Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Historisch Naarden Vesting bij Amsterdam

NAARDEN VESTING (NH): Ontdek Naarden Vesting per boot of met een gids en beleef de expositie en film over de Hollandse Waterlinie in het GRATIS bezoekerscentrum. Erg leuk voor ondernemende busgroepen !

Pal naast de snelweg A1 vlakbij Amsterdam vind je Naarden Vesting met Bezoekerscentrum De Gele Loods (tevens VVV vestiging). In een historisch pand vind je een expositie over het ontstaan van de vesting in combinatie met de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Busgroepen kunnen vanaf de parkeerplaats buiten de vesting worden opgehaald. Het is ongeveer 500 meter, ca. 7 minuten te voet naar het bezoekerscentrum. 

NaardenVesting-GeleLoods-1

NaardenVesting-GeleLoods-5

NaardenVesting-GeleLoods-6

In de winkel vind je allerlei (gratis) kaarten van de omgeving en kun je je laten informeren over alles wat de vesting te bieden heeft aan horeca, winkels en musea van Vestingmuseum, Weegschaalmuseum tot het Comeniusmuseum.

NaardenVesting-GeleLoods-9

NaardenVesting-GeleLoods-11

Groepen kunnen worden rondgeleid door de vesting door een enthousiaste gids of met een (overdekte) boot langs een deel van de vesting varen.  Ook erg leuk is het om daarna bijvoorbeeld op eigen houtje de vesting, de winkeltjes, het Arsenaal van Jean des Bouvries of een restaurantje voor een heerlijke lunch te bezoeken.  Het is zelfs mogelijk op aanvraag de kerktoren te beklimmen met als beloning een prachtig uitzicht over het Gooi. 

Meer weten ?

Bezoekerscentrum De Gele Loods: Ontdek Naarden Vesting per boot of te voet met een gids en beleef de GRATIS expositie en film over de Hollandse Waterlinie. Ruijsdaelplein 10, 1411 RD, Naarden Vesting, telefoon: 035-6942673  Infopagina>  Internetsite

Museumboerderij Ot en Sien terug van weggeweest !

SURHUISTERVEEN (FR): Een geweldig leuke dagtochtbestemming in Friesland is terug. Het museum moest in 2020 keuzes maken toen in de coronatijd het museum werd omgetoverd tot dagopvang voor ouderen, hierdoor moest Museumboerderij Ot en Sien noodgedwongen stoppen met busgroepen, wat superjammer was natuurlijk !

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-17

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-4

Dit jaar gaf de dochter van Johanna Pitstra aan dat ze heel graag het museum weer wilde openen voor bussen als ze haar studie afgerond had, dat was voor moeder Johanna een droom die uitkwam want nu konden ze het museum voortzetten.  Wij vonden het het bij Bus-idee altijd al echt wat voor een busdagtocht, alles klopt hier gewoon ! Het onderwerp, de uitvoering, de mensen, de prijzen, de koffie, het gebak.... alles is goed ! 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-5

Na een periode gesloten te zijn geweest ontvangt Jannie Pitstra vanaf 1 september 2023 van maandag t/m zaterdag weer volop (touringcar)groepen op reservering !  (t/m 31 augustus alleen op donderdag en zaterdag) 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-2

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-9

Hier vind je alles uit de tijd van 100 jaar terug, de tijd van Ot en Sien. In de Museumboerderij is van alles te zien zoals een oud Hollands schooltje, een dokterspraktijk, een kruidenierswinkel, een opkamer, een kapel, een arbeidershuisje met bedstee, het wasgoed en een echte ouderwetse keuken. 

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-6

SurhuisterveenMuseumboerderijOtenSien-12

De complete collectie schoolplaten van Cornelis Jetses. Een bezoek begint met een introductie van ca. 20 minuten, daarna kan iedereen rustig gaan rondkijken, de spreekwoorden puzzel of oud Hollandse spelletjes doen  Alles is inbegrepen, rolstoelgeschikt en er is een groot invaliden- en seniorentoilet.  Regelmatig pakt Johanna, als ze aanwezig is, weer haar accordeon voor wat leuke deuntjes waarbij de mensen heerlijk kunnen meezingen !

Meer weten ?

Museumboerderij Ot en Sien, hier vind je alles uit de tijd van 100 jaar terug, de tijd van Ot en Sien.  Rolstoelgeschikt met eigen parkeerplaats voor bussen direct voor de ingang. Jan Binneslaan 84, 9231 CC, Surhuisterveen, telefoon: 0512-340995 Infopagina>  Internetsite>

Waalwijk, Schoenenkwartier en St. Jan de Doper

WAALWIJK (NB): Samen met een rondleiding door het Schoenenkwartier, een leuke stadswandeling met gids is een zeer betaalbaar bezoek aan De Sint Jan de Doperkerk in Waalwijk is een bezoek meer dan waard ! De Sint Jan de Doperkerk in Waalwijk trekt al vanuit de wijde omgeving de aandacht. Met zijn 19 koperen koepels en de minaretachtige klokkentoren domineert de rooms-katholieke Sint-Jan de skyline van de Brabantse stad.

Waalwijk-SintJandeDoper-1

De kerk is gebouwd tussen 1923 en 1925 en heeft vele Oosterse kenmerken. Hoewel de kerk meer dan 2 miljoen bakstenen bevat en er ca. 20.000 kilo koper gebruikt werd voor de koepels, is deze in slechts 2 jaar tijd gebouwd.

Waalwijk-SintJandeDoper-6

Waalwijk-SintJandeDoper-20

Niet alleen de buitenkant, maar ook het interieur van deze kerk is erg indrukwekkend. Als je de Sint-Jan binnenloopt, valt meteen de enorme ruimte op, de symmetrie met de vele bogen. De grote koperen koepel met de prachtige glas-in- loodramen staat als een schitterende kroon op de kerk.

Waalwijk-SintJandeDoper-8

Het is de grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland, onderdeel van “Het Grootste Museum van Nederland” en volgens deskundigen één van de beeldbepalende kerken van Nederland met zeer enthousiaste gidsen !  Vlak achter de kerk is geschikte horeca met mindervaliden  toilet en lift naar de zaal voor koffie met gebak of worstenbroodje.

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-9

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-16

Waalwijk-RBT-DeLangstraat-18

Natuurlijk is het allemaal erg leuk te combineren met een stadwandeling met gids door Waalwijk en/of een bezoek aan het Schoenenkwartier, de moderne opvolger van het Leder en Schoenenmuseum dat gevestigd is in een prachtig historisch pand.  Leuke programma's en rondleidingen zijn te regelen via RBT (Regionaal Bureau voor Toerisme) De Langstraat in Waalwijk.  Deze doen ook geweldig leuke rondleidingen in o.a. Heusden en Dongen....

Meer weten ?

Sint Jan de Doper kerk, grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland, onderdeel van “Het Grootste Museum van Nederland” met 19 koperen koepels en zeer enthousiaste gidsen, Sint Jansplein 2, 5141 GR, Waalwijk, tel: 06-29306470 Infopagina> Internetsite>

RBT De Langstraat, voor rondleidingen, architectuur- en stadswandelingen in Waalwijk, Heusden, Dongen, Loon op Zand en alles er tussen in ! Kantooradres: Wilhelminastraat 4A, 5141 HK, Waalwijk, tel: 085-0068763 Infopagina>  Internetsite>

Naar Schiermonnikoog met Waddencruises.nl

LAUWERSOOG:  Waddencruises.nl doet bij laag water vanuit Lauwersoog leuke zeehondentochten over de Waddenzee tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Komt het op de gewenste datum niet goed uit met de getijden kan de groep ook kiezen voor de Lauwersmeertocht met een bezoek aan het Visserijmuseum en de Palingrokerij in Zoutkamp. De M.P.S. Silverwind is op het benedendek goed toegankelijk voor minder validen.  Gilbert Reizen maakte onlangs met een groep de dagtocht naar Schiermonnikoog op een stralend zonnige dag !

Waddencruises

LauwersoogWaddencruises-5

Niks handiger dan met je eigen schip een dagje Schiermonnikoog te doen, dan heb je niks te maken met volle veerboten en hun vaste vertrektijden.  Een rondrit over het eiland kan worden verzorgd in een elektrische bus van Arriva, waarbij de buschauffeur onderweg bij alle bezienswaardigheden tevens als gids leuke uitleg geeft. 

LauwersoogWaddencruises-12

Waddencruises

Waddencruises

Het schip M.P.S. Silverwind is eigendom van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, dus sportievere groepen kunnen ook de broekspijpen oprollen, met de boegtrap bij laag water van boord gaan en een avontuurlijke excursie met een vakkundige wadloopgids doen op de Engelsmanplaat bijvoorbeeld.  Een hele bijzondere belevenis....

Waddencruises

Waddencruises

Op de M.P.S. Silverwind zijn koffie met gebak, lunches, eventueel met soep en/of saucijzenbroodje mogelijk. Ook is er een bar aan boord waar iedereen naar behoefte drankjes en versnaperingen kan kopen. Aan boord geeft de schipper uitleg door de geluidsinstallatie.  Op het bovendek en het achterdek kan heerlijk buiten worden gezeten ! 

Meer weten ?

Waddencruises.nl, zeehondentochten naar Schiermonnikoog met busrondrit over het eiland, rondvaarten Lauwersmeer / Zoutkamp of Wadlopen met passagiersschip M.P.S. Silverwind, Haven 26, 9976 VN, Lauwersoog tel: 0595-528300 Infopagina>  Internetsite>

Ottostadt Maagdenburg & Autostadt Wolfsburg

MAAGDENBURG (D): 'Onbekend en toch zo mooi', dat zegt de Hollander Herman Mensink, hij is getrouwd met zijn Duitse grote liefde en woont daar nu al meer dan 25 jaar. Herman werkt al jaren bij Magdeburg Marketing en is super enthousiast over zijn Ottostadt... Hij maakt jullie graag wegwijs, kan passende hotelovernachtingen regelen, entreetickets met korting inkopen, rondvaarten boeken of bijvoorbeeld NL-talige stadswandelingen of rondritten met gids op de touringcar organiseren, zowel in Maagdenburg als in de omgeving. 

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-20

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-9

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-12

Naast prachtige barokke gebouwen en de Dom heeft Maagdenburg ook een spectaculair bouwwerk van de architect Hundertwasser: de "Groene Citadel van Maagdenburg", heel organisch, met grote daktuinen en zeer kleurrijk ! In de directe omgeving is een waterwegenkruispunt, waar schepen over elkaar heen varen, en met een scheepslift waar de complete rondvaartboot in past. Een unieke en spectaculaire belevenis voor groepen.

Luftbild Wasserstraenkreuz

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-19

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-16

Waar zich tot 1994 een Russisch militair oefenterrein bevond, is nu het Elbauenpark aangelegd met 10 verschillende thematische tuinen. In de Millenniumtoren is hier een prachtige tentoonstelling over 6.000 jaar geschiedenis van de mens ondergebracht. Het hop-on, hop-off- treintje brengt de bezoekers comfortabel door het hele park.

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-10

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-8

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-7

Maagdenburg speelde een belangrijke rol tijdens de Reformatie. Combineer Bauhaus met de architectuurstroming van de "Magdeburger Moderne" en bezoek een originele modelwoning uit 1926. Of ga met Herman op het Oranjepad door de Ottostadt, in de voetsporen, die bekende en minder bekende Nederlanders door de eeuwen heen in Maagdenburg achterlieten.

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-2

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-15

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-25

In de wintermaanden zijn er prachtige Kerstmarkten met grandioos lichtfestival en natuurlijk zijn er altijd prima mogelijkheden om een middagje te shoppen. Deze Keizerstad aan de Elbe ligt op maar 350 km rijden van de Nederlandse grens en is goed te combineren met bijvoorbeeld de Harz, de Lutherstadt Wittenberg of de 'Autostadt Wolfsburg' bij de Volkswagen fabrieken, ook een absolute aanrader op de heen- of terugweg. 

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-18

Maagdenburg-OttostadtMagdeburg-22

Superleuke bestemming voor een citytrip, bel Herman gerust voor een offerte

Meer weten ?

Maagdenburg: 'Onbekend en toch zo mooi', Duitse Keizerstad op 350 km rijden vanaf onze grens, NL-talig contactpersoon met superleuke programma's, ook kerstmarkten in de winter ! Domplatz 1b, 39104, tel: 0049-(0)3918380-131  Infopagina>  Internetsite>

Suzie's Farm Restaurant in de Achterhoek

AALTEN (GLD): Suzie's Farm Restaurant is een prachtig busrestaurant, hier kun je met groepen uitstekend terecht voor bijv. koffiestops, Achterhoekse boerenkoffietafels, buffetten of driegangen diners. Maar ook voor gezellige muziekmiddagen !  Suzie's Farm Restaurant  is namelijk de thuisbasis van het 'Senioren Trekzak Orkestje De Ahof'.

AaltenSuziesFarmRestaurant-1

AaltenSuziesFarmRestaurant-7

Dit orkestje maakt er graag een gezellige accordeonmiddag van voor touringcargroepen met bekende schlagers, meezingers en inhakers.  We hebben nog geprobeerd ze dit voorjaar op de Bus-idee-dag te presenteren, maar ze gingen niet zo ver ver van huis, dus jullie zullen voor deze leuke belevenis toch echt naar Aalten moeten reizen....

 AaltenSuziesFarmRestaurant-4

In de keuken worden producten van eigen boerderij en streek gebruikt voor de gerechten en is de missie: 'Van Boer tot Bord'  Bedenkster van dit concept is Suzanne Ruesink en ze verteld er op verzoek busgroepen graag alles over.

AaltenSuziesFarmRestaurant-11

AaltenSuziesFarmRestaurant-3

Het restaurant heeft tot wel 300 zitplaatsen, is rolstoelvriendelijk, heeft een grote busparkeerplaats, automatische deuren en een winkel met streekproducten en van eigen boerderij. Steun zo dus ook meteen de boeren, je eet en koopt hier producten van eigen bodem !  Ook handig gelegen vanaf de Duitse A-3 via grensovergang Bocholt.

AaltenSuziesFarmMuseum-0

Ludieke Oud Hollandse spelletjes of een Boerenbingo, alles is mogelijk !  Superleuk te combineren met Suzie's Farm Museum>, de geweldig leuke dagtochtbestemming van Suzanne haar ouders op 8 km afstand !

Meer weten ?

Suzie's Farm Restaurant, werkelijk prachtig boerenrestaurant, ook voor gezellige muziekmiddagen met 'Senioren Trekzak Orkestje De Ahof' en goede Achterhoekse boerenkoffietafels ! Loohuisweg 5, 7121 JL, Aalten, telefoon: 0543-473067 Infopagina>  Internetsite>

********************

De Goudse Waag en Restaurant Gouds Glas

GOUDA (ZH): Deze twee groepsbestemmingen liggen vlak naast elkaar en zijn perfect te combineren. De Goudse Waag is een prachtig historisch gebouw uit 1668 aan de Markt in de binnenstad van Gouda. Hier werd vroeger kaas gewogen, een authentieke weegschaal op de begane grond van dit gebouw is hier bewaard gebleven...

GoudaGoudseWaag-26

GoudaGoudseWaag-3

Groepen krijgen binnen via een audiotour informatie over de binnen- en buitenkant van het gebouw en de vele ambachten en producten uit Gouda zoals; Goudse kaarsen, Goudse Plateel, Goudse pijpen, Gouds Kuyt Bier etc.

GoudaGoudseWaag-12

GoudaGoudseWaag-18

Uiteraard mag kaas niet ontbreken, op de bovenste verdieping ziet de groep hoe kaas gemaakt wordt en wat er voor nodig is, op de eerste verdieping is het proeflokaal voor proeverijen met prachtig uitzicht over de Goudse Markt. Let wel even op met groepen ouderen, want de verdiepingen en toiletten zijn alleen per trap bereikbaar.

NIEUW: Restaurant Gouds Glas !

Restaurant Gouds Glas is een prachtig nieuw en groot restaurant met 150 zitplaatsen aan de Markt in de binnenstad van Gouda, direct naast de Goudse Waag en op loopafstand van de beroemde Goudse Sint-Janskerk.  En dat is leuk want binnen is het thema de beroemde gebrandschilderde ramen uit deze kerk: 'De Goudse Glazen'

GoudaGoudsGlas-7

GoudaGoudsGlas-11

GoudaGoudsGlas-18

De kleurig verlichte panelen met het glas-in-lood thema, de lichtkoepel in het dak, alsmede de regelmatig wisselende schitterende bloemdecoraties geven het geheel een prachtige sfeer. Groepen zullen hierdoor blij verrast worden.

GoudaGoudsGlas-16

GoudaGoudsGlas-9

De centrale open keuken gebruikt lokale producten en men serveert ook regionale drankjes. Er zijn toiletten voorin de zaak de trap af, maar achterin is een gelijkvloerse toiletgroep met zelfs een prachtig minder validen toilet.

Meer weten ?

De Goudse Waag, met kaasproeverij, kaaswinkel, kaasmuseum in één van de meest markante en beroemde gebouwen aan de Markt in het historische centrum van Gouda. Markt 35, 2801 JK, Gouda, tel: 0182-529996  Infopagina>  Internetsite>

Gouds Glas, prachtig restaurant met 150 zitplaatsen vlak naast de Goudse Waag met de beroemde gebrandschilderde ramen uit de Goudse Sint-Jan: 'De Goudse Glazen', Markt 40, 2801 JK, Gouda, tel: 0182-717708 Infopagina>  Internetsite>

********************

Pannekoekhuis De Nachtegaal in het Kralingse Bos

ROTTERDAM (ZH): Pannekoekhuis De Nachtegaal is prachtig gelegen in het Rotterdamse Kralingse Bos, heeft een goede gratis parkeergelegenheid voor touringcars en is heel vlot bereikbaar vanuit de stad en vanaf de A-16 (afslag Kralingen).  Door de jarenlange ervaring met touringcargroepen, de rustieke ligging in de natuur en de scherpe prijsstelling voor busstops is dit een heerlijk rustpunt voor groep en chauffeur in of rond Rotterdam. 

RotterdamDeNachtegaal-9

RotterdamDeNachtegaal-8

In 2021 werd Jolande Valk de nieuwe trotse uitbaatster van dit heerlijke plekje in de groene natuur en ze heeft het bedrijf sindsdien lekker opgefrist. Er is een aparte ruimte voor groepen beschikbaar, een minder validen toilet en Jolande heeft voor touringcarbedrijven prima koffiestops met gebak, luxe koffietafels met uitbreidingen, heerlijke high tea's of een pannenkoeken groeps-arrangement waarbij standaard twee drankjes in de prijs zijn inbegrepen.

RotterdamDeNachtegaal-1

RotterdamDeNachtegaal-3

RotterdamDeNachtegaal-4

De royale koffietafel wordt altijd met veel enthousiasme ontvangen evenals het pannekoek arrangement. In winter / voorjaar is de huisgemaakte apfelstrudel met slagroom en vanillesaus een absolute aanrader. Hele jaar geopend.

***** De Nachtegaal is al sinds 2003 lid van Bus-idee ! *****

Meer weten ?

Pannekoekhuis De Nachtegaal, koffie, lunches, hig, tea's en pannenkoeken in de groene rust van het Kralingse Bos, soms lopen hier de ooievaars gewoon voor het terras, Prinses Beatrixlaan 11, 3062 CM, Rotterdam, telefoon: 010-4527361 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant 'De Jongens' in Hoek van Holland

Dit is een tip voor jullie van Verschoor Reizen en Rooney Tours

HOEK VAN HOLLAND (ZH): We werden weer op het spoor van dit leuke restaurant gebracht na tips van Verschoor Reizen en Rooney Tours, het voormalige Porte Salute is overgenomen door Remco en Joey de Waard Dit  restaurant waar voorheen al veel touringcargroepen kwamen voor koffie, lunch of diner is dus weer open ! 

HoekvanHollandDeJongensHvH-3

HoekvanHollandDeJongensHvH-15

'De Jongens' willen de samenwerking met touringcarbedrijven heel graag voortzetten !  De energieke Joey is hier gastheer en Remco zwaait de scepter in de keuken, samen hebben ze heel veel humor en maken ze het hun gasten heel graag naar de zin.  Voor touringcargroepen voelt het hier als een 'warm bad' in een gezellige huiselijke sfeer.

HoekvanHollandDeJongensHvH-13

HoekvanHollandDeJongensHvH-11

HoekvanHollandDeJongensHvH-9

Dit laagdrempelige restaurant is in een nieuw vlot jasje gestoken en ligt vlakbij het strand en de Nieuwe Waterweg. Vanuit het restaurant zie je in de verte de enorme zeeschepen voorbij varen en vanuit de serre is zelfs de zee te zien.  Ideaal gelegen met een grote (bus)parkeerplaats direct tegenover, er is een rolstoelhelling en een aangepast toilet. 

Meer weten ?

Restaurant De Jongens HvH, het voormalige Porte Salute is in een leuk nieuw vlot jasje gestoken, vlakbij het strand en de Nieuwe Waterweg. Tip van Rooney Tours & Verschoor Reizen, Badweg 2, 3151 HA, Hoek van Holland, 0174-382656 Infopagina>  Internetsite>

Siroopwafelbakker Mike, bekend van TV

GOUDA (ZH):  Bij Berg's Bakery komen heel veel touringcargroepen die Gouda bezoeken en kunnen ze zelf siroopwafels bakken in een leuke workshop, koffie drinken, een proeverij doen, lunchen, ontbijten of van een high tea genieten.  Wafelbakker Mike is ondertussen een beroemdheid en bekende Nederlander door al zijn optredens in TV programma's zoals: Heel Holland bakt, Bed & Breakfast, Binnenstebuiten, 24 Kitchen en Museum Nederland.

GoudaBergsBakery-3

Er zijn ca. 70 zitplaatsen, achterin is een prachtige workshopruimte met kookeiland, hier krijgen groepen de historie, een film, demonstratie wafels bakken en kunnen ze daarna zelf aan de slag en echte siroopwafels bakken.

In Berg's Bakery Shop is al dat lekkers ook allemaal te koop natuurlijk !

Meer weten ?

Berg's Bakery, genieten van siroopwafels, gebak, koffie en demonstraties waarbij de groep zelf stroopwafels mag bakken, een belevenis met bakker Mike, bekend van TV ! Lange Groenendaal 32, 2801 LT, Gouda, tel: 0182-529975   Infopagina>  Internetsite>

Verrassend mooie Joodse Synagoge in Enschede !

Dit is een tip voor jullie van hotel 'Hof van Twente' en Schepers Tours

ENSCHEDE (OV): In Enschede behoort de synagoge al sinds 1928 tot een absoluut sieraad voor de stad, volgens velen is dit synagoge complex het mooiste van heel West-Europa.  Het is ontworpen door de bekende Amsterdamse architect Karel de Bazel en is voor velen herkenbaar door de drie markante koperen koepels.

EnschedeSynagoge-15

Dit rijksmonument dat onderdeel is van 'Het Grootste Museum van Nederland' is al in de dagtochtprogramma's van veel touringcarbedrijven opgenomen en met veel succes.  Er worden enthousiaste rondleidingen gegeven voor busgroepen door o.a. de grote sjoel, de dagsjoel, de kerkenraadskamer, de originele feestzaal en de Joodse school.

EnschedeSynagoge-3

Er is een ontvangstruimte met gelegenheid tot koffie (gratis en inbegrepen bij een bezoek) eventueel met appeltaart, maar ook een prima lunch voor busgroepen is hier mogelijk, uiteraard allemaal koosjer. De rondleiding is voor handrolstoelen en rollators geschikt, er zijn twee aangepaste toiletten en er is een lift naar de eerste etage.

Meer weten ?

Synagoge Enschede, rondleidingen in de volgens velen mooiste Synagoge van West-Europa, al bij flink veel touringcarbedrijven populair als dagtocht bestemming, zeer indrukwekkend ! Prinsestraat 16, 7513 AL, Enschede telefoon: 053-4323479 Infopagina>  Internetsite>

Museum Buurtspoorweg exclusief voor busgroepen

Haaksbergen (OV): Bij de Museum Buurtspoorweg in het Oveijsselse Haaksbergen is een uniek stukje spoorweggeschiedenis bewaard gebleven. Hier kunnen busgroepen terug in de tijd gaan en beleven ze als het ware weer de periode van stoomtreinen en de industriële revolutie. Uiteraard kunnen ze mee op de vaste rijdagen, maar....

Haaksbergen-MBS-34

Haaksbergen MBS

Speciaal voor (touringcar)groepen heeft de Museum Buurtspoorweg alle woensdagen in september gereserveerd.  Deze dagen zijn er geen reguliere bezoekers, waardoor er in alle rust volop genoten kan worden.  Combineer een nostalgische treinrit door het prachtige Twentse landschap met een heerlijke kop koffie en een verse appelkoek plus een bezoek aan het museum vol boeiende verhalen met het speciale groepsarrangement ‘Net als Vroeger’.  Hoor de bijzondere verhalen die horen bij het monumentale stationsgebouw uit 1884, de nostalgische locomotieven en natuurlijk de overgebleven spoorlijn Haaksbergen-Boekelo, waarover nog steeds deze prachtige treinen rijden.

Haaksbergen MBS

Haaksbergen-MBS-4

Dit arrangement is te boeken op alle woensdagen in september. De treinen rijden dan twee keer; om 11:00 uur en om 14:00 uur. Per tijdstip kan een groepsreservering gedaan worden. Beide stations beschikken over minder valide toiletten en één van de rijtuigen is voorzien van een lift, waardoor ze iedereen veilig aan boord kunnen helpen. Ook voor gasten in een rolstoel of met een rollator is dit uitje dus bijzonder geschikt.

Haaksbergen-MBS-37

Haaksbergen-MBS-36

De trein bestaat uit meerdere rijtuigen. Per groep reserveert de MBS het benodigde aantal zitplekken bij elkaar in één of meerdere exclusieve rijtuig(en). De treinrit duurt maximaal 1,5 uur duurt. De treinreis van station Haaksbergen naar station Boekelo duurt 25 minuten, op station Boekelo blijft de trein ongeveer 40 minuten staan, zodat iedereen die dat wil de museumloods kan bezichtigen en/of een toiletstop kan maken, waarna de trein er ook weer 25 minuten over doet om van Boekelo terug naar Haaksbergen te rijden.

Haaksbergen MBS

Haaksbergen MBS

In de museumloods staan diverse historische rijtuigen en locomotieven opgesteld, evenals een aantal bijzondere modelbanen. Voorafgaand aan de rit of bij terugkomst is er een mogelijkheid om koffie/thee met een verse appelkoek te nuttigen in de museumrestauratie. In museumrestauratie De Goederenloods op station Haaksbergen is het goed vertoeven en ervaren vrijwilligers zullen de touringcargroepen daar natuurlijk gastvrij ontvangen.

Haaksbergen-MBS-7

Haaksbergen-MBS-28

Het is ook mogelijk om alleen de treinrit te maken. - Op het parkeerterrein bij station Haaksbergen is plek voor 2-3 touringcars In overleg is er altijd een goede gratis parkeerplek en uiteraard zorgen ze goed voor de chauffeur(s).

Meer weten ?

Museum Buurtspoorweg, rijden met historische stoom- en dieseltreinen van Haaksbergen naar Boekelo v.v., iedere woensdag in september is exclusief voor (touringcar)groepen, Stationsstraat 3, 7481 JA, tel: 053-5721516, Haaksbergen  Infopagina>  Internetsite>

Bedankt voor een superleuke Bus-idee-dag !

BOSKOOP (ZH): We zijn zeer dankbaar voor de geweldige Bus-idee-dag die we met zoveel mensen hebben mogen beleven afgelopen donderdag 9 maart !  Het aantal deelnemende bedrijven waren er dit jaar ruim 40 meer dan op de laatste editie in 2022.  Verenigingen, reiscommissies en verder vertegenwoordigers van groepen kwamen in 15 volle touringcars naar Boskoop en ook waren directies, medewerkers en chauffeurs van touringcarbedrijven goed vertegenwoordigd, ondanks dat er een paar toch nog moesten afzeggen i.v.m. extreme drukte op het werk.

Bus-idee-dag-9-maart-2023-6

Bus-idee-dag-9-maart-2023-5

Bus-idee-dag-9-maart-2023-4

Nieuw dit jaar was dat de touringcars direct voor de ingang konden stoppen om de mensen uit te laten stappen.  In de meeste bussen mochten we ook nog even een kort welkomstpraatje houden.  We bedanken ook vooral de touringcarbedrijven die met hun beste klanten naar Boskoop kwamen voor het vertrouwen dat  ze in ons hebben.  Het doet ons oprecht heel erg goed om zoveel mensen bij elkaar te mogen brengen.  De familiaire, positieve sfeer en al het enthousiasme dat we hebben mogen ervaren was weer hartverwarmend !  Hopelijk komen er weer heel veel leuke groepsuitstapjes uit voort die mensen ook weer bij elkaar brengt, dat is toch zo belangrijk in deze tijd !

Bus-idee-dag-9-maart-2023-10

Bus-idee-dag-9-maart-2023-8

Bus-idee-dag-9-maart-2023-1

Bus-idee-dag-9-maart-2023-3

We bedanken ook iedereen voor de positieve reacties die we mochten ontvangen, het is een dag die voor ons zo motiverend is om dit met Bus-idee te mogen doen en iedereen weer te ontmoeten.  Speciale dank gaat ook uit naar The Dutch Show Company en Suzie Roose van De Commerce uit Kruisland voor hun optredens.  We hadden dit jaar twee podia waarvan de podiumtruck werd gesponsord door Workbus / Logistic Force, waarvoor onze dank !

Bus-idee-dag-9-maart-2023-9

Bus-idee-dag-9-maart-2023-2

De videoclip van Suzie Roose met haar nieuwste single: 'Ik Weet Zeker Dat Ik Win' (officiële videoclip)

Restaurant De Commerce uit Kruisland die met de optredens van Suzie Roose een voorproefje gaf van de Brabantse Muziekmiddagen die ze organiseren voor busgroepen hadden ook nog geweldig nieuws: Edwin en Suzie zijn in blijde verwachting van een tweeling !  Het was voor Suzie sowieso een geweldige week, want haar nieuwste single werd 11 maart gepresenteerd en ook haar videoclip is nu online.  We feliciteren ze dan ook van harte !!

We kijken met Bus-idee, iedereen van het Plantariumgebouw en Dufais Catering uit Boskoop terug op een zeer geslaagde dag die we zonder jullie massale steun niet hadden kunnen organiseren, we wensen dan ook iedereen een heel goed seizoen toe en hopen jullie allemaal weer te zien op een volgende editie van de Bus-idee-dag.....

NIEUW: De Proeftuin van Holland !

BOSKOOP (ZH): De Proeftuin van Holland is GRATIS te bezoeken ! Groepen kunnen er een boeiende rondleiding krijgen door de assortimentstuin langs alles wat in en om Boskoop gekweekt wordt. Er is prachtige horeca voor bijv. koffie of lunch bij BUCK bar.kitchen en theeschenkerij 'Proef de Tuin met leuke streekwinkel.

BoskoopProeftuinvanHolland-10

BoskoopProeftuinvanHolland-8

BoskoopProeftuinvanHolland-15

De rondleiding door de assortimentstuin en kas is een echte aanrader !

Oorspronkelijk was op deze locatie het ‘Proefstation voor de Boomkwekerij’ gevestigd. Op grote schaal werden hier verschillende boomkwekerijgewassen getest, verdeeld over proefvelden en in een kas. Het toenmalige kantoor met laboratorium is nog steeds onderdeel van de huidige Proeftuin van Holland.

BoskoopProeftuinvanHolland-4

BoskoopProeftuinvanHolland-5

BoskoopProeftuinvanHolland-17

BoskoopProeftuinvanHolland-12

Ook leuk om te zien zijn hier de accommodaties in de vorm van drijvende tuinkamers waar je kunt overnachten op het water. Op de daken hiervan staan kassen die een prachtig uitzicht op het omliggende polderlandschap bieden.  Een heerlijk plek om een paar uur te vertoeven en te genieten van al het groen.

BoskoopProeftuinvanHolland-6

Boskoop Flora

De proeftuin van Holland is bijvoorbeeld ook leuk te combineren met een diner bij Flora Boskoop

Leuk om te vermelden is misschien is dat de Proeftuin onderdeel is van hetzelfde bedrijf (Proba) dat ook het Plantariumgebouw exploiteert waar wij al vele jaren onze Bus-idee-dagen organiseren.  Flora Boskoop is onderdeel van Dufais dat al jaren de catering voor bezoekers, deelnemers en chaufeurs verzorgd tijdens onze Bus-idee-dagen. 

Meer weten ?

De Proeftuin van Holland, GRATIS te bezoeken assortimentstuin en kas van het ‘Proefstation voor de Boomkwekerij’ met streekwinkel, horeca, theeschenkerij en drijvende tuinkamers. Rijneveld 153, 2771 XV, Boskoop, tel: 0172-235401 Infopagina>  Internetsite>

Flora Boskoop, restaurant van de Dufais broers (cateraars van de Bus-idee-dag) in een uniek mooi gebouw met een historisch Rosarium voor de deur en een prachtig ingebouwd theater, Parklaan 4, 2771 GB, Boskoop tel: 0172-766047  Infopagina>  Internetsite>

Suzie's Farm Museum heeft een treintje !

AALTEN (GLD): Bij Suzie's Farm Museum in Aalten hebben ze de grootste nostalgische verzameling spullen van de Achterhoek !   Joke is een 'verzamelboerin' en Erik is een 'knutselboer' en samen hebben ze iets unieks, superleuk om te bezoeken met busgroepen. Het was alleen te ver lopen voor groepen om het allemaal te kunnen zien. Tijdens een bezoek dat we onlangs brachten kregen we samen het idee van een treintje, dat zou de perfecte oplossing zijn !

AaltenSuziesFarmMuseum-0

AaltenSuziesFarmMuseum-22

AaltenSuziesFarmMuseum-19

AaltenSuziesFarmMuseum-17

Erik en Joke lieten het er niet bij zitten en gingen op zoek naar een leuk treintje waar ook eventueel een rolstoel in mee zou kunnen. Het werd 'boter bij de vis' want binnen twee weken hadden ze een geschikt exemplaar gevonden. 

Nu kunnen groepen echt alles zien ! De nostalgische verzamelingen lopen uiteen van grasmaaiers, oude radio's, bandrecorders, naaimachines, strijkijzers, wasmachines, droogwringers, eierdopjes, wekkers, koffiemolens, oude handgereedschappen, grijs gewolkt emaille gebruiksvoorwerpen tot een collectie prachtige antieke kinderwagens.

AaltenSuziesFarmMuseum-5

AaltenSuziesFarmMuseum-15

AaltenSuziesFarmMuseum-6

Maar het absolute hoogtepunt zijn de Engelse Theepotten !   Joke en Erik hebben het complete Limburgse theepottenmuseum uit Weert overgenomen met meer dan 2200 gekke theepotten.  Dit museum werd in 2013 nog uitgeroepen tot 'Het leukste uitje van Limburg', want de theepotten zijn stuk voor absolute kunstwerken met veel humor. Die moet je echt gezien hebben om het te begrijpen, je valt werkelijk van de ene in de andere verbazing !

Suzie's Farm Museum bestaat uit twee aparte gebouwen met daartussen een 'Rariteitenbos' en  vier prachtige 'Art Silo's. Er rijdt een treintje van het ene gebouw naar het andere met uitleg onderweg. Er is een ontvangstruimte voor groepen tot 80 personen, ruime busparkeerplaats en een minder validen toilet.  En dochter Suzanne heeft op 8 kilometer afstand een prachtig 'Boeren Restaurant' met heerlijk eten en zelfs een 'Senioren Trekzak Orkest'......

AaltenSuziesFarmMuseum-20

AaltenSuziesFarmMuseum-1

AaltenSuziesFarmMuseum-26

Suzies Farm Museum is dan ook superleuk te combineren met Suzie's Farm Restaurant (klik erop om de infopagina te bezoeken) een aanrader voor dagtochten, maar het ligt ook dichtbij de grensovergang via het Duitse Bocholt vanaf de Duitse A-3 (Oberhausen - Arnhem). In de zaal staat gewoon een goudkleurige trekker...Gaat dat zien !
 AaltenSuziesFarmRestaurant-1

Suzie's Farm Museum, grootste  verzameling nostalgische spullen van de Achterhoek ! Nu ook uniek Engels theepottenmuseum, unieke artsilo's en met treintje door het rariteitenbos, Westendorpweg 2, 7122 JT, tel: 0543-466294 Infopagina>  Internetsite>

Suzies Farm Museum is ook aanwezig op de Bus-idee-dag !!

Bus-idee in dagtochtengids '23/'24 Arriva Touring !

GRONINGEN (GR): Hier zijn we bij Bus-idee supertrots op, Arriva Touring uit Groningen heeft ons in haar nieuwe dagtochtengids aanbevolen aan haar groepen die op zoek zijn naar leuke en geschikte dagtochtbestemmingen. Dat we dat vertrouwen van deze grote touroperator uit het noorden hebben, voelt als een echte kroon op ons werk !

In de jarenlange samenwerking met Arriva Touring hebben we ook al heel veel tips over leuke bestemmingen en goede restaurants voor touringcargroepen met elkaar uitgewisseld. Dat de samenwerking nu zelfs tot zo'n leuk artikel in hun dagtochtengids voor groepen heeft geleid, daar zijn we echt enorm trots op !  Heel erg bedankt, geweldig !

Groepen welkom bij de Eekhoeve in Veenendaal

Deze prachtige beleefboerderij en advocaatmakerij van Veens Kaatje is GRATIS te bezoeken !  Maar natuurlijk kun je hier ook prima koffie met gebak, een groepslunch, een rondleiding en/of advocaatproeverij reserveren...

VeenendaalEekhoeve-20

VeenendaalEekhoeve-18

VeenendaalEekhoeve-22

Het 'hooiberg theehuis' is vernoemd naar opa en oma: Bij Kees & Sien

Voor busgroepen hebben ze een geweldige aanbieding met bezoek aan de advocaatmakerij en proeverij van drie soorten advocaat....  Ze maken hier naast Veens Kaatje trouwens ook boeren ijs, appeltaart en seizoensgebak.

VeenendaalEekhoeve-3

VeenendaalEekhoeve-11

Er is een pluktuin, moestuin, showtuin en allerlei lieve dieren om te aaien of te bekijken: o.a. Herefords koeien, ezels, paarden, geiten, schapen, eenden, cavia's, konijnen, eekhoorns, parkieten, een pauw, kalkoen, kippen etc.

VeenendaalEekhoeve-24

VeenendaalEekhoeve-9

VeenendaalEekhoeve-1

Met rondleiding en advocaatproeverij zeker 2,5 uur voor uittrekken !

Meer weten ?

De Eekhoeve, GRATIS bezoek aan prachtige boerderij met landwinkel, theehuis, pluktuin, alle boerderijdieren en ..... er is een advocaatmakerij compleet met heerlijke proeverij !  Dijkstraat 115, 3904 DB, tel: 0318-550561  Infopagina>  Internetsite>

***************

Museumboerderij Hoeksche Waard komt tot leven !

HEINENOORD (ZH): Bij Museumboerderij Hoeksche Waard krijgen groepen geen standaard rondleiding maar gaan ze zelf op bezoek bij historische personages in kleding van vroeger, die graag uitleg geven over hoe men indertijd leefde en werkte.  Een hele originele manier van rondleiden, zo komen oude tijden uit de Hoeksche Waard tot leven voor de bezoekers.  Vooral voor ouderen een feest der herkenning met alle verhalen en spullen van toen.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-8

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-1

Groepen ontmoeten hier bijvoorbeeld de dorpsdokter van vroeger in zijn apotheek, de winkelierster in haar originele kruidenierswinkeltje uit 1912, de schoenlapper in zijn werkplaats of het schoolkind in haar schoolklasje. 

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-3

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-25

Duidelijk wordt ook de ongelijkheid, die vroeger als vanzelfsprekend bestond tussen heren en arbeiders en tussen mannen en vrouwen. Men ziet hoe mensen hier vroeger leefden en werkten. Van rijke herenboer tot arme landarbeider. Maar hier zie je bijvoorbeeld ook gereedschappen en materialen van de schoenlapper van vroeger.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-4

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-26

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-22

Dit is echt een geweldige monumentale museumboerderij die onzichtbaar toch van alle gemakken voorzien is, compleet met een personenlift, groot invalidentoilet, vloerverwarming en een geweldige 'Skywalk', van hieruit heeft de groep prachtig uitzicht over de gigantische verlichte rieten kap met oude spanten en gebinten.

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-23

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-20

HeinenoordMuseumboerderijHoekscheWaard-30

Ieder bezoek begint met koffie en gebak, een voorstelronde van de 'bewoners' en eindigt in de kruidenierswinkel, hier krijgt iedereen uit de groep nog een klein puntzakje ouderwets snoep mee voor in de bus op de terugweg.

TIP: Boek een streekgids die meegaat in de touringcar een leuke rondrit maken door de Hoeksche Waard

Meer weten ?  Bel Henk van Hal !

Museumboerderij Hoeksche Waard, met uitleg door historische figuren in kostuum en in het kruidenierswinkeltje uit 1912 krijgt iedereen na afloop een puntzakje ouderwets snoep mee ! Dorpsstraat 13, 3274 BB, Heinenoord, telefoon: 06-12471891  Infopagina>  Internetsite>

Bevrijdingsexcursie: 'De Weg naar Vrijheid 40-45'

MEDEMBLIK (NH): Kom binnen in de feestelijke ontvangstruimte in bevrijdingssfeer waar deze hoopvolle excursie begint met koffie en heerlijke Bevrijdingstaart, een door de huismoeders van toen bedachte delicatesse met verkruimeld beschuit, custardpudding, stukjes biscuit, fruitjam en opgeklopte room....

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-3

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-19

Dan volgt de rondleiding in het jaren '40 dorpje ‘Almersdorp’ met dorpsplein, kruidenier, bruincafé, een schoolklasje en een drukkerij waar verzetskrantjes werden gedrukt. Hier hielden de mensen hoop en hielpen ze elkaar. Ontdek waar stiekem onderduikers werden verstopt en de illegale radio op zolder...

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-22

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-25

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-34

Daarna gaat de groep naar een echte jaren '40 bioscoop waar de uitbundige feestsfeer van de bevrijding van Nederland wordt herbeleefd. Origineel beeldmateriaal dat je echt mee terugneemt naar de tijd van de bevrijding van Nederland, mooier te zien dan ooit omdat dit oude beeldmateriaal nu door professionals is ingekleurd.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-32

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-13

Daarna gaan we naar het verhaal van de geallieerde bevrijders, hier zien we hun materialen, vaartuigen, pontonbruggen, legervoertuigen en horen we van de enorme operatie om de troepen onderweg van voedsel te voorzien. Tijdens deze excursie over de bevrijders ontdekken we een aantal minder bekende verhalen die uiteindelijk wel zeer belangrijk bleken voor onze vrijheid nu.

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-21

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-6

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-7

Deze excursie wordt afgesloten met een heerlijke lunch bestaande uit versbereide soepen, belegde broodjes en een broodje kroket inclusief drinken geserveerd vanuit ‘Rosi’s Gaarkeuken’. Uitbreidingen zijn o.a. een rondrit in oude bevrijdingsvoertuigen met stop en verhaal bij het allereerste W.O.II Monument van Nederland of leuke Oer-Hollandsche bevrijdingsspelletjes. Alles onder 1 dak en rolstoeltoegankelijk bij deze hoopgevende excursie !

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-2

MedemblikDeWegnaarVrijheid40-45-11

Meer weten ?

De Weg naar Vrijheid 40-45, feestelijke bevrijdingsexcursie met jaren '40 dorpje, nostalgische bioscoop met bevrijdingsfilm, materialen en voertuigen van de bevrijders, ook voor rondritten ! Zeldenrust 5, 1671 GW, Medemblik, tel: 06-23975661 Infopagina>  Internetsite>

In de Brouwerij en City Train Leeuwarden

LEEUWARDEN (FR): 'In de Brouwerij' is een groot restaurant met inpandige brouwerij in een schitterend gerestaureerd historisch pand in het centrum van Leeuwarden. Hier kunnen touringcars tot voor de deur komen om hun gasten in- en uit te laten stappen en vertrekt een leuk toeristentreintje voor een ritje door de binnenstad.

LeeuwardenIndeBrouwerij-4

LeeuwardenCitytrain-2

Je kunt hier een compleet dagdeel boeken met koffie & gebak, een rondrit van 45 minuten met uitleg door het centrum en daarna wat vrije tijd.  Op korte afstand zijn er gezellige winkelstraten, terrasjes en ook de beroemde scheve toren De Oldehove (550 mtr) en Museum de Grutterswinkel (ca. 290 mtr) om even heen te lopen.

LeeuwardenIndeBrouwerij-9

LeeuwardenIndeBrouwerij-3

Zo'n dagdeel kun je dan weer heel mooi afsluiten kan met een betaalbaar Twaalfuurtje met soep en kroket of een prima driegangen menu bij 'In de Brouwerij'. Op de begane grond is alles rolstoeltoegankelijk, rolstoelvriendelijk en er is een minder validen toilet. 's Zomers kan het glazen dak van het restaurant helemaal geopend worden, uniek !

LeeuwardenIndeBrouwerij-8

LeeuwardenIndeBrouwerij-12

Een bezoek is voor liefhebbers uit te breiden met een rondleiding (1 trap beklimmen) door dit historische pand met o.a. een inpandige brouwerij, glazen open dak, vide, de gerestaureerde beschilderde plafonds, unieke lampen en prachtige muurschilderingen met een verhaal. Ook kunnen groepen hier een heerlijke bierproeverij met Speciaal bier en fruitige Biercocktails (populair bij dames & ook alcoholvrij mogelijk) boeken.

Meer weten ?

In de Brouwerij, Zaailand 94, 8911 BN, Leeuwarden, telefoon: 058-8459580 / 06-34584034 Infopagina>  Internetsite>

Waddenzee of Lauwersmeer met Waddencruises.nl

LAUWERSOOG:  Waddencruises.nl doet bij laag water vanuit Lauwersoog leuke zeehondentochten over de Waddenzee tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Komt het op de gewenste datum niet goed uit met de getijden kan de groep ook kiezen voor de Lauwersmeertocht met een bezoek aan het Visserijmuseum en de Palingrokerij in Zoutkamp. De M.P.S. Silverwind is op het benedendek goed toegankelijk voor minder validen.

LauwersoogWaddencruises-1

LauwersoogWaddencruises-5

Als de hele groep wel een kleine trap kan beklimmen bij het van boord gaan op het eiland, kan men ook kiezen voor een tocht naar Schiermonnikoog.  Hier kan een rondrit van een uur over het eiland worden verzorgd in een elektrische bus van Arriva, waarbij de chauffeur bij alle bezienswaardigheden tevens gids is en leuke uitleg geeft.

LauwersoogWaddencruises-3

LauwersoogWaddencruises-12

Het schip M.P.S. Silverwind is eigendom van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, dus sportievere groepen kunnen ook de broekspijpen oprollen, met de boegtrap bij laag water van boord gaan en een avontuurlijke excursie met een vakkundige wadloopgids doen op de Engelsmanplaat bijvoorbeeld.  Een hele bijzondere belevenis....

LauwersoogWaddencruises-13

LauwersoogWaddencruises-8

Op de M.P.S. Silverwind zijn koffie met gebak, lunches, eventueel met soep en/of saucijzenbroodje mogelijk. Ook is er een bar aan boord waar iedereen naar behoefte drankjes en versnaperingen kan kopen. Aan boord geeft de schipper uitleg door de geluidsinstallatie.  Op het bovendek en het achterdek kan heerlijk buiten worden gezeten ! 

Meer weten ?

Waddencruises.nl, zeehondentochten naar Schiermonnikoog met busrondrit over het eiland, rondvaarten Lauwersmeer / Zoutkamp of Wadlopen met passagiersschip M.P.S. Silverwind, Haven 26, 9976 VN, Lauwersoog tel: 0595-528300 Infopagina>  Internetsite>

Gidsen in middeleeuwse kledij bij Kasteel Helmond

HELMOND (NB): Veel mensen weten waarschijnlijk helemaal niet dat er midden in het Brabantse Helmond een prachtig middeleeuws kasteel staat.  Het is helemaal ingericht en voorzien van alle moderne middelen om het ook goed toegankelijk te maken voor minder validen en senioren. Een onzichtbare plateaulift vanaf de binnenplaats, een moderne personenlift in glazen liftschacht naar alle verdiepingen en in het kasteel zijn nog diverse trapliften. 

HelmondKasteelHelmond-1

HelmondKasteelHelmond-24

Daarnaast is er ook gezorgd voor een prachtig aangepast toilet en steken de vele vrijwilligers graag hun handen uit de mouwen om hun gasten te helpen. Busgroepen kunnen hier worden rondgeleid door gidsen in middeleeuwse kledij en onderweg worden er vaak nog allerlei acteurs ingezet die van alles demonstreren en uitleggen. De groep kan in- en uitstappen op het voorplein.  Dit kasteel is vooral bekend in Nederland als 'Het Huis van Sinterklaas'

HelmondKasteelHelmond-5

HelmondKasteelHelmond-10

HelmondKasteelHelmond-16

Kasteel Helmond is onderdeel van Museum Helmond met nog een Kunsthal aan de overzijde van de weg, voor liefhebbers is deze gratis te bezoeken op dezelfde dag door het tonen van het toegangsbewijs van het kasteel.  Uiteraard hebben we hiervan ook weer een leuke infopagina gemaakt voor als je hier met groepen naar toe wilt.

Meer weten ?

Kasteel Helmond, prachtig kasteel met leuke rondleidingen door historische personages in middeleeuwse kledij, ook goed toegankelijk voor minder validen en senioren. Kasteelplein 1, 5701 PP, Helmond, telefoon: 0492-587716  Infopagina>  Internetsite>

De Heische Hoeve en de BUS whisky stokerij

LOOSBFROEK (NB): Welkom in de Brabantse streekproductenboerderij: De Heische Hoeve !  Hier brouwt en stookt men Bus Whisky ! Dit is dus met recht een echte 'Bus dagtocht bestemming'....  Bovendien is het ook nog een erg leuk verhaal hoe het allemaal zo gekomen is, dat hangt werkelijk van toevalligheden aan elkaar.

LoosbroekDeHeischeHoeve-21

LoosbroekDeHeischeHoeve-14

Daarom begint een rondleiding met een prachtig gemaakte film waarin dit leuke verhaal wordt verteld.  Daarna volgt een rondleiding (45 à 60 min.) door brouwerij, stokerij en warehouse van de Bus whiskystokerij, inclusief proeven van deze Brabantse whisky. Voor groepen van 15 tot 150 personen 7 dagen per week.

Robert Mies Photography

Voor busgroepen is er ontvangst met koffie en vlaai mogelijk en/of een lunch. In het restaurant kijk je aan de ene kant in de open keuken naar het werk van de koks. En als je je omdraait, zie je de whiskystokers aan het werk in de distilleerderij van 's werelds meest duurzame whisky.... Bus Whisky !  In de inpandige Brabantse streekproducten winkel worden o.a. ook zelf gebrouwen en gebottelde bieren, frisdranken en likeuren verkocht.

LoosbroekDeHeischeHoeve-13

LoosbroekDeHeischeHoeve-7

Meer weten ?

De Heische Hoeve / Bus Whisky Distillers, hier brouwt en stookt men 's werelds meest duurzame Whisky ! Bezoek met koffie en vlaai, film, rondleiding, proeven en lunch of diner, Heideweg 1a, 5472 LC, Loosbroek, telefoon: 0413-418016  Infopagina>  Internetsite>

Abdij Ulingsheide vlakbij grensovergang Venlo

TEGELEN (L): Deze ontdekking door een paar touringcarbedrijven zorgde ervoor dat dit adres contact met ons opnam en meteen onze aandacht had, zo'n mooie locatie met scherpe prijzen en een perfect ligging. Hier mag je met de touringcar de binnenplaats van het klooster op rijden en parkeren om de groep direct voor de ingang van kloosterrestaurant De Refter uit te laten stappen.  In dit restaurant heeft iedereen uitzicht op de kloostertuin.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

"In die tuin mag na de maaltijd ook altijd gerust even rondgewandeld worden door de groep"

Abdij Ulingsheide is een voormalig kloostercomplex compleet met kapel en alle bijbehorende gebouwen op slechts 5 minuten afstand van de snelwegen A-67 en A-73.  Een geweldige sfeervolle ontdekking voor touringcargroepen op doorreis van/naar Duitsland of tijdens dagtochten rondom en/of via (grensovergang) Venlo.

Rendiz Horeca

Rendiz Horeca

Alles is gelijkvloers en goed toegankelijk voor minder validen, ook is er een prachtig minder validen toilet.  Abdij Ulingsheide is onderdeel van Rendiz, dezelfde organisatie als van De Bekkerie in Boekend met dezelfde prijzen.  Henri Bruins is jullie contactpersoon en hij is super enthousiast om touringcargroepen te ontvangen.  Omdat de Bekkerie in Boekend maar tot 17:00 uur geopend is, hadden ze een aantal bussen doorverwezen naar deze nieuwe locatie.  De buschauffeurs waren meteen enthousiast en zeiden dat ze met ons contact moesten opnemen zodat meer busbedrijven dit adres konden ontdekken.  We zijn er meteen op af gegaan en ze hadden gelijk !

TegelenAbdijUlingsheide-1

Rendiz Horeca

Prima busadres, waar groepen blij door verrast zullen zijn. In principe zijn ze voor individuele gasten alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend, maar voor touringcargroepen hebben ze vrijwel altijd mogelijkheden. Dus dan heb je ook nog vaak de hele zaak exclusief voor je busgroep.  Bel gerust Ton als je meer wilt weten.

TIP: Tijdens de Kerstmarktperiode is alles hier prachtig in Kerstsfeer !

Meer weten ?

Abdij Ulingsheide, restaurant met kloostertuin op slecht 5 minuten van A-67 en A-73 vlakbij grensovergang Venlo, grote capaciteit, rolstoel vriendelijk en scherp geprijsd ! Ulingsheide 3, 5932 NA, tel: 077-3031001 / 06-37270098 Infopagina>  Internetsite>

 

Heldhaftige bestemming: de Grutte Pier Brouwerij

BARTLEHIEM (FR): Zo'n 10 kilometer ten noorden van Leeuwarden, in het dorpje Bartlehiem, kom je in 'Friesland ten voeten uit' terecht ! Bij de heldhaftige Grutte Pier Brouwerij zit je aan het water waar zeilschepen voorbij varen en vroeger de schaatsers van de Elfstedentocht onder het beroemde bruggetje doorkwamen.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-19

BartlehiemGruttePierBrouwerij-6

Hier leeft nog altijd het verhaal van Grutte Pier, de boomlange volksheld en vrijheidsstrijder uit de rijke Friese geschiedenis en bedachten Renze en Frans, een stel Friese vrienden, een heel lekker en eigenzinnig bier dat in korte tijd tot de meest populaire en grootste speciaalbier merken van Friesland uitgroeide.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-9

BartlehiemGruttePierBrouwerij-3

Voor busgroepen is er een leuk arrangement (ook voor 'niet-bierdrinkers') met uitleg en presentatie, het verhaal van 'Grutte Pier' en een leuke rondrit met gids Greetje langs diverse Friese- en Elfsteden bezienswaardigheden rond Bartlehiem waarbij het beroemde bruggetje uit de elfstedentochten zeker niet zal ontbreken.

BartlehiemGruttePierBrouwerij-18

Kom naar het 'bierlaboratorium' in Bartlehiem waar het allemaal ontstaat en laat de brouwers je kennis laten maken met de Friese vrijheid, hoe ze bier brouwen en kom zelf proeven wat daar het prachtige resultaat van is.

Met een heldhaftige proost: 'Wees welkom in Friesland ten voeten uit !'

Meer weten ?

Grutte Pier Brouwerij, Bartlehiem 23, 9091 BH, Wyns / Bartlehiem, telefoon: 06-18532624 (Greetje)   Infopagina>  Internetsite>

Met de Bus-idee-Smart (camper) naar Zuid-Spanje

door Steven Korf

DEVENTER (OV): Zoals velen van jullie wel zullen weten rijd ik voor Bus-idee altijd het hele land door om leuke en betaalbare adressen te bezoeken waar jullie met jullie groepen terecht kunnen. Om alles een beetje betaalbaar te kunnen houden heb ik daarvoor een superzuinige Smart diesel.  Omdat ik ook mijn best doe om zo zuinig mogelijk te rijden, haal ik gemiddeld 1:35 oftewel ik kan ruim 105 kilometer rijden op 3 liter diesel brandstof.

Smart-camper-1

Smart-camper-7

Een tijdje geleden begon ik te denken dat ik op die manier dan ook wel heel betaalbaar grote afstanden zou moeten kunnen afleggen om een keer bij mijn oudste zus in Spanje op ziekenbezoek te gaan, want Skypen is leuk, maar een goeie knuffel is nog veel fijner. Het zou natuurlijk een sport zijn als ik dan ook nog geen of weinig kosten zou hebben voor tol en overnachtingen. En zo ontstond langzamerhand een idee: De Smart 1-persoons camper !

Smart-camper-10

Smart-camper-11

Nadat ik het karretje van binnen had opgemeten van voorruit tot achterruit, bleek dat exact 2 meter te zijn. Daar moet je toch in kunnen slapen !! Een flinke middag zagen en knutselen resulteerde in een prachtig recht bed waar volgens mij nog nooit iemand van had gedacht dat dat in zo'n klein autootje zou passen..... maar het kon precies.

Smart-camper-9

Smart-camper-8

De passagiersstoel werd er met vier bouten uitgeschroefd. Een luchtbedje en een slaapzak, een klein mobiel keukentje en een nachthoes voor over de auto en de 'Smart-Micro-Camper' was een feit.  In de ruimte onder het bed paste een heleboel bagage en eten en wat niemand voor mogelijk had gehouden was gelukt.  Dinsdagochtend 16 augustus ben ik vertrokken en in drie dagen over lokale en regionale wegen, tolvrij naar Zuid-Spanje gereden.

Smart-camper-12

Smart-camper-13

Smart-camper-6

Slapen in de Smart ging echt boven verwachting goed. Onderweg heb ik gebruik gemaakt van gratis douches voor truckers of van afspoel douches op het strand na 's morgens natuurlijk eerst een frisse duik in de Middellandse Zee te hebben genomen.  In Spanje was mijn zus compleet verrast door mijn bezoek.  Na een aantal weken ziekbed gaat het met haar gelukkig alweer een stuk beter en ik vond het fijn dat met eigen ogen te kunnen zien.

Smart-camper-2

We hebben genoten van ons samenzijn en zonder gebruik te maken van tolwegen ben ik daarna via de leukste routes door vele dorpen en steden en de Baskische Pyreneeën in 2,5 dag weer terug naar Nederland gereden.  Ondertussen is de 'Smart-Micro-Camper' weer ontmanteld en staat ie weer klaar voor de eerste bedrijfsbezoeken in Nederland die alweer in september gepland staan.  De totale afstand van deze reis was 4239 km met een gemiddeld verbruik op heen- en terugweg van 1:31,21 ! Wat een geweldig geslaagd idee en fantastische ervaring !

Waddengenot aan Zee & dagje Schiermonnikoog

LAUWERSOOG (GR): Een geweldig mooi nieuw adres in Lauwersoog is Waddengenot aan Zee, het restaurant brandde in 2019 tot de grond toe af en is in de corona tijd compleet nieuw gebouwd op zijn oude vertrouwde stek aan de ingang van de veerhaven waar de veerboot van Rederij Wagenborg naar Schiermonnikoog vertrekt.

LauwersoogWaddengenotaanZee-5

LauwersoogWaddengenotaanZee-1

Het nieuwe restaurant is begin april van dit jaar geopend en van alle moderne gemakken voorzien. Vrijwel alles is drempelvrij te bereiken, er is een lift en een schitterend invalidentoilet. Met een trap kunnen liefhebbers naar het dakterras voor uitzicht over de omgeving.  Er is uitzicht over de Waddenzee met in de verte Schiermonnikoog, maar ook over de veerhaven en het Lauwersmeer. Dit is zowel vanuit het restaurant als vanaf het dakterras te zien.

LauwersoogWaddengenotaanZee-2

LauwersoogWaddengenotaanZee-12

LauwersoogWaddengenotaanZee-3

 Touringcars mogen gratis gebruik maken van de naastgelegen busparkeerplaatsen van Wagenborg, dat zijn er maar liefst tien ! Buiten is een groot zonnig terras, waar met lekker weer tot wel 140 zitplaatsen beschikbaar zijn. In het restaurant zijn verrekijkers beschikbaar om bijvoorbeeld de vogels of Schiermonnikoog te bekijken.

LauwersoogWaddengenotaanZee-14

LauwersoogWaddengenotaanZee-17

Waddengenot heeft ook leuke complete arrangementen voor een heerlijk dagje Schiermonnikoog met privé boot, inclusief zeehonden kijken of bijvoorbeeld een dagje wadlopen vanuit het zusterbedrijf: Hotel Waddengenot in Pieterburen voor actievelingen. Maar natuurlijk is er ook een arrangement met bezoek aan de Zeehondencreche. 

Restaurant Waddengenot aan Zee is een mooie bestemming met prachtig zeezicht en 260 plaatsen !

Meer weten ?

Restaurant Waddengenot aan Zee met uitzicht op de Waddenzee, Schiermonnikoog, het Lauwersmeer en de veerhaven. Ook vaartochten, zeehonden kijken en wadlopen, Zeedijk 1, 9976 VM, Lauwersoog telefoon: 0595-528558  Infopagina>  Internetsite>

Nostalgische poffertjessalon in het Bakkerijmuseum

HATTEM (GLD): Met de uitbreiding van het Nederlands Bakkerijmuseum met een vijfde pand, een nostalgische poffertjessalon en een sfeervol openlucht gedeelte aan een romantisch straatje in het historische centrum van Hattem is het in 2022 uitgeroepen tot het Beste uitje van de Provincie Gelderland.  Bakker Fred was dan ook superblij toen hij hoorde dat ze dit jaar opnieuw deze ANWB publieksprijs in de wacht hebben weten te slepen.

HattemBakkerijmuseum-18

Nieuw is dus de meer dan honderd jaar oude, volledig operationele, poffertjessalon. Groepen kunnen daar de bakkers aan het werk zien hoe zij vingervlug de goedbruine lekkernijen bereiden.  Het sfeervolle pleintje met Frans terras nodigt uit het niet alleen bij kijken en ruiken te laten, maar lekker van zo'n portie poffertjes te genieten.

HattemBakkerijmuseum-17

HattemBakkerijmuseum-13

Dit museum over de geschiedenis en het leven van de bakker is zeer compleet tot en met een leuke museumshop vol souvenirs, boeken en zoetigheid.  Er is een prachtig terras en een besloten tuin, een moderne bakkerij en zelfs een echte tunnel onder de straat door, die twee van de vijf panden met elkaar verbindt.

HattemBakkerijmuseum-10

_MG_9677

Aanrader is al jarenlang de humoristische 'Broodshow' door bakker Fred en natuurlijk het groepsarrangement met museumbezoek, stadswandeling met gids, een Bakkerslunch, een bezoek aan het Anton Pieck en Voerman museum en daarna nog wat vrije tijd en shoppen in het sfeervolle Hattem.  Een heerlijk en compleet dagje uit !

Meer weten ?

'De Broodshow' en het Bakkerijmuseum, waarbij de humoristische bakker in een demonstratie laat zien hoe het allemaal wel en vooral ook niet moet....echt hilarisch ! Kerkhofstraat 13, 8051 GG, Hattem, telefoon: 038-4441715  Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Het Bosrestaurant Joppe !

JOPPE (GLD): Dit bedrijf nam begin juni contact met ons op, het klonk allemaal erg leuk en doet zijn naam ook echt eer aan.  Het ligt heerlijk in het bos aan de rand van het dorpje Joppe bij Deventer, zo'n 5 minuten van de snelweg A-1.  Ze wilden al langer bussen ontvangen, maar wisten niet hoe ze dat moesten aanpakken.

JoppeBosrestaurant-8

JoppeBosrestaurant-10

JoppeBosrestaurant-2

In de keuken werkt echter een dochter van Samberg Personenvervoer uit Gorssel en die wees ze op Bus-idee. (bedankt !) en zei dat ze zelf voor goede busadressen onderweg altijd gebruik maakten van onze website.  Dus toen ze contact met ons opnamen zijn we er natuurlijk snel gaan kijken en werden meteen enthousiast.  Prachtig en handig gelegen voor touringcars op routes over de A-1.  Het restaurant is smaakvol ingericht met warmte, bos en natuur, er is een minder validen toilet en de bussen kunnen naast het bedrijf parkeren.  Dus nu kunnen ze hun enthousiasme in de praktijk gaan brengen met koffiestops, lunches en eventueel driegangen diners.

JoppeBosrestaurant-11

JoppeBosrestaurant-1

JoppeBosrestaurant-3

Ook kan er een Gorsselse streekgids mee op de bus voor een mooie rondrit van een uurtje langs de highlights van Gorssel en omstreken. Daarnaast doet Eric in dit restaurant graag gezellige advocaat proeverijen met diverse soorten en smaken uit eigen slijterij, dit is een heel leuk arrangement voor seniorengroepen natuurlijk.

JoppeBosrestaurant-9

Aanrader zijn ook de seizoen menu's zoals een Aspergemenu in het voorjaar en een Wildmenu in het najaar.

Dit restaurant een keertje met een busgroep uitproberen ?
Bel Gerdie of Ton, zullen ze leuk vinden !

Het Bosrestaurant Joppe, prachtig gelegen bij Deventer, zo'n 5 minuten van de snelweg A-1.  Ook voor rondritten met een streekgids op de touringcar en gezellige advocaatproeverijen !  Joppelaan 100, 7215 AE, Joppe telefoon: 0575-494206  Infopagina>  Internetsite>

Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor

DREISCHOR (ZLD): Museumboerderij Goemanszorg uit het jaar 1700 is een echt juweeltje in het mooiste ringdorp van Nederland in de provincie Zeeland. In 2022 is er echt heel veel vernieuwd en een superleuke bestemming geworden voor busdagtochten.  Tussen oude werktuigen, gereedschappen, koetsen en gebruiksvoorwerpen wordt hier het verhaal van de familie Goemans en de Zeeuwse landbouw verteld, compleet met korte speelfilm, prachtige stijlkamers en schitterende, werkelijk levensecht gemaakte poppen....

DreischorGoemanszorg-22

DreischorGoemanszorg-7

DreischorGoemanszorg-12

Deze museumboerderij is erg geschikt voor seiorengroepen.  Er is een traplift voor minder validen naar de eerste etage, een modern minder validen toilet en een mooie ontvangstruimte met een buitenterras.  Touringcars kunnen tegenover de boerderij op een ruim eigen parkeerterrein parkeren.

DreischorGoemanszorg-23

DreischorGoemanszorg-5

DreischorGoemanszorg-2

In de schuren buiten is een leuke collectie werktuigen, machines en wagens te zien. Achter het museum zijn een tuin en boomgaard, waar oude Zeeuwse gewassen en kruiden groeien. Hier kun je heerlijk even door de tuin wandelen over de verzorgde schelpenpaden. Er zijn bijenkasten en er is een oud grappig toilethuisje.

DreischorGoemanszorg-19

DreischorGoemanszorg-21

DreischorGoemanszorg-26

Naast een rondleiding door de museumboerderij kan er in overleg ook een live groepsdemonstratie vlas bewerken, paard beslaan en een langere of kortere gidswandeling door het ringdorp Dreischor worden georganiseerd.  Zo wordt een bezoek aan Goemanszorg voor busgroepen een echte nostalgische belevenis !

DreischorGoemanszorg-18

DreischorGoemanszorg-17

Meer weten ?

Museumboerderij Goemanszorg uit het jaar 1700, een echt juweeltje in het mooiste ringdorp van Nederland in de provincie Zeeland. In 2022 is er heel veel vernieuwd, aanrader !  Molenweg 3, 4315 CE, Dreischor, telefoon: 0111-402303  Infopagina>  Internetsite>

Museumboerderij Goemanszorg is de reis naar Zeeland absoluut waard !

Nieuwe horecapartners voor Zonnetrein Schoorl

SCHOORL (NH): Via een arrangement van Strandpaviljoen Struin was Zonnetrein Schoorl al jarenlang een populaire dagtochtbestemming bij Bus-idee voor met name seniorengroepen.  Hoewel het een superleuke locatie was om de ritten te starten werd het parkeren van touringcars daar steeds lastiger en ook gaf de uitbaatster begin dit jaar al te kennen alleen nog maar met (lunch)buffetten te willen werken.  Toen dat toch teveel problemen gaf met de vele seniorengroepen besloot Struin om Bus-idee op te zeggen waarvoor we alle begrip hadden.  Echter wilden we natuurlijk de populaire Zonnetrein Schoorl wel graag bij Bus-idee in het aanbod voor busdagtochten behouden en dat is nu gelukt met nieuwe horeca locaties voor seniorengroepen !

SchoorlZonnetrein-1

SchoorlZonnetrein-3

SchoorlZonnetrein-9

Ondernemer Frank van de Zonnetrein had het probleem al eerder gezien en was zelf op zoek gegaan naar geschikte locaties waar voor de seniorengroepen de lunches wel konden worden uitgeserveerd op tafel en touringcars dichterbij konden stoppen en parkeren.  Dus toen wij contact met hem opnamen had hij al pasklare oplossingen.  We zijn er uiteraard meteen met hem gaan kijken en het bleken inderdaad prima alternatieven. 

SchoorlZonnetrein-18

SchoorlZonnetrein-20

De Zonnetrein kan nu vertrekken bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen.  Hier kan de touringcar even de uitrit inrijden en links op de laad- en losplaats in- en uit laten stappen. Daarna is het een bochtje achteruit en parkeren op ca. 100 meter afstand.  Bij de tweede locatie Restaurant Duingroet in Groet, kan de touringcar zelfs voor de deur op de bushalte stoppen voor in- en uitstappen en aan de zijkant van het gebouw parkeren. Beide locaties hebben minder validen toiletten.  Hierbij mag wel even gezegd worden dat Frank van de Zonnetrein dit ook als eis gesteld heeft en Duingroet op zijn aanwijzingen er speciaal een minder validen toilet voor heeft aangelegd.

SchoorlZonnetrein-10

SchoorlZonnetrein-12

Frank heeft besloten het lidmaatschap en de infopagina op Bus-idee zelf over te nemen, daarom vind je deze niet meer in de rubriek Noord-Holland onder de letter C van Camperduin, maar onder de letter S van Schoorl. En natuurlijk hebben we het verhaal van hoe het idee voor de Zonnetrein Schoorl allemaal ontstond door zijn 84-jarige moeder er nog even in verwerkt, want dat is toch wel erg leuk.   Lees het allemaal op de infopagina !

SchoorlZonnetrein-16

SchoorlZonnetrein-2

SchoorlZonnetrein-4

Meer weten ?

Zonnetrein Schoorl, met rolstoelvriendelijk,  fluisterstil treintje voor 60 personen door gebied met de hoogste en grootste duinen van Nederland ! Nu met nieuwe horeca locaties. Postbus 55, 1870 AB, Schoorl, telefoon: 06-13014297  Infopagina>  Internetsite>

Sallands Landbouwmuseum De Laarman 2.0

LUTTENBERG (OV): Na 3 jaar verbouwen is dit Landbouwmuseum De Laarman terug van weggeweest bij Bus-idee, leuker en groter dan ooit. Echt een aanrader voor busdagtochten vinden wij, want hier maken enthousiaste vrijwilligers er een geweldige belevenis van en ga je gewoon terug naar vroeger. Als je in dit museum komt gaat er van alles gebeuren; tijdens de rondleiding zijn er vaak demonstraties kaarsen maken en smeden in de oude smederij, er worden soms zelfs wat oude tractoren gestart met veel rook en geronk.....

LuttenbergDeLaarman-11

LuttenbergDeLaarman-12

Terwijl de groep van het één naar het ander gaat kan men rondkijken in het museum en wordt er door de vrijwilligers aan de hand van voorwerpen en machines verteld over hoe het leven van de Sallandse boer er vroeger uitzag.  Voor veel ouderen is het een en al herkenbaarheid, ja zo ging dat vroeger op de boerderij...

LuttenbergDeLaarman-17

LuttenbergDeLaarman-19

Om het leven op de Sallandse boerderij nog wat beter te beleven is er een stijlkamer met ouderwetse inrichting, bedstee, een keuken van vroeger, een voorraadkelder met weckpotten en als klap op de vuurpijl een hele verzameling Sallandse boerenkleding voor een hilarische verkleedpartij. Leuk om foto's van te maken.

LuttenbergDeLaarman-18

LuttenbergDeLaarman-2

Het pand, een oude maalderij, is helemaal opgeknapt en verbouwd tot museum. Er is een moderne lift aanwezig, zodat alle verdiepingen goed rolstoeltoegankelijk zijn en uiteraard is er een prachtig minder validen toilet. Dit museum is ook heel leuk te combineren met Klompenatelier Dijkman en zijn gids op de bus !

LuttenbergDeLaarman-20

LuttenbergDeLaarman-14

Meer weten ?

Sallands Landbouwmuseum De Laarman, over het boerenleven van vroeger in Salland, een feest der herkenning voor senioren ! Met moderne lift en prachtig minder validen toilet. Butzelaarstraat 60, 8105 AR, Luttenberg, tel: 0572-301288 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Fruitbedrijf, Pluktuin & Imkerij Goense

MARWIJKSOORD (DR): Zo'n 8 kilometer ten zuidoosten van Assen doen ze een leuke rondleiding door een heerlijke fruitkwekerij met wel 9 soorten eigen fruit en kunnen groepen zelf fruit plukken in de pluktuin (vanaf juni). Bij aankomst krijgt de groep een heerlijk kopje koffie met luxe koek en geeft imker Arjan met behulp van een beeldpresentatie uitleg over zijn samenwerking met de fruitteler.  Deze samenwerking is super belangrijk voor de bestuiving van de vele fruitgewassen door de bijenvolken en daarover vertellen ze groepen graag alles.

MarwijksoordGoense-11

MarwijksoordGoense-2

MarwijksoordGoense-9

Ze zijn hier prima ingesteld op touringcargroepen, want er is een sfeervolle 'Stube-achtige' ontvangstruimte met veel hout voor ca. 60 personen. Deze ruimte is zeer compleet met bar, geluidsinstallatie, beeldscherm en toiletten.  Uitleg wordt hier tijdens de presentatie gegeven door een microfoon en is dus goed te volgen.

MarwijksoordGoense-8

MarwijksoordGoense-3

MarwijksoordGoense-12

MarwijksoordGoense-5

Bij een bezoek mag ook een proeverij van verschillende eigen producten niet ontbreken en kan een ritje gemaakt worden met de pluktrein door de fruittuin. De fruitteler heeft er lage instapdeurtjes in gemaakt zodat iedereen mee kan. Voor of na de excursie kan een koffietafel worden geserveerd met eigen jam, fruitsappen en lokale honing, uit te breiden met huisgemaakte mosterdsoep of na afloop zelfs heerlijk boerenijs van eigen fruit.

MarwijksoordGoense-1

MarwijksoordGoense-13

MarwijksoordGoense-10

En dan kan er geplukt worden en is er nog de landwinkel van Goense met eigen producten en natuurlijk ook van andere bedrijven uit de streek.  Buiten is een heerlijk terras en touringcars kunnen parkeren op eigen terrein.  Touringcargroepen die hierna nog meer willen doen kunnen ook een workshop kaarsen maken reserveren waarbij iedereen twee dompelkaarsen mag maken van zuivere bijenwas en na afloop mee naar huis nemen.

Meer weten ?

Fruitbedrijf, Pluktuin & Imkerij Goense, superleuke samenwerking tussen imker en fruitteler met presentatie, proeverij, zelf fruit plukken en rondrit met het pluktreintje. Marwijksoord 21A, 9448 XA, Marwijksoord tel: 06-25023476 Infopagina>  Internetsite>

Varen naar Marker Wadden of Oostvaardersplassen

-- dit contact is tot stand gekomen via Van Hoof Reizen uit Sint-Oedenrode --  

LELYSTAD (FL): Dit is een nieuw rondvaartbedrijf naar een paar leuke originele nieuwe bestemmingen voor een vaartocht, alles heeft te maken met nieuw land.  Het allernieuwste zijn de Marker Wadden. Het leuke is dat het daar echt de sfeer van de Waddeneilanden heeft, je kunt er ook alleen maar per schip komen en er zijn dus ook geen auto's of fietsen, het is een puur natuur wandelgebied met wat natuurhuisjes en een bezoekerscentrum.

Lelystad-msWaddenzee-1

Lelystad-msWaddenzee-8

Dit schip, MS Waddenzee is een authentiek veerschip uit 1921 en de historische eerste veerboot naar Ameland (hoe toepasselijk is dat ?). Het is ook het schip waar ooit Koningin Wilhelmina mee naar dit Waddeneiland voer. Hiermee varen naar de Marker Wadden is een onvergetelijke belevenis. Het achterdek van het schip is overdekt met een zeil, hier zit je dus droog en beleef je toch de elementen.  Dit schip is niet toegankelijk voor rollator gebruikers en minder validen, maar wel zeer geschikt voor de wat avontuurlijker en mobielere groepen.

LelystadNieuwlandRondvaarten-8

LelystadNieuwlandRondvaarten-9

LelystadNieuwlandRondvaarten-14

De Markerwadden zijn natuureilanden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer, een natuurparadijs voor vissen en vogels. Een educatie gids vertelt aan boord over de Zuiderzeewerken en de aanleg van de Marker Wadden. Na een uurtje varen kan de groep zelf 2 uur op wandelexpeditie over het eiland.  Op de terugtocht is er de Marker Wadden Route Quiz en aan boord is er in het ruim een tentoonstelling over inpoldering en Zuiderzeewerken met oude koffers vol met foto's, kaarten en krantenknipsels van vroeger.

Het Historisch Werkeiland en Oostvaardersplassen

MS Nieuwland is een rolstoeltoegankelijke rondvaartboot waar de hele groep binnen kan zitten of op het dek als het mooi weer is.  Met dit schip kunnen rondvaarten gemaakt worden naar het historisch Werkeiland Lelystad en weer terug of een vaartocht naar de Oostvaardersplassen en het bijbehorend bezoekerscentrum.

Lelystad-msNieuwland-1

Lelystad-msNieuwland-5

Lelystad-msNieuwland-7

Aan boord is er uitleg over het ontstaan van de polders en komt het schip door de Noordersluis met een indrukwekkend verval van 6 meter. Op het schip is een klein museum ingericht met oude kaarten en koffers over het ontstaan van het nieuwe land en hoe dat in zijn werk is gegaan.  Vanaf het eindpunt, de aanlegsteiger in de Oostvaardersplassen naar het bezoekerscentrum kan de groep opsplitsen en kunnen de wat mobielere gasten kiezen voor een natuurwandeling door het Oostvaardersveld met de boswachter en degene die liever met de bus meegaan, kiezen voor een ritje met de 'Nieuwland Touringcar' inclusief Virtual Reality brillen.

Lelystad-msNieuwland-11

Lelystad-BuitencentrumOostvaardersplassen-1

Lelystad-msNieuwland-12

Lelystad-msWaddenzee-7

Alle vaartochten vertrekken vanaf de Batavia steiger, waar ook de replica van de VOC Batavia ligt afgemeerd !

Meer weten ?

MS Waddenzee / MS Nieuwland voor expedities naar de Marker Wadden en rondvaarten naar Historisch Werkeiland Lelystad en Nationaal Park de Oostvaardersplassen, Kantoor: Spuiweg 14, 8243 PW, Lelystad, telefoon: 06-12629475  Infopagina>  Internetsite>

Het is tijd voor een bezoek aan de bollenvelden !

NOORDWIJKERHOUT (ZH): Bij de 'Tulip Experience Amsterdam' kunnen groepen een bezoek brengen aan een werkend bollenbedrijf, dit is het moment om dat te doen want tijdens het seizoen is alles ingericht om groepen te ontvangen met een museum, een showtuin met 1 miljoen tulpen, een pluktuin en een groot indoor terras.

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-10

Tulip Experience Amsterdam is geopend van medio maart tot eind mei

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-12

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-1

Op het terras zit je voor een replica van de gevel van Hotel De Zwaan waar vroeger de bollenkwekers uit de streek samen kwamen. In de hal zijn panelen met het verhaal achter de kweek van bollen, hier staan ook oude machines van vroeger en allerlei oldtimers. 

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-4

NoordwijkerhoutTulipExperienceAmsterdam-2

De bollenstreek is ook te zien op grote schilderijdoeken van 15 en 30 meter, er is een marktje met locale producten en een indoor pluktuin. Hier mag de hele groep zelf na afloop een bosje tulpen plukken. Koffie en thee is bij een bezoek inclusief. Er is een minder validen toilet, 7 busparkeerplaatsen en er is gidsbegeleiding mogelijk.

Meer weten en filmpje kijken ?

Tulip Experience Amsterdam, met museumgedeelte, een showtuin met 1 miljoen tulpen, een pluktuin en een groot indoor terras. Geopend van medio maart tot eind mei.  Delfweg 37, 2211 VK, Noordwijkerhout, telefoon: 06-51368784  Infopagina>  Internetsite>

The Dutch Show Company

HELMOND (NB): The Dutch Show Company is misschien in Nederland wel de bekendste groep artiesten als het gaat om muziekmiddagen voor touringcargroepen. Ze staan voor kwalitatief zeer hoogstaande optredens tegen schappelijke inkoopprijzen. Doordat ze beschikken over een zeer uitgebreid repertoire met verschillende thema's is werkelijk van alles mogelijk.  Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende leuke middagshows te boeken op vele locaties naar keuze of combinaties hiervan:  Schip Ahoy / De Jantjes Show / Moeder ik wil bij de revue / De vliegende nonnen / The sound of musicals / Hollandse meezing show / Songbook

Helmond-DutchShowCompany-1

Helmond-DutchShowCompany-17

Helmond-DutchShowCompany-12

Helmond-DutchShowCompany-14

Helmond-DutchShowCompany-5

Helmond-DutchShowCompany-7

De Dutch Show Company heeft al meerdere jaren opgetreden op de Bus-idee-dag met groot succes. We hebben gemerkt dat ze betrouwbare partners zijn die denken in oplossingen: 'ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen'.  Wij vinden ze een absolute aanrader voor busgroepen, altijd gegarandeerd geweldige muziekmiddagen !!

Meer weten?

Dutch Show Company, misschien in Nederland wel de bekendste groep artiesten als het gaat om muziekmiddagen voor touringcargroepen.  Overal op locatie te boeken !  Kantoor: Huiskensstraat 3, 5708 XA, Helmond, telefoon: 06-55985832 Infopagina>  Internetsite>

Naar De Ossenstal in de Veluwse bossen bij Epe

EPE (GLD): Dit is een tip van Arriva Touring voor jullie. De Ossenstal deed vroeger al heel veel met bussen, veel ouderen kennen dit restaurant dan ook nog wel van het treintje 'De Ossenstal Express' dat gasten ophaalde van campings in de buurt.  Op amper 10 minuten van de A-50 & A-28 zit je hier midden in de natuur voor een koffiestop, een lekkere pannenkoek, lunch of diner. Het is echt een belevenis, want om er te komen rijd je met de touringcar door een prachtig stukje Veluwe en het laatste gedeelte zelfs over een mooie harde zandweg. 

EpeOssenstal-3

EpeOssenstal-9

EpeOssenstal-1

Iedereen in de bus vraagt zich dan langzamerhand af waar ze terecht gaan komen en dat is geweldig !   Touringcars met seniorengroepen mogen door de slagboom (die is niet op slot en je dus zelf gewoon open kunt doen) tot helemaal voor de deur rijden. Met lekker weer zit de groep heerlijk op het bosterras achter het restaurant. Een geweldige tip na sluiting van o.a. De Keet van Heerde, De Stern en Schaveren in deze regio.

EpeOssenstal-5

EpeOssenstal-12

Er zijn ook leuke rondritten van hier uit over de Veluwe mogelijk met gids Irene Beaupain op de bus !

Meer weten ?

De Ossenstal, geweldige tip van Arriva Touring ! Prachtig gelegen op de Veluwe aan een zandweg, de touringcar kan tot voor de deur komen, op amper 10 minuten van de A-50 & A-28, Ossenweg 10, 8161 PZ, tel: 0578-610199  Infopagina>  Internetsite>

Gouda Cheese Experience: 'Say Cheese, Say Gouda'

GOUDA (ZH): Met deze fantastische nieuwe attractie voor Gouda waren we al sinds 2019 in contact en hebben het bouwproces op de voet gevolgd. De gezellige Mia en Femke waren vanaf het begin enthousiast om busgroepen te ontvangen en maakten hun entree op de Bus-idee-dag van 2019 en toen ging het mis......  Net toen ze de Gouda Cheese Experience wilden gaan openen, brak de Corona crisis uit en was er niets meer mogelijk. 

GoudaCheeseExperience-4

GoudaCheeseExperience-25

Het werd een survival, want ze hadden geen jaarcijfers van voorgaande jaren en konden dus ook niet echt op steun rekenen. Maar ze hebben alles op alles gezet en met veel positieve energie deze periode doorstaan en zijn ze super enthousiast om busgroepen te gaan ontvangen.  De eerste grote groepen die al zijn geweest waren een groot succes, zeker ook door de nuchtere Mia en Femke, die er altijd een persoonlijke en gezellige boel van maken.

GoudaCheeseExperience-3

GoudaCheeseExperience-18

Ook kwamen Bas Smit en Nicolette van Dam langs, een bekend BN-koppel met heel veel volgers op Instagram (meer dan 850.000). Mia en Femke wisten dat niet echt en deden zoals ze altijd deden en zagen ze wel wat filmen met hun telefoon, maar hadden helemaal niet in de gaten wat een impact dat kan hebben.  Hun optreden sloeg in als een bom op internet !!  Dat gaf daardoor de Experience meteen een enorme 'boost' en Mia en Femke werden in een paar dagen ongeveer bekende Nederlanders door hun optreden in de filmpjes van Bas en Nicolette.

GoudaCheeseExperience-8

GoudaCheeseExperience-23

Dus het gaat weer goed !  En zeker in 2022 waarin Gouda haar 750-jarig bestaan viert mag deze attractie niet ontbreken. We zijn dan nu ook heel erg blij dat we jullie de Infopagina> op Bus-idee kunnen presenteren en jullie je groepen deze geweldig leuke nieuwe bestemming in Gouda kunnen aanbieden.  In de toekomst komt er nog een leuke rondvaart bij, want er komt een steiger recht tegenover het pand en een speciale rondvaartboot waarop ook kaasfondue kan worden gedaan.  Een bezoek aan de Gouda Cheese Experience bestaat uit een gezellige boel met film, quiz, interactief museum, verkleedpartij in oud Hollandse kleding en kaasproeverij met 6 soorten kaas en is uitbreidbaar met koffie of thee en Cheesecake.  Want zeg je kaas dan zeg je Gouda: ‘’Say Cheese, Say Gouda!’’

GoudaCheeseExperience-7

Meer weten ?

Gouda Cheese Experience, Agnietenstraat 21, 2801 GZ, Gouda
 tel: 0182-787934  Infopagina> Internetsite>

'Gaan als de brandweer' met groepen in Borculo !

BORCULO (GLD): Dit is een belevenis van jewelste ! Bij een bezoek aan het Brandweermuseum Borculo met busgroepen hoort ook een rondrit door het dorp met oude brandweerwagens, de hele groep kan mee !  Er is zelfs voor iedereen die dat wil een echte brandweerhelm....  Er zijn zes geweldige oldtimer brandweerwagens voor rondritten door het dorp, drie wagens zijn open en drie wagens zijn dicht, dus ook bij minder goed weer kan de hele groep gewoon mee.  Wat een belevenis is dat....  taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu, taaaa-tuuuuu !!

BorculoBrandweermuseum-4

BorculoBrandweermuseum-11

BorculoBrandweermuseum-10

In het museum laten de rondleiders de gigantische verzameling brandweerattributen en meer historische brandweerwagens zien. Alles rijdt en loopt en af en toe wordt er zelfs wel zo'n geweldige machine gestart, wat een belevenis !  Het museum heeft heel veel vrijwilligers die dagelijks bezig zijn alles te restaureren en te onderhouden.

BorculoBrandweermuseum-1

BorculoBrandweermuseum-9

BorculoBrandweermuseum-24

"En mag bij zo'n rondrit door het dorp de sirene dan ook aan ?"....  Jazeker dat mag !!

Omdat het museum niet over horeca beschikt heeft het nogal lang geduurd voor we daar een geschikte partner voor hadden gevonden op loopafstand van het museum die aan alle eisen voor busgroepen voldeed, maar dit voorjaar is er een nieuw restaurant gekomen met een aparte zaal, te voet op 120 meter afstand.  Hier kan de groep beginnen met koffie en gebak bijvoorbeeld en daarna te voet over goede vlakke stoepen naar het museum.

Daarom kunnen we jullie dit museum nu presenteren op Bus-idee, aan alle eisen is voldaan.  Er is zelfs een minder validen toilet zowel in het restaurant als in het museum.  Ook een lift naar de boven verdieping en nette inkoopprijzen per persoon.  Het Brandweermuseum Borculo is voor busdagtochten echt iets nieuws om een keer uit te proberen denken wij.  Ze zijn er daar helemaal klaar voor, dus bel ze gerust een keer of ga eens kijken !

Meer weten ?

Brandweermuseum Borculo, Hofstraat 5, 7271 AP, Borculo
telefoon: 06-13456431  Infopagina>  Internetsite>

Verslag en foto's voorjaarseditie Bus-idee-dag 2022

BOSKOOP (ZH): Na een lange en donkere tijd was het afgelopen donderdag 17 maart weer tijd voor een zonnige en vrolijke Bus-idee-dag. Na meerdere malen de beurs te hebben moeten verschuiven, hadden we zelfs begin februari ook deze datum nog moeten annuleren.  Maar op 17 februari hebben we de knoop doorgehakt en iedereen bericht gestuurd dat de geannuleerde reismarkt in maart alsnog doorging..... oei wat was dat spannend !

Bus-idee-dag-2022-2

Bus-idee-dag-2022-10

Hoe zou het gaan na zo'n lange tijd zonder veel busdagtochten ? Zou het publiek zich al veilig genoeg voelen om een groot evenement te bezoeken, zouden touringcarbedrijven nog genoeg tijd hebben om hun klanten te mobiliseren en activeren om mee naar Boskoop te gaan ?  Alle begin is weer moeilijk, maar we wilden deze kans toch niet voorbij laten gaan, want wat hadden we elkaar al zo'n lange tijd niet gezien.  Ook de busbedrijven hadden elkaar al langere tijd niet ontmoet, iets wat altijd erg leuk wordt gevonden van onze Bus-idee-dag.....

Bus-idee-dag-2022-1

Jaaaaaaa, het is gelukt !!  Op 17 maart scheen de zon volop en hebben we alleen maar blije en vrolijke mensen gezien, iedereen die gekomen was had er enorm veel zin in !  Met meer dan 100 deelnemende bedrijven en zo'n 500 bezoekers was het na 2,5 jaar weer een prachtig begin en werden er volop goede contacten gelegd.  De week voor de Bus-idee-dag was de zon gaan schijnen in Nederland en begon bij veel busbedrijven de telefoon onophoudelijk te rinkelen en stroomden de aanvragen binnen.  Toch lieten, ondanks veel onderbezetting op kantoor, veel busbedrijven de kans om naar de Bus-idee-dag in Boskoop te komen niet aan zich voorbij gaan....

Bus-idee-dag-2022-3

Bus-idee-dag-2022-7

De sfeer was weer super gezellig, er was entertainment door de Dutch Show Company, een ronde 'Swingo', de muzikale Bingo van De Strandhoeve, spontane optredens van de troubadour van Schrobbelèr uit Tilburg op het terras en de zon scheen volop door het glazen dak van het Plantarium gebouw.  Ook voor deze locatie waren we weer het eerste publieks evenement sinds 2 jaar en daar waren we allemaal heel erg blij mee en ook trots op.

Bus-idee-dag-2022-5

Bus-idee-dag-2022-6

Volle bussen met reiscommissies van ouderenverenigingen, beslissers van groepen en andere vaste klanten van touringcarbedrijven waren er van Eemland Reizen, JoJo Tours, Betuwe Expres, Zeebra Tours, ZDS Reizen en Van der Wouw Tours, deze hadden nog met 'stoom en kokend water' uitnodigingen verstuurd.  De mensen die daarop gereageerd hadden en de uitnodiging hadden aangenomen bleken allemaal weer erg toe te zijn aan uitstapjes met de touringcar na al die tijd dat het niet kon en de overheidsmaatregelen nog van kracht waren. 

Bus-idee-dag-2022-8

Nu deze allemaal werden opgeheven was het hoogste tijd om te bedenken waar ze komend seizoen heen zouden gaan met hun groepen en was deze dag natuurlijk een perfect moment om nog inspiratie op te doen.  Wij zijn iedereen erg dankbaar voor inzet en deelname aan de beurs en hopen dat dit weer het begin is van onze jaarlijkse reismarkt.  Veel bedrijven die het nu niet gelukt is hebben ons toegezegd de volgende editie ook zeker weer van de partij te zijn met een stand of een touringcar vol beslissers.  Dus nu maar hopen dat we dat mogen organiseren.

 Bus-idee-dag-2022-4

Dit jaar maakte onze vriend en fotograaf Bertwin Hooijer weer een leuke reportage met foto's van veel kramen en vrolijke mensen erop, mocht je het leuk vinden ze allemaal te zien, klik dan hier>.   Wij bedanken nogmaals iedereen die deze Bus-idee-dag weer tot een succes heeft gemaakt door deel te nemen, klanten uit te nodigen of ons te bezoeken. Uiteraard ook iedereen van het Plantariumgebouw, het Bus-idee-team en hopen jullie allemaal weer te zien in een volgende editie. We wensen iedereen een goed seizoen toe met heel veel leuke busuitstapjes !

NIEUW: Alpacafarm Vorstenbosch

VORSTENBOSCH (NB): Dit is een prachtig verzorgde en zeer rolstoeltoegankelijke Alpacafarm in Vorstenbosch.  Landelijk gelegen tussen Uden en Veghel in Noord-Brabant en helemaal ingesteld op de ontvangst van groepen. Hier maak je kennis met ruim 60 tamme Alpaca's en vaak meer dan 20 schattige Alpaca veulentjes.

Vorstenbosch-Alpacafarm-10

Vorstenbosch-Alpacafarm-20

Vorstenbosch-Alpacafarm-2

Touringcargroepen kunnen hier kiezen uit een 'meet & greet', waarbij er een presentatie wordt gegeven terwijl de groep vaak midden tussen de dieren zit en aansluitend de dieren zelf uit de hand mag voeren.  Voor mobielere groepen is de wandeling met Alpaca's een echte aanrader.

Vorstenbosch-Alpacafarm-16

Vorstenbosch-Alpacafarm-9

Vorstenbosch-Alpacafarm-13

Vorstenbosch-Alpacafarm-14

De Alpacabar is zeer sfeervol ingericht en heeft ca. 60 zitplaatsen, maar in overleg kunnen er ook tafels en stoelen worden neergezet tussen de dieren in de stal of in de wei gepicknickt worden op picknickkleden tussen de alpaca’s. Zo wordt een groepslunch natuurlijk wel helemaal een avontuurlijke belevenis.  Tot slot is er ook nog een leuk winkeltje.

Vorstenbosch-Alpacafarm-8

Misschien wel de meest complete Alpacafarm van Nederland !

Meer weten ?

Alpacafarm Vorstenbosch,
Leeghandseweg 10A, 5476 VD, tel: 085-2006111 Infopagina>  Internetsite>

Amsterdamse havenrondvaarten

AMSTERDAM (NH): Rederij Amsterdam Boat Cruises is onderdeel van Rederij van Hulst en maakt met de 'M.P.S. River Dream' een prachtige twee uur durende rondvaart door het havengebied van Amsterdam i.s.m. Port of Amsterdam en Amports.

Amsterdam-ABC-4

Amsterdam-ABC-5

De haven is zeer indrukwekkend en door de nieuw gebouwde zeesluizen in IJmuiden komen er nu nog grotere schepen voorbij. De grote glaspartijen en het 360 graden panoramaraam in het voorschip van de 'M.P.S. River Dream' geven daarop een fantastisch uitzicht.

Amsterdam-ABC-2

Amsterdam-ABC-8

Naast de Havenrondvaart biedt Amsterdam Boat Cruises meerdere (dag)tochten aan vanuit Amsterdam zoals bijvoorbeeld een Amstel Cruise of een vaart van of naar de molens van de Zaanse Schans.

Amsterdam-ABC-3

Bij mooi weer kan de groep ook genieten vanaf het panoramadek. Tijdens de havenrondvaart komen vijf verschillende generaties Amsterdammers aan het woord. Zij vertellen gepassioneerd over hun verbondenheid met de haven.

Amsterdam-ABC-6

Amsterdam-ABC-7

Voor kleinere groepen van 20 tot 75 personen zijn er ook kleinere passende schepen beschikbaar waaronder de volledig elektrische zeer luxe salonboot “Stan Huygens”, het voormalige VIP schip van Freddy Heineken. Echt heel bijzonder, klik op: 360 graden VR presentatie

Amsterdam Boat Cruises / Van Hulst, Kantoor: Steenbakkerstraat 1, 2222 AT, Katwijk, tel: 020-8201111 Infopagina>  Internetsite>

NIEUWS over Hotel Millings Centrum !

MILLINGEN A/D RIJN (GLD): Dit zijn de nieuwe uitbaters van Hotel Millings Centrum, na 17 jaar heeft Adri de zaak verkocht aan een stel enthousiaste jonge ondernemers en blijft het hotel behouden als goed busadres voor meerdaagse busreizen, busstops en arrangementen....

VughtKruishoeve-8

Natuurlijk wilden we wel eerst graag persoonlijk kennis maken met Frits en Maikel om te zien wat voor 'vlees we in de kuip' hadden met deze mannen en dat bleek dik in orde.  Maikel en Frits hebben namelijk veel ervaring met o.a. seniorengroepen en meerdaagse programma's omdat ze ook een hotel in Vught hebben: 'Enjoy Hotel De Kruishoeve'.

VughtKruishoeve-1

VughtKruishoeve-18

"Is dat ook niet een leuk adres voor busstops ?" vroegen we ons af toen we daar op bedrijfsbezoek waren, het ligt namelijk heel handig op de doorgaande routes tussen Tilburg en Den Bosch.  Je moet even weten hoe je er met een bus bij komt, maar dan is het zeker een aanrader !

VughtKruishoeve-9

Niet in de laatste plaats ook omdat het heerlijk rustig in het bos ligt, het er heel goed uitziet allemaal en de busprijzen ook erg prima zijn. Dus daar waren we het al snel over eens, daar moet ook een infopagina van op Bus-idee.nl komen en die is er nu natuurlijk ook met alle informatie. 

VughtKruishoeve-4

De heren hebben zich daarnaast ook al opgegeven voor de Bus-idee-dag, dus als het allemaal kan doorgaan kunnen jullie persoonlijk met ze kennis maken op donderdag 17 maart in Boskoop.  Alvast de pagina van Enjoy Hotel De Kruishoeve bekijken ?  Klik dan op: Infopagina>

Geert Slingerland en Setra 70 jaar !

MIJDRECHT (U):  “Ik ben vanaf mijn jeugd al groot Setra fan en gebleven. Setra zit in mijn hart en staat nu ook op de touringcar: beter is er niet”, dat zijn de woorden van Geert Slingerland.

Geert vormt samen met zijn vrouw Tiny vanaf 1988 de directie van Slingerland taxibedrijf uit Mijdrecht. Net als Setra is Geert Slingerland dit jaar 70 jaar geworden. Als uiting van zijn liefde voor Setra heeft hij zijn laatste aanwinst, een Setra S 516 HD, voorzien van de welbekende #setratruelove tattoo.

 Zijn echte grote liefde is natuurlijk zijn vrouw Tiny. Ze zijn al 49 jaar bij elkaar waarvan 47 jaar getrouwd. “Heb haar opgepikt bij het busstation,” vertelt Geert trots. Tiny kijkt haar man daarbij liefhebbend aan. Sinds 1988 voeren zij samen de bedrijfsvoering van Slingerland Taxibedrijf/Tours. Zijn tweede liefde is Setra met als stip op één de S 6.

Lees en zie meer foto's op de website van Setra: Klik hier>

Bij het zien van deze touringcar op weg naar de bollenvelden, als twaalf jarig jongen, wist hij het zeker: zijn eerste touringcar moest een Setra zijn! Al 20 jaar hebben zij een Setra S 6 uit 1958: deze wordt op dit moment gerestaureerd door Geert in zijn spaarzame vrijetijd.

Slingerland Tours, Moderne Setra touringcars te huur en een Greyhound oldtimer bus incl. één van de vrolijkste chauffeurs ter wereld: Geert! Industrieweg 4, 3641 RM, Mijdrecht telefoon: 0297-273711 /  GSM: 06-26924167  Infopagina>  Internetsite>

Klassiek Cruiseschip de 'ss Rotterdam'

ROTTERDAM (ZH): Wat een ervaring is een bezoek aan het prachtige klassieke cruiseschip de ss Rotterdam! Hier krijg je even helemaal het authentieke gevoel van toen. Met prachtige zalen, veel kunst, techniek, luxe restaurants, het originele gerestaureerde meubilair, een scheepswinkel met souvenirs, boeken en nautische kleding en zelfs het achterdek met zwembad, bar en buitenkeuken.

SS Rotterdam

SS Rotterdam

Je kunt hier natuurlijk een fantastische koffiestop of lunch doen...

Maar er is ook een audiofoon tour waarbij iedereen een handige audiofoon meekrijgt die uitleg geeft over wat er te zien is. Onderweg wordt de groep tevens wegwijs gemaakt door de 'shiphosts' / oud-opvarenden van het schip voor uitleg en hulp op de route. Op alle dekken zijn (minder validen) toiletten.

Rotterdam SS Rotterdam

Rotterdam SS Rotterdam

De audiofoon tour kan de groep altijd onderbreken voor een drankje op het terras, in de bar of een lunch in restaurant Lido Grill. De Uitwaaien & Zwaaien tour is geheel toegankelijk voor minder validen, want er is zelfs een lift naar de brug. Via de brug kom je in de radiokamer waar alle oude apparatuur en zeekaarten nog zijn te bewonderen. 's Zomers is er comfortabele airconditioning in de zalen.

Rotterdam SS Rotterdam

Rotterdam SS Rotterdam

Natuurlijk kun je ook een rondleiding met gidsen reserveren.

Meer weten over de ss Rotterdam ?

3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM, Rotterdam, telefoon: 010-2886627 / 010-2973097  Infopagina> Internetsite>

Restaurant & Events De Baron

WASSENAAR (ZH): Dit is het prachtige nieuwe restaurant van Sonja en Maarten, die velen van jullie waarschijnlijk al kennen van Brasserie Palace, hun andere zaak aan de Boulevard in Scheveningen waar ze jaarlijks zeer veel touringcargroepen ontvangen.

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

Het restaurant ligt heerlijk in het bos aan de westkant van Wassenaar, 3 kilometer van het strand, 2 kilometer van de A-44 , precies achter het bekende familie pretpark Duinrell en vlakbij de 360 graden draaiende theaterhangar van de succesmusical: 'Soldaat van Oranje'

WassenaarDeBaron-10

WassenaarDeBaron-9

De Baron restaurant & events Wassenaar | Colorworks

Voor en achter zijn afsluitbare verwarmde terrassen, alles is rolstoelvriendelijk, er is een aangepast toilet en voor groepen zijn er aparte ruimtes mogelijk. De touringcar kan op de eigen parkeerplaats aan de zijkant worden geparkeerd. Weer een mooi nieuw busadres !

WassenaarDeBaron-13

TIP: Ook nostalgische rijtoeren met Jan Plezier rond Wassenaar

Meer weten ?  Bel Sonja of Maarten !

Restaurant & Events De Baron, Katwijkseweg 7, 2242 PA, Wassenaar, telefoon: 070-4126363 / 06-51399089 / 06-41731260 Infopagina> Internetsite>

EDAH- & Draaiorgelmuseum samen !

HELMOND (NB): Het was een hele klus, maar twee superleuke dagtochtbestemmingen in Helmond zitten nu samen in hetzelfde gebouw, het prachtig gerestaureerde oude Van Gend & Loos gebouw 'Loods 20' bij het station !  Dus deze geweldige combinatie zit nu onder 1 dak.

Helmond-EDAH-museum-1

Helmond-EDAH-museum-3

Vanaf vrijdag 3 september 2021 zijn beide musea officieel geopend en kan het publiek een kijkje komen nemen.  Met een aantal previews voor groepen en buren heeft men al proef gedraaid en de reacties zijn allemaal zeer positief.  Omdat het allemaal goed rolstoeltoegankelijk is en er een korting wordt gegeven voor een combiticket, is het natuurlijk superleuk aan om beide musea in een dag te combineren met een lunch ertussen.

Helmond-EDAH-museum-7

Helmond-EDAH-museum-6

Het EDAH museum is dan misschien mooi voor in de ochtend en een absolute aanrader voor groepen die de leeftijd hebben dat ze de ontwikkeling hebben meegemaakt van de kleine kruidenier naar de moderne supermarkt. Het is een feest van herkenning voor ouderen...

Helmond-EDAH-museum-9

Oud medewerkers van de winkelketen en vrijwilligers nemen de groep mee in een rondleiding van 2 x 45 minuten met een pauze langs slager, bakker en melkboer tot de moderne supermarktmanager van nu.  In de koffiekamer draait een film van ca. 10 minuten over de geschiedenis.

Helmond-EDAH-museum-10

En dan...... Het Draaiorgelmuseum

Na de koffietafel gaat het dan naar het Draaiorgelmuseum dat erg doet denken aan een danspaleis van vroeger, waar veel mensen vaak in het weekend naar toe gingen om lekker te dansen.  Ze kunnen hier weer dansen en luisteren onder het genot van een lekker drankje naar de muziek van deze gigantische dansorgels van Mortier en Gaudin, sommige van deze orgels zijn wel bijna 5,5 meter hoog en 8,5 meter breed !

Helmond-Draaiorgelmuseum-13

Helmond-Draaiorgelmuseum-12

Hier staan ze ! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een dansvloer waar groepen zelf de beentjes van de vloer kunnen gooien. Het grote Gaudin orgel is nog de enige in de wereld in originele staat.

Helmond-Draaiorgelmuseum-3

WhatsApp Image 2021-08-25 at 23.22.12

De vrijwilligers hier geven groepen na de koffie of de lunch eerst een rondleiding / presentatie / demonstratie van ca. 45 minuten van al het moois, waarna er heerlijk gedanst mag worden op muziek van echte dansorgels. Echt een feestelijke busdagtocht-bestemming van formaat !

Helmond-Draaiorgelmuseum-5

Helmond-Draaiorgelmuseum-10

In het filmpje hieronder kreeg het programma 'De Rondleiding' al een preview in de musea nog voor de opening, het geeft een goed beeld van wat bezoekers kunnen verwachten.  Wij feliciteren beide musea met dit prachtige onderkomen en denken dat het een erg leuke en complete dagtochtbestemming is voor busgroepen !

 

Meer weten ?  Hier zijn alle gegevens en infopagina's:

Het Draaiorgelmuseum, Loods 20, Binnen Parallelweg 2, 5701 PH, Helmond, telefoon: 06-39682404 Infopagina> Internetsite>

Het EDAH museum, Loods 20, Binnen Parallelweg 2, 5701 PH, Helmond, telefoon: 06-41191491 Infopagina>  Internetsite>

Lees hier meer>

NIEUW: Indoor Adventure Minigolf

WAARLAND (NH): Superleuk en verassend nieuws van onze paginahouder Vlindorado in de gemeente Schagen. Op zaterdag 5 juni opende hun nieuwste attractie haar deuren. Het is de eerste en enige indoor adventure minigolf in Nederland met kunstgrasbanen die aangelegd zijn in een tropische tuin.  Wat een superleuke combinatie !

Waarland-Vlindorado-1

Waarland-Vlindorado-12

In dit prachtig aangelegde minigolfparadijs waant de bezoeker zich een beetje in de tropen. Tussen de exotische planten ligt een 15-holes minigolfbaan. De banen variëren van 8 tot maar liefst 15 meter waardoor je het idee hebt dat je op een echte golfbaan loopt, maar dan in het klein. De minigolf ligt in een overdekte tropische tuin met vijvers waarin koi karpers rondzwemmen en is gevestigd in hetzelfde pand als Vlindertuin Vlindorado. In de afgelopen 7 maanden, waarbij Vlindertuin Vlindorado grotendeels gesloten was vanwege de coronamaatregelen, is de minigolf aangelegd. Adventure minigolf is heel anders dan een
traditionele midgetgolfbaan. De banen zijn van kunstgras en langer dan bij midgetgolf, de vorm van de baan is veel vrijer aangelegd en er is geen opstaand randje waar de bal door tegengehouden wordt.

Waarland-Vlindorado-10

Voor groepen vanaf 10 personen is er ook de mogelijkheid een arrangement te boeken. Bijvoorbeeld een rondje minigolf in combinatie met een bezoek aan Vlindertuin Vlindorado. Dit kan eventueel uitgebreid worden met een lunch of een workshop waarbij een boeket
gemaakt wordt.

Waarland-Vlindorado-3

Waarland-Vlindorado-11

Minigolf is een sportief en gezellig uitje voor jong (vanaf 4 jaar) en oud bij mooi en slecht weer. De overdekte adventure minigolf is het gehele jaar geopend. Na een rondje minigolf kan op het terras genoten worden van een drankje met uitzicht op vlindertuin Vlindorado.

WaarlandVlindorado-3

Meer weten ?

Vlindertuin Vlindorado en Adventure Minigolf, een geweldige overdekte tropische  bestemming met exotische planten, kleurige vlinders en 15-holes Minigolf in tropische tuin ! Smeetsweg 12, 1738 DK, Waarland, tel: 0226-422358  Infopagina>  Internetsite>

Dome Vrijheidsmuseum weer hersteld

GROESBEEK (GLD): In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari 2021 is de luchtgedragen Dome van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek plaatselijk ingezakt boven de entreehal. Door hevige sneeuwval, in combinatie met een sterke oostenwind, ontstond er een ophoping van stuifsneeuw op het dak aan de westzijde van het museum.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (1)

Het eerste aanzicht was verontrustend, maar een week later was de Dome van het museum weer volledig in zijn oorspronkelijke vorm hersteld. De kenmerkende parachutevorm is terug en er is geen schade ontstaan aan de collectie en de inventaris. Wel is er enige materiële schade aan enkele installatie-onderdelen.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (3)

Het Vrijheidsmuseum bereikt een hoogte van 12 meter en vertoont een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Deze herinnert aan de dropping van duizenden Amerikaanse parachutisten op de landingsterreinen langs de Wylerbaan en op Klein Amerika in Groesbeek op 17 september 1944 en aan de slagvelden van het grote Rijnlandoffensief op 8 februari 1945.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (4)

Het plaatselijk inzakken van de luchtgedragen Dome ten gevolge van de hevige sneeuwstorm werd door een snelle sneeuwruimactie tot stilstand gebracht. Een systeem van luchtslangen voorkwam voorts door middel
van warmteverspreiding verdere samenballing van sneeuw. Tegelijkertijd werd de luchtdruk geleidelijke weer opgevoerd, waarna de Dome flexibel herrees en zijn oorspronkelijke vorm terugkreeg.

Vrijheidsmuseum in de sneeuw (2)

Het museumgebouw heeft de enorme sneeuwbelasting doorstaan. Het Vrijheidsmuseum blijft trots op het unieke bouwconcept dat in alle opzichten blijkt te werken.  Meer weten over dit museum ? klik hier>

Dries van den Berg overleden

HARDERWIJK (GLD): Al meer dan 40 jaar bestaat het bedrijf van Dries van den Berg & zn, in 2018 hebben ze een prachtig nieuw bedrijf neergezet dat helemaal is ingericht op het ontvangen van (bus)groepen. 

Oprichter Dries van den Berg (64), die in zijn Harderwijk - en ver daarbuiten - vooral bekendheid genoot als eigenaar van de gelijknamige palingrokerij, is op 28 januari 2021 overleden aan een hartstilstand.

HarderwijkPalingExperience-19

Veel mensen kenden hem als spraakwaterval en paling-goeroe. Als verkoper die prijs na prijs in de wacht sleepte met zijn vlotte babbel.

Hij was presentator van de Visserijdagen en de Haringparty. Dries Van den Berg - altijd direct herkenbaar aan zijn eeuwige rode sjaal - was een onvermoeibare redenaar. Je gooide er een kwartje in en hij begon te praten. Over alles en nog wat, maar vooral over de geschiedenis van Harderwijk en zijn passie voor paling.

Een ondernemer in hart en nieren die zich altijd vol overgave in heeft gezet voor 'zijn’ Harderwijk.  Dries dreef de zaak met zijn jongste zoon Peter die zijn erfenis uiteraard zal voortzetten, ook voor de busgroepen. 

Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit plotselinge verlies.

HarderwijkPalingExperience-22

Paling Experience, Stephensonstraat 2, 3846 AK, Harderwijk, telefoon: 0341-423723  Infopagina> Internetsite>

Met de SETRA oldtimerbus door Limburg !

SUSTEREN (L): Het Limburgse bedrijf ZN Reizen is gespecialiseerd in oldtimerbus verhuur, maar ook de in- en verkoop van bussen en touringcars en onderhoud, reparatie en APK met Bus & Truck Repair. 

SusterenZNReizen-1

 

SusterenZNReizen-3

Voor een nostalgisch dagje uit, speciale gelegenheden zoals bruiloften, vervoer van jubilarissen of bijvoorbeeld een familie uitstapje is de unieke Oldtimerbus, KÄSSBOHRER / SETRA S11 uit 1959, het ideale vervoermiddel, wat een prachtig gerestaureerde touringcar !

Een succesvol en populair concept voor groepen die een nostalgisch dagje Limburg willen beleven is ook de mogelijkheid dat de hele groep bijvoorbeeld met de trein naar Limburg komt en de oldtimer touringcar dan op het station klaar staat voor een prachtige rondrit met picknick onderweg in het prachtige Limburgse landschap aan gezellige uitklap tafels.  Deze bus en de beleving van de rit is al een attractie op zich.

SusterenZNReizen-2

SusterenZNReizen-6

Er kunnen 35 personen mee aan boord, chauffeur Harrie kent de streek op zijn duimpje. Onderweg stopt hij een paar keer en zet de motor even stil om op deze manier de groep even toe te spreken en wat leuke extra informatie te geven.  Harrie kan vooraf bij de bakker verse Limburgse vlaai en koffie en thee regelen. Het programma kan in overleg zo leuk en uitgebreid gemaakt worden als men zelf wil. 

SusterenZNReizen-4

Prijzen om deze bus te huren zijn € 580,00 voor de eerste 4 uur, daarna € 95,00 per uur incl. BTW. Ouderwets gezellig samen op reis!!!!! 

Bussen te koop en Bus en Truck Repair

Voor bus- en touringcarbedrijven heeft ZN Reizen nog een aantal services zoals o.a. collegiale chauffeurs verhuur, in- en verkoop van gebruikte bussen en touringcars, onderdelen en gereedschap, Bus en Truck Repair met uitgebreide werkplaats voor reparaties, laswerkzaamheden en APK..... echt een breed scala aan mogelijkheden.

SusterenZNReizen-9

SusterenZNReizen-11

SusterenZNReizen-12

Meer weten ? Bel Harrie Thijssen bij ZN Reizen, Rangeerweg 3, 6114 BC, tel: 046-4495454 / 06-54924671 Infopagina>  Internetsite>

TIP: Boek met chauffeursverhalen

Het leven van een touringcarchauffeur is bijzonder gevarieerd: geen dag is hetzelfde. Een touringcarchauffeur is vanzelfsprekend een bestuurder, maar ook een gastheer of -vrouw, reisleider, planner en van tijd tot tijd zelfs een psycholoog. In dit boek vertellen de chauffeurs over hun talrijke ervaringen onderweg en over de unieke, interessante en tegelijkertijd uitdagende levensstijl die de touringcarbranche met zich meebrengt.

Vivian Looij: "Op een stille zondagmiddag zat ik eens na te denken. Chauffeurs zeggen altijd: "Ik maak zoveel mee, ik kan wel een boek schrijven!". Mijn man, chauffeur Hans Looij krijgt ook vaak de vraag: "Wanneer ga je een boek schrijven?". Nou... nu dus!!! Voor dit boek heb ik alle touringcarchauffeurs van Nederland per social media benaderd met de vraag om leuke verhalen in te zenden van dingen die ze onderweg meegemaakt hebben. De chauffeurs waren erg enthousiast en velen hebben één of meerdere verhalen ingeleverd. Hans Looij en ik zijn ook chauffeurs, dus ook wij hebben diverse verhalen geschreven!

'Chauffeursverhalen' is een erg leuk boek geworden en makkelijk om te lezen!  Meer weten of dit boek gewoon bestellen ?  Klik hier>

Complete dagtochten met gids door Zeeland

KRUININGEN (ZLD): Hoewel je het bij dit Dorpshuis uit 1953 in Kruiningen niet zou verwachten misschien, doen ze hier gerust 120-150 bussen per jaar !  Jarenlang waren ze onderweg vaste partner in heel veel dagtochtarrangementen van Restaurant De Boei uit Wolphaartsdijk.

KruiningenOnsDorpshuis-1

KruiningenOnsDorpshuis-4

Omdat Restaurant De Boei in 2019 met het ontvangen van touringcars is gestopt heeft Agnita van 'Ons Dorpshuis' het hele dagtochtprogramma en de gidsen overgenomen, dit naar alle tevredenheid van de grotendeels ook Belgische touringcargroepen en touringcarbedrijven.

KruiningenOnsDorpshuis-11

KruiningenOnsDorpshuis-9

'Ons Dorpshuis' is rolstoelvriendelijk, heeft een groot rolstoeltoilet, flinke capaciteit tot 250 zitplaatsen, meerdere eigen busparkeerplaatsen, goede busprijzen en de energieke uitbaatster Agnita die van aanpakken weet.

KruiningenOnsDorpshuis-7

TIP: Dit adres is ook erg geschikt als koffie-, lunch- of dinerstop op doorgaande routes naar bijvoorbeeld Zeeuws Vlaanderen, Brugge, Calais op minder dan 20 min. rijden van de Westerscheldetunnel

Meer weten ??

'Ons Dorpshuis', Berghoekstraat 3, 4446 BJ, telefoon: 0113-381437 Infopagina>  Internetsite>

Brabants Zalencentrum De Viersprong

DONGEN (NB): Zalencentrum De Viersprong is een tip voor jullie van touringcarbedrijf Van der Wou uit Dongen bij Oosterhout in Noord-Brabant, ze gebruiken dit restaurant veelvuldig als begin- en eindpunt van hun dagtochten en busuitstapjes en vinden het een aanrader.

DongenDeViersprong-19

DongenDeViersprong-12

Ome Fred en tante Petra zijn familie van Van der Wou en weten dus wel wat de bedoeling is als er een touringcar komt. Hoewel het misschien niet de meest flitsende zaak is, de touringcargroepen vinden het eten hier bovenmatig goed.

DongenDeViersprong-8

DongenDeViersprong-14

De Viersprong het kloppend hart van het Brabantse dorp Dongen, hier komt iedereen samen, wordt gelachen en gehuild. Speelt de biljartvereniging, zijn er bruiloften en uitvaarten.  Hier, slechts 15 minuten van de A-27 leeft Brabant ! 

DongenDeViersprong-4

DongenDeViersprong-16

Zalencentrum De Viersprong, mensen met het hart op de juiste plaats en ook 'goed voor de chauffeur', Kanaalstraat 10, 5104 AC, tel: 0162-312054 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant De Klaampe: tip van Schepers Tours

WESTERHAAR (OV): Dit restaurant is een tip voor jullie van Max Schepers van Schepers Tours, hij heeft hele goede ervaringen met groepen bij De Klaampe in Westerhaar.  Prima koffiestops, lunches, diners en buffetten, Schepers Tours is er zeer goed over te spreken.

WesterhaarDeKlaampe-7

WesterhaarDeKlaampe-5

De touringcar kan tot voor de ingang komen om de groep uit te laten stappen.  Het gebouw beschikt over faciliteiten voor minder validen zoals een aangepast toilet en alles is groot, ruim en gelijkvloers. Aan de voorkant is er 's zomers een heerlijk groot zonnig terras.

WesterhaarDeKlaampe-1

WesterhaarDeKlaampe-2

Met een capaciteit van 100 zitplaatsen in het restaurant kun je er gemakkelijk met grotere groepen terecht.  Mocht je meer willen weten of een referentie nodig hebben mag je Max Schepers of Schepers Tours altijd even bellen, die kunnen je er alles over vertellen....

Restaurant De Klaampe, op enkele minuten van de N-36, met groot terras en minder validen toilet. Beeklaan 1, 7676 BC, telefoon: 0546-805151 Infopagina>  Internetsite>

-----------------------------------------------------

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants
klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 21-09-23 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >