk en doet zijn naam ook echt eer aan.  Het ligt heerlijk in het bos aan de rand van het dorpje Joppe bij Deventer, zo'n 5 minuten van de snelweg A-1.  Ze wilden al langer bussen ontvangen, maar wisten niet hoe ze dat moesten aanpakken.

JoppeBosrestaurant-8

JoppeBosrestaurant-10

JoppeBosrestaurant-2

In de keuken werkt echter een dochter van Samberg Personenvervoer uit Gorssel en die wees ze op Bus-idee. (bedankt !) en zei dat ze zelf voor goede busadressen onderweg altijd gebruik maakten van onze website.  Dus toen ze contact met ons opnamen zijn we er natuurlijk snel gaan kijken en werden meteen enthousiast.  Prachtig en handig gelegen voor touringcars op routes over de A-1.  Het restaurant is smaakvol ingericht met warmte, bos en natuur, er is een minder validen toilet en de bussen kunnen naast het bedrijf parkeren.  Dus nu kunnen ze hun enthousiasme in de praktijk gaan brengen met koffiestops, lunches en eventueel driegangen diners.

JoppeBosrestaurant-11

JoppeBosrestaurant-1

JoppeBosrestaurant-3

Ook kan er een Gorsselse streekgids mee op de bus voor een mooie rondrit van een uurtje langs de highlights van Gorssel en omstreken. Daarnaast doet Eric in dit restaurant graag gezellige advocaat proeverijen met diverse soorten en smaken uit eigen slijterij, dit is een heel leuk arrangement voor seniorengroepen natuurlijk.

JoppeBosrestaurant-9

Aanrader zijn ook de seizoen menu's zoals een Aspergemenu in het voorjaar en een Wildmenu in het najaar.

Dit restaurant een keertje met een busgroep uitproberen ?
Bel Gerdie of Ton, zullen ze leuk vinden !

Het Bosrestaurant Joppe, prachtig gelegen bij Deventer, zo'n 5 minuten van de snelweg A-1.  Ook voor rondritten met een streekgids op de touringcar en gezellige advocaatproeverijen !  Joppelaan 100, 7215 AE, Joppe telefoon: 0575-494206  Infopagina>  Internetsite>

Leuke welkomstactie: Goemanszorg in Dreischor

***** DIRECT NAAR DE WELKOMSTACTIE VOOR TOURINGCARBEDRIJVEN: LOG IN>*****

DREISCHOR (ZLD): Museumboerderij Goemanszorg uit het jaar 1700 is een echt juweeltje in het mooiste ringdorp van Nederland in de provincie Zeeland. In 2022 is er echt heel veel vernieuwd en een superleuke bestemming geworden voor busdagtochten.  Tussen oude werktuigen, gereedschappen, koetsen en gebruiksvoorwerpen wordt hier het verhaal van de familie Goemans en de Zeeuwse landbouw verteld, compleet met korte speelfilm, prachtige stijlkamers en schitterende, werkelijk levensecht gemaakte poppen....

DreischorGoemanszorg-22

DreischorGoemanszorg-7

DreischorGoemanszorg-12

Deze museumboerderij is erg geschikt voor seiorengroepen.  Er is een traplift voor minder validen naar de eerste etage, een modern minder validen toilet en een mooie ontvangstruimte met een buitenterras.  Touringcars kunnen tegenover de boerderij op een ruim eigen parkeerterrein parkeren.

DreischorGoemanszorg-23

DreischorGoemanszorg-5

DreischorGoemanszorg-2

In de schuren buiten is een leuke collectie werktuigen, machines en wagens te zien. Achter het museum zijn een tuin en boomgaard, waar oude Zeeuwse gewassen en kruiden groeien. Hier kun je heerlijk even door de tuin wandelen over de verzorgde schelpenpaden. Er zijn bijenkasten en er is een oud grappig toilethuisje.

DreischorGoemanszorg-19

DreischorGoemanszorg-21

DreischorGoemanszorg-26

Naast een rondleiding door de museumboerderij kan er in overleg ook een live groepsdemonstratie vlas bewerken, paard beslaan en een langere of kortere gidswandeling door het ringdorp Dreischor worden georganiseerd.  Zo wordt een bezoek aan Goemanszorg voor busgroepen een echte nostalgische belevenis !

DreischorGoemanszorg-18

DreischorGoemanszorg-17

***** VOOR TOURINGCARBEDRIJVEN IS ER EEN LEUKE WELKOMSTACTIE: LOG IN>*****

Meer weten ?

Museumboerderij Goemanszorg uit het jaar 1700, een echt juweeltje in het mooiste ringdorp van Nederland in de provincie Zeeland. In 2022 is er heel veel vernieuwd, aanrader !  Molenweg 3, 4315 CE, Dreischor, telefoon: 0111-402303  Infopagina>  Internetsite>

Museumboerderij Goemanszorg is de reis naar Zeeland absoluut waard !

Nieuwe horecapartners voor Zonnetrein Schoorl

SCHOORL (NH): Via een arrangement van Strandpaviljoen Struin was Zonnetrein Schoorl al jarenlang een populaire dagtochtbestemming bij Bus-idee voor met name seniorengroepen.  Hoewel het een superleuke locatie was om de ritten te starten werd het parkeren van touringcars daar steeds lastiger en ook gaf de uitbaatster begin dit jaar al te kennen alleen nog maar met (lunch)buffetten te willen werken.  Toen dat toch teveel problemen gaf met de vele seniorengroepen besloot Struin om Bus-idee op te zeggen waarvoor we alle begrip hadden.  Echter wilden we natuurlijk de populaire Zonnetrein Schoorl wel graag bij Bus-idee in het aanbod voor busdagtochten behouden en dat is nu gelukt met nieuwe horeca locaties voor seniorengroepen !

SchoorlZonnetrein-1

SchoorlZonnetrein-3

SchoorlZonnetrein-9

Ondernemer Frank van de Zonnetrein had het probleem al eerder gezien en was zelf op zoek gegaan naar geschikte locaties waar voor de seniorengroepen de lunches wel konden worden uitgeserveerd op tafel en touringcars dichterbij konden stoppen en parkeren.  Dus toen wij contact met hem opnamen had hij al pasklare oplossingen.  We zijn er uiteraard meteen met hem gaan kijken en het bleken inderdaad prima alternatieven. 

SchoorlZonnetrein-18

SchoorlZonnetrein-20

De Zonnetrein kan nu vertrekken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen.  Hier kan de touringcar even de uitrit inrijden en links op de laad- en losplaats in- en uit laten stappen. Daarna is het een bochtje achteruit en parkeren op ca. 100 meter afstand.  Bij de tweede locatie Restaurant Duingroet in Groet, kan de touringcar zelfs voor de deur op de bushalte stoppen voor in- en uitstappen en aan de zijkant van het gebouw parkeren. Beide locaties hebben minder validen toiletten.  Hierbij mag wel even gezegd worden dat Frank van de Zonnetrein dit ook als eis gesteld heeft en Duingroet op zijn aanwijzingen er speciaal een minder validen toilet voor heeft aangelegd.

SchoorlZonnetrein-10

SchoorlZonnetrein-12

Frank heeft besloten het lidmaatschap en de infopagina op Bus-idee zelf over te nemen, daarom vind je deze niet meer in de rubriek Noord-Holland onder de letter C van Camperduin, maar onder de letter S van Schoorl. En natuurlijk hebben we het verhaal van hoe het idee voor de Zonnetrein Schoorl allemaal ontstond door zijn 84-jarige moeder er nog even in verwerkt, want dat is toch wel erg leuk.   Lees het allemaal op de infopagina !

