Nieuws en actualiteit

touringcarverhuur, verhuur van bussen, busbedrijven, bussen, touringcarbedrijven, dubbeldekkers, rolstoeltouringcars, groepsrestaurants 

categorieën

TERUG NAAR:
Voorpagina

NEDERLAND:
nieuwste infopagina's
grote restaurants
rondvaartbedrijven
partycentra & thema
vlakbij de snelweg
actief en outdoor
grappig & origineel
te boeken op locatie
voor kinderen geschikt
alleen kleine groepen
attractieparken

groepshotels
chauffeurshotels

reisorganisaties

BUITENLAND:
infopagina's België
infopagina's Duitsland

infopagina's Oostenrijk
reserveren in buitenland

BUSPRODUCTEN:
veiligheid & verzekering
opleidingen & training
onderhoud & producten

TOURINGCARFOTO'S:
bussen Bertie Willemsen

modelbussen B. Tieben

TOURINGCARS:
kleine touringcars
dubbeldekkers
verlengde touringcars
rolstoeltouringcars
business-class
vip-touringcars
oldtimer touringcars
speciale touringcars

INFORMATIE:
alle VVV's in Nederland
org. en dienstverleners
google routeplanner
uitleg website
leuke links
adverteren
suggesties
contact

TERUG NAAR:
Voorpagina
Inhoudsopgave
 


 

 

Naar Rob Achten in het Weserbergland !

VLOTHO (D): Op maar 135 kilometer over de Nederlandse grens bij Oldenzaal ligt het Best Western Hotel Bonneberg in het Weserbergland tussen Osnabruck en Hannover, een groot hotel met 98 kamers...

VlothoHotelBonneberg-12

VlothoHotelBonneberg-5

Het hotel ligt midden in een heel erg leuk gebied voor busreizen. Ook op routes richting Hannover/Berlijn ligt het heel praktisch en op korte afstand van het kruispunt tussen de AB-30 & AB-2.  Een perfect busadres voor betaalbare koffie-, lunch- en dinerstops onderweg.

VlothoHotelBonneberg-4

VlothoHotelBonneberg-13

Directeur is de gastvrije Limburger Rob Achten, bij veel busbedrijven voorheen bekend van Hotel Holst bij Hamburg. 

Luftbild-des-Kaiser-Wilhelm-Denkmals

VlothoHotelBonneberg-15

Hij kan behulpzaam zijn met tips en adviezen voor leuke excursies in de omgeving en scherpe aanbiedingen doen.  Bel hem gerust voor een persoonlijke offerte of ga eens gezellig een keer bij hem langs....

Best Western Hotel Bonneberg, met betaalbare busstops en leuke meerdaagse reizen naar het Weserbergland en de gastvrije Limburger Rob Achten (v/h Hotel Holst), Wilhelmstrasse 8, 32602, Vlotho, telefoon: 0049-57337930  Infopagina>  Internetsite>

Joop van der Marel's Maritiem Museum

WESTERENDE-KIRCHLOOG (D): Joop van der Marel is een soort wandelende encyclopedie op gebied van scheepvaart, bij veel busbedrijven is hij met zijn vrouw Rini erg bekend, omdat ze jarenlang vanuit Den Osse groepsrondvaarten deden met Rederij Zeeland...

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-14

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-16

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-3

In 2013 gingen ze met pensioen en verhuisden naar een dorpje in noord Duitsland, hier kon Joop zijn inmens grote verzameling scheepsmodellen die hij in Zeeland al had verzameld wat beter kwijt en hij richtte daar in Duitsland zijn Maritiem Museum mee in.   Je gelooft het niet !! 

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-4

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-13

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-10

Wat een hoeveelheid modelschepen, van kartonnen bouwplaten..... tot meterlange modellen van cruiseschepen, zeilschepen en de grootste verzameling modellen in flessen die we ooit ergens hebben gezien..... 

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-5

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-7

Westerende-Kirchloog ligt in Duitsland net boven Groningen bij Leer en Emden (ca. 27 km van de tunnel bij Leer in de A-31) Museumbezoek is GRATIS, maar een gift wordt natuurlijk altijd zeer gewaardeerd.

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-1

Westerende-Kirchloog-Maritiem-Museum-11

Joop van der Marel's Maritiem Museum, GRATIS te bezoeken en je gelooft het niet !!  Zoveel modelschepen, verzameld door Joop, voorheen van Rederij Zeeland. Loogstrasse 3, 26632, Westerende-Kirchloog (D), telefoon: 0049-(0)4941-9808145  Infopagina>

Live muziek gratis inbegrepen bij De Ruif !

WAGENBERG (NB): Ouderwetse gezelligheid die je niet vaak meer tegenkomt !  Bij De Ruif in Wagenberg (net boven Breda) zit live muziek gratis inbegrepen bij iedere lunch of maaltijd. John en Erica zijn allebei erg muzikaal en maken er daarom graag een gezellige boel van !

WagenbergDeRuif-6

WagenbergDeRuif-2

De muziek is tijdens het eten lekker rustig op de achtergrond, maar na de hoofdmaaltijd maken ze er nog graag even een feestje van als de groep dat leuk vindt. Het zalencomplex ontvangt al bussen sinds 1979 en dat is voor veel busgroepen nog altijd een doorslaand succes.

WagenbergDeRuif-15

WagenbergDeRuif-17

John is zelf 32 jaar touringcarchauffeur geweest en heeft nu het stuur ingeruild voor een hypermodern orgel met 'ingebouwd orkest'....  Dus neem gerust wat meer tijd als je hier gaat eten. Dit restaurant ligt erg handig voor routes van- en naar het zuiden via Antwerpen, het ligt direct vooraan in het dorp, slechts 2 km vanaf de A-59, net boven Breda.

WagenbergDeRuif-8

WagenbergDeRuif-1

Zalencomplex De Ruif, Brouwerijstraat 57, 4845 CM, tel: 076-5938375 / 06-55812138 Infopagina>  Internetsite>

Restaurant met gidstochten bij Eibergen

VREDEN (D): Oldenkott Gastro is van de Nederlandse uitbater Harry Engbers en ligt net 50 meter over de grens in het Duitse dorpje Oldenkott.  Het restaurant ligt in een prachtige bosrijke omgeving en is gevestigd in een groot nostalgisch pand dat helemaal is verbouwd.

OldenkottGastro-20

OldenkottGastro-3

OldenkottGastro-10

Het dorpje Oldenkott ligt erg praktisch tussen de Duitse A-31 en de Nederlandse N-18.  Dit restaurant is een tip van Hans Disveld, voormalig directeur van Arke-Tad. Zij verzorgen complete dagtochten met NL-gids op de bus door Gelderland, Overijssel en Duitsland zoals:

- De dagtocht Kris Kras Tukkerland met ’s morgens diverse mogelijkheden, afhankelijk waar u vandaan komt, en na de lunch een gids in de bus voor de route in Tukkerland met prachtige verhalen, streeksagen en anekdotes.

- De dagtocht Koning van Oldenkott met een prima lunch en aansluitend de gids voor de rondrit door het Koninkrijkje van Oldenkott met sappige verhalen en leuke anekdotes toen “Henne” de ongekroonde koning was in deze nu zo verstilde streek.

- De Smokkel- en Commiezenroute langs de Berkel, het 'Zwillbrocker Venn' met zijn flamingo's en de vele sappige verhalen en anekdotes over smokkelaars in dit gebied.

De touringcar kan direct voor de deur stoppen en parkeren, men beschikt over een grote capaciteit aan zitplaatsen, zowel binnen als buiten op het terras. Alles is prima rolstoeltoegankelijk en er zijn moderne toiletgroepen met minder validen toilet.  Van veel touringcarbedrijven krijgen we te horen dat ze graag adressen met compleet verzorgde programma's willen.  Welnu, dit is er weer eentje !

OldenkottGastro-7

OldenkottGastro-8

OldenkottGastro-21

Oldenkott Gastro, restaurant van Nederlander Harry Engbers, ca. 50 meter over de grens bij Eibergen, ook Smokkel- en Commiezenroute en Kris Kras Tukkerland met NL-gids, Wennewick 1, 48691, Vreden telefoon: 06-51549407
Infopagina>  Internetsite>

Voor deze complete verzorgde dagtochtprogramma's en reserveringen hiervan, bel Hans Disveld: (06-51430066)

Alle foto's van de Bus-idee-dag, klik hier !

BOSKOOP (ZH): Op donderdag 1 november hadden we weer onze jaarlijkse Bus-idee-dag, een super gezellige dag waar busbedrijven en een selectie van hun beste klanten persoonlijk contacten konden leggen.

HVL_0279

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

Hier kon iedereen weer zaken doen, nieuwe prijzen ophalen, nieuwe bestemmingen ontdekken en oude bekenden ontmoeten.  Het is en blijft een super gezellige dag waar de hele touringcarbranche elkaar ontmoet.

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0357

Dit jaar heeft fotograaf Hans Looij, professioneel fotograaf van DDS een fotoreportage van de dag voor ons gemaakt, zijn 175 foto's kun je hier zien. In november en december zullen we bij Bus-idee alle infopagina's weer gaan updaten met nieuwe informatie en prijzen voor seizoen 2019.

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0346

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

 

Dit filmpje werd gemaakt door het Baggermuseum uit Sliedrecht.

We bedanken alle medewerkers van touringcarbedrijven en overige bezoekers voor hun komst naar Boskoop en alle deelnemers voor hun support.  Zonder jullie steun was dit evenement absoluut niet mogelijk !

Bus-idee-dag 2018 Klaas Kwint

HVL_0387

Alle deelnemers aan de Bus-idee-dag 2018 vind je hier >

Zandverhalen, nieuwe attractie in Elburg !

ELBURG (GLD): In Elburg is bij de haven de grootste overdekte zandsculpturen attractie van Europa gebouwd met als thema 'Bijbelse Zandverhalen'. Vanaf de eerste dag blijkt dit een geweldige belevenis voor groepen, wat je daar te zien krijgt is echt overweldigend !

ElburgZandverhalen-7

ElburgZandverhalen-10

Alles is binnen en overdekt, rolstoeltoegankelijk en prachtig gedaan.  Hier hebben de beste zandkunstenaars aan meegewerkt. De ingang is voor bussen goed bereikbaar en er is een grote gratis busparkeerplaats.

ElburgZandverhalen-1

ElburgZandverhalen-2

Één van ’s werelds grootste binnen-zandprojecten. Met zo’n 4000 m3 zand, tientallen sluisdeuren, 1000 jaren oude olijfbomen, beeldhouwwerken en botters. Bedenker is Aad Peters: poppenspeler, theater- en televisieproducent. Een eerste indruk van hoe groot en indrukwekkend het allemaal is krijg je door het filmpje hieronder !

 

Zandverhalen.nl, J.P. Broekhovenstraat 9, 8081 HB, Elburg telefoon: 0525-745970 Infopagina>  Internetsite>

Plukkerij Framblij (-:

MONSTER (ZH): Plukkerij Framblij van Dirk Bruinsma is een leuke laagdrempelige bestemming met een vrolijke kleurrijke, creatieve inrichting waar iedereen lekker zelf fruit kan plukken, ze hebben hier wel 20 soorten en alles overdekt. Dirk en zijn moeder Gerda leggen het tijdens een bezoek aan de busgroepen allemaal ter plekke uit....

MonsterPlukkerijFramblij-25

MonsterPlukkerijFramblij-3

MonsterPlukkerijFramblij-6

Ze zijn al de vierde generatie want opa Boon had begin 19 e eeuw ook al een bedrijf op dezelfde plek; een Druiveneetgelegenheid waar men vanuit het hele land met bussen naar toe kwam om druiven te eten.

MonsterPlukkerijFramblij-21

MonsterPlukkerijFramblij-20

MonsterPlukkerijFramblij-29

De geschiedenis herhaalt zich nu. De foto's hangen er nog....en er is zelfs 1 kasje van overgebleven. Gerda is groot verzamelaar van allerlei oude spullen uit grootmoeders tijd en beschildert alles ook zelf.

MonsterPlukkerijFramblij-2

MonsterPlukkerijFramblij-19

De Cultuurschuur, naast de Plukkerij is van Gerda en daar organiseert zij wekelijks muziek en cabaret optredens, optredens die bijvoorbeeld ook bij de lunch voor busgroepen kunnen worden georganiseerd.  

MonsterPlukkerijFramblij-12

MonsterPlukkerijFramblij-14

Dus:"Ben je boos, pluk een framboos, dan ben je snel weer Framblij !"

Plukkerij Framblij, leuke laagdrempelige bestemming met een vrolijke kleurrijke, creatieve inrichting waar iedereen lekker zelf fruit kan plukken, wel 20 soorten en alles overdekt. Zwartendijk 11, 2681 LM, Monster, tel: 06-12031522 Infopagina>  Internetsite>

Proeflokaal De Kleine Schorre in Dreischor

DREISCHOR (ZLD): In één van de oudste boerderijen van Zeeland bevind zich het proeflokaal van Wijnhoeve De Kleine Schorre met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735.  Hier kun je met je touringcargroepen heerlijke proeverijen en leuke rondleidingen doen.

DreischorKleineSchorre-1

DreischorKleineSchorre-3

Voor heel schappelijke prijzen krijgen busgroepen uitleg over het hele proces, van een wandeling door de wijngaard, tot een blik op de pers, tanks, vaten etc. En daarna mag de groep in een proeverij het product zelf beoordelen. Voor wie geen wijn drinkt is er natuurlijk ook een heerlijk glas druivensap...

DreischorKleineSchorre-17

DreischorKleineSchorre-15

DreischorKleineSchorre-4

Het proeflokaal is een juweeltje van binnen en van buiten en ligt samen met de Wijnmakerij en Winkeltje de Kleine Schorre met streekproducten midden in de wijngaard van zo'n 10 hectare, één van de allergrootste van Nederland. Rolstoeltoegankelijk, invalidentoilet en grote parkeerplaats voor bussen....

DreischorKleineSchorre-10

13-7-2011 kleine schorre

Meer weten ??

Wijnhoeve de Kleine Schorre, Zuiddijk 4, 4315 PA, Dreischor, telefoon: 06-34502758 Infopagina>  Internetsite>

Demonstraties advocaat maken bij Boer Gijs

VOORTHUIZEN (GLD) In een boerderij bij Voorthuizen woont Boer Gijs die van alles verzint en verzameld op zijn boerderij 't Westdorp. Hij vertelt leuke verhalen, heeft een verzameling spullen uit grootmoeders tijd, een moestuin, een kruidenierswinkeltje en is erg creatief.

VoorthuizenWestdorp-6

VoorthuizenWestdorp-9

In zijn nostalgisch verbouwde koeienschuur wordt een leerzame demonstratie advocaat maken gegeven, inclusief een proeverij van al dat lekkers.  Hier wordt ook de koffie en thee met huisgemaakt gebak of de lunch geserveerd.  Ook laat Boer Gijs graag zijn bedrijf zien...

VoorthuizenWestdorp-13

VoorthuizenWestdorp-2

In zijn rondleiding hoor je o.a. leuke verhalen over de houten poppetjes, het 'Vakantiekonijn', zijn leuke moestuintje en over zijn uitvinding: de mobiele bedstee. Ook kan iedereen nog op de foto in authentieke Veluwse klederdracht, hilariteit in een ouderwetse verkleedpartij.

VoorthuizenWestdorp-11

VoorthuizenWestdorp-3

En na afloop al meteen de foto van deze superleuke dag mee naar huis !

't Westdorp, demonstraties advocaat maken met proeverij ! Daarna verkleden in Veluwse klederdracht voor een leuke foto en rondleiding door super creatieve boer Gijs, Brugveenseweg 67, 3781 PG, Voorthuizen, tel: 0342-474016 Infopagina>  Internetsite>

NIEUW: Klein Costa Rica in Someren !

SOMEREN (NB): Dit is een leuk verhaal..... boomkweker Herman is maar één keer in zijn leven in Costa Rica geweest, maar daar was hij zo van onder de indruk dat hij dat thuis ook wilde......  dus bouwde hij thuis een kas en creëerde daarin zijn eigen 'Klein Costa-Rica'....

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-19

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-9

Als zijn vrouw hem dan 's avonds weer kwijt was lag hij met perslucht flessen in de drie meter diepe vijver al een uur te genieten van de tropische vissen.  Maar natuurlijk kwam toen langzaam het idee om publiek te gaan ontvangen.  En bezoekers vinden het echt geweldig !

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-20

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-5

Klein Costa Rica is echt een nieuwe ontdekking als touringcar-dagtochtbestemming, met meer dan honderd soorten planten en bomen van over de hele wereld. Bewonder onder andere exotische vlinders, vogels, vissen, leguanen en alles is overdekt.  In het entree paviljoen kan een lekker drankje of koffie met koek of gebak geserveerd worden.

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-18

Someren-Eind-Klein-Costa-Rica-8

'Klein Costa Rica', boomkweker Herman bouwde in zijn kas een waar paradijsje, compleet met tropische vissen, vogels, vlinders, planten en bomen ! Alles overdekt en rolstoelvriendelijk, Ploegstraat 68, 5712 RL, Someren, telefoon: 06-27249591  (woensdag t/m zondag) Infopagina>  Internetsite>

De Vijvertuinen van Ada Hofman weer open

LOOZEN / GRAMSBERGEN (OV): Na een sluiting van 2 jaar zijn de beroemde Vijvertuinen van Ada Hofman sinds juni 2017 weer open voor publiek.  Na een periode van verwildering zijn de vijvertuinen eind 2016 door de nieuwe eigenaren grootschalig onder handen genomen.

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-17

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-9

De tuinen worden ondertussen weer druk bezocht, de moeite van renovatie, opruiming en schoonmaak heeft zijn vruchten afgeworpen: de tuinen stralen in oude glorie en het tuincafé is weer open.  Er zijn overal zitjes en rustpunten. In de filmzaal wordt een film getoond over de historie van de vijvertuinen en de aanleg vroeger door Ada Hofman...

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-6

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-8

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-11

De zintuigen worden verwend met geuren, kleuren, bloeiende waterlelies in een romantische tuin met heldere vijvers, kabbelende beekjes en een hoog 'Monet gehalte', ieder seizoen heeft hier zijn eigen prachtige hoogtepunten. 

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-13

LoozenVijvertuinenVanAdaHofman-5

Bekijk ook de inspirerende RTV Oost reportage onderaan de info-pagina over de prachtige redding van de Vijvertuinen van Ada Hofman door twee bevlogen doorzetters, het grote avontuur van Erik en Helga !

De Vijvertuinen van Ada Hofman, haar beroemde tuinen zijn weer open, met heldere vijvers, kabbelende beekjes en een hoog 'Monet gehalte', Westeindigerdijk 3, 7778 HG, telefoon: 06-33309236 Infopagina>  Internetsite>

De Kamphuisen Siroopwafelfabriek

GOUDA (ZH): Grote verrassing achter een klein bakkerijtje op de Markt van Gouda, een Siroopwafelfabriek die gerust een kleine experience genoemd mag worden. Bij binnenkomst krijgt de groep al meteen de eerste grote verrassing in de ontvangstruimte.....

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-1

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-2

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-12

Daar volgt een heel originele en mooi gemaakte bewegende animatie van 12 minuten op schilderijen en met projecties over de historie van de Kamphuisen Siroopwafelbakkerij, ontzettend leuk gedaan !  Daarna de fabriek in en zelf de deegmachine in beweging zetten, proeven...

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-9

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-8

De enthousiaste Siroopwafel bakker geeft vervolgens uitleg over het gehele proces en de werking van de machines in de fabriek, bij groepen met headset voor extra goede verstaanbaarheid.  Daarna mogen durfals nog proberen de kluis te kraken met het geheime Siroopwafelrecept.

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-6

GoudaKamphuisenSiroopwafelfabriek-7

Tot slot naar het Siroopwafelcafé en siroopwafels proeven naar keuze.

Gouda: Kamphuisen Siroopwafelfabriek, grote verrassing achter klein bakkerijtje op de Markt van Gouda, met verrassend leuke uitleg, film en natuurlijk volop proeven van al dat lekkers !  Markt 69, 2801 JM, telefoon: 0182-634965 Infopagina>  Internetsite>

'Vliegend' UFO restaurant boven Rotterdam

ROTTERDAM-ZUID (ZH): Dit nieuwe UFO restaurant is werkelijk een attractie van hoog niveau, de groep gaat aan boord, vervolgens met het hele restaurant omhoog naar 43 meter en draait daar in 90 minuten 2 x 360° rond. Een spectaculaire belevenis met uitzicht van jewelste !

RotterdamUFOrestaurant-1

RotterdamUFOrestaurant-3

Kijk uit over de Rotterdamse Skyline ,Euromast en SS Rotterdam.

Met vertrektijden zijn ze zo flexibel mogelijk, want touringcargroepen die reserveren hebben het restaurant exclusief voor zichzelf en de vlucht begint pas als de touringcar er is. (mits latere vluchttijden niet in het gedrang komen) Voor touringcargroepen hebben we afgesproken dat alles uitgeserveerd wordt op tafel, er ook een koffiestop mogelijk is waarbij de vlucht 45 minuten en 1 x ronddraaien duurt en dat de arrangementsprijzen voor busgroepen al gelden vanaf 25 personen.

RotterdamUFOrestaurant-5

RotterdamUFOrestaurant-10

Dit UFO restaurant is een tip voor jullie van touringcarbedrijf De Vlaerdinger en het allernieuwste idee van ondernemer Hennie van der Most, o.a. bekend van Wunderland Kalkar & De Koperen Hoogte.

Rotterdam UFO restaurant

Meer weten ? UFO restaurant, Doklaan 30, 3081 AD, Rotterdam, telefoon: 010-3137313  Infopagina>  Internetsite>

Golden Tulip West-Ende Hotel in Helmond

HELMOND (NB): Het Golden Tulip West-Ende Hotel ligt makkelijk bereikbaar voor touringcars aan het kanaal in het gezellige centrum van Helmond, hier zijn overal levendige terrasjes aan het water....

HelmondWest-Ende-12

HelmondWest-Ende-19

Dit hotel is evenals het Best Western Nobis Hotel in Asten van de gezellige en hartelijke Brabantse familie Loverbosch. Zij hanteren in beide hotels dezelfde verrassend scherpe inkoopprijzen voor busbedrijven en touroperators bij busstops en meerdaagse reizen.

HelmondWest-Ende-9

HelmondWest-Ende-8

Bussen parkeren is op eigen terrein, plaatsen worden dan met afzetlint speciaal vrij gehouden voor de touringcars. Aan de voorzijde bij het terras is ook nog een aparte ingang voor groepen die koffie, lunch of diner willen gebruiken.  Dit adres is erg leuk te combineren met Edah Museum of de Dansorgels in de Gaviolizaal....

HelmondWest-Ende-5

Golden Tulip West-Ende Hotel, prachtig familiehotel voor busstops en meerdaagse reizen aan de weg langs het kanaal in het gezellige centrum van Helmond, slechts 8 km van de A-67, Steenweg 1, 5707 CD, Helmond tel: 0492-524151 Infopagina> Internetsite>

Workshop Bossche Bollen maken

's-HERTOGENBOSCH (NB): Bij Bakkerij Royal kun je met groepen koffie met Bossche Bollen gebruiken en zelf zien hoe ze gemaakt worden.  Je kunt hier ook je eigen Bossche Bollen maken in een workshop en na afloop mee naar huis nemen, hoe leuk is dat ?

DenBoschRoyal-3

DenBoschRoyal-1

DenBoschRoyal-9

Een uniek bedrijf waar ze ambachtelijk brood, patisserie & chocolaterie in de winkel combineren met gastvrijheid in het bakkerscafé, hier is in uitzonderlijke gevallen voor busgroepen plaats tot wel 130 personen.

DenBoschRoyal-11

DenBoschRoyal-4

DenBoschRoyal-8

Touringcars kunnen vanuit de richting NS station tot direct voor de deur komen om gasten uit te laten stappen.  Omdat het een bakkerij is kun je hier met groepen ook uitstekend lunchen, ook die is zeer 'Royal'

DenBoschRoyal-7

Bakkerij Royal is een aanbeveling voor jullie die wij ontvingen via Theo Saunier van 'Theo's Busreizen', waarvoor hartelijk dank !

Bakkerij & Bakkerscafé Royal, Visstraat 44, 5211 DN,
's-Hertogenbosch, tel: 073-6143333  Infopagina>  Internetsite>

Train World Brussel

BRUSSEL (B): Sinds 2015 heeft België nu voor het eerst haar eigen spoorwegmuseum, Train World is echt iets bijzonders ! Werkelijk kosten noch moeite zijn gespaard om daar, met de audio-visuele technieken van nu, de mooiste treinenbelevenis ooit van te maken. 

BrusselTrainworld-31

BrusselTrainworld-20

BrusselTrainworld-27

Train World bestaat uit een monumentaal stationsgebouw, een buiten gedeelte en vier thematisch ingerichte hallen. Van prachtig gestroomlijnde stoomlocomotieven en Koninklijke wagons tot aan de allernieuwste hoge snelheidstreinen van nu.

BrusselTrainworld-11

BrusselTrainworld-26

BrusselTrainworld-33

Het originele seinwachterhuisje, compleet met inrichting, waar men de hallen gewoon omheen heeft gebouwd, een autowrak van een botsing met een trein, een modeltrein op zolder of zelf een moderne trein besturen in een simulator...  Train World is één en al beleving.

BrusselTrainworld-8

BrusselTrainworld-9

BrusselTrainworld-22

Busgroepen kunnen worden ontvangen in de schitterend ingerichte art-deco stationsrestauratie, die haar eigen ingang voor de groep heeft, en daarna met of zonder rondleiding van NL-talige gidsen, Train World gaan bezoeken.  Sinds de opening is dit direct een echte topattractie in Brussel geworden !  Meer weten, kijk dan eens op de infopagina:

Train World, Prinses Elisabethplein 5, B-1030, Brussel,
telefoon: 0032-22247498  Infopagina>  Internetsite>

Op tour met de Bus-idee velomobiel

DEVENTER (OV): Van 10 t/m 20 juni deden we iets nieuws en maakten we met Bus-idee voor het eerst een fietstour (!!!) door Nederland om bedrijven te bezoeken die bij ons aanvragen hadden gedaan en een aantal busbedrijven onderweg per Bus-idee velomobiel.

IMG_3978

IMG_4061

....omdat dit goed is voor gezondheid, milieu en bovenal ook erg leuk. De fietsroute was ruim 750 km lang en ging vanuit Deventer in een grote ronde door Nederland langs Voorthuizen, Alblasserdam, Rotterdam, Ouddorp, Dreischor, Riel, Ulestraten, Someren en Den Bosch .... 

IMG_4157

IMG_4162

Het was een succesvolle tour en alle bedrijven reageerden erg enthousiast toen we met de velomobiel aankwamen.  Ook onderweg kregen we veel leuke reacties.

C812E324-5588-45B1-A2D9-C7B3C27DD9EF

IMG_4123

Er zijn acht nieuwe bedrijven en busdagtochtbestemmingen bezocht en stuk voor stuk waren die erg leuk en geschikt. De komende weken zullen deze pagina's stuk voor stuk op de www.bus-idee.nl verschijnen. 

IMG_4011BW

IMG_4175

Ook bedanken we Snelle Vliet en Bergerhof Tours / Bustripjes.nl voor de hartelijke ontvangst.....  en we zijn weer veilig thuisgekomen na een heerlijke tour van ruim 750 km in de Bus-idee garage in Deventer  !

IMG_4221

Het Schaatsmuseum in Hindeloopen

HINDELOOPEN (FR): Dit is typisch zo'n stadje waar alles Friesland ademt, het zijn allemaal kleine straatjes, bruggetjes, bootjes en het typische schilderwerk.  Voeg daar het schaatsen en de Elfstedentocht aan toe en je hebt een leuk busreisje naar de provincie Friesland !

HindeloopenSchaatsmuseum-3

HindeloopenSchaatsmuseum-16

HindeloopenSchaatsmuseum-11

In dit Schaatsmuseum vind je naast de originele schaatsen van (toen nog) Prinses Wilhelmina en de grootste schaatscollectie van Nederland, ook authentieke werkplaats van de schaatsenmaker en andere oude ambachten. De afgevroren teen van Tinus Udding uit de Elfstedentocht van 1963 is hier een pronkstuk uit de Elfsteden geschiedenis ! 

HindeloopenSchaatsmuseum-2

HindeloopenSchaatsmuseum-18

HindeloopenSchaatsmuseum-9

Boven is een toonzaal met Hindelooper schilderkunst, winterse taferelen en een mooie stijlkamer....  Voor (bus)groepen is er een demonstratie Hindelooper schilderen mogelijk, er is een inpandige koffiekamer / pannenkoekenrestaurant in typisch Hindelooper stijl voor koffie met gebak, pannenkoeken, lunches en heerlijke buffetten.

HindeloopenSchaatsmuseum-15

HindeloopenSchaatsmuseum-7

Al jarenlang een geliefde bestemming voor meer dan 50 busbedrijven ! Schaatsmuseum, Kleine Weide 1-3, 8713 KZ, Hindeloopen, telefoon: 0514-521683  Infopagina>  Internetsite>

Ieper: leuke Belgische citytrip !

IEPER (B): De afgelopen tijd waren we meerdere keren in Ieper, een leuk stadje op zo'n 3 uur rijden vanaf Utrecht, dicht aan de Franse grens.  We hebben er diverse infopagina's van meerdere hotels en excursiebestemmingen in Ieper en omgeving en een contactpersoon...

IeperFlandersLodge-16

IeperHotelNewRegina-1

IeperHotelNewRegina-7

Ieper leent zich naast voor korte meerdaagse reizen, ook prima als stopplaats onderweg op routes van en naar de tunnel en veerboten naar Engeland via Duinkerken en Calais.  Onlangs mochten we weer een infopagina publiceren over Hotel New Regina, midden op de Grote Markt van Ieper, recht tegenover het Flanders Fields Museum...

IeperHotelNewRegina-4

IeperHotelNewRegina-11

IeperHotelNewRegina-12

Op loopafstand zijn er allemaal leuke restaurantjes, een friterie, een chocolaterie een ijssalon en dagelijks onder de Menenpoort: "The Last Post'  Dit is een indrukwekkende ceremonie, iedere dag om 20:00 uur op 300 meter afstand van het hotel en is ter nagedachtenis  aan de onvoorstelbare aantallen gevallenen rond Ieper in de Eerste Wereldoorlog.  Iedere dag komen hier nog busladingen mensen op af.

IeperFlandersLodge-17

Lo-JulesDestrooper-4

WatouStBernardus-15

Contactpersoon Stefaan kan daarnaast excursiepakketten regelen of je kunt zelf reserveren bij de koekjesfabriek van Jules Destrooper, Het Hooge Crater Oorlogsmuseum of je bezoekt Brouwerij Sint Bernardus, met een proeverij in de 360° panoramabar met dakterras, alle links naar deze pagina's vind je onderaan in de infopagina van Hotel New Regina.

Hotel New Regina, meest beroemde hotel van Ieper werd in 2018 totaal vernieuwd en ligt midden op de Grote Markt van Ieper, voor koffie, lunches, diners, overnachtingen en excursies ! Grote Markt 45, 8900, Ieper tel: 0032-57217000 Infopagina>  Internetsite>

Superscherpe prijzen bij Kampen aan N-50

ZALK (OV): Restaurant Zalkerbroek ligt aan de doorgaande weg Zwolle - Emmeloord bij Kampen aan de westzijde van de IJssel waar de A-50 net is overgegaan in de N-50 en is vanuit beide rijrichtingen prima te bereiken, je moet hier al remmen want er zijn hier stoplichten...

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-9

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-1

Sinds 2017 heeft dit bedrijf een nieuwe eigenaar en is er veel vernieuwd in het interieur. Voor touringcargroepen heeft men een leuke aparte ronde ruimte, 'De Koepel' met een eigen groepsingang waar je met de touringcar tot voor de deur kunt komen. Even achterom het hotel rijden.

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-4

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-7

ZalkerbroekHotelZalkerbroek-8

Het bedrijf is dus strategisch zeer gunstig gelegen, keurig verzorgd, er is een minder validen toilet. Alle busgroepen die hier een koffie-, lunch- of dinerstop houden, ontvangen muntjes en kunnen gratis van de toiletten gebruik maken.  We zijn blij met deze enthousiaste nieuwe eigenaar.

Keertje uitproberen ?  Op onze infopagina vind je alle informatie: Hotel Restaurant Zalkerbroek, Rijksweg 3 (N-50), 8276 BZ, Zalk, telefoon: 038-3636282 Infopagina>  Internetsite>

Best Western Nobis Hotel Asten

ASTEN (NB): Dit hotel zullen veel busbedrijven wel kennen maar er misschien nog nooit gestopt zijn, het ligt heel erg handig langs de A-67 tussen Eindhoven en Venlo.  Je zou denken dat het een duur en zakelijk hotel is misschien, maar beide zijn absoluut niet het geval.....

AstenHotelNobis-0

AstenHotelNobis-1

AstenHotelNobis-19

Het is een familiehotel van de hartelijke familie Loverbosch die graag bussen ontvangen op doorreis voor busstops of overnachtingen in de prachtige Peel.  De kok van dit hotel is door eerdere ervaringen een grote fan van busgroepen en zou graag veel meer bussen ontvangen.

AstenHotelNobis-22

AstenHotelNobis-13

Recht voor de deur is zo'n grote busparkeerplaats dat touroperators hier soms verzamelpunt van maken voor busreizen  naar het buitenland of stoppen op weg naar Duitse Kerstmarkten en daarvoor ligt het hotel ook zeer praktisch.  Er is altijd capaciteit te regelen doordat de familie in de regio nog twee hotels heeft waarvoor dezelfde prijzen gelden.

AstenHotelNobis-11

Dit is zeker een adres dat jullie op je lijstje van favorieten kunnen zetten:

Best Western Hotel Nobis Asten, betaalbaar familiehotel aan de A-67 voor koffie, lunches en diners tussen Eindhoven en Venlo of als uitvalsbasis voor meerdaagse reizen in en rond De Peel, Nobisweg 1, 5721 VA, Asten, tel: 0493-681300
Infopagina> Internetsite>

Restaurant RCN De Potten bij Sneek

OFFINGAWIER (FR): Het restaurant van RCN vakantiepark De Potten is erg geschikt en leuk voor busgroepen. Het ligt aan het water met uitzicht op bootjes en strand. De zonsondergang is vanaf het terras echt geweldig !  En dan de busprijzen, daar werden we even stil van, dus daarom stellen we jullie dit nieuwe busadres graag aan jullie voor.

SneekRCNdePotten-8

SneekRCNdePotten-1

SneekRCNdePotten-3

Met minder validen of gasten die wat minder goed ter been zijn mag de bus in overleg zelfs door de slagboom tot voor de deur rijden, het paaltje wordt dan neergeklapt.  Het restaurant beschikt over een minder validen toilet, er zijn automatische deuren en ligt 5 km van de snelweg A-7 ter hoogte van Sneek.

SneekRCNdePotten-15

SneekRCNdePotten-5

RCN De Potten, heerlijk restaurant aan het water met groot zonnig terras, automatische deuren, minder validen toilet en echt geweldige busprijzen ! De Potten 2, 8626 GG, Offingawier: telefoon: 0515-415205  Infopagina> Internetsite>

Eethuis De Stoeterij bij A-28 Soesterberg

SOESTERBERG (UT) De Stoeterij is een gezellig eethuis in het bos aan de doorgaande oude weg van Amersfoort naar Utrecht, heel handig gelegen op maar ca. 8 minuten rijden van knooppunt Hoevelaken.

SoestStoeterij-23

SoestStoeterij-10

Hier kun je doordeweeks overdag prima met busgroepen terecht. Het is gezellig ingericht met zadels, paardenhoofdstellen, koperen lampen en andere attributen uit stallen aan het plafond.  Er is een grote schouw met open haard en achter een overdekt en verwarmd terras in de winter.

SoestStoeterij-24

SoestStoeterij-7

De gastvrouwen Miranda en Mieke maker er voor groepen en de chauffeurs altijd een gezellige boel van en de keuken houdt wel van een beetje uitdaging, dus ook die hebben er zin in ! De touringcar kan voor de deur, op het eigen parkeerterrein en er is een rolstoelopgang. 

SoestStoeterij-18

SoestStoeterij-14

Superleuk is ook het arrangement met de TrekkerTram naar de grote uitkijktoren met lift i.c.m. een meezingmiddag onder begeleiding van de Ukelele Muziek van vier gezellige meiden van Joekbox....  aanrader !

SoestStoeterij-22

Eethuis de Stoeterij, voor koffiestops & lunches of ritjes met de TrekkerTram, Amersfoortsestraat 91a, 3769 AH, Soesterberg, telefoon: 033-4633175 Infopagina>  Internetsite>

Strandrestaurant Wensveen Scheveningen

SCHEVENINGEN (ZH): Hier hebben we weer een enorm gezellig en gemotiveerd drietal ! Als er een touringcargroep komt leggen ze die helemaal in de watten. Het restaurant ligt op het strand, maar is via een 4 meter breed betonpad ook voor ouderengroepen goed te bereiken.

ScheveningenWensveen-6

ScheveningenWensveen-3

De kok Redouan heeft vroeger bij het 'wereldberoemde' busrestaurant Noordzee Boulevard voor vele tienduizenden busgasten het eten verzorgd en wil niets liever dan voor bussen lunches en diners verzorgen. Hij oogt rustig, maar weet wat hij wil... bussen !!

ScheveningenWensveen-9

ScheveningenWensveen-1

Nicolai en Sylvia bedienen de busgroepen in het restaurant en dat doen ze met heel veel humor, hartelijkheid en persoonlijke warmte. In het restaurant en op het terras heb je uitzicht op strand en pier met reuzenrad..... GEWELDIG !!  Meer weten, kijk dan op de infopagina.

Strandrestaurant Wensveen, Strandweg 40, 2586 JL,
Scheveningen telefoon: 070-3544736 Infopagina> Internetsite>

We kregen hier altijd maar 1 bus per jaar !

HELMOND (NB): En dat was dan ook nog een bus vol Chinezen, die kwamen ieder jaar weer terug.  Toen we met een bedrijfsbezoek van Bus-idee de Gaviolizaal bezochten viel onze mond open van verbazing.

Helmond-Gaviolizaal-4

Helmond-Gaviolizaal-1

Dat er nog geen enkel Nederlands busbedrijf is die hier komt !!  Dan is het werkelijk een ontdekking waar jullie flink mee uit de voeten kunnen, want het heeft alles in zich om een zeer succesvolle en superleuke dagtochtbestemming te zijn. De prijs is goed, onderwerp, capaciteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid voor minder validen en zooo gezellig !

Helmond-Gaviolizaal-8

Helmond-Gaviolizaal-3

Het doet hier nog het meeste denken aan een danspaleis van vroeger, waar je in het weekend naar toe ging om lekker te dansen op de muziek van gigantische dansorgels van soms wel bijna 7 meter hoog !

Helmond-Gaviolizaal-5

Helmond-Gaviolizaal-15

Hier staan ze ! En natuurlijk worden ze gedemonstreerd en is er een grote dansvloer waar groepen de beentjes van de vloer kunnen gooien. Er zijn grote videoschermen met sfeerbeelden en een enorme dansvloer.

Helmond-Gaviolizaal-14

Helmond-Gaviolizaal-7

De grote Gaudin is nog de enige in de wereld in originele staat en dat klinkt gigantisch. De vrijwilligers hier geven groepen na de koffie met vlaai eerst een rondleiding van ca. 45 minuten langs al het moois, waarna er heerlijk gedanst mag worden op muziek van echte dansorgels. Een busdagtocht ontdekking van formaat vinden wij !!!

De Gaviolizaal, Torenstraat 36A, 5701 SH, Helmond,
telefoon: 06-39682404 Infopagina>  Internetsite>

Bezoek de tuinen van De Roode Hoeve

NIJBROEK (GLD): Wat een enthousiaste, lieve mensen zijn Arie en Liesbeth ! Ze wonen op een prachtige IJsselhoeve in de buurt van Apeldoorn met daaromheen de meest schitterende tuinen.  Maar ook binnen is het fantastisch, groepen worden ontvangen in de tuinkamer.

NijbroekRoodeHoeve-2

NijbroekRoodeHoeve-4

NijbroekRoodeHoeve-3

Deze is zeer smaakvol ingericht met een zeer hoog Libelle gehalte, ze hebben dan ook al in de nodige tuin- en landleven bladen gestaan met hun prachtige plekje op aarde.  Naast de tuin is ook de oude boerderij in het buitengebied van Nijbroek / Terwolde zeer bezienswaardig.

NijbroekRoodeHoeve-1

Nijbroek Tuinen de Roode Hoeve

NijbroekRoodeHoeve-5

Ze verkopen hier prachtige meubels en brocante en er is een ruim toilet met beugels. Op de binnenplaats staan onder een met rozen overgroeide kap ook nog twee oldtimer auto's en is de sfeer compleet, hier is het puur genieten !   Meer weten ?  Kijk dan op de infopagina:

Tuinen de Roode Hoeve, prachtige 100 jaar oude IJsselhoeve met daaromheen de meest schitterende tuinen, compleet met rondleiding en ontvangst in de tuinkamer, Middeldijk 14, 7397 NA, Nijbroek, telefoon: 0571-291670  Infopagina> Internetsite>

Afscheid van Sita Korf bij Bus-idee

AMSTERDAM (NH): Fantastisch leuk nieuws voor onze Sita, per 1 april (nee geen 1 april grap) heeft ze een nieuwe baan gekregen bij het GVB in Amsterdam op de klantenservice, ook weer iets met bussen...

Bus-idee-Sita

Na zo'n 10 jaar Back-office bij Bus-idee was ze toe aan een nieuwe stap en uitdaging.  Jarenlang verzorgde ze bij Bus-idee de administratie, de prijsaanpassingen op de honderden infopagina's van alle restaurants, dagtochtbestemmingen en rondvaartbedrijven op deze website.

Daarnaast organiseerde ze onze jaarlijkse Bus-idee-dag en was tijdens dit evenement het aanspreekpunt aan de infobalie in de entreehal. Jaar na jaar slaagde ze erin dit grote evenement vlekkeloos te laten verlopen en alle eventuele problemen, als die er al waren, uitstekend op te lossen.

Bus-idee-Sita

Waarschijnlijk heeft GVB deze kwaliteiten in haar herkend en Sita daarom een geweldig aanbod gedaan dat te goed was om te laten lopen....  De afgelopen weken heeft ze de interne training bij het GVB in Amsterdam doorlopen en is ze er met vlag en wimpel voor geslaagd.

Bus-idee-Sita

Daarom een dikke bos bloemen voor Sita en onze eeuwige dank voor alles dat ze voor Bus-idee heeft gedaan. We wensen haar alle succes en geluk toe met haar nieuwe job en mocht je op Amsterdam Centraal zijn binnenkort en wil je haar nog even gedag zeggen, dan kun je haar veelal bij de GVB Balie vinden in het kantoortje op het plein voor het station.

 Namens iedereen: Sita bedankt !

XXX

Paleis Het Loo BuitenGewoon Open !

APELDOORN (GLD): Paleis Het Loo is deze zomer BuitenGewoon Open, de tuinen, stallen, koetshuizen en restaurants zijn geopend van 30 maart t/m 30 september, de stallen en koetshuizen zijn ook geopend rondom de Kerstperiode van 15 december t/m 6 januari 2019.

ApeldoornPaleisHetLoo-2 by Erik Hesmerg

ApeldoornPaleisHetLoo-22

Zoals iedereen in het nieuws heeft kunnen horen en zien is het paleis zelf gesloten voor een grote renovatie en uitbreiding. Door middel van een lift aan de buitenzijde van het paleis kan men een bezoek brengen aan het dak, hier heeft men naast een prachtig uitzicht over de tuinen en de omgeving ook een unieke blik op de werkzaamheden op het voorplein.

ApeldoornPaleisHetLoo-16

ApeldoornPaleisHetLoo-8

ApeldoornPaleisHetLoo-17

Onder het voorplein wordt een enorme nieuwe publieksruimte gecreëerd. De prijs voor een bezoek is nu extra vriendelijk en touringcars parkeren gratis. Busgroepen die zich vooraf aanmelden hebben een zeer scherp groepstarief en uiteraard kunnen ze hier ook een horeca reservering en/of rondleiding boeken. Meer info: Infopagina>

Lunchvaarten naar Zaanse Schans !

ZAANDAM (NH): We hebben weer wat leuks en zeer betaalbaars voor busgroepen. Maar lieft 3 uur varen van Zaandam via Amsterdam naar de Zaanse Schans voor een superscherpe prijs met Rederij Lee !

Zaandam-RederijLee-4

Zaandam-RederijLee-12

Rederij Lee is een modern bedrijf dat in eigen beheer schepen laat bouwen en zelf van onder tot boven inricht en technisch onderhoud.  Dit snel groeiende bedrijf exploiteert o.a. komende jaren de Zaanferry, een lijndienst tussen Amsterdam, Zaandam en de Zaanse Schans.

Zaandam-RederijLee-5

Om kennis te maken met Rederij Lee hebben ze een heel erg scherpgeprijsde aanbieding gemaakt, waarbij je 3 uur vaart en een groepslunch aan boord kunt gebruiken.  Vertrek is dan exact om 13:00 uur (met de lijndienst) vanuit Zaandam waar je prima bussen kunt parkeren, dan gaat de tocht over het IJ naar Amsterdam en terug.

Zaandam-RederijLee-11

Zaandam-RederijLee-8

Rond 15:00 uur komt het schip weer terug in Zaandam, hier kan de chauffeur afstappen, de groep vaart dan door naar de Zaanse Schans, hier gaat de groep van boord en kan een bezoek brengen aan dit gratis openlucht museum.  Na afloop kan de bus weer klaar staan op de parkeerplaats van de Zaanse Schans. Is dat geen leuke middagtocht ?

Zaandam-RederijLee-2

Zaandam-RederijLee-7

Onze contactpersoon voor busbedrijven bij Rederij Lee is Eric Ouwehand, hij heeft jarenlange ervaring met busgroepen, kan je alles over deze aanbieding vertellen en maakt graag een passend voorstel.

Rederij Lee, Kantooradres: Zuiddijk 384, 1505 HE, Zaandam
telefoon: 06-19443020  Infopagina> Internetsite>

NIEUW: Teuge Airport Tour !

TEUGE (GLD): Dit bedrijf doet rondleidingen over vliegveld Teuge en geeft een blik achter de schermen. Je maakt kennis met activiteiten zoals parachutespringen, zweefvliegen, rondvluchten, vlieglessen en een stukje geschiedenis van Teuge. Erg leuk, origineel en zeer betaalbaar.

TeugeAirportTour-1

TeugeAirportTour-7

Bij deze splinternieuwe excursie neemt de groep neemt plaats in een Boeing 737-800 vluchtsimulator voor de nodige uitleg en er is een collectie vliegtuigen te zien uit de Koude Oorlog. De bus kan zelfs over de start- en landingsbanen rijden langs alles wat er daar te zien is....

TeugeAirportTour-16

TeugeAirportTour-2

Het programma bestaat uit twee delen van 45 minuten, de rondrit met bus en gids over het vliegveld en het andere deel is een bezoek aan het paracentrum, vluchtsimulator en een hangar met allerlei verschillende typen sportvliegtuigen. Deze excursie is geweldig te combineren met eten en drinken bij Brasserie Kriebelz in Terwolde.  Meer weten ??

TeugeAirportTour-9

TeugeAirportTour-11

Teuge Airport Tour, De Zanden 103, 7395 PG, Teuge
telefoon: 06-20362341  Infopagina> Internetsite>

Kaaspakhuis Woerden met stadswandeling

WOERDEN (U): Het Kaaspakhuis in Woerden is sinds mei 2017 geopend en dus nog heel erg nieuw. Hier kun je het hele verhaal van koe-tot-kaas beleven middels een demonstratie, film en een bezoek in witte jassen van een klassiek kaaspakhuis op de eerste verdieping

WoerdenKaaspakhuis-1

WoerdenKaaspakhuis-5

Onder leiding van een gids bekijk je alles waaronder een film waarin het verhaal van kaas wordt verteld en breng je boven een bezoek aan de 70 ton kaasopleg.  Er zijn drie VR-brillen waarmee je een kijkje kunt nemen in een moderne kaasfabriek en je kunt de volautomatische kaaskeerlijn prachtig op een schaalmodel bekijken. (zie hieronder)

WoerdenKaaspakhuis-4

WoerdenKaaspakhuis-3

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd wat blokjes kaas te proeven en er is een winkel met kaasproducten- en cadeaus. Voor busgroepen hebben we een praktisch programma voor deze leuke ‘kaasbeleving’omdat de locatie klein is.  Touringcargroepen worden opgesplitst en doen een wisselprogramma met een stadswandeling door gidsen van 'Het Gilde'.

WoerdenStadshotel-1

WoerdenStadshotel-2

WoerdenConcordia-plein7-1

Ontvangst is bij het Stadshotel, een prachtig oud wapenarsenaal of Plein 7 / Zaal Concordia tegenover de Petruskerk voor koffie / thee met gebak, een warme lunch na afloop is hier ook prima mogelijk.  Alles in dit programma is prima te lopen binnen een straal van ca. 500 meter.

Kaaspakhuis Woerden, demonstraties kaas maken, pakhuis bekijken, kaasblokjes, film en rondleiding over Kaasmarkt of door Oud Woerden, ontvangst met koffie & gebak, Emmakade 6A, 3441 AJ, Woerden, telefoon: 0348-745492 Infopagina> Internetsite>

Anny Cactus op De Stip bij RTL4

RUURLO (GLD): Onze eerste dagtochtbestemming ooit op Bus-idee, Anny Cactus uit Ruurlo, was deze week op RTL4 te zien in het programma Koffietijd in 'De Stip' en wat kan ze het toch vertellen.....

AnnyCactusOpDeStip-2018-1

We zijn reuze trots op Anny en Bert van der Meer, ze hebben al jaren een dagtochtbestemming van jewelste waar iedere busgroep ooit een keer geweest moet zijn. Kijk maar even hoe geweldig ze dat doen daar.

Belevingspark CactusOase, Anny en Bert hebben 6000m park met o.a. 2500 soorten cactussen, 400m2 modelspoorbaan, vogeltuin, cactuspyramide en oude landbouwwerktuigen: Jongermanssteeg 6, 7261 KA, Ruurlo, telefoon: 0573-451817  Infopagina>  Internetsite>

Beachclub NU aan strand bij Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN (FL): Nu Goos Prins per 1 april stopt als uitbater van restaurant Bremerbergse Hoek en ze nog geen opvolger hebben om het daar over te nemen, zjn we blij dat we hier een prima nieuwkomer mogen presenteren die jullie wordt aangeraden door Marion Reizen....

BiddinghuizenBeachclubNU-10

BiddinghuizenBeachclubNU-14

Beachclub NU is een heerlijk restaurant bij de brug van Elburg. Het ligt aan het strand met prachtig uitzicht over de vele schepen en watersport op het Veluwemeer.  Naast een grote parkeerplaats is het restaurant prima rolstoeltoegankelijk, zijn er op aanraden van Marion Reizen drempels weggehaald of aangepast en zijn er 2 trapliften ingebouwd.

BiddinghuizenBeachclubNU-4

BiddinghuizenBeachclubNU-20

BiddinghuizenBeachclubNU-7

Op de begane grond is er in het restaurant en serre plaats voor zo'n 110 personen.  Boven kunnen nog eens 65 gasten plaats nemen en op het terras ruim 200. De jonge uitbater Jelbert, die de Beachclub vorig jaar overnam van zijn toenmalige baas, is tevens hier de chefkok en erg enthousiast om met zijn team jullie touringcargroepen te ontvangen.

BiddinghuizenBeachclubNU-15

BiddinghuizenBeachclubNU-16

Nette busprijzen en geschikt voor grote en kleine groepen.  We bedanken Marion Reizen voor deze geweldige aanwinst in de polder !  

 Beachclub NU, Bremerbergerdijk 10, 8256 RD,Biddinghuizen, telefoon: 0321-331629  Infopagina> Internetsite>

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena

VIERAKKER / ZUTPHEN (GLD): Prachtig in het bos bij Vierakker / Zutphen ligt Chocolade- en Koffiehuis Magdalena, naast de mooiste kerk van Gelderland volgens velen.  Hier maken Michael en Magdaleen met hun team chocolade, arretjescake en schenken ze koffie...

Vierakker Chocolaterie Magdalena

Vierakker-Magdalena-3

Het sfeervolle pand bestaat uit een koffieschenkerij met heerlijk terras, een chocoladewinkel en een grote ruimte met bar en podium voor het ontvangen van touringcargroepen.  Hier volgt de presentatie, een film en een leuke demonstratie chocolade maken.  In dit Chocolade-atelier worden door Magdaleen de bonbons nog echt handgemaakt...

Vierakker-Magdalena-5

Vierakker Chocolaterie Magdalena

Vierakker-Magdalena-11

Je kunt hier zelf aan de slag, er zijn koffietafels met heerlijke streekproducten mogelijk of je kunt even naar de naastgelegen kerk met bijbehorende Ludgerus belevingstuin wandelen. Dit is maar 200 meter lopen en het pad er naar toe begint direct naast het koffiehuis. 

Chocolade- en Koffiehuis Magdalena, Vierakkersestraatweg 37A, 7233 SH, Vierakker, telefoon: 0575-441581 Infopagina> Internetsite>

Plantentuin & Plantenpaleis in Meise (B)

MEISE (BRUSSEL) B: De Plantentuin Meise is een gigantische tuin in een dorpje aan de rand van Brussel met een kasteel, een megagroot Plantenpaleis en zelfs een treintje om dat allemaal te kunnen bekijken. 

MeisePlantentuinMeise-18

MeisePlantentuinMeise-10

In tegenstelling tot de Koninklijke Serres van Laken is deze tuin en haar immense kassencomplex het gehele jaar geopend.  De tuin telt maar liefst 18.000 plantensoorten, 92 hectare tuin en 185 medewerkers !

MeisePlantentuinMeise-6

MeisePlantentuinMeise-19

Omdat het zo'n grote tuin is maken groepen vaak gebruik van het treintje voor 50/60 personen dat per uur te huur is en waarbij dan ook uitleg is door een gids met stops onderweg om dingen te bekijken. Er kunnen enkele rolstoelen mee in het treintje en in de tuinen zijn drie mindervalidentoiletten aanwezig.

MeisePlantentuinMeise-13

MeisePlantentuinMeise-8

Een leuk programma is aankomst met koffie en koek in de Oranjerie, dan met het treintje een rondrit om een uurtje later het overdekte Plantenparadijs te bezoeken.  Daarna kan de groep terug wandelen naar de Oranjerie voor de lunch, waarna vrije tijd voor bijv. bezoek aan Kasteel, tuinwinkel of het terras. 

MeisePlantentuinMeise-14

MeisePlantentuinMeise-20

Onze contactpersoon voor busbedrijven is Patrick Bockstael, hij heeft vele tips voor leuke excursies en betaalbare groepshotels in Brussel.

Brussel-Meise (B): Plantentuin Meise, gigantische tuinen met 18.000 plantensoorten, 92 hectare tuin en 185 medewerkers, megagroot Plantenpaleis, treintje en echt kasteel ! Nieuwelaan 38, B-1860, Meise, telefoon: 0032-22600970  Infopagina>  Internetsite>

Dagtocht naar Duits Waddeneiland Borkum

EEMSHAVEN (GR) Echt vakantiegevoel krijg je van een dagtocht naar het Duitse Waddeneiland Borkum, je rijdt met de touringcar naar Eemshaven waar de Borkumlijn in het zomerseizoen 's morgens altijd om 10:15 uur vertrekt en 's avonds om 19:00 uur weer keurig aanlegt.

EemshavenBorkumlijn-0

EemshavenBorkumlijn-23

De groep vaart vanuit Eemshaven in een klein uurtje naar Borkum.  Daar staat in de haven een gratis boemeltreintje klaar.  Deze rijdt in iets meer dan een kwartiertje naar het stadje Borkum met haar heerlijke strandpromenade, vele leuke winkeltjes, cafés en gezellige terrasjes.

EemshavenBorkumlijn-2

EemshavenBorkumlijn-1

Je kunt hier prima fietsen huren, natuurwandelingen, huifkartochten of zelfs een nostalgische busrit maken.  Het treintje vertrekt eind van de middag weer naar de boot rond 17:40 uur. Aan boord is self-service om individueel iets te eten. Ondertussen staat de bus precies negen uur stil aan de wal, dus erg praktisch voor de rij- en rusttijden v/d chauffeur.

EemshavenBorkumlijn-13

EemshavenBorkumlijn-14

Echt een heerlijk dagje weg naar een verrassend Duits Waddeneiland !

Voor meer informatie: Borkumlijn, Borkumkade 1, 9979 XX, Eemshaven telefoon: 0596-519191 Infopagina> Internetsite>

Zaanprinses, Kaasmarkt en De Kraai

ZAANDAM (NH: Hier zijn we blij mee, een groot en goed passagiersschip met de juiste mensen erop in het vaargebied Zaandam-Zaanse Schans-Alkmaar en omgeving.  Je kunt er goed met touringcars bij komen en ze hanteren nette busprijzen.... Op vrijdagen in het zomerseizoen varen ze naar de Alkmaarse Kaasmarkt en weer terug.

Zaandam-Zaanprinses-1

AlkmaarKaasmarkt-1

Zaandam-Zaanprinses-3

's Morgens heen en 's middags terug, ze leggen aan op korte afstand van de markt en je kunt koffie en lunch aan boord reserveren.  Op de vaarroute ligt ook de steiger van de Zaanse Schans, dus hier kun je groepen ook laten afstappen, dan na wat vrije tijd vanaf de busparkeerplaats  weer huiswaarts vertrekken of bijv. eerst nog lekker pannenkoeken gaan eten bij restaurant De Kraai op de Zaanse Schans.

ZaandamDeKraai-2015-3

ZaandamDeKraai-2015-11

ZaandamDeKraai-2015-4

Johan en Sandra hebben na veel ervaring en plezier met busgroepen bij vorige werkgevers nu dus eindelijk hun eigen schip en kunnen laten zien wat ze kunnen.  Sandra is het verzorgende, enthousiaste en persoonlijke type en dat merken busgroepen.  Johan is de ervaren schipper en zorgt samen met Sandra dat het schip tip/top in orde is, netjes en schoon. 

Zaandam-Zaanprinses-4

Zaandam-Zaanprinses-6

Zaandam-Zaanprinses-8

De Zaanprinses is rolstoelvriendelijk, ruim opgezet en heeft grote ramen rondom. Sandra vertelt onderweg met de headset van alles over de omgeving.  In overleg zijn er legio mogelijkheden aan opstapplaatsen voor busgroepen binnen een straal van 20 km zonder meerkosten.

We wensen Sandra en Johan erg veel succes en heel veel leuke busgroepen toe ! We hebben natuurlijk een overzichtelijke infopagina:

Zaanprinses, groot passagiersschip van Sandra en Johan Spaans in prachtig vaargebied tussen Zaandam, Zaanse Schans en De Kaasmarkt van Alkmaar, Kantoor: Amazonelaan 239, 1448 XN, Purmerend, tel: 06-11455941 Infopagina> Internetsite> 

En ook over de Kaasmarkt in Alkmaar hebben we een infopagina:

Kaasmarkt Alkmaar & Kaasmuseum, geweldige belevenis op vrijdagmorgen in het zomerseizoen. Alle dagen museumbezoek of rondvaart mogelijk, telefoon: Kaasmuseum 072-5155516 / Gidsen: 0229-216527 / Rondvaart: 06-53714608 Infopagina> Internetsite>

En ook alles overzichtelijk op een rijtje over restaurant De Kraai:

Pannenkoekenrestaurant De Kraai, direct vooraan op de Zaanse Schans, het beroemde gratis openluchtmuseum met Zaanse huisjes en molens, hier goeie koffie en maaltijden. Kraaienpad 1, 1509 AX, Zaandam, telefoon: 075-6156403  Infopagina> Internetsite>

Bus-idee-Smart weer bijna nieuw in de lak

DEVENTER (OV): Dit jaar was het weer tijd voor een opfrismoment van ons wagenpark.  Zoals jullie weten proberen we altijd met zo min mogelijk kosten dit bedrijf te laten draaien om het voor iedereen een beetje betaalbaar te houden en dat lukt ons gelukkig nog steeds prima.

IMG_2884

IMG_2828

Voor 2018 kochten we een rode Smart diesel (verbruik 1:30) van de Brandweer met nog maar heel weinig kilometers op de teller en hebben de panelen in de huiskamer met de verfroller van een mooi Bus-idee blauw kleurtje voorzien.  Nu nog even alles in elkaar zetten, logo's erop laten plakken en we kunnen er komend seizoen weer prima tegenaan !

IMG_1577

De camper hebben we in 2017 al onder handen genomen en ook die staat weer klaar voor bedrijfsbezoeken die wat verder weg zijn. Zo kunnen we dan meteen blijven overnachten en de volgende dag verder.

NIEUW Brasserie Palace Scheveningen !

DEN HAAG (ZH) In Scheveningen was John van Veersen met zijn busrestaurants Lido en later Noordzee-Boulevard sinds de jaren '80 een begrip voor touringcarbedrijven met tienduizenden gasten per jaar. Hij heeft dit met heel veel plezier gedaan en we bedanken John van Veersen dan ook voor al zijn jaren dat hij al die busgroepen ontving !

ScheveningenBrasseriePalace-2

ScheveningenBrasseriePalace-1

In 2017 heeft hij waardige opvolgers gezocht die aan zijn eisen voldeden om de busgroepen van hem te kunnen overnemen en gevonden in de enthousiaste collega's Sonja Gorter en Maarten Bakker, eigenaren van Brasserie Palace en ze onlangs aan ons voorgesteld.

ScheveningenBrasseriePalace-6

ScheveningenBrasseriePalace-4

We zijn op bezoek geweest om het allemaal te bekijken en het is een prima geschikt busrestaurant met ruim 180 zitplaatsen in de Palace Promenade, het overdekte winkelcentrum van Scheveningen, tegenover de Pier met het reuzenrad en vlakbij het beroemde Kurhaus hotel.

ScheveningenBrasseriePalace-5

ScheveningenBrasseriePalace-3

Het is goed bereikbaar met liften en roltrappen op de eerste verdieping met schitterend uitzicht over strand en de Pier van Scheveningen.  Het bestaat uit een modern gedeelte en een deel in Oud Scheveningse stijl met 'Zeesteeg'.  We hebben er een mooie nieuwe pagina over gemaakt.

ScheveningenBrasseriePalace-10

Brasserie Palace, met uitzicht op zee en Pier en combinatie van moderne inrichting en oud Scheveningse stijl met 'Zeesteeg' als ingang voor groepen, Strandweg 41a, 2586 BZ, Scheveningen / Den Haag telefoon: 070-3317751 Infopagina>  Internetsite>

Landgoed Warmelo & Zandsculpturen

DIEPENHEIM (OV): Bij Landgoed Warmelo kunnen groepen wandelen in de historische tuinen rond het kasteel (rijksmonument) en een bezoek brengen aan de opgestelde zandsculpturen...

DiepenheimWarmelo-1

DiepenheimWarmelo-11

De route is duidelijk met pijlen aangegeven. Nieuw in 2018 zijn de 3D-Streetart: tekeningen met verrassend gezichtsbedrog.  Midden voor het kasteel is een groot zonnig terras, in het koetshuis is horeca.

DiepenheimWarmelo-7

Direct vooraan in de tuinen ligt de Oranjerie, waar busgroepen ook de lunch kunnen gebruiken. Bij ontvangst is er uitleg voor de groep over het landgoed en tuinen, daarna is er vrije tijd om alles te gaan bekijken.

DiepenheimWarmelo-9

DiepenheimWarmelo-8

Naast de verschillende tuinstijlen, zijn er vijverpartijen, is er een vogeltuin en zijn er grote stallen met een schitterende en unieke rijtuigencollectie waarvan maar weinig mensen weet hebben, hier staat zelfs nog een echte postkoets en wordt rondgeleid.  Er zijn leenparaplu's, is een minder validen toilet en golfkar beschikbaar.

DiepenheimWarmelo-2

Landgoed Warmelo, met historische tuinen, prachtige zandsculpturen, 3D-streetart en een unieke rijtuigencollectie. Leenparaplu's, minder validen toilet en golfkar beschikbaar ! Stedeke 11, 7478 RV, Diepenheim, telefoon: 0547-351280  Infopagina>  Internetsite>

Kalter Aardbeien in IJsselmuiden

IJSSELMUIDEN (OV): Een leuke enthousiaste rondleiding door een aardbeienkwekerij, een heerlijk kopje koffie met een aardbeienschelp, zelf een bakje aardbeien plukken in de kas.... zelfs als je in een rolstoel zit, is dit bedrijf van jong tot oud een geweldige ervaring !

Kalter_-6316

IJsselmuiden Kalter

Annet en Richard zijn een zeer hartelijk en gastvrij stel dat al meer dan 15 jaar aardbeien teelt en daar boeiend en grappig over kan vertellen. De uitleg wordt tijdens de rondleiding gegeven met behulp van een headset en een speaker en is voor iedereen dus goed te volgen.

IJsselmuiden-Kalter-7

IJsselmuiden Kalter

Alles is overdekt, er is een moderne toiletgroep met minder validen toilet, een mooie ontvangstruimte, een winkel en er kunnen gedurende het hele seizoen (half april - eind oktober) aardbeien geplukt worden in de aardbeienpluktuin. Neem een bakje, pluk hem vol en smullen maar !

IJsselmuiden Kalter

IJsselmuiden-Kalter-6

Kalter Aardbeien, ontzettend gastvrij bedrijf met leuke rondleiding, zelf plukken (ook met rolstoelen), winkel, groepsruimte en een mooi minder validen toilet.  Tuindersweg 2-1, 8271 PK, IJsselmuiden telefoon: 038-3859719 Infopagina>  Internetsite>

Museum Het Schip & Amsterdamse School

AMSTERDAM (NH): Wat architectuur van Gaudi is voor Barcelona is Museum Het Schip en de architectuur van 'De Amsterdamse School' voor Amsterdam, echt geweldig !  Op donderdag 28 december bezochten we het museum met rondleiding en deden de bustour.....

Amsterdam-Het-Schip-4

Amsterdam-Het-Schip-9

Er is een postkantoor, een museumwoning, een kleine krotwoning van vóór de Woningwet in een container te zien en een schitterend gebouwencomplex met golvende gevels en leuke details. Tijdens de rondleiding gaat de groep hier allemaal langs en door en is, op de toren van de museumwoning na, vrijwel alles rolstoeltoegankelijk.

Amsterdam-Het-Schip-1

Amsterdam-Het-Schip-16

Daarna is er vrije tijd om het museum te bezoeken en de tentoonstellingen en rustig te bekijken. In het museum is een lift, een museumshop en een museumcafé. Helemaal leuk is het om een rondrit met uitleg van een gids in de bus te maken langs de hoogtepunten van de Amsterdamse School, inclusief een kopje koffie of thee en een leuke begeleide wandeling bij de prachtige gebouwen van De Dageraad. 

Amsterdam-Het-Schip-6

We vonden het een superleuke tour en omdat de route niet door het centrum van de stad gaat mag je overal nog met de touringcar komen.

Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45, Amsterdam,
telefoon: 020-6868595 Infopagina>  Internetsite>

Merijntje Gijzen, kent u hem nog ?

STEENBERGEN (NB):  Dit is een bijzonder leuke rondvaart, met name voor de oudere generatie, deze gaat namelijk langs de originele filmlocatie van de TV-serie Merijntje Gijzen die in 1974 werd uitgezonden door de VARA naar een streekroman van A.M. de Jong.

SteenbergenMerijntjeGijzen-3

SteenbergenMerijntjeGijzen-7

Het schip vaart door de sluis en langs de boerderij en het café uit de TV-serie naar het 'Drie Provinciën Punt' waar de grenzen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant bij elkaar komen.

SteenbergenMerijntjeGijzen-5

SteenbergenMerijntjeGijzen-6

Echt een leuke vaartocht met een fijn schip, dit is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een vrij groot toilet dat over het algemeen voldoende ruimte biedt voor minder validen.  Het personeel aan boord maakt er, indien gewenst, ook nog graag een gezellig muziekfeestje van.

SteenbergenMerijntjeGijzen-17

SteenbergenMerijntjeGijzen-13

Aan boord zijn zelfs de boeken en DVD's van Merijntje Gijzen te koop.  Deze rondvaart wordt zeer hoog gewaardeerd door o.a. PCOB, KBO en Zonnebloem groepen !  Wij vinden het een aanrader.

Merijntje Gijzen Rondvaarten, langs de plek waar deze VARA TV-serie uit de jaren '70 werd opgenomen, rolstoelvriendelijke 60-persoons boot met eventueel zingende bediening....een hit voor senioren ! tel: 06-53818888  Infopagina> Internetsite>

-----------------------------------------------------

Meer in het Nieuwsarchief 2018-2017>
Meer in het Nieuwsarchief 2017-2016>
Meer in het Nieuwsarchief 2016-2015>
Meer in het Nieuwsarchief 2015-2014>

Meer in het Nieuwsarchief 2014-2013>
Meer in het Nieuwsarchief 2013-2012>
Meer in het Nieuwsarchief 2011-2010>

terug naar boven >
terug naar voorpagina>

zoeken met
google
alléén in bus-idee.nl
snel zoeken:
klik hier>

NIEUWS EN ACTUALITEIT:

In deze rubriek verzamelen wij leuke nieuwsberichtjes en voorpagina-artikelen die interessant zijn voor de touringcarbranche.

  adreslijsten

touringcarbedrijven: klik op een provincie >

    

groepsrestaurants klik op een provincie >

bezoekwaardigheden klik op een provincie >

activiteiten & rederijen klik op een provincie > 

vip & business class: klik op een provincie >

    

 


 

 

© Deze website is 12-12-18 bijgewerkt door Bus-Idee, disclaimer >

's >