SchoorlZonnetrein-16

SchoorlZonnetrein-2

SchoorlZonnetrein-4

Meer weten ?

Zonnetrein Schoorl, met rolstoelvriendelijk,  fluisterstil treintje voor 60 personen door gebied met de hoogste en grootste duinen van Nederland ! Nu met nieuwe horeca locaties. Postbus 55, 1870 AB, Schoorl, telefoon: 06-13014297  Infopagina>  Internetsite>

Sallands Landbouwmuseum De Laarman 2.0

LUTTENBERG (OV): Na 3 jaar verbouwen is dit Landbouwmuseum De Laarman terug van weggeweest bij Bus-idee, leuker en groter dan ooit. Echt een aanrader voor busdagtochten vinden wij, want hier maken enthousiaste vrijwilligers er een geweldige belevenis van en ga je gewoon terug naar vroeger. Als je in dit museum komt gaat er van alles gebeuren; tijdens de rondleiding zijn er vaak demonstraties kaarsen maken en smeden in de oude smederij, er worden soms zelfs wat oude tractoren gestart met veel rook en geronk.....

LuttenbergDeLaarman-11

LuttenbergDeLaarman-12

Terwijl de groep van het één naar het ander gaat kan men rondkijken in het museum en wordt er door de vrijwilligers aan de hand van voorwerpen en machines verteld over hoe het leven van de Sallandse boer er vroeger uitzag.  Voor veel ouderen is het een en al herkenbaarheid, ja zo ging dat vroeger op de boerderij...

LuttenbergDeLaarman-17

LuttenbergDeLaarman-19

Om het leven op de Sallandse boerderij nog wat beter te beleven is er een stijlkamer met ouderwetse inrichting, bedstee, een keuken van vroeger, een voorraadkelder met weckpotten en als klap op de vuurpijl een hele verzameling Sallandse boerenkleding voor een hilarische verkleedpartij. Leuk om foto's van te maken.

LuttenbergDeLaarman-18

LuttenbergDeLaarman-2

Het pand, een oude maalderij, is helemaal opgeknapt en verbouwd tot museum. Er is een moderne lift aanwezig, zodat alle verdiepingen goed rolstoeltoegankelijk zijn en uiteraard is er een prachtig minder validen toilet. Dit museum is ook heel leuk te combineren met Klompenatelier Dijkman en zijn gids op de bus !

LuttenbergDeLaarman-20

LuttenbergDeLaarman-14

Meer weten ?

Sallands Landbouwmuseum De Laarman, over het boerenleven van vroeger in Salland, een feest der herkenning voor senioren ! Met moderne lift en prachtig minder validen toilet. Butzelaarstraat 60, 8105 AR, Luttenberg, tel: 0572-301288 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Fruitbedrijf, Pluktuin & Imkerij Goense

MARWIJKSOORD (DR): Zo'n 8 kilometer ten zuidoosten van Assen doen ze een leuke rondleiding door een heerlijke fruitkwekerij met wel 9 soorten eigen fruit en kunnen groepen zelf fruit plukken in de pluktuin (vanaf juni). Bij aankomst krijgt de groep een heerlijk kopje koffie met luxe koek en geeft imker Arjan met behulp van een beeldpresentatie uitleg over zijn samenwerking met de fruitteler.  Deze samenwerking is super belangrijk voor de bestuiving van de vele fruitgewassen door de bijenvolken en daarover vertellen ze groepen graag alles.

MarwijksoordGoense-11

MarwijksoordGoense-2

MarwijksoordGoense-9

Ze zijn hier prima ingesteld op touringcargroepen, want er is een sfeervolle 'Stube-achtige' ontvangstruimte met veel hout voor ca. 60 personen. Deze ruimte is zeer compleet met bar, geluidsinstallatie, beeldscherm en toiletten.  Uitleg wordt hier tijdens de presentatie gegeven door een microfoon en is dus goed te volgen.

MarwijksoordGoense-8

MarwijksoordGoense-3

MarwijksoordGoense-12

MarwijksoordGoense-5

Bij een bezoek mag ook een proeverij van verschillende eigen producten niet ontbreken en kan een ritje gemaakt worden met de pluktrein door de fruittuin. De fruitteler heeft er lage instapdeurtjes in gemaakt zodat iedereen mee kan. Voor of na de excursie kan een koffietafel worden geserveerd met eigen jam, fruitsappen en lokale honing, uit te breiden met huisgemaakte mosterdsoep of na afloop zelfs heerlijk boerenijs van eigen fruit.

MarwijksoordGoense-1

MarwijksoordGoense-13

MarwijksoordGoense-10

En dan kan er geplukt worden en is er nog de landwinkel van Goense met eigen producten en natuurlijk ook van andere bedrijven uit de streek.  Buiten is een heerlijk terras en touringcars kunnen parkeren op eigen terrein.  Touringcargroepen die hierna nog meer willen doen kunnen ook een workshop kaarsen maken reserveren waarbij iedereen twee dompelkaarsen mag maken van zuivere bijenwas en na afloop mee naar huis nemen.

Meer weten ?

Fruitbedrijf, Pluktuin & Imkerij Goense, superleuke samenwerking tussen imker en fruitteler met presentatie, proeverij, zelf fruit plukken en rondrit met het pluktreintje. Marwijksoord 21A, 9448 XA, Marwijksoord tel: 06-25023476 Infopagina>  Internetsite>

Varen naar Marker Wadden of Oostvaardersplassen

-- dit contact is tot stand gekomen via Van Hoof Reizen uit Sint-Oedenrode --  

LELYSTAD (FL): Dit is een nieuw rondvaartbedrijf naar een paar leuke originele nieuwe bestemmingen voor een vaartocht, alles heeft te maken met nieuw land.  Het allernieuwste zijn de Marker Wadden. Het leuke is dat het daar echt de sfeer van de Waddeneilanden heeft, je kunt er ook alleen maar per schip komen en er zijn dus ook geen auto's of fietsen, het is een puur natuur wandelgebied met wat natuurhuisjes en een bezoekerscentrum.

Lelystad-msWaddenzee-1

Lelystad-msWaddenzee-8

Dit schip, MS Waddenzee is een authentiek veerschip uit 1921 en de historische eerste veerboot naar Ameland (hoe toepasselijk is dat ?). Het is ook het schip waar ooit Koningin Wilhelmina mee naar dit Waddeneiland voer. Hiermee varen naar de Marker Wadden is een onvergetelijke belevenis. Het achterdek van het schip is overdekt met een zeil, hier zit je dus droog en beleef je toch de elementen.  Dit schip is niet toegankelijk voor rollator gebruikers en minder validen, maar wel zeer geschikt voor de wat avontuurlijker en mobielere groepen.

LelystadNieuwlandRondvaarten-8

LelystadNieuwlandRondvaarten-9

LelystadNieuwlandRondvaarten-14

De Markerwadden zijn natuureilanden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer, een natuurparadijs voor vissen en vogels. Een educatie gids vertelt aan boord over de Zuiderzeewerken en de aanleg van de Marker Wadden. Na een uurtje varen kan de groep zelf 2 uur op wandelexpeditie over het eiland.  Op de terugtocht is er de Marker Wadden Route Quiz en aan boord is er in het ruim een tentoonstelling over inpoldering en Zuiderzeewerken met oude koffers vol met foto's, kaarten en krantenknipsels van vroeger.

Het Historisch Werkeiland en Oostvaardersplassen

MS Nieuwland is een rolstoeltoegankelijke rondvaartboot waar de hele groep binnen kan zitten of op het dek als het mooi weer is.  Met dit schip kunnen rondvaarten gemaakt worden naar het historisch Werkeiland Lelystad en weer terug of een vaartocht naar de Oostvaardersplassen en het bijbehorend bezoekerscentrum.

Lelystad-msNieuwland-1

Lelystad-msNieuwland-5

Lelystad-msNieuwland-7

Aan boord is er uitleg over het ontstaan van de polders en komt het schip door de Noordersluis met een indrukwekkend verval van 6 meter. Op het schip is een klein museum ingericht met oude kaarten en koffers over het ontstaan van het nieuwe land en hoe dat in zijn werk is gegaan.  Vanaf het eindpunt, de aanlegsteiger in de Oostvaardersplassen naar het bezoekerscentrum kan de groep opsplitsen en kunnen de wat mobielere gasten kiezen voor een natuurwandeling door het Oostvaardersveld met de boswachter en degene die liever met de bus meegaan, kiezen voor een ritje met de 'Nieuwland Touringcar' inclusief Virtual Reality brillen.

Lelystad-msNieuwland-11

Lelystad-BuitencentrumOostvaardersplassen-1

Lelystad-msNieuwland-12

Lelystad-msWaddenzee-7

Alle vaartochten vertrekken vanaf de Batavia steiger, waar ook de replica van de VOC Batavia ligt afgemeerd !

Meer weten ?

MS Waddenzee / MS Nieuwland voor expedities naar de Marker Wadden en rondvaarten naar Historisch Werkeiland Lelystad en Nationaal Park de Oostvaardersplassen, Kantoor: Spuiweg 14, 8243 PW, Lelystad, telefoon: 06-12629475  Infopagina>  Internetsite>

Het is tijd voor een bezoek aan de bollenvelden !

NOORDWIJKERHOUT (ZH): Bij de 'Tulip Experience Amsterdam' kunnen groepen een bezoek brengen aan een werkend bollenbedrijf, dit is het moment om dat te doen want tijdens het seizoen is alles ingericht om groepen te ontvangen met een museum, een showtuin met 1 miljoen tulpen, een pluktuin en een groot indoor terras.

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-10

Tulip Experience Amsterdam is geopend van medio maart tot eind mei

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-12

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-1

Op het terras zit je voor een replica van de gevel van Hotel De Zwaan waar vroeger de bollenkwekers uit de streek samen kwamen. In de hal zijn panelen met het verhaal achter de kweek van bollen, hier staan ook oude machines van vroeger en allerlei oldtimers. 

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-4

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-2

De bollenstreek is ook te zien op grote schilderijdoeken van 15 en 30 meter, er is een marktje met locale producten en een indoor pluktuin. Hier mag de hele groep zelf na afloop een bosje tulpen plukken. Koffie en thee is bij een bezoek inclusief. Er is een minder validen toilet, 7 busparkeerplaatsen en er is gidsbegeleiding mogelijk.

Meer weten en filmpje kijken ?

Tulip Experience Amsterdam, met museumgedeelte, een showtuin met 1 miljoen tulpen, een pluktuin en een groot indoor terras. Geopend van medio maart tot eind mei.  Delfweg 37, 2211 VK, Noordwijkerhout, telefoon: 06-51368784  Infopagina>  Internetsite>

The Dutch Show Company

HELMOND (NB): The Dutch Show Company is misschien in Nederland wel de bekendste groep artiesten als het gaat om muziekmiddagen voor touringcargroepen. Ze staan voor kwalitatief zeer hoogstaande optredens tegen schappelijke inkoopprijzen. Doordat ze beschikken over een zeer uitgebreid repertoire met verschillende thema's is werkelijk van alles mogelijk.  Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende leuke middagshows te boeken op vele locaties naar keuze of combinaties hiervan:  Schip Ahoy / De Jantjes Show / Moeder ik wil bij de revue / De vliegende nonnen / The sound of musicals / Hollandse meezing show / Songbook

Helmond-DutchShowCompany-1

Helmond-DutchShowCompany-17

Helmond-DutchShowCompany-12

Helmond-DutchShowCompany-14

Helmond-DutchShowCompany-5

Helmond-DutchShowCompany-7

De Dutch Show Company heeft al meerdere jaren opgetreden op de Bus-idee-dag met groot succes. We hebben gemerkt dat ze betrouwbare partners zijn die denken in oplossingen: 'ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen'.  Wij vinden ze een absolute aanrader voor busgroepen, altijd gegarandeerd geweldige muziekmiddagen !!

Meer weten?

Dutch Show Company, misschien in Nederland wel de bekendste groep artiesten als het gaat om muziekmiddagen voor touringcargroepen.  Overal op locatie te boeken !  Kantoor: Huiskensstraat 3, 5708 XA, Helmond, telefoon: 06-55985832 Infopagina>  Internetsite>

Naar De Ossenstal in de Veluwse bossen bij Epe

EPE (GLD): Dit is een tip van Arriva Touring voor jullie. De Ossenstal deed vroeger al heel veel met bussen, veel ouderen kennen dit restaurant dan ook nog wel van het treintje 'De Ossenstal Express' dat gasten ophaalde van campings in de buurt.  Op amper 10 minuten van de A-50 & A-28 zit je hier midden in de natuur voor een koffiestop, een lekkere pannenkoek, lunch of diner. Het is echt een belevenis, want om er te komen rijd je met de touringcar door een prachtig stukje Veluwe en het laatste gedeelte zelfs over een mooie harde zandweg. 

EpeOssenstal-3

EpeOssenstal-9

EpeOssenstal-1

Iedereen in de bus vraagt zich dan langzamerhand af waar ze terecht gaan komen en dat is geweldig !   Touringcars met seniorengroepen mogen door de slagboom (die is niet op slot en je dus zelf gewoon open kunt doen) tot helemaal voor de deur rijden. Met lekker weer zit de groep heerlijk op het bosterras achter het restaurant. Een geweldige tip na sluiting van o.a. De Keet van Heerde, De Stern en Schaveren in deze regio.

EpeOssenstal-5

EpeOssenstal-12

Er zijn ook leuke rondritten van hier uit over de Veluwe mogelijk met gids Irene Beaupain op de bus !

Meer weten ?

De Ossenstal, geweldige tip van Arriva Touring ! Prachtig gelegen op de Veluwe aan een zandweg, de touringcar kan tot voor de deur komen, op amper 10 minuten van de A-50 & A-28, Ossenweg 10, 8161 PZ, tel: 0578-610199  Infopagina>  Internetsite>

Gouda Cheese Experience: 'Say Cheese, Say Gouda'

GOUDA (ZH): Met deze fantastische nieuwe attractie voor Gouda waren we al sinds 2019 in contact en hebben het bouwproces op de voet gevolgd. De gezellige Mia en Femke waren vanaf het begin enthousiast om busgroepen te ontvangen en maakten hun entree op de Bus-idee-dag van 2019 en toen ging het mis......  Net toen ze de Gouda Cheese Experience wilden gaan openen, brak de Corona crisis uit en was er niets meer mogelijk. 

GoudaCheeseExperience-4

GoudaCheeseExperience-25

Het werd een survival, want ze hadden geen jaarcijfers van voorgaande jaren en konden dus ook niet echt op steun rekenen. Maar ze hebben alles op alles gezet en met veel positieve energie deze periode doorstaan en zijn ze super enthousiast om busgroepen te gaan ontvangen.  De eerste grote groepen die al zijn geweest waren een groot succes, zeker ook door de nuchtere Mia en Femke, die er altijd een persoonlijke en gezellige boel van maken.

GoudaCheeseExperience-3

GoudaCheeseExperience-18

Ook kwamen Bas Smit en Nicolette van Dam langs, een bekend BN-koppel met heel veel volgers op Instagram (meer dan 850.000). Mia en Femke wisten dat niet echt en deden zoals ze altijd deden en zagen ze wel wat filmen met hun telefoon, maar hadden helemaal niet in de gaten wat een impact dat kan hebben.  Hun optreden sloeg in als een bom op internet !!  Dat gaf daardoor de Experience meteen een enorme 'boost' en Mia en Femke werden in een paar dagen ongeveer bekende Nederlanders door hun optreden in de filmpjes van Bas en Nicolette.

GoudaCheeseExperience-8

GoudaCheeseExperience-23

Dus het gaat weer goed !  En zeker in 2022 waarin Gouda haar 750-jarig bestaan viert mag deze attractie niet ontbreken. We zijn dan nu ook heel erg blij dat we jullie de Infopagina> op Bus-idee kunnen presenteren en jullie je groepen deze geweldig leuke nieuwe bestemming in Gouda kunnen aanbieden.  In de toekomst komt er nog een leuke rondvaart bij, want er komt een steiger recht tegenover het pand en een speciale rondvaartboot waarop ook kaasfondue kan worden gedaan.  Een bezoek aan de Gouda Cheese Experience bestaat uit een gezellige boel met film, quiz, interactief museum, verkleedpartij in oud Hollandse kleding en kaasproeverij met 6 soorten kaas en is uitbreidbaar met koffie of thee en Cheesecake.  Want zeg je kaas dan zeg je Gouda: ‘’Say Cheese, Say Gouda!’’

GoudaCheeseExperience-7

Meer weten ?

Gouda Cheese Experience, Agnietenstraat 21, 2801 GZ, Gouda
 tel: 0182-787934  Infopagina> Internetsite>

'Gaan als de brandweer' met groepen in Borculo !

BORCULO (GLD): Dit is een belevenis van jewelste ! Bij een bezoek aan het Brandweermuseum Borculo met busgroepen hoort ook een rondrit door het dorp met oude brandweerwagens, de hele groep kan mee !  Er is zelfs voor iedereen die dat wil een echte brandweerhelm....  Er zijn zes geweldige oldtimer brandweerwagens voor rondritten door het dorp, drie wagens zijn open en drie wagens zijn dicht, dus ook bij minder goed weer kan de hele groep gewoon mee.  Wat een belevenis is dat....  taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu !!

BorculoBrandweermuseum-4

BorculoBrandweermuseum-11

BorculoBrandweermuseum-10

In het museum laten de rondleiders de gigantische verzameling brandweerattributen en meer historische brandweerwagens zien. Alles rijdt en loopt en af en toe wordt er zelfs wel zo'n geweldige machine gestart, wat een belevenis !  Het museum heeft heel veel vrijwilligers die dagelijks bezig zijn alles te restaureren en te onderhouden.

BorculoBrandweermuseum-1

BorculoBrandweermuseum-9

BorculoBrandweermuseum-24

"En mag bij zo'n rondrit door het dorp de sirene dan ook aan ?"....  Jazeker dat mag !!

Omdat het museum niet over horeca beschikt heeft het nogal lang geduurd voor we daar een geschikte partner voor hadden gevonden op loopafstand van het museum die aan alle eisen voor busgroepen voldeed, maar dit voorjaar is er een nieuw restaurant gekomen met een aparte zaal, te voet op 120 meter afstand.  Hier kan de groep beginnen met koffie en gebak bijvoorbeeld en daarna te voet over goede vlakke stoepen naar het museum.

Daarom kunnen we jullie dit museum nu presenteren op Bus-idee, aan alle eisen is voldaan.  Er is zelfs een minder validen toilet zowel in het restaurant als in het museum.  Ook een lift naar de boven verdieping en nette inkoopprijzen per persoon.  Het Brandweermuseum Borculo is voor busdagtochten echt iets nieuws om een keer uit te proberen denken wij.  Ze zijn er daar helemaal klaar voor, dus bel ze gerust een keer of ga eens kijken !

Meer weten ?

Brandweermuseum Borculo, Hofstraat 5, 7271 AP, Borculo
telefoon: 06-13456431  Infopagina>  Internetsite>

Verslag en foto's voorjaarseditie Bus-idee-dag 2022

BOSKOOP (ZH): Na een lange en donkere tijd was het afgelopen donderdag 17 maart weer tijd voor een zonnige en vrolijke Bus-idee-dag. Na meerdere malen de beurs te hebben moeten verschuiven, hadden we zelfs begin februari ook deze datum nog moeten annuleren.  Maar op 17 februari hebben we de knoop doorgehakt en iedereen bericht gestuurd dat de geannuleerde reismarkt in maart alsnog doorging..... oei wat was dat spannend !

Bus-idee-dag-2022-2

Bus-idee-dag-2022-10

Hoe zou het gaan na zo'n lange tijd zonder veel busdagtochten ? Zou het publiek zich al veilig genoeg voelen om een groot evenement te bezoeken, zouden touringcarbedrijven nog genoeg tijd hebben om hun klanten te mobiliseren en activeren om mee naar Boskoop te gaan ?  Alle begin is weer moeilijk, maar we wilden deze kans toch niet voorbij laten gaan, want wat hadden we elkaar al zo'n lange tijd niet gezien.  Ook de busbedrijven hadden elkaar al langere tijd niet ontmoet, iets wat altijd erg leuk wordt gevonden van onze Bus-idee-dag.....

Bus-idee-dag-2022-1

Jaaaaaaa, het is gelukt !!  Op 17 maart scheen de zon volop en hebben we alleen maar blije en vrolijke mensen gezien, iedereen die gekomen was had er enorm veel zin in !  Met meer dan 100 deelnemende bedrijven en zo'n 500 bezoekers was het na 2,5 jaar weer een prachtig begin en werden er volop goede contacten gelegd.  De week voor de Bus-idee-dag was de zon gaan schijnen in Nederland en begon bij veel busbedrijven de telefoon onophoudelijk te rinkelen en stroomden de aanvragen binnen.  Toch lieten, ondanks veel onderbezetting op kantoor, veel busbedrijven de kans om naar de Bus-idee-dag in Boskoop te komen niet aan zich voorbij gaan....

Bus-idee-dag-2022-3

Bus-idee-dag-2022-7

De sfeer was weer super gezellig, er was entertainment door de Dutch Show Company, een ronde 'Swingo', de muzikale Bingo van De Strandhoeve, spontane optredens van de troubadour van Schrobbelèr uit Tilburg op het terras en de zon scheen volop door het glazen dak van het Plantarium gebouw.  Ook voor deze locatie waren we weer het eerste publieks evenement sinds 2 jaar en daar waren we allemaal heel erg blij mee en ook trots op.

Bus-idee-dag-2022-5

Bus-idee-dag-2022-6

Volle bussen met reiscommissies van ouderenverenigingen, beslissers van groepen en andere vaste klanten van touringcarbedrijven waren er van Eemland Reizen, JoJo Tours, Betuwe Expres, Zeebra Tours, ZDS Reizen en Van der Wouw Tours, deze hadden nog met 'stoom en kokend water' uitnodigingen verstuurd.  De mensen die daarop gereageerd hadden en de uitnodiging hadden aangenomen bleken allemaal weer erg toe te zijn aan uitstapjes met de touringcar na al die tijd dat het niet kon en de overheidsmaatregelen nog van kracht waren. 

Bus-idee-dag-2022-8

Nu deze allemaal werden opgeheven was het hoogste tijd om te bedenken waar ze komend seizoen heen zouden gaan met hun groepen en was deze dag natuurlijk een perfect moment om nog inspiratie op te doen.  Wij zijn iedereen erg dankbaar voor inzet en deelname aan de beurs en hopen dat dit weer het begin is van onze jaarlijkse reismarkt.  Veel bedrijven die het nu niet gelukt is hebben ons toegezegd de volgende editie ook zeker weer van de partij te zijn met een stand of een touringcar vol beslissers.  Dus nu maar hopen dat we dat mogen organiseren.

 Bus-idee-dag-2022-4

Dit jaar maakte onze vriend en fotograaf Bertwin Hooijer weer een leuke reportage met foto's van veel kramen en vrolijke mensen erop, mocht je het leuk vinden ze allemaal te zien, klik dan hier>.   Wij bedanken nogmaals iedereen die deze Bus-idee-dag weer tot een succes heeft gemaakt door deel te nemen, klanten uit te nodigen of ons te bezoeken. Uiteraard ook iedereen van het Plantariumgebouw, het Bus-idee-team en hopen jullie allemaal weer te zien in een volgende editie. We wensen iedereen een goed seizoen toe met heel veel leuke busuitstapjes !

NIEUW: Alpacafarm Vorstenbosch

VORSTENBOSCH (NB): Dit is een prachtig verzorgde en zeer rolstoeltoegankelijke Alpacafarm in Vorstenbosch.  Landelijk gelegen tussen Uden en Veghel in Noord-Brabant en helemaal ingesteld op de ontvangst van groepen. Hier maak je kennis met ruim 60 tamme Alpaca's en vaak meer dan 20 schattige Alpaca veulentjes.

Vorstenbosch-Alpacafarm-10

Vorstenbosch-Alpacafarm-20

Vorstenbosch-Alpacafarm-2

Touringcargroepen kunnen hier kiezen uit een 'meet & greet', waarbij er een presentatie wordt gegeven terwijl de groep vaak midden tussen de dieren zit en aansluitend de dieren zelf uit de hand mag voeren.  Voor mobielere groepen is de wandeling met Alpaca's een echte aanrader.

Vorstenbosch-Alpacafarm-16

Vorstenbosch-Alpacafarm-9

Vorstenbosch-Alpacafarm-13

Vorstenbosch-Alpacafarm-14

De Alpacabar is zeer sfeervol ingericht en heeft ca. 60 zitplaatsen, maar in overleg kunnen er ook tafels en stoelen worden neergezet tussen de dieren in de stal of in de wei gepicknickt worden op picknickkleden tussen de alpaca’s. Zo wordt een groepslunch natuurlijk wel helemaal een avontuurlijke belevenis.  Tot slot is er ook nog een leuk winkeltje.

Vorstenbosch-Alpacafarm-8

Misschien wel de meest complete Alpacafarm van Nederland !

Meer weten ?

Alpacafarm Vorstenbosch,
Leeghandseweg 10A, 5476 VD, tel: 085-2006111 Infopagina>  Internetsite>

Amsterdamse havenrondvaarten

AMSTERDAM (NH): Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst en maakt met de 'M.P.S. River Dream' een prachtige twee uur durende rondvaart door het havengebied van Amsterdam i.s.m. Port of Amsterdam en Amports.

Amsterdam-ABC-4

Amsterdam-ABC-5

De haven is zeer indrukwekkend en door de nieuw gebouwde zeesluizen in IJmuiden komen er nu nog grotere schepen voorbij. De grote glaspartijen en het 360 graden panoramaraam in het voorschip van de 'M.P.S. River Dream' geven daarop een fantastisch uitzicht.

Amsterdam-ABC-2

Amsterdam-ABC-8

Naast de Havenrondvaart biedt Amsterdam Boat Cruises meerdere (dag)tochten aan vanuit Amsterdam zoals bijvoorbeeld een Amstel Cruise of een vaart van of naar de molens van de Zaanse Schans.

Amsterdam-ABC-3

Bij mooi weer kan de groep ook genieten vanaf het panoramadek. Tijdens de havenrondvaart komen vijf verschillende generaties Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.

Amsterdam-ABC-6

Amsterdam-ABC-7

Voor kleinere groepen van 20 tot 75 personen zijn er ook kleinere passende schepen beschikbaar waaronder de volledig elektrische zeer luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige VIP schip van Freddy Heineken. Echt heel bijzonder, klik op: 360 graden VR presentatie

Amsterdam Boat Cruises / Van Hulst, Kantoor: Steenbakkerstraat 1, 2222 AT, Katwijk, tel: 020-8201111 Infopagina>  Internetsite>

NIEUWS over Hotel Millings Centrum !

MILLINGEN A/D RIJN (GLD): Dit zijn de nieuwe uitbaters van Hotel Millings Centrum, na 17 jaar heeft Adri de zaak verkocht aan een stel enthousiaste jonge ondernemers en blijft het hotel behouden als goed busadres voor meerdaagse busreizen, busstops en arrangementen....

VughtKruishoeve-8

Natuurlijk wilden we wel eerst graag persoonlijk kennis maken met Frits en Maikel om te zien wat voor 'vlees we in de kuip' hadden met deze mannen en dat bleek dik in orde.  Maikel en Frits hebben namelijk veel ervaring met o.a. seniorengroepen en meerdaagse programma's omdat ze ook een hotel in Vught hebben: 'Enjoy Hotel De Kruishoeve'.

VughtKruishoeve-1

VughtKruishoeve-18

"Is dat ook niet een leuk adres voor busstops ?" vroegen we ons af toen we daar op bedrijfsbezoek waren, het ligt namelijk heel handig op de doorgaande routes tussen Tilburg en Den Bosch.  Je moet even weten hoe je er met een bus bij komt, maar dan is het zeker een aanrader !

VughtKruishoeve-9

Niet in de laatste plaats ook omdat het heerlijk rustig in het bos ligt, het er heel goed uitziet allemaal en de busprijzen ook erg prima zijn. Dus daar waren we het al snel over eens, daar moet ook een infopagina van op Bus-idee.nl komen en die is er nu natuurlijk ook met alle informatie. 

VughtKruishoeve-4

De heren hebben zich daarnaast ook al opgegeven voor de Bus-idee-dag, dus als het allemaal kan doorgaan kunnen jullie persoonlijk met ze kennis maken op donderdag 17 maart in Boskoop.  Alvast de pagina van Enjoy Hotel De Kruishoeve bekijken ?  Klik dan op: Infopagina>

Geert Slingerland en Setra 70 jaar !

MIJDRECHT (U):  “Ik ben vanaf mijn jeugd al groot Setra fan en gebleven. Setra zit in mijn hart en staat nu ook op de touringcar: beter is er niet”, dat zijn de woorden van Geert Slingerland.

Geert vormt samen met zijn vrouw Tiny vanaf 1988 de directie van Slingerland taxibedrijf uit Mijdrecht. Net als Setra is Geert Slingerland dit jaar 70 jaar geworden. Als uiting van zijn liefde voor Setra heeft hij zijn laatste aanwinst, een Setra S 516 HD, voorzien van de welbekende #setratruelove tattoo.

 Zijn echte grote liefde is natuurlijk zijn vrouw Tiny. Ze zijn al 49 jaar bij elkaar waarvan 47 jaar getrouwd. “Heb haar opgepikt bij het busstation,” vertelt Geert trots. Tiny kijkt haar man daarbij liefhebbend aan. Sinds 1988 voeren zij samen de bedrijfsvoering van Slingerland Taxibedrijf/Tours. Zijn tweede liefde is Setra met als stip op één de S 6.

Lees en zie meer foto's op de website van Setra: Klik hier>

Bij het zien van deze touringcar op weg naar de bollenvelden, als twaalf jarig jongen, wist hij het zeker: zijn eerste touringcar moest een Setra zijn! Al 20 jaar hebben zij een Setra S 6 uit 1958: deze wordt op dit moment gerestaureerd door Geert in zijn spaarzame vrijetijd.

Slingerland Tours, Moderne Setra touringcars te huur en een Greyhound oldtimer bus incl. één van de vrolijkste chauffeurs ter wereld: Geert! Industrieweg 4, 3641 RM, Mijdrecht telefoon: 0297-273711 /  GSM: 06-26924167  Infopagina>  Internetsite>

Klassiek Cruiseschip de 'ss Rotterdam'

ROTTERDAM (ZH): Wat een ervaring is een bezoek aan het prachtige klassieke cruiseschip de ss Rotterdam! Hier krijg je even helemaal het authentieke gevoel van toen. Met prachtige zalen, veel kunst, techniek, luxe restaurants, het originele gerestaureerde meubilair, een scheepswinkel met souvenirs, boeken en nautische kleding en zelfs het achterdek met zwembad, bar en buitenkeuken.

SS Rotterdam

SS Rotterdam

Je kunt hier natuurlijk een fantastische koffiestop of lunch doen...

Maar er is ook een audiofoon tour waarbij iedereen een handige audiofoon meekrijgt die uitleg geeft over wat er te zien is. Onderweg wordt de groep tevens wegwijs gemaakt door de 'shiphosts' / oud-opvarenden van het schip voor uitleg en hulp op de route. Op alle dekken zijn (minder validen) toiletten.

Rotterdam SS Rotterdam

Rotterdam SS Rotterdam

De audiofoon tour kan de groep altijd onderbreken voor een drankje op het terras, in de bar of een lunch in restaurant Lido Grill. De Uitwaaien & Zwaaien tour is geheel toegankelijk voor minder validen, want er is zelfs een lift naar de brug. Via de brug kom je in de radiokamer waar alle oude apparatuur en zeekaarten nog zijn te bewonderen. 's Zomers is er comfortabele airconditioning in de zalen.

Rotterdam SS Rotterdam

Rotterdam SS Rotterdam

Natuurlijk kun je ook een rondleiding met gidsen reserveren.

Meer weten over de ss Rotterdam ?

3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM, Rotterdam, telefoon: 010-2886627 / 010-2973097  Infopagina> Internetsite>

Restaurant & Events De Baron

WASSENAAR (ZH): Dit is het prachtige nieuwe restaurant van Sonja en Maarten, die velen van jullie waarschijnlijk al kennen van Brasserie Palace, hun andere zaak aan de Boulevard in Scheveningen waar ze jaarlijks zeer veel touringcargroepen ontvangen.

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

Het restaurant ligt heerlijk in het bos aan de westkant van Wassenaar, 3 kilometer van het strand, 2 kilometer van de A-44 , precies achter het bekende familie pretpark Duinrell en vlakbij de 360 graden draaiende theaterhangar van de succesmusical: 'Soldaat van Oranje'

WassenaarDeBaron-10

WassenaarDeBaron-9

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

Voor en achter zijn afsluitbare verwarmde terrassen, alles is rolstoelvriendelijk, er is een aangepast toilet en voor groepen zijn er aparte ruimtes mogelijk. De touringcar kan op de eigen parkeerplaats aan de zijkant worden geparkeerd. Weer een mooi nieuw busadres !

WassenaarDeBaron-13

TIP: Ook nostalgische rijtoeren met Jan Plezier rond Wassenaar

Meer weten ?  Bel Sonja of Maarten !

Restaurant & Events De Baron, Katwijkseweg 7, 2242 PA, Wassenaar, telefoon: 070-4126363 / 06-51399089 / 06-41731260 Infopagina> Internetsite>

EDAH- & Draaiorgelmuseum samen !

HELMOND (NB): Het was een hele klus, maar twee superleuke dagtochtbestemmingen in Helmond zitten nu samen in hetzelfde gebouw, het prachtig gerestaureerde oude Van Gend & Loos gebouw 'Loods 20' bij het station !  Dus deze geweldige combinatie zit nu onder 1 dak.

Helmond-EDAH-museum-1

Helmond-EDAH-museum-3

Vanaf vrijdag 3 september 2021 zijn beide musea officieel geopend en kan het publiek een kijkje komen nemen.  Met een aantal previews voor groepen en buren heeft men al proef gedraaid en de reacties zijn allemaal zeer positief.  Omdat het allemaal goed rolstoeltoegankelijk is en er een korting wordt gegeven voor een combiticket, is het natuurlijk superleuk aan om beide musea in een dag te combineren met een lunch ertussen.

Helmond-EDAH-museum-7

Helmond-EDAH-museum-6

Het EDAH museum is dan misschien mooi voor in de ochtend en een absolute aanrader voor groepen die de leeftijd hebben dat ze de ontwikkeling hebben meegemaakt van de kleine kruidenier naar de moderne supermarkt. Het is een feest van herkenning voor ouderen...

Helmond-EDAH-museum-9

Oud medewerkers van de winkelketen en vrijwilligers nemen de groep mee in een rondleiding van 2 x 45 minuten met een pauze langs slager, bakker en melkboer tot de moderne supermarktmanager van nu.  In de koffiekamer draait een film van ca. 10 minuten over de geschiedenis.

Helmond-EDAH-museum-10

En dan...... Het Draaiorgelmuseum

Na de koffietafel gaat het dan naar het Draaiorgelmuseum dat erg doet denken aan een danspaleis van vroeger, waar veel mensen vaak in het weekend naar toe gingen om lekker te dansen.  Ze kunnen hier weer dansen en luisteren onder het genot van een lekker drankje naar de muziek van deze gigantische dansorgels van Mortier en Gaudin, sommige van deze orgels zijn wel bijna 5,5 meter hoog en 8,5 meter breed !

Helmond-Draaiorgelmuseum-13

Helmond-Draaiorgelmuseum-12

Hier staan ze ! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een dansvloer waar groepen zelf de beentjes van de vloer kunnen gooien. Het grote Gaudin orgel is nog de enige in de wereld in originele staat.

Helmond-Draaiorgelmuseum-3

WhatsApp Image 2021-08-25 at 23.22.12

De vrijwilligers hier geven groepen na de koffie of de lunch eerst een rondleiding / presentatie / demonstratie van ca. 45 minuten van al het moois, waarna er heerlijk gedanst mag worden op muziek van echte dansorgels. Echt een feestelijke busdagtocht-bestemming van formaat !

Helmond-Draaiorgelmuseum-5

Helmond-Draaiorgelmuseum-10

In het filmpje hieronder kreeg het programma 'De Rondleiding' al een preview in de musea nog voor de opening, het geeft een goed beeld van wat bezoekers kunnen verwachten.  Wij feliciteren beide musea met dit prachtige onderkomen en denken dat het een erg leuke en complete dagtochtbestemming is voor busgroepen !

 

Meer weten ?  Hier zijn alle gegevens en infopagina's:

Het Draaiorgelmuseum, Loods 20, Binnen Parallelweg 2, 5701 PH, Helmond, telefoon: 06-39682404 Infopagina> Internetsite>

Het EDAH museum, Loods 20, Binnen Parallelweg 2, 5701 PH, Helmond, telefoon: 06-41191491 Infopagina>  Internetsite>

Lees hier meer>

NIEUW: Indoor Adventure Minigolf

WAARLAND (NH): Superleuk en verassend nieuws van onze paginahouder Vlindorado in de gemeente Schagen. Op zaterdag 5 juni opende hun nieuwste attractie haar deuren. Het is de eerste en enige indoor adventure minigolf in Nederland met kunstgrasbanen die aangelegd zijn in een tropische tuin.  Wat een superleuke combinatie !

Waarland-Vlindorado-1

Waarland-Vlindorado-12

In dit prachtig aangelegde minigolfparadijs waant de bezoeker zich een beetje in de tropen. Tussen de exotische planten ligt een 15-holes minigolfbaan. De banen variëren van 8 tot maar liefst 15 meter waardoor je het idee hebt dat je op een echte golfbaan loopt, maar dan in het klein. De minigolf ligt in een overdekte tropische tuin met vijvers waarin koi karpers rondzwemmen en is gevestigd in hetzelfde pand als Vlindertuin Vlindorado. In de afgelopen 7 maanden, waarbij Vlindertuin Vlindorado grotendeels gesloten was vanwege de coronamaatregelen, is de minigolf aangelegd. Adventure minigolf is heel anders dan een
traditionele midgetgolfbaan. De banen zijn van kunstgras en langer dan bij midgetgolf, de vorm van de baan is veel vrijer aangelegd en er is geen opstaand randje waar de bal door tegengehouden wordt.

Waarland-Vlindorado-10

Voor groepen vanaf 10 personen is er ook de mogelijkheid een arrangement te boeken. Bijvoorbeeld een rondje minigolf in combinatie met een bezoek aan Vlindertuin Vlindorado. Dit kan eventueel uitgebreid worden met een lunch of een workshop waarbij een boeket
gemaakt wordt.

Waarland-Vlindorado-3

Waarland-Vlindorado-11

Minigolf is een sportief en gezellig uitje voor jong (vanaf 4 jaar) en oud bij mooi en slecht weer. De overdekte adventure minigolf is het gehele jaar geopend. Na een rondje minigolf kan op het terras genoten worden van een drankje met uitzicht op vlindertuin Vlindorado.

WaarlandVlindorado-3

Meer weten ?

Vlindertuin Vlindorado en Adventure Minigolf, een geweldige overdekte tropische  bestemming met exotische planten, kleurige vlinders en 15-holes Minigolf in tropische tuin ! Smeetsweg 12, 1738 DK, Waarland, tel: 0226-422358  Infopagina>  Internetsite>

Dome Vrijheidsmuseum weer hersteld

GROESBEEK (GLD): In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari 2021 is de luchtgedragen Dome van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek plaatselijk ingezakt boven de entreehal. Door hevige sneeuwval, in combinatie met een sterke oostenwind, ontstond er een ophoping van stuifsneeuw op het dak aan de westzijde van het museum.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (1)

Het eerste aanzicht was verontrustend, maar een week later was de Dome van het museum weer volledig in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. De kenmerkende parachutevorm is terug en er is geen schade ontstaan aan de collectie en de inventaris. Wel is er enige materiële schade aan enkele installatie-onderdelen.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (3)

Het Vrijheidsmuseum bereikt een hoogte van 12 meter en vertoont een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Deze herinnert aan de dropping van duizenden Amerikaanse parachutisten op de landingsterreinen langs de Wylerbaan en op Klein Amerika in Groesbeek op 17 september 1944 en aan de slagvelden van het grote Rijnlandoffensief op 8 februari 1945.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (4)

Het plaatselijk inzakken van de luchtgedragen Dome ten gevolge van de hevige sneeuwstorm werd door een snelle sneeuwruimactie tot stilstand gebracht. Een systeem van luchtslangen voorkwam voorts door middel
van warmteverspreiding verdere samenballing van sneeuw. Tegelijkertijd werd de luchtdruk geleidelijke weer opgevoerd, waarna de Dome flexibel herrees en zijn oorspronkelijke vorm terugkreeg.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (2)

Het museumgebouw heeft de enorme sneeuwbelasting doorstaan. Het Vrijheidsmuseum blijft trots op het unieke bouwconcept dat in alle opzichten blijkt te werken.  Meer weten over dit museum ? klik hier>

Dries van den Berg overleden

HARDERWIJK (GLD): Al meer dan 40 jaar bestaat het bedrijf van Dries van den Berg & zn, in 2018 hebben ze een prachtig nieuw bedrijf neergezet dat helemaal is ingericht op het ontvangen van (bus)groepen. 

Oprichter Dries van den Berg (64), die in zijn Harderwijk - en ver daarbuiten - vooral bekendheid genoot als eigenaar van de gelijknamige palingrokerij, is op 28 januari 2021 overleden aan een hartstilstand.

HarderwijkPalingExperience-19

Veel mensen kenden hem als spraakwaterval en paling-goeroe. Als verkoper die prijs na prijs in de wacht sleepte met zijn vlotte babbel.

Hij was presentator van de Visserijdagen en de Haringparty. Dries Van den Berg - altijd direct herkenbaar aan zijn eeuwige rode sjaal - was een onvermoeibare redenaar. Je gooide er een kwartje in en hij begon te praten. Over alles en nog wat, maar vooral over de geschiedenis van Harderwijk en zijn passie voor paling.

Een ondernemer in hart en nieren die zich altijd vol overgave in heeft gezet voor 'zijn’ Harderwijk.  Dries dreef de zaak met zijn jongste zoon Peter die zijn erfenis uiteraard zal voortzetten, ook voor de busgroepen. 

Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

HarderwijkPalingExperience-22

Paling Experience, Stephensonstraat 2, 3846 AK, Harderwijk, telefoon: 0341-423723  Infopagina> Internetsite>

Met de SETRA oldtimerbus door Limburg !

SUSTEREN (L): Het Limburgse bedrijf ZN Reizen is gespecialiseerd in oldtimerbus verhuur, maar ook de in- en verkoop van bussen en touringcars en onderhoud, reparatie en APK met Bus & Truck Repair. 

SusterenZNReizen-1

 

SusterenZNReizen-3

Voor een nostalgisch dagje uit, speciale gelegenheden zoals bruiloften, vervoer van jubilarissen of bijvoorbeeld een familie uitstapje is de unieke Oldtimerbus, KÄSSBOHRER / SETRA S11 uit 1959, het ideale vervoermiddel, wat een prachtig gerestaureerde touringcar !

Een succesvol en populair concept voor groepen die een nostalgisch dagje Limburg willen beleven is ook de mogelijkheid dat de hele groep bijvoorbeeld met de trein naar Limburg komt en de oldtimer touringcar dan op het station klaar staat voor een prachtige rondrit met picknick onderweg in het prachtige Limburgse landschap aan gezellige uitklap tafels.  Deze bus en de beleving van de rit is al een attractie op zich.

SusterenZNReizen-2

SusterenZNReizen-6

Er kunnen 35 personen mee aan boord, chauffeur Harrie kent de streek op zijn duimpje. Onderweg stopt hij een paar keer en zet de motor even stil om op deze manier de groep even toe te spreken en wat leuke extra informatie te geven.  Harrie kan vooraf bij de bakker verse Limburgse vlaai en koffie en thee regelen. Het programma kan in overleg zo leuk en uitgebreid gemaakt worden als men zelf wil. 

SusterenZNReizen-4

Prijzen om deze bus te huren zijn € 580,00 voor de eerste 4 uur, daarna € 95,00 per uur incl. BTW. Ouderwets gezellig samen op reis!!!!! 

Bussen te koop en Bus en Truck Repair

Voor bus- en touringcarbedrijven heeft ZN Reizen nog een aantal services zoals o.a. collegiale chauffeurs verhuur, in- en verkoop van gebruikte bussen en touringcars, onderdelen en gereedschap, Bus en Truck Repair met uitgebreide werkplaats voor reparaties, laswerkzaamheden en APK..... echt een breed scala aan mogelijkheden.

SusterenZNReizen-9

SusterenZNReizen-11

SusterenZNReizen-12

Meer weten ? Bel Harrie Thijssen bij ZN Reizen, Rangeerweg 3, 6114 BC, tel: 046-4495454 / 06-54924671 Infopagina>  Internetsite>

TIP: Boek met chauffeursverhalen

Het leven van een touringcarchauffeur is bijzonder gevarieerd: geen dag is hetzelfde. Een touringcarchauffeur is vanzelfsprekend een bestuurder, maar ook een gastheer of -vrouw, reisleider, planner en van tijd tot tijd zelfs een psycholoog. In dit boek vertellen de chauffeurs over hun talrijke ervaringen onderweg en over de unieke, interessante en tegelijkertijd uitdagende levensstijl die de touringcarbranche met zich meebrengt.

Vivian Looij: "Op een stille zondagmiddag zat ik eens na te denken. Chauffeurs zeggen altijd: "Ik maak zoveel mee, ik kan wel een boek schrijven!". Mijn man, chauffeur Hans Looij krijgt ook vaak de vraag: "Wanneer ga je een boek schrijven?". Nou... nu dus!!! Voor dit boek heb ik alle touringcarchauffeurs van Nederland per social media benaderd met de vraag om leuke verhalen in te zenden van dingen die ze onderweg meegemaakt hebben. De chauffeurs waren erg enthousiast en velen hebben één of meerdere verhalen ingeleverd. Hans Looij en ik zijn ook chauffeurs, dus ook wij hebben diverse verhalen geschreven!

'Chauffeursverhalen' is een erg leuk boek geworden en makkelijk om te lezen!  Meer weten of dit boek gewoon bestellen ?  Klik hier>

Complete dagtochten met gids door Zeeland

KRUININGEN (ZLD): Hoewel je het bij dit Dorpshuis uit 1953 in Kruiningen niet zou verwachten misschien, doen ze hier gerust 120-150 bussen per jaar !  Jarenlang waren ze onderweg vaste partner in heel veel dagtochtarrangementen van Restaurant De Boei uit Wolphaartsdijk.

KruiningenOnsDorpshuis-1

KruiningenOnsDorpshuis-4

Omdat Restaurant De Boei in 2019 met het ontvangen van touringcars is gestopt heeft Agnita van 'Ons Dorpshuis' het hele dagtochtprogramma en de gidsen overgenomen, dit naar alle tevredenheid van de grotendeels ook Belgische touringcargroepen en touringcarbedrijven.

KruiningenOnsDorpshuis-11

KruiningenOnsDorpshuis-9

'Ons Dorpshuis' is rolstoelvriendelijk, heeft een groot rolstoeltoilet, flinke capaciteit tot 250 zitplaatsen, meerdere eigen busparkeerplaatsen, goede busprijzen en de energieke uitbaatster Agnita die van aanpakken weet.

KruiningenOnsDorpshuis-7

TIP: Dit adres is ook erg geschikt als koffie-, lunch- of dinerstop op doorgaande routes naar bijvoorbeeld Zeeuws Vlaanderen, Brugge, Calais op minder dan 20 min. rijden van de Westerscheldetunnel

Meer weten ??

'Ons Dorpshuis', Berghoekstraat 3, 4446 BJ, telefoon: 0113-381437 Infopagina>  Internetsite>

Brabants Zalencentrum De Viersprong

DONGEN (NB): Zalencentrum De Viersprong is een tip voor jullie van touringcarbedrijf Van der Wou uit Dongen bij Oosterhout in Noord-Brabant, ze gebruiken dit restaurant veelvuldig als begin- en eindpunt van hun dagtochten en busuitstapjes en vinden het een aanrader.

DongenDeViersprong-19

DongenDeViersprong-12

Ome Fred en tante Petra zijn familie van Van der Wou en weten dus wel wat de bedoeling is als er een touringcar komt. Hoewel het misschien niet de meest flitsende zaak is, de touringcargroepen vinden het eten hier bovenmatig goed.

DongenDeViersprong-8

DongenDeViersprong-14

De Viersprong het kloppend hart van het Brabantse dorp Dongen, hier komt iedereen samen, wordt gelachen en gehuild. Speelt de biljartvereniging, zijn er bruiloften en uitvaarten.  Hier, slechts 15 minuten van de A-27 leeft Brabant ! 

DongenDeViersprong-4

DongenDeViersprong-16

Zalencentrum De Viersprong, mensen met het hart op de juiste plaats en ook 'goed voor de chauffeur', Kanaalstraat 10, 5104 AC, tel: 0162-312054 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant De Klaampe: tip van Schepers Tours

WESTERHAAR (OV): Dit restaurant is een tip voor jullie van Max Schepers van Schepers Tours, hij heeft hele goede ervaringen met groepen bij De Klaampe in Westerhaar.  Prima koffiestops, lunches, diners en buffetten, Schepers Tours is er zeer goed over te spreken.

WesterhaarDeKlaampe-7

WesterhaarDeKlaampe-5

De touringcar kan tot voor de ingang komen om de groep uit te laten stappen.  Het gebouw beschikt over faciliteiten voor minder validen zoals een aangepast toilet en alles is groot, ruim en gelijkvloers. Aan de voorkant is er 's zomers een heerlijk groot zonnig terras.

WesterhaarDeKlaampe-1

WesterhaarDeKlaampe-2

Met een capaciteit van 100 zitplaatsen in het restaurant kun je er gemakkelijk met grotere groepen terecht.  Mocht je meer willen weten of een referentie nodig hebben mag je Max Schepers of Schepers Tours altijd even bellen, die kunnen je er alles over vertellen....

Restaurant De Klaampe, op enkele minuten van de N-36, met groot terras en minder validen toilet. Beeklaan 1, 7676 BC, telefoon: 0546-805151 Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 03-02-23 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